Krenterig?

Enige tijd geleden kreeg ik van iemand een uitnodiging om een verjaardagsfeest bij te wonen.

’s Avonds een barbecue bij het feestvarken thuis. ’s Middags met zijn allen paintballen. Dat laatste moesten we overigens zelf betalen. Kosten voor ons drietjes: 105 euro.

Ik mailde de organisator terug en schreef eerlijk dat ik 105 euro niet kon missen en dat we alleen voor het eten langs zouden komen.

Zelfs als we geld genoeg zouden hebben, dan nóg zou ik niet zoveel geld uitgegeven aan iemands verjaardag. Er komt immers ook nog een slordige 40 euro aan brandstof bij én een verjaardagskadootje.

Noem me een krenterige Zeeuwsche, maar één en ander gaat me echt te ver.

Zo heb ik al eerder 2 vrijgezellenfeestjes geweigerd. Nou doe je me sowieso absoluut geen plezier om met een grote groep vrouwen gezellig al kwebbelend samen kettingen te maken en/of aan de zuip te gaan. Maar dit terzijde. Ik kan best 1 dag van mijn leven opofferen als ik iemand een enorm plezier doe met mijn aanwezigheid. Dat was ook niet het issue. Het ging me om de eigen bijdragen van 150 en 225 euro.

Deze bedragen vallen overigens nog mee. Ik hoor van mensen die honderden euro’s kwijt zijn omdat de feestjes in andere landen worden gevierd, of in luxe hotels, of sjieke restaurants.

Is een feestje echt leuker, kwalitatief beter, als er meer geld aan wordt uitgegeven?

En is het normaal als je mensen toch best wel een beetje voor het blok zet?

Ik ben altijd geheel mijn schaamteloze zelf en durf voor mijn mening uit te komen.

Maar ik ken ook genoeg mensen die ook mopperen over het geld als ze een dure uitnodiging krijgen, maar zich toch verplicht voelen, om ‘m aan te nemen. Die diep in de buidel moesten tasten, terwijl ze zich dat stiekem niet kunnen permitteren.

Is het dan echt zo’n schande om toe te geven dat je iets niet kunt of hebt?

Ikzelf heb er geen enkele moeite mee, soms tot onbegrip bij Vlam. Zo zou ik heel erg graag weer eens een vriendin in Zeeland bezoeken. Heen en weer met de auto kost 35 euro, Jill en ik met bus en trein 40. Van dat geld kunnen we als het moet een week eten. Ik legde de vriendin dus gewoon uit dat gezien de financiën, we helaas even een rondje moesten overslaan. Vlam vond mijn opmerking tenenkrullend. Flauwekul, vond ik. Ik ken Els al bijna 20 jaar en als ik dat niet eens tegen haar kan zeggen?

Als we eters hebben, doen we ons stinkende best hen het naar de zin te maken. Vlam kan daar -in mijn optiek- wel eens iets in doordraven. Tig gangen, bij alles een verschillende wijn, dure ingrediënten. Helemaal prima hoor. Ik kan daar enorm van genieten. Maar niet als we krap zitten. Gezelligheid aan tafel is niet afhankelijk van wat je ervoor betaald hebt. Al zouden we spaghetti eten en er een goedkope fles wijn van de Lidl bij drinken, dan nog is het prima. Je kunt in het duurste restaurant van de wereld eten, maar als er een chagrijnig stuk vreten tegenover je zit, dan is de avond gedoemd te mislukken en geniet je van niks.

Gezelligheid en warmte zijn onbetaalbaar.

55 thoughts on “Krenterig?

 1. Goede morgen zuster,
  Wat ben ik het helemaal met je eens, en gelukkig hebben mijn kids dat ook meegekregen. Zoon is maandag jarig en die heeft bij de uitnodiging aangegeven dat de aanwezigheid van de familie ( die ook allemaal ver weg wonen ) belangrijker is dan een cadeau. In mijn dubbeltjes omdraai tijd heb ik er nooit een punt van gemaakt om te zeggen dat ik ergens niet aan meedeed uit financiële overwegingen; dit heeft mij toen wel een aantal vrienden gekost. Maar zoals het spreekwoord zegt: in moeilijke tijden leer je je vrienden kennen!
  Werk ze vandaag,
  Groetjes,
  Sylvia

 2. Heel herkenbaar, ook ik vind het te zot voor woorden als je mensen uitnodigd voor een feest dat ze zoveel moeten bijdragen. Ik doe daar niet mee volgens meneer williams kan ik dat niet maken maar ik laat mij niet verplichten. Gezelligheid zit m in de mens niet wat ie serveert;-)

 3. Helemaal mee eens Kliefje. Ikzelf ben ook een stuk krenteriger geworden sinds ik alleen nog een uitkering heb en twee studerende kinderen. Er is helemaal niets mis mee om goed na te denken over waar je je geld aan uit wilt geven.

