Brrrrr…

hangende panter

Wat een onthullingen allemaal gisteren, heerlijk! Nou had ik natuurlijk niet verwacht dat de Hema speciaal voor mij die onderbroeken nog maakte, maar dat half Nederland en ook België die duikpakken draagt? Een heuse openbaring! Leuk.

Zoals beloofd vandaag een fijn stukje over wat mannen allemaal wel niet goed doen in de ogen van vrouwen.

We kennen allemaal de witte sokken, bouwvakkersdecolleté, pratende kut, zegelringen, rughaar, piercings en afgekloven nagels.

Als u stiekem had gehoopt dat ik hier vandaag Vlams tekortkomingen zou onthullen, moet ik u teleurstellen. Ik gooi zelf zonder enige gêne mijn privézaken op het net, maar als hij dat ook zou willen, zou hij zelf wel een blog starten, niet? Ergo: ik houd hem lekker buiten schot ondanks dat er best wel dingen zijn aan hem die ik ‘mwah’ vind.

Sowieso, als u me een jaar of 4 had gezegd dat ik zou gaan trouwen met een man met krullen, roze Ralph Lauren polootjes, bootschoenen met blote voeten en leren armbandjes, dan had ik voor gek verklaard. En nu? Zie ik het geen eens meer. Vlam is Vlam en prima zoals hij is. Het maakt me geen fluit uit hoe hij erbij loopt eerlijk gezegd. Het enige dat ik niet leuk vind, is als hij zijn joggingbroek aanhoudt als we boodschappen gaan doen. En na een week niet scheren, vind ik die zogenaamde nonchalante look gewoon naadloos overgaan in “verlopen”.

Maar er zijn zaken die ik echt helemaal niks vind. Aan het sterkte geslacht.

Gouden sieraden bijvoorbeeld. Van die enorme zegelringen, of erger: pink-zegelringen, aarrggh! Of de overtreffende trap van goud: de hangende panter zoals u die hierboven kunt zien. Ze bestaan nog steeds: mannen die ze dragen. Bij voorkeur bij een overhemd met een wijd openstaande hals, uiteraard in een toef zweterig borsthaar.

Ook erg: het type “gladde makelaar”. Met van die natte krullen. U kent ze wel. Dat je bang bent dat ze met die vette bek stempelen op je behang of bankstel.

Ik knap ook enorm af op mannen die teenslippers dragen van Birckenstock, met zo’n flapje in het midden en zo’n kurken voetbed. Bah! Zo ontzettend verwijfd.

Afritsbroeken zijn ook niet bepaald mijn ding. Wat zit er in ál die zakken? Waarom moeten die eraan? Hou op zeg, trek een normale/gladde broek aan. Zo’n broek geeft een vals-positieve avontuurlijke look.

Ook uit den boze vind ik sportkleding als er in de verste verte geen sportveld- of hal te vinden is. Van die poloshirts met schreeuwerige cijfers, gewoon op een terras met bier. Of rugbyshirt met een rugnummer en aan de voorkant een enorme buik. Niks sporten.

Mannen met staarten kan ik ook een weinig appreciëren. Zeker als ze hun haar losgooien en een nieuwe staart maken. Of hun elastiekje strakker aantrekken. Zó lekker mannelijk. Not.

En… En…

Tsja. Ik heb er best veel eigenlijk, stiekem. Meer dan ik dacht.

Blijk ik net zo veroordelend te zijn als de gemiddelde man.

Is dat wat.

44 thoughts on “Brrrrr…

 1. Wat dacht je van mannen met akten koffertje waar dan alleen een pakje brood inzit?
  Mannen die iedere vrouw met schat aanspreken?
  En zo kan ik je lijstje nog wel even aanvullen.
  Werk ze vandaag!
  Sylvia

 2. Vlassige snorren en baardjes… argh! Verder maakt het me niet zoveel uit, maar ik vind onverzorgd in het algemeen enorm vunzig.

 3. Van die ‘mannen’ die alleen aandacht besteden aan hun uiterlijk/verzorging als de kans bestaat dat ze indruk willen maken op een andere vrouw, dan hun eigen….
  Idem, maar dan in hun gedrag…
  Die eenmaal uit het werk, eerst hun kamerjas aantrekken en geitewollen sokken… en dan klagen dat ze koude benen krijgen.

  O wacht even Marjan, dat zijn geen mannen, dat zijn kleuters van het ergste soort…

  *slaat even een beurt over*

 4. mannen die van dat enge ondergoed dragen hemd en onderbroek met j sluiting in klein blauw of bruin ruitje….(hoorde laatst van datende vriendin dat ze er nog zijn…

 5. Mannen met staarten zijn erg, mannen met hun haar op knotje zijn de overtreffende trap (dochter had een poos een vriend met een knotje….). Maar persoonlijk haak ik al af bij mannen die roken, die stinken, niet alleen uit hun mond, maar ook hun haar, kleren en de rest.

 6. Heerlijk je lijstje! Kan me er helemaal in vinden. Alleen bij de zegelringen moest ik even slikken, omdat je in mijn ogen zegelringen en zegelringen hebt.
  Verder wil ik nog graaf de man die een overdaad aan aftershave/deo/whatever over zich heen spuit. Bleeeeeeegh!

