Bewegen.

hi-tec

Deze jongens worden vandaag bezorgd. Het plan is dat ik ze 3x in de week aantrek en een uur ga wandelen, na het eten.

Er is de laatste tijd namelijk teveel mij. Dat wist ik natuurlijk zelf ook wel want mijn teennagels knippen ging vroeger beduidend makkelijker, mijn leren jackie kan niet meer dicht en foto’s laten genadeloos een behoorlijke onderkin en dito buik zien.

Sporten en ik is een combi die er niet gaat komen. Ik ben sowieso allergisch voor ruimtes waar meer dan 10 mensen in zijn. Dan word ik onrustig en voel me niet prettig. Ik ben ook geen teamplayer.

Hardlopen leek me leuk. Lekker alleen, wanneer je zin hebt, in de frisse buitenlucht. Ik kocht een jaar of 3 geleden een paar mooie schoenen, een hardloopbroekje en een heuse sport-bh en ging aan de slag. Ik had er zin an. Mijn heup een stuk minder. Al bij de interval van 2 minuten, ging hij protesteren. Mijn Asics kon ik helaas voortijdig in de wilgen hangen.

Fietsen gaat me prima af met die heup. Tenminste, in rustige tijden dan, tussen de pijnperiodes in. Ik fiets al sinds ik 12 ben, bijna dagelijks. De laatste jaren ongeveer 10-15 kilometer per dag. Met mijn conditie is dan ook niks mis, ik heb een longfunctie van een 24-jarige. Aangezien fietsen me inmiddels nul moeite meer kost, werkt het ook niet voor mijn figuur.

Ik ben de laatste 3 jaar gegroeid naar maatje 44. Dat komt niet door het eten. Ik eet een normaal/klein ontbijt, tussen de middag 2 boterhammen, tussendoor ’s morgens en ’s middags een koekje, ’s avonds warm. Ik drink nooit frisdranken, koffie en thee zijn zonder suiker. Snoepen doe ik eigenlijk nooit. Ik gebruik geen boter op mijn brood, wijn alleen in het weekend. Ik heb genoeg verstand van diëten én zelfreflectie om te weten dat het daar écht niet aan ligt.

Mijn toenemende omvang wijt ik aan gebrek aan beweging. Dat weet ik al een poosje. Er iets aan doen, is alleen lastig.

Vorig jaar kocht ik een hoepel. Toen Vlam en Jill in la France zaten, hoepelde ik elke avond in de woonkamer en dat ging prima, de buik slonk aanzienlijk. Sinds het volledige gezin echter weer thuis is, staat het ding te vermossen op het balkon. De enige plek waar het gevaarte van een meter doorsnede rond te draaien is, is namelijk in de woonkamer. Zou ik het elders doen, dan past dat gewoon niet. En wat moet ik dan doen? Elke avond als Vlam DWDD kijkt, naast hem gaan staan puffen en zwiepen? Vindt ie leuk… (En ik ook niet.) Naar beneden gaan en op het gezamenlijke grasveldje gaan staan hoelahoepen? Nee, sorry. Ik heb weinig bedroevend weinig schaamtegevoel, maar ik sta niet lekker ontspannen, met zeker 70 balkons die zicht hebben op mij. Noem me een schijterd.

Blogloze Femke en collega Laura wandelen heel veel. Ze hebben allebei aardig wat kilootjes weg weten te werken door gestructureerd, elke week minstens 3x een uur te wandelen.

En dat ga ik nu dus ook doen.

De paden op, de lanen in.

Nou alleen nog even wat beter weer graag.

Please?

51 thoughts on “Bewegen.

 1. Oejaaaaaa…vooral die onderkin…brrrr. Moet ook hoog nodig iets erbij gaan doen. Ik wandel iedere dag veel met mn honden en die onderkin blijft toch plakken. Maar ja..ik drink dan ook wel veel frisdrank. En thee met suiker. En een bakje chips is ook zo lekker. En…
  Nou ja, we weten allebei waar het aan ligt 😉 Ik zal duimen voor beter weer! Wandel ze en goed weekend!

 2. Heel goed van je, een van de redenen waarom ik jaren geleden een hond kocht, ik moet nu drie keer per dag een flink stuk wandelen.
  Ooit heb ik eens 15 kilo eraf gewandeld, met stappenteller aan mijn zijde, elke dag 10.000 stappen!

  1. geweldig van je longfunctie. sinds 3 weken weet ik dat ik wat dat betreft 20 jaar jonger ben dan mn echte leeftijd.
   succes met wandelen (en hoela hoepen in de kamer als Vlam en Jill de afwas doen????)

   Berber

 3. Super Kliefje… ik bestel gelijk de lente voor je. Ik denk dat je ook wel wat wind door je haren kunt gebruiken met alle troubles die je hebt en als je alleen gaat wandelen dan heb je ook even lekker het rijk alleen.

  Veel plezier van, met, in en op je schoenen ;-0

  groetjes,

  Dorothé

 4. Succes en veel plezier toegewenst! Tot een jaar of 2 geleden ging ik 3x per week lopen, door problemen met mijn knie moest ik met veel spijt stoppen. Na 2 jaar zijn de gevolgen goed zichtbaar 🙂 Misschien moet ik wandelen toch maar eens overwegen.

 5. Ja, wat moet dat moet, hè? 😉 Bij mij is het trouwens andersom. Ik sport wel genoeg (ik loop zeker drie uur per week met de hond, doe yoga, callanetics, pilates en weet ik al niet meer), maar het eten is niet zoals het moet. Ik zet nogal gemakkelijk uit, dus tja…
  Veel succes met het uitvoeren van je voornemen!