 4. Het heeft met evenwicht te maken. De zaken moeten in balans blijven. Als krenterigheid je humeur aantast moet je jezelf iets (extra) gunnen. Over uitnodigingen voor dure feestjes gesproken. Ik zadel mijn familie en vrienden in Nederland op met hoge kosten om naar onze bruiloft (in Mozambique) te komen. Ik ben me daarvan bewust. Voor ons is het geen extravagante keuze – nee, wij wonen in Mozambique en mijn aanstaande bruid is daar geboren. Een paar maanden geleden begon ik vrienden en familie uit te nodigen – met als allereerste zin iets over de ‘hoge (reis)kosten’. Maar ik besloot ruimhartig uit te nodigen – zelfs als ik wist dat zij het waarschijnlijk niet kunnen betalen. Maar ik wil niet voor HEN denken of beslissen. Zoals het er nu voorstaat komen er ruim 20 mensen naar zuidelijk Afrika. Geweldig. Zij combineren onze bruiloft met een vakantie. En ik ALLE begrip voor de afwezigheid van anderen en natuurlijk zal ik ze ook missen …

  Ik ga weer aan de slag – een prettige werkdag Zuster en fijne Paasdagen.

 5. Kan me helemaal vinden in jouw verhaal; het niet deelnemen aan feestjes en partijen als de financien dat niet toelaten. Het is denk ik, ook beter om daar eerlijk over te zijn dan om zonder uitleg niet te komen.

 6. Binnen ons gezin gaan we ook bewuster met het geld om. Een verjaardag is het moment om alle familieleden en vrienden weer eens bij elkaar te hebben. Vroeger was dat met koffie en duur gebak, maar het gebak heeft plaats gemaakt voor kano en gevulde koek e.d. Rare uitspattingen zoals dat paintballen beginnen we niet aan. Als er zo’n duur feest wordt gehouden “om er bij te horen”, dan is dat al verkeerd. Net wat Sylvia schreef: echte vrienden zijn mensen waar je op kan rekenen. Of je arm of rijk bent moet niks uitmaken. Nee zeggen moet dan ook gewoon kunnen zonder een vriend(in) kwijt te raken. Bij ons is zelfgemaakte spaghetti of nasi ook een feestmaal, dus schaam je nergens voor zuster !

 7. Volgens DE dooddoener: je kan je geld maar één keer uitgeven, is er gewoon niks mis met ’t eerlijk zeggen dat je iets niet kan (of wil) betalen.
  Ik wil me iig niet in de schulden steken of niet weten hoe ‘k de volgende weken de eindjes weer aan mekaar moet breien omdat er zonodig een duur feestje gevierd moest worden.
  groet

 8. En al zou ik het wel kunnen betalen dan nog vind ik bepaalde feestjes niet “te doen” …inderdaad ’t gaat om de warmte en gezelligheid met elkaar en da’s niet te betalen!

 9. Helemaal mee eens. Vind het eerder schandalig dat mensen anderen met die bedragen opzadelen. Gewoon zeggen doe ik ook. Hoop dat ze bij mijn feestje beetje rustig aan doen maar mijn zus kennende gaat dat goed komen. Fijne dag!

 10. hi Kliefje,

  Voor mezelf vind ik het geen punt om op te komen voor zaken (soms is het geld op soms de energie), maar het is soms wel lastig bij de kinderen. Een verjaardagsfeestje van een klasgenoot bezoeken kost minimaal 10 euro tegenwoordig. Ik wil niet dat zoonlief in de verjaardagskring zijn envelop geeft en dat daar dan veel minder in zit dat dit bedrag dat tegenwoordig de standaard is. Hij voelt zich dan afgaan. Men zegt wel dat er een leuk feestje tegenover staat (vaak iets buiten de deur georganiseerd) maar ik van dat de keuze van die ouders. Wij hadden altijd feestjes thuis… ook ivm de kosten. Sommige kinderen worden voor 8-10 feestjes uitgenodigd anderen voor 3-4, dus het kan nogal oplopen.

  groetjes,

  Dorothé

  1. Klopt! Dat was hier ook een heikel punt. Ik heb dat opgelost door elk kind dat jarig is, een enorme vracht muntjes te geven twv 6-7,50. Zo kan er niet ter plekke gezien worden wat het bedrag is en staat Jill ook niet voor aap. Ik vind een tientje voor een klasgenootje nl óók idioot veel geld.