 7. O haha, die glibberige makelaar die op je behang stempelt, die zie ik helemaal voor me. Ben ik zeer allergisch voor, die types.

 8. Mannen – vooral professionele voetballers – die altijd in de tweede persoon enkelvoud wauwelen. “je hebt toch zoiets van”

 9. Wat is er toch mis met witte sokken (ik vind ze heerlijk en ze staan ook zo mooi in mijn “witte-zuster-klompen”)….ik bedoel laten we dan niet over leggings beginnen (en al helemaal niet over meggings) die waren toch ook al uit voordat ze überhaupt in waren. Toch worden die nog steeds gedragen.

 10. Ik kan me vestimentair ook niet altijd vinden in de keuze van mijn lief. Toen hij het waagde van mijn nepbontje (draag ik maar 1x per jaar hoor, heus !) lelijk te noemen, heb ik er maar meteen achtgerna gegooid dat ik zijn trui meer voor zijn vader vond passen dan voor hem (en nu zwijg ik nog over zijn ribfluwelen broek).
  Maar kijk, ik zie hem graag, ik let dus heel weinig op die uiterlijkheden.

 11. Mannen met mouwloze shirtjes staat echt op nr1 bij mij (gevolgt door witte sokken in sandalen brrrr)

 12. Afritsbroeken, nog nooit van gehoord. Zijn dat van die broeken die mannelijke strippers aan hebben en die ze op die manier in één ruk kunnen uitdoen?

 13. Ben dol op mannen-met-sportshirts, maar dat moeten dan wel de slanke, gespierde, sportieve types zijn!!!

 14. Damn, kom ik er mooi slecht vanaf bij je. Ik heb dan wel geen afritsbroek, maar wel een broek met veel zakken. Altijd en altijd in het zwart. Verder heb ik lang haar.. en verplicht in een staart als ik moet werken. Maar voor de rest. Ik scheer me om de dag, dus verlopen niet. Geen goud en of groot. Mag oorbellen trouwens wel. En ehhhh hoeveel dan? 😉

  Love As Always
  Di Mario

 15. pff, ik wou dat ik ook zelf mocht kiezen wat ik aandoe als ik me in het openbaar én met mijn madam moet vertonen…
  toch kom ik er hier toch nog goed vanaf geloof ik, ook al is mijn eigen keuze eerder een soort dakloze-look (volgens mijn madam :-))

 16. Al bij al zijn we dus beter af in ons blootje, glad geschoren en met een heel miniem geurtje aan.

 17. zo te zien heb ik de ideale man hahaha….bij de beschrijving van de ‘foute’ mannen komt er idd een beeld naar boven, brrr
  Ieder zijn of haar ding idd maar mooi roze is ook niet lelijk. Toen ik manlief tegen kwam had hij ook roze in zijn kast hangen maar de arme schat is kleurenblind….aan de andere kant staat t wel heel mooi bij zijn tint (indo):))
  Maar idd die birkenstocks brrr…maar wat ik nog erger vind zijn de crocks…..
  Vind ik een echte afknapper
  Fijne dag verder…ik ga proberen bepaalde beelden van mn netvlies te krijgen
  lieve groet

 18. Ik heb al zulke dingen niet ! Enkel mijn buikje moet ge er bijnemen 🙂 ! Ik draag enkel een Rugby shirt soms ! Ik heb dit van een blind Schot’s jongetje gekocht die aan Myurfield stond dit te verkopen samen met zijn ganse familie om een operatie te kunnen ondergaan in de VS. En deze draag ik voor HEM alleen !

 19. Wat dacht je van mannen die denken dat ze beter kunnen autorijden maar er bij een feestje wel automatisch van uitgaan dat jij dan rijdt zodat zij lekker kunnen drinken? Zo was mijn ex namelijk…

 20. Ik mis de allergrootste afknapper nog…. de strakke speedo zwembroek!! Mijn trauma van een vakantie in Italie, waar onze camping buurman ( type gladde makelaar op leeftijd) de hele dag liep te paraderen in z’n speedo.

 21. Ha zuster Klivia,

  Dat mag best gezegd worden, geen moeite mee.
  Denk eigenlijk wel dat ik je droom man ben, gewoon spijkerbroek of pantalon, zonder slingers of lichtjes. oma

  ot, Puzie is een echte knuffel kat, en ik bediende.

 22. ha, ik val dus af! Maar dat geeft niks, ik hoef jou ook niet. Nee, lekker alleen, en geen siraden en me toch nergens iets van aantrekken, dat ben ik!

 23. Oh de horror! Zegelringen en gouden ketting .. er zijn inderdaad een hoop dingen waar ik op afknap maar deze spannen wel de kroon!

 24. Nou je er toch over begint, ik vind die afzakbroeken met daarboven onderbroek en bouwvakkersdecolleté of aan de voorkant een plukje schaamhaar het summum van wagelijkheid. Brrr echt vreselijk!

Reacties zijn gesloten.