Taakverdeling.

Gisteren maakte Vlam heerlijke tempura.

Hier in huis hebben we de “regel” dat degene die gekookt heeft, niet de afwas hoeft te doen en de keuken schoon hoeft te maken.

Gisteren had ik daar iets van spijt van.

Soms zeggen plaatjes meer dan woorden…

SAMSUNGSAMSUNGSAMSUNG SAMSUNG

41 thoughts on “Taakverdeling.

 1. Hi Kliefje,

  Het is normaal dat manvolk hier de keuken zo achterlaat, daarom geldt bij ons deze afspraak niet voor mannen πŸ˜‰ maar wel voor mij. Ik blijf iedere avond lekker aan tafel zitten terwijl de rest afruimt en opruimt.

  groetjes,

  DorothΓ©

 2. Heeeee, zo’n zelfde fluitketel hadden wij ook … totdat de afzuigkap omlaag donderde en er niets meer over was van de ketel (en ook bijna niet van mij)!

 3. Verkeerde afspraak kwam ik al snel achter. De huidige afspraak werkt veel beter πŸ™‚ Koken en afwassen en keuken opruimen hoort bij elkaar. Ik kook 4 Γ  5 keer per week, partner de andere dagen. Eindelijk een vent die tussendoor afspoelt, spullen opruimt etc. en sowieso veel netter werkt πŸ˜‰

 4. Als het mooi opgestapeld is en afgespoeld ziet het er al een stuk beter uit. Nu lijkt het wel een bom die gevallen is. Toch maar iets aan die regels veranderen in het voordeel van jou natuurlijk.

  Dat lijkt me ontzettend lekker, krijg er gewoon zin in, hmmmm

 5. Op een klein aanrecht ziet het er erg uit! Gelukkig hebben wij een veel groter aanrecht en kook ik meestal…..en heb een man die opruimt, afwasmachine inlaadt en uitruimt, fornuis poetst, enz. ❀ Als hij kookt, ook elke week paar keer, ruimt hij vaak ook zelf op! Ja, ik weet het, goed geregeld! Het grootste deel van het huishouden doe ik, ben meestal thuis, maar manlief steekt indien gewenst graag een handje uit. Zo werkt het in ons huishouden, maar omgekeerd ook in ons adviesburo. Bevalt aan beide kanten goed. Blij mee!

 6. Lol…zo ziet het er hier ook uit als mijn jongens voor me gekookt hebben….
  Ach… als je maar genoten hebt van een heerlijke maaltijd…… beetje beweging na zo’n maaltijd is alleen maar lekker πŸ˜‰

 7. Had ik nu nog nooit van gehoord… Tempura. Maar het ziet er wel lekker uit. In ieder geval de vaat moet ge er wel bij nemen he en ik moet hem niet doen, dus laat hem maar eens lekker klodderen :-p
  Trouwens de vaat met een wijntje erbij lijkt me een leuk idee om te doen πŸ™‚

 8. Wat een bende! Nou ja, als het maar gesmaakt heeft dan? Ik kook bijna altijd en hou de boel ook best aan kant. Maar als manlief de keuken binnenkomt terwijl ik aan het koken ben, gaat hij nog eens extra de boel opruimen; vaatwasser alvast inpakken en zo. Lief bedoeld, maar dan loopt hij mij voor de voeten, ook irritant. Dus ik bonjour hem net zo hard zo de keuken weer uit. En dit herhaalt zich iedere keer … zo heeft ieder huishouden zijn eigenaardigheden πŸ™‚

 9. Aijaijai…een typtisch geval van een man in de keuken πŸ˜‰ Voor opvoeden is het zeker te laat?? Maar als een echte vent heb jij je op de vaat gestort. That’s my boy! En de volgende keer misschien toch maar zelf…?

 10. Ook nog nooit van gehoord, maar klinkt heerlijk πŸ˜‰
  En ach, t was op te ruimen , dat scheelt.
  (gelukkig hier vaatwasser maar dat na heel veel ruzie tussen de mannen
  omdat zij de afwas deden omdat ik kook πŸ˜‰ )

 11. Hoi Zuster,
  Als man lief hier kookt dan is ook al het keuken gerei gebruikt! Nooit tussendoor iets afwassen of hergebruiken maar alles schoon pakken. Gelukkig ruimt hij ook wel weer op!
  Tempura bakken vind ik teveel werk dus dat eten we bij de Japanner.
  Slaap ze voor vannacht
  Groetjes,
  Sylvia

 12. Dit is helemaal niets.. Ik zeg appeltje eitje. Ik zal haast een foto van Dinnetje moeten laten zien als ze is bezig geweest. Maar.. owhhhhh, wat lekker eten.

  Love As Always
  Di Mario

Kritiek? Commentaar? Leuk! :)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s