   1. Ik heb het ook wel eens ludiek gedaan… bakje aarde met muntjes erin…. schatgraven maar, maar vanaf groep 7 kun je daar niet meer mee aankomen.

    Bij de pubers die hier zelf de cadeautjes moeten betalen is het ook een probleem. Ze krijgen van een klasgenoot € 25 echt waar, 12,50 tot 15,– gebeurt ook regelmatig voor hun verjaardag. Dat kunnen ze niet teruggeven van hun zakgeld en dus moeten ze een baantje nemen. Eigenlijk is het toch gewoon belachelijk allemaal.

 11. Ik had laatst een gelijkaardig voorval met iemand uit mijn omgeving die binnenkort trouwt.
  In een gesprek liet ze vallen dat ze een geschenk van 100 euro voor een huwelijk een minimum vindt. Ik viel zowat achterover, die persoon heeft duidelijk geen idee welke hap dat uit mijn – en andere mensen hun – maandbudget is.
  Mijn beslissing staat al lang vast, ik ga niet….. alleen al het idee dat iemand vooraf een idee in zijn/haar hoofd heeft van wat hij/zij zou “moeten” krijgen geeft mij een heel naar gevoel.

 12. Ik vind het maar vreemd om een verjaardagsfeest te organiseren en dan van de genodigden te verwachten dat ze met een zak geld aankomen om mee te doen. Zelfs van vrijgezellenfeestjes vind ik het ietwat apart, al is dat meer ingeburgerd.
  En je hebt gelijk, gezelligheid is niet te koop. Dat heeft niets met geld te maken! En haha, ik reken ook altijd uit hoe lang ik van iets kan eten met het gezin. Dat is een goede graadmeter om te kijken of iets absurd duur is!

 13. Een feestje geven en zelf in de buidel moeten gaan voor één of ander extra ding, die er bij komt is er over en zeker als het over tientallen euro’s per persoon gaat. Niet iedereen is even rijk en kan zomaar gekke dingen gaan doen. Even plezier en dan een week boompjes knagen kan toch echt niet. Goed van je dat je dit dan ook laat weten. Je goed recht en Vlam zal dit ooit ook wel eens leren.

 14. Wij hebben absoluut niet te klagen over onze inkomsten, maar ook ik vind het raar dat je mensen uit gaat nodigen voor een feestje waarbij je nog een fikse eigen bijdrage verwacht! Ik zou zelf niet gaan of het moet iets zijn dat ik altijd al heb willen doen maar er in gezinskring niet van kwam (zou niet weten wat!). Een verjaardag, etentje, avondje bij iemand, enz kan net zo gezellig zijn, misschien wel gezelliger, met minder luxe te eten/drinken/activiteiten. Wat is er mis met een avondje bij elkaar zitten te kletsen/eten/spelletjes doen? Wij hebben jaren onze verjaardagen gezamelijk gevierd in december met een stamppottenbuffet! Mensen kwamen graag eten, afwassen en het was gezellig. Omdat we nu in het buitenland wonen lukt dat niet meer, maar het was altijd heel leuk. Waarom moet alles zo duur en buitenshuis? Zoonlief heeft de leukste fantasiefeestjes gehad tot zn 12de, gewoon thuis, in de straat, huis en kids versierd in een bepaald thema. Zo hebben we ooit een playbackshow voor de ouders gehouden, in oktober, tuindeuren open, partytent versierd, kids in zangtenue, allerlei playbacknummers! Hele middag bezig geweest alles voor te bereiden, zelf frietjes gebakken, optreden: geweldig! Eem ridderfeest met een wat donkerder huis, voordeur was een kasteelpoort (leve de gratis dozen bij supermarkt), spinrag, enz. Ook dat kost geld maar veel minder dan (wat toen een beetje trend werd) je eigen hamburger bakken bij Mc.D. ofzo. En wij allen vonden het elke weer een groot succes! Wat het meeste kostte? Onze energie voor, tijdens en na het feestje! Maar heerlijk! En, als je (even) geen geld hebt om naar mensen toe te gaan ivm reiskosten, moet dat toch gezegd kunnen worden en moet die ander dat toch kunnen begrijpen? Zeker als je elkaar wat beter kent! Datzelfde geldt trouwens voor tijd en keuze’s. Als wij een week in NL zijn, maken we van te voren een keuze naar wie we deze keer graag toe gaan en nemen contact met diegenen op. We kunnen in 1 week niet bij iedereen op bezoek of je moet er voor kiezen om overal kort te zijn, en dat willen we juist niet! We willen de tijd nemen om bij te praten, gewoon lekker thuis aan de gehaktbal, kop koffie of wat dan ook. In het begin was dat voor sommige mensen moeilijk te begrijpen maar nu na 5 jaar snapt iedereen het wel. En dat Vlam graag mensen verwend met heerlijk uitgebreid eten snap ik wel, maar “tering naar de nering” heet dat geloof ik……! Soms kan het even (langer) niet.

