Rustig.

De laatste week is in Huize Klivia alles weer redelijk koek en ei. De rust is weergekeerd. Het wachten is helaas nog steeds op dat schip met geld, maar voor het moment, is de druk gelukkig even van de ketel. Er zijn 3 kleine bedragjes overgemaakt en Vlam kon wat nijpende zaken betalen en kan zijn eigen benzine kopen.

U heeft gisteren kunnen lezen over dat fantastische aanbod van Ank. Inmiddels is er voor 12 april een afspraak gemaakt. Ik heb wel gezegd achteraf terug te willen betalen. Ik ben niet goed in nemen (nadat ik bij haar klaar ben, ben ik daar uiteraard een ster in, dat begrijpt u) en heb gezegd alles terug te betalen. Ank snapte me en vond het prima. ‘Kijk maar, er zit totaal geen druk op ook’.

En dat is fijn. Ik schreef het gisteren al: voor een autonoom en zelfbedruipend mens als ik, is het zeer lastig te verkroppen dat ze belemmerd wordt in haar keuzes. Ik heb altijd voor mezelf kunnen zorgen, ben nooit afhankelijk geweest en heb altijd binnen bepaalde grenzen precies kunnen doen wat ik wilde. En nu kan dat dus niet. Eén van de dingen die horen bij een gezin hebben is delen en rekening houden met, dat weet ik. En dat wil ik ook en kan ik ook heel goed. Maar als dat betekent dat er niet veel of zelfs helemaal niks voor mijzelf overblijft, dan frustreert me dat enorm.

Verder hebben Vlam en ik aardig weer de oude vertrouwde ontspannende draad weer op weten te pakken en dat is fijn. Meer dan. Niks zo killing als spanning om je heen.

Jill doet het geweldig goed op school. Ze haalt prachtcijfers en is heel erg gemotiveerd. De mooie prestaties op school, hebben ervoor gezorgd dat ze veel mee zelfvertrouwen heeft gekregen. Ze zit overduidelijk in een opgaande spiraal.

Ze is ontzettend open naar mij en bespreekt veel met me. Ze is enorm ad rem en heeft een droog gevoel voor humor.

Man, wat is ze leuk aan het opdrogen!

Vorige week is ze geheel vrijwillig 3 keer met me meegelopen en dat was echt heel gezellig. Al kwebbelend en keutelend over uiteenlopende onderwerpen, maakten we zonder enige inspanning, samen rondjes van 5 kilometer. Zelfs een regenbui kon er niet voor zorgen dat ons humeur daalde. Hand in hand maakten we ons rondje vol.

Op mijn werk is het ook rustig. Niet wat patiënten en werk an sich betreft, dat houdt nooit op. Maar tussen mijn werkgever aan de ene kant en Laura en mij aan de andere kant, botert het te pletter. Er zijn amper irritaties, we lachen veel, we zijn ontspannen. Heerlijk.

In de (schoon)familie is het rustig. Geen gezeik, geen verwijten, geen miscommunicaties. Op mijn schoonmoeder na, hoor of zien we niemand meer van Vlams kant en dat is prima zo. Tussen mij en mijn moeder is het gelukkig na een lange periode van irritaties weer erg gezellig. Elke dag hebben we meerder malen contact via WF, FB en mail en dat is prettig.

Kortom, het lijkt allemaal goed te gaan.

Zouden we nou eindelijk het ergste hebben gehad?

Fingers crossed.

43 thoughts on “Rustig.

 1. er zal tzt ooit wel weer wat gebeuren, zo is het leven nu eenmaal, maar wanneer en wat weet je nu niet dus…..niet druk maken
  gewoon alles nemen zoals het komt
  en als moeder ben je meer dan geslaagd, dat lijkt me overduidelijk
  (en als vrouw ook…maar dat is meer aan Vlam om te zeggen)
  en tis bijna 12 april….

  alles sal reg kom

  Berber

 2. Tja….who knows….maar gewoon van genieten en dankbaar voor zijn 🙂

 3. Eén zwaluw maakt nog geen zomer, maar jou wens ik het wel toe!
  Heerlijk dat Jill lekker met je meeloopt en het samen zo gezellig is, dat zijn uurtjes om in te lijsten!

 4. Ik hoop het, meid. Fijn dat er weer wat rust in de tent is 🙂
  Nu nog de lente!!!! 😉

 5. Rust in de tent, geniet ervan want volgens mijn coach duurt ook zo’n periode van rust nooit voor eeuwig. Op den duur gaat er dan toch weer ergens iets kriebelen. Een mens is nou eenmaal een raar wezen.

 6. Lekker effe zo. Je weet nooit wat er op je af komt maar dit heb je alvast weer in the pocket. Geniet ervan zolang ’t duurt, misschien is dat wel heeeeel lang!