 6. Jij bent tenminste realistisch over je lijf. Er zijn mensen met overgewicht die beweren echt niet te weten hoe dat komt, tja … hoe wil je dan dat je er in slaagt daar iets aan te doen ?
  Succes met de plannen, en dat goei weer moet niet alleen in Nederland blijven hangen 😉

 7. (Cross blogging :-)) Ja precies, dat weer telt ook mee in de hoeveelheid lol in het wandelen! Daarom wandel ik vooralsnog alleen als er geen neerslag in wat voor vorm dan ook valt.

 8. Nu nog een stappenteller en zelf een limiet zetten waar je niet onder wil gaan. Zo moet je even flink doorstappen wil je vb. 7 km gaan wandelen op een uurtje en toch niet echt moet gaan lopen om ze te halen. In ieder geval een heel goed idee… wou dat ik dit nog kon 😦
  groetjes

 9. Wandelen is de enige sport die ik nog kan beoefenen. Helaas heb ik nog nooit gemerkt dat ik daarvan afviel. Het kan natuurlijk ook zijn dat ik gewoon niet bijkom en als ik niet loop juist wel zwaarder was geworden. Ook ik hoop hier op beter weer zodat de wandelingen weer langer kunnen worden.

 10. Door deze mooie schoenen kom zelfs ik bijna in de verleiding om te gaan sporten!
  Vind ze echt heel mooi! Hopelijk gaat het wandelen je beter af en heb je er zelfs een beetje plezier in!

 11. inderdaad: wandelen is alleen lekker met mooi weer.
  ik kijk rijkhalzend uit naar het voorjaar en de zomer, dan kan ik ’s avonds er weer heerlijk op uit met de hond.
  veel wandelplezier gewenst!

 12. Nah…. Ik heb meer soort gelijke logjes gelezen vandaag. Krijgen we massaal beweeg kriebels? De lente hangt echt in de lucht. Ik hoop het. Succes, ik doe mee. Vanaf morgen 🙂

 13. Die kekke schoenen lopen volgens mij zo vanzelf met je weg 🙂 Ik duim voor mooi weer! Ik vind wandelen na het eten altijd wel lekker. Even de dag er af lopen, mijn gedachten ordenen. Maar op een gegeven moment weet ik gewoon echt niet meer welke kant ik nou weer eens op zal gaan en dan ga ik maar niet… ook wel slecht!

 14. Een heel goed voornemen! Dat is het voordeel van een hond, dan moet je wel he!
  En je kan ook bij een wandelclub gaan, dat is dan ook een stok achter de deur!

 15. Ha zuster Klivia,

  Wandelen is best goed, met Benno erbij loop ik met een sport coach bij me die het tempo aangeeft.
  Succes met het wandelen, regen of zon, gewoon doen en de GGOS op je MP3 oma

  Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
  Het programma kun je straks beluisteren op onze weblog en nu al op de website waar de programma’s staan: http://www.wir-3.com/ kies voor radio de BOM.

 16. Stoer van je! Ken je de app blokjeom al? Daarmee kun je routes laten berekenen met een bepaalde afstand/tijd vanaf bijvoorbeeld je huis. Zo kom je nog eens ergens. Zitten nog wel wat kinderziektes in, maar misschien leuk.

 17. Wandelen en fietsen gaan prima werken, hoor. Dat komt wel goed. Lekker warm aangekleed, maakt het weer ook niet zoveel uit. Ik ga nu vaak in het weekeinde lopend de boodschappen doen en op zondag probeer ik de natuur in te gaan (wandelend of fietsend). Werkt stukken beter dan de sportschool. Geniet ervan!

 18. Weer lopen, daar kijk ik naar uit. Dat pokkeweer ook heel de tijd.
  Ik merk wel dat ik de laatste tijd meer eet. Het begon in de koude winter, toen had ik razende honger. Helaas lijkt mijn maag mee aangepast waardoor ik nu veel meer eet dan vroeger. Dat moet er echt weer af, ik vertik het om nieuwe broeken te kopen. Ik doe met je mee dus. Niet wandelgewijs, maar loopgewijs. Succes!

 19. Oja, dat hoepelen was inderdaad geweldig in bij mijn Nederlansde blogvriendinnen. De rage is niet afgezakt naar België, maar misschien wel een goed plan. Zij waren er alvast tevreden over. Ik heb hier, bedenk ik mij net, ook een springtouw nog liggen. Moet ik ook maar eens weer aan beginnen.

 20. Van hoge hak naar platte zool. Top! Geloof er niets van dat jouw dochter zich voor je schaamt! Tip: Negeer het stekende protest van je (nu nog te korte) kuitspieren. 😉

 21. Als ik zulke toffe schoenen had, wist ik het wel. Ik ging gewoon, weer of geen weer. Laat iemand je een schop onder de kont geven en gáán met die banaan! 😉

 22. Mooi!
  Bewegen is heerlijk! Lekker buiten zijn, goed voor je lijf, je gedachten ordenen, beter in je lijf zitten… en nog veel meer… Hardlopen is mijn antidepressivum…

 23. Nogmaals…ik ben hartstikke trots op je! Hier inmiddels…enkel en alleen door iedere dag 5 km lopen de -10 kilo behaald en twee kledingmaten kleiner. YES!

 24. Ik ben ook een behoorlijk maatje meer. I heb een tijdje aan Nordic Walking gedaan, maar nooit lang genoeg om iets af te vallen. En nu zit mijn hernia ook dwars. Ik ben nu met eiwit shakes begonnen om de ergste kilo’s eraf te krijgen, daarna verder met W.W. en dan hopen dat ik weer kan gaan lopen.
  Ik wens jou sterkte en veel loop plezier!

Kritiek? Commentaar? Leuk! :)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s