 15. Inderdaad heel herkenbaar. Zo was mijn manneke jaren terug een van de organisatoren van een vrijgezellen feest. Als snel werd beslist een heel weekend te organiseren en kosten zouden minimaal 100 euro per persoon zijn. Het ging om een groep van 16 heren en oja..of mijn manneke dat dan even kon voorschieten. Pardon?!?! Toen ben ik er me toch mee gaan bemoeien hoor…ten eerste ‘hoezo een heel weekend?’ Je plat zuipen kan ook op een avond? Hoezo MINImaal 100 euro? En ff 1600 euries voorschieten…dacht het niet he!
  Uiteindelijk voelde ook mijn manneke zich niet meer happy met alles wat georganiseerd was en wat het ging kosten, dat hij zich compleet heeft teruggetrokken. Hij voelde zich enorm schuldig, want hij was immers de getuige van de bruidegom. Dat is wel gewoon doorgegaan, maar hij heeft de bruidegom nooit meer uitgelegd waarom hij niet bij dat weekend was.
  Ongelofelijk hoe mensen elkaar tegenwoordig in de idiootste posities durven te brengen 😦

  1. Helemaal mee eens!! Er wordt te makkelijk gedacht over effe € 105,00 (ƒ 231,00 kon nog net het guldenteken vinden bij symbolen op mijn toetsenbord is ‘ie niet te vinden, hahaha) voor een uitje, want je bent er letterlijk nog niet en er moet dan ook nog een cadeautje kopen.

   Met dat soort dingen vind ik dat de jarige Jet/Job even d’r/z’n voelsprieten uit moet hangen of de gasten daar op zitten te wachten (het kunnen betalen c.q. zin in hebben). Dan kan je tenminste een max. qua budget opstellen, zodat iedereen kan komen of gewoon zelf dokken en je gasten niet met een rekening opzadelen.

   Maar zoals je zegt tegen een vriendin die je al 20 jaar kent (en al was dat niet zo, dan ook) kan je dat makkelijk zeggen… ik zou het ook doen.

 16. Jemig, dat je het als feestvarken in je hoofd haalt om je gasten zo op kosten te jagen, ik zou ook vriendelijk bedanken.. Ennuh, weet je dat de aller-, aller-, állerlekkerste biefstuk van de Lidl komt? 😉

 17. helemaal mee eens.
  ik erger me ook dood aan die hoge kosten.
  mijn dochter (armlastig studentje) wordt iedere keer geconfronteerd met megadure vrijgezellenfeestjes. ze kan daar niet aan meedoen en dat wordt niet altijd gewaardeerd.
  en zoveel geld voor een verjaardag is helemaal gestoord!

  1. Ik denk dat heel veel mensen het zich gewoon niet realiseren, het is niet met opzet, gewoon iets kortzichtig denk ik. Moeilijk kunnen verplaatsen in de ander. In dit geval heb ik -hoop/denk ik- gewoon zonder scheve gezichten nee gezegd. Wordt het me niet kwalijk genomen. In het geval van jouw dochter is het triest. Totaal gebrek aan finesse.

   1. ik zit er nog eens over na te denken en begrijp eigenlijk ook helemaal niet, waarom een verjaardag zo duur moet zijn.
    Jij nodigt mensen uit en zij mogen krom liggen?
    volgens mij geef jij een feestje en trakter je je gasten en dat hoeft helemaal niet zo duur te zijn.