 7. Voor iedereen schijnt de zon wel eens, soms moet je enorm veel geduld hebben vooraleer de wolken verdwenen zijn…
  Groetjes

 8. En nou nog een beetje zonnig lenteweer 🙂 Maar super dat alles weer een beetje in de lift zit, het is je gegund. Fijn ook dat Jill het goed doet.

 9. Ik gun jullie allemaal dat dit zo blijft of beter wordt, qua (financiële) rust en gesprekken en gezelligheid. Echt, van ganser harte!

 10. Fijn dat jullie in wat rustiger vaarwater zitten. Spanning in de tent is verschrikkelijk. Groetjes.

 11. Lekker toch dat alle in relaxt vaarwater vaart! Ook gezellig dat Jill met je meeloopt. Mooi dat de familie buiten huize Klivia zich ook gedraagt 🙂 en dat het contact met je moeder zo blijft.

  Geniet ervan!!

 12. Go with the flow……

  Zonder die periode van hectiek zou je ook niet weten hoe een periode van rust aanvoelde…(alhoewel, hoe voelt rust ook al weer?) Maar 3 dagen hectiek en dan weer 300 dagen rust, zou ook mij wel uitkomen….

  Liefs!

 13. Joehoee! Good for you! Maar.. meerdere malen contact per dag met je moeder? pfff ik heb een schat van een moeder maar dat zou mij te gortig worden.

  1. Alleen digitaal, paar zinnetjes per keer. Is wel gezellig zo hoor. Bellen doen we zelden en we zien elkaar eens per 2-3 maanden? Geen zorgen! 😉

 14. Wat fijn om te lezen dat alles wat rustiger is geworden in huize Kliefje! Voor altijd, dat zal wel niet lukken, maar nu kunnen jullie weer een buffer opbouwen (geestelijk, lichamelijk, financieel, noem maar op) voor zwaardere tijden.
  Geniet van de rust nu en wat er in de toekomst gebeurt… gelukkig weet niemand dat 😉

 15. Fijn te horen! Je/jullie hebben het verdiend, niks fijners dat alles gewoon z’n gangetje gaat.

 16. Fijn dat het nu allemaal wat rustiger is en dat er weinig tot geen spanning is! Leuk dat je dochter gezellig met je meeloopt! Ik moet ook nodig weer beginnen maar die kou houdt me voorlopig nog gewoon binnen…

 17. Geniet van de rust die er nu even is, zodat je bij een volgende storm er weer tegen aan kan.
  Wat een aardige dochter heb je trouwens!

 18. Nog een sneeuwbui? 😉

  Zonder gekheid, het zijn mooie, goede dingen momenteel en die komen goed terecht op deze manier! Blij voor je.

 19. Ja, pluk elke positieve dag! Maak je niet druk hoelang de pret zal blijven,maar leef je te pletter. Mocht er weer een mindere tijd komen, ach…dan zie je wel weer! Fijn om te lezen dat Jill met twee vrolijke benen in het leven staat. EN van de afspraak bij Ank zul jij geen spijt krijgen.
  Liefs Kakel

 20. Als die ene donkere wolk met de centen nu ook maar eens begint uit te druppelen …
  Geniet ondertussen van wat je WEL hebt !

 21. Nu knopen zijn doorgehakt lijkt de rust weer terug, dus. Eigenlijk is in harmonie met je gezinsleden leven ook een fijne basis om verder te gaan, een soort van houvast. En ik lees dat dit bij jou in ieder geval goed zit. Ik benijd je zelfs … over dat digitale contact met je moeder, dat lijkt me nou ideaal! Helaas is de mijne – 77 – (op digitaal gebied) niet echt slim en ben ik genoodzaakt haar in real life te bezoeken *zucht* 😉

 22. Heerlijk, even geen verrassingen. Hoe ouder je wordt, hoe gekker het soms lijkt te worden en hoe meer je de momenten koestert waar je even niets anders hoeft dan gewoon ‘te zijn’. Enjoy!

 23. Ik hoop het werkelijk voor je lieverd,
  dat heb je ondertussen wel verdient dacht ik zo 😉
  Maar geniet er van
  en koester het !!!
  Leuk he , die kids die opdrogen
  hier ook een paar , prachtig 😉

 24. Ha zuster Klivia,

  Zo is de lucht opeens weer helemaal opgeklaard.
  Dat geeft weer lucht en vreugde.
  Zoon heeft ook zo’n droge humor, dat is ook de jeugd van nu, lach je soms rot.
  oma

  ot, het is Nasonex, maar ik stop er weer mee krijg bloedneuzen.

 25. Heerlijk…
  Ik geloofde het tig blogjes geleden al niet en zie: dochter geheel schaamteloos naast moeder…
  Volgens mij voor meerdere generaties: lekker poeh 😉

 26. Fijn om te lezen dat er nu wat rust bij jullie is. Dat gun ik jullie van harte! Geniet van de vrije dagen met elkaar!

Reacties zijn gesloten.