Wandelupdate.

Inmiddels heb ik mijn enorm formaat groene wandelschoenen ingewijd. Ze zien er niet uit, zeker niet onder leggings. Erg charmant kan ik u zeggen. Ik heb als anti-sportster namelijk alleen een rijbroek, een cap en rijlaarzen en dat is nóg gekker als ik daarmee de paden op, de lanen in zou gaan. En om nou speciaal voor die 3x wandelen in de week een broek aan te schaffen, gaat me te ver. Ik hoop binnenkort mijn zomerjurkjes uit de mottenballen te halen. Dat zal dan helemaal een fraai beeld geven.

De schoenen zijn heerlijke dingen overigens, geen centje pijn aan/mee gehad. Nergens drukplekken ofzo, ze lopen hemels. Mijn kuiten hebben er erg aan moeten wennen, aan die lage schoenen. Voor mij als fervent hakkendraagster, was dit nogal een omschakeling, van 10 centimeter naar zo plat als een dubbeltje.

Op de op mijn Samsung geïnstalleerde Walkdroid staan na 3 weken 55004 stappen, oftewel 44 kilometer. Das een overigens fractie van wat ik daadwerkelijk heb gelopen, want ik al notoire niet-mobiel draagster, vergeet dat ding steeds mee te nemen.

Ik kan uiteraard zelf ook wel verzinnen dat je in een uurtje plusminus 5 kilometer loopt, maar ik vind het eigenlijk wel motiverend en belonend als ik thuiskom en zie dat ik ruim 6000 stappen hebt gemaakt. Het is echt een soort beloning.

Ik probeer in ieder geval 3 keer in de week, liefst nog 1 of 2 keer vaker, een ommetje te maken van 4-5 kilometer.

Tot op heden ben ik pas één keer alleen de hort op geweest. Want ondanks dat het mijn eigen plan was en ik niemand dwing om ook de benen te strekken, heb ik elke keer wel gezinsleden die met me mee willen. Doordeweeks gaat Jill steeds geheel vrijwillig met me mee, in de weekenden word ik vergezeld door man en/of kind.

Gisteren liepen we met zijn drietjes ongeveer 5 kilometer. Om de Dobbeplas in Nootdorp. Als je net doet alsof het ruisen van de auto’s de zee is én je snel de andere kant opkijkt als de Randstadrail voorbij komt razen, lijkt het zowaar alsof je in de natuur loopt.

Of ik er al van ben afgevallen, weet ik niet. Ik sta al in geen jaren meer op de weegschaal. De laatste keer was tijdens mijn zwangerschap, in 1999, tijdens een controle bij de gynaecoloog.

Mijn moeder vroeg me afgelopen weekend wél of ik was afgevallen, ik oogde namelijk slanker, zei ze.

Dat kan inderdaad zo maar door het wandelen zijn gekomen.

Of door mijn nieuwe figuurcorrigerende legging van Action.

30 thoughts on “Wandelupdate.

 1. Des te meer gewandeld dat we hebben ; des te groter onze maaltijden werden ! Niet vermagerd maar veel genoten en da’s voor mij belangrijker ! Zus , je leeft maar een keer hoor !

 2. Maakt niet uit of je wel/niet afvalt, het belangrijkste is dat je goed en bewust bezig bent met bewegen. Dat was je natuurlijk al door het vele fietsen, maar dit is extra, en dus goed. Nu nog sessies buikspieroefeningen en je zit helemaal gebakken 🙂

 3. Heerlijk joh! En cijfertjes kunnen wel degelijk motiveren! Ik loop 40-50 km per week hard en mijn phone houdt alles tot in de puntjes voor me bij… zonder dat was het echt veel saaier.. suf maar waar 🙂
  Voordeel van wandelen vind ik dat ’t zo makkelijk praat… heel anders dan als je tegenover elkaar zit op de bank bijvoorbeeld… Snap je?!

  1. P.s. Ken je afstandmeten.nl. Daar kan je heel makkelijk je rondje nameten. Of een route bedenken en zien hoe ver t precies is… handy!

 4. Hi Kliefje,

  Blijkbaar is het wandelvirus goed aangeslagen. Wat voor beweging je ook kiest… het is vooral belangrijk dat je het een beetje leuk vindt want alleen daardoor blijf je het doen. Er wordt van alles onderzocht en steeds komt men tot andere conclusies. Daardoor moet je je niet laten leiden, maar wel door je goede gevoel over de activiteit en tijdens de activiteit. Ik denk dat je hierdoor ook anders op vakantie zult gaan en als dat het wandelingetje in je omgeving begint te vervelen, je aan een bezoekje elders een wandeling vastknoopt. Verder herkenbaar dat met die stappenteller… ik heb het met de kilometers op mijn GPS-horloge. Als het er niet op staat lijkt het net of ik ze niet heb gelopen 😉

  groetjes,

  Dorothé

 5. Ik wacht wel op iets beter weer en dan gaan we hier in huis ook vaker naar buiten. Gisteren overdag wel iets van vijf km gelopen, maar nog zonder app. Die heb ik wel even geïnstalleerd. Lijkt me leuk.

  Love As Always
  Di mario

 6. Nu het weer beter wordt en het ’s avonds weer langer licht is, wil ik ook weer een paar avonden in de week gaan wandelen. Even de frisse lucht in na de hele dag binnen te hebben gezeten. Leuk dat je trouwens steeds gezelschap krijgt!

 7. Voor mijn hernia liep ik ook elke avond. Dat vond ik niet altijd even leuk als anti sporter, maar het had wel effect. Dus zodra het weer kan, wil ik het wel weer oppakken.
  Ga zo door!

 8. Ik heb de app direct gedownload. Nu het buiten beter wordt kan ik ook meer gaan lopen ’s avonds. Heerlijk, niet?

 9. Goed bezig hoor! En die groene gevaartes onder je legging… gewoon hard doorstappen, dan heeft men geen tijd om ze te zien 🙂 Die app klinkt trouwens wel leuk, lekker motiverend!

 10. Leggings zitten vaak al zo aansluitend dat je kunt liplezen, hoe zal het dan lijken met een corrigerende legging? Braille van enkel tot navel?
  In een spijkerbroek kun je ook prima wandelen, zit er niet eentje in je kledingkast?

 11. Ik zeg altijd ” Kunnen ze het niet aanzien, dat ze er dan nevens kijken” Een mens moet dragen wat hij prettig vindt. De paus draagt wel rode schoentjes :-p

 12. Ha zuster Klivia,

  Strak wordt het alleen maar leuker, als de temperatuur is gestegen.
  Maar je bent goed bezig, nu hou je het wel vol.
  Je kunt je gewicht ook aflezen aan de spanning van je kleding. oma

  Ot. Je verzoekje staat genoteerd voor de volgende show.
  De shows staan allemaal op: http://www.wir-3.com/

Kritiek? Commentaar? Leuk! :)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s