 18. Oh hier kan ik ik me ook enorm aan ergeren. Vroeger gaf ik tien gulden aan een jarige, tegenwoordig is dat al tien euro. Absurd eigenlijk als je erover nadenkt.
  Ik zeg ook eerlijk als ik even niet zoveel te besteden heb. Echte vrienden zullen dat begrijpen. Mensen die het niet begrijpen zijn geen echte vrienden. Heel simpel (al werkt het helaas niet altijd zo simpel als dat ik het nu opschrijf…)

 19. O, wat spreekt dit me aan zeg! Vorig jaar werd ik min of meer ‘gedwongen’ om 50 euro te geven als bijdrage aan een cadeau voor een jarige vriendin. De verwijten (écht waar!) staan nu nog ‘gebrand in mijn beeldscherm’ toen ik weigerde hieraan mee te doen. De verstandhouding is niet meer wat het geweest is… 🙂

 20. Ik ben het ook helemaal met je eens hoor, ook de uitjes van de zaak worden tegenwoordig zo opgeklopt dat we daar een flinke eigen bijdrage bij hebben. Nu vind ik een uitje ook leuk, mischien wel leuker als het niet onwijs en idioot duur is….(ik werk die dag dus lekker gewoon altijd) ik vind idd een kleine 100 euries zomaar voor de fun even over de balk smijten eerlijk gezegd best een boel geld.Maar velen op de zaak dneken daar beslist anders over.

 21. Paintballen voor een verjaardag? En daarbij “Paintballen?!” Wie verzint zoiets. Ik kan er ook zo de balen van hebben als iemand iets verzint voor iemand anders wat dan naar mijn zin écht te duur is. Ik ben dol op cadeautjes kopen en vooral geven maar dat hoeven geen dure cadeau’s te zijn waar soms zelfs de ontvanger zich voor schaamt om iets duurs te krijgen. Ook hierbij geldt voor mij “doe maar normaal …”
  En daarbij als je nooit eens trouwt (lees ik) of geen kind hebt gekregen (lees ik) dan krijg je sowieso véél minder cadeautjes dan je geeft whahaha! Misschien moet ik daar eens een berekening van maken 🙂

 22. …….ze trouwt maar een keer dus de vrijgezellen-party mag wat kosten! Uitspraak van een van m’n nichten toen ik weigerde (uit principe) om daar 100 euro aan bij te dragen!
  …….niet op de hoogte van het aantal echtscheidingen, blijkbaar……

 23. het vergt dikwijls veel moed en gezond verstand om hier tegen op te gaan.
  de sociale druk is soms groot en dan maar honger lijden achteraf omwille van de vrienden en familie. Hier houd ik me ook bewust ver van af.

 24. Helemaal mee eens hoor. Ik hou er ook niet van om voor het blok gezet te worden. En genieten hoeft niet duur te zijn. Ik kan al genieten als we eens met zijn tweeën samen lekker kunnen ontbijten.

 25. Daar noem je mij ook wel een aantal bedragen op zeg. pfff wat een geld. 100 euro kan ik 10 dagen van eten. Nee dat deed ik ook niet. Eerlijk gezegd heb ik dat allemaal ook nog nooit hoeven doen.

 26. Hoeveel…. sorry hoor, misschien is het omdat ik nog ergens Zeeuws bloed heb stromen 😉 Maar ik had het ook niet gedaan hoor. Er zijn grapjes en grapjes, maar om dit soort grapjes kan ik niet lachen. En uiteindelijk willen we dat wel als we een leuke dag willen hebben. Nee hoor, vanavond komen er drie mensen extra eten.. en die zullen vast wel met een volle maag van tafel gaan, maar dat gaat me niet een smak geld kosten.

  Love As Always
  Di Mario

 27. Die laatste zin dat is helemaal waar. En toch zijn er zat mensen die zichzelf wat ophouden tegenover bezoek of met zo’n uitnodiging. Ook wel iets voor de mensen die zoiets verzinnen om zelf te bedenken of ze niet teveel vragen van de gasten trouwens.

 28. Wat een hoop geld! Ik zou me dan ook wel twee keer bedenken. Zeker als het om een verjaardag gaat. Een vrijgezellenfeest is misschien dan net weer anders.
  En ben het helemaal met je eens; gezelligheid en samen zijn is onbetaalbaar. Daar kan geen dure fles wijn tegenop.

 29. Wat een bedragen…..Idioot gewoon. Vrijgezellenfeestjes in het buitenland. Het moet niet gekker worden! Tegenwoordig geef ik alleen nog echte kado’s aan mensen die het kunnen gebruiken en voor wie een luxe verwenning een feest is. Mensen die alles al hebben en goed in de slappe was zitten krijgen een Oxamnovib kado; bv een geit voor iemand in Afrika, de opleiding van een verloskundige in een derde wereld land, onderwijs aan een afrikaanse moeder enz enz. Heel demonstratief dus een gift aan een goed doel!

 30. O, als ik geen zin in dat paintball zou hebben dan zou ik ook rustig durven zeggen dat ik later aanschuif. Ik laat me niet een betaalde aktiviteit door m’n strot duwen als ik daar geen zin in heb.
  Als het iets leuks is en ik kan het niet betalen dan durf ik dat ook rustig te zeggen.
  Ik laat me niet op kosten jagen door een ander als ik dat niet kan of wil. Als het vrienden zijn dan zal daar begrip voor zijn en anders is het jammer. (voor hen)

 31. Ook al zit je ruim bij kas, dan nog vind ik zulke bedragen niet kunnen. Eigenlijk word je ‘gedwongen’ om eraan mee te doen. Heel eerlijk juist dat je vertelt dat je het geld (er niet voor over) hebt, echt geen schande om dat toe te geven; ze moeten er maar begrip voor hebben.
  Zo maken sommigen een hele ophef van hun 50e verjaardag of 25e trouwdag. Grote zalen worden afgehuurd, cateraars worden ingezet en mega dure cadeaus worden gegeven. Dát vindt ik nou zonde van het geld en mijn 50e verjaardag mag dan ook worden overgeslagen. Alleen, in mijn omgeving wordt wel verwacht om er iets groots van te maken. Een Sarah-pop in de voortuin, een feest voor vrienden, kennissen en buren. En organiseer ik het zelf niet, dan wordt het wel voor me gedaan. Ik vrees met grote vreze …

 32. Goh, ik verkeer dus in een heel andere wereld dan jij. Ik ga nooit naar feestjes, ik hoef niet en ik wil niet. En betalen, tja, dat heb ik nooit eerder gehoord, maar het klinkt wel logosch. Als alles steeds maar duurder wordt is het eerlijker om de kosten te delen, dat wel natuurlijk.

 33. Ha zuster Klivia,

  Je hebt groot gelijk dat je aan die flauwekul niet mee doet, zo kun je wel makkelijk een verjaardag vieren op eigen kosten, weekje Bahama’s.
  Je hoeft ook niet altijd uitleg te geven vind ik, het is toch vrijwillig.
  Ooit zo’n personeelsfeestje gehad, zit je daar en zegt men ja, je drinken moet je zelf betalen.
  Grr, wat een verkeerde zuinigheid, geeft al aan hoe je over je “personeel” denkt. oma

  ot, dank je voor de gratis tip, zo is het eigenlijk veel leuker.
  zal het met de HA overleggen, zal wel goed gaan.

 34. je slaat de spijker op zijn kop! het gaat ‘m toch helemaal niet om de ‘grandeur’ maar om de gezelligheid. laatst gaf mijn broer een avondverjaardgsfeestje bij hem thuis. hij woontin een appartement hartje Brussel maar heeft wel een supergezellig dakterrasje met 2.tafeltjes, enkel stoelen en 2 hangmatten. ’t was heerlijk weer en we zaten:stonden/liepen buiten op zijn dakterrasje. er was sfeervolle muziek en dito verlichting, leuke gasten, lekkere hapjes, drankjes allerlei en vers gebakken pannekoeken. de sfeer was super en het werd een geslaagd feest, zonder overdreven duur te zijn!

 35. Ik snap niet zo goed wat er tenenkrommend is aan het eerlijk melden waarom je niet kan komen – tenzij Vlam zich wat voor de situatie schaamt, dan snap ik het prima van hem, maar zou ik het nog steeds eerlijk zeggen. Feestjes waarbij ik voor het blok gezet wordt, lees: een dure activiteit moet gaan doen die ik normaliter niet in mijn hoofd zou halen, zijn voor mij geen feest en laat ook ik graag aan me voorbij gaan.

Kritiek? Commentaar? Leuk! :)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s