Flut.

Voor Moederdag kreeg ik geweldige schoenen.

Helaas vielen ze wat/te krap. Ik heb ervaring met schoenen die vanaf het begin niet lekker zitten en waarvan je de ijdele hoop hebt dat ze na even dragen wel wat uitlopen… NOT! Dat doen ze dus nooit. Getuige de kist vol miskleunen die ik heb.

Schoenen die niet lekker lopen, moet je gewoon niet nemen.

Met pijn in mijn hart, meldde ik Vlam en Jill dat ik ik ze helaas wilde ruilen. Kon dat?

Gelukkig had Vlam de bon nog en afgelopen maandag toog ik naar de stad, hopende dat ze een maatje groter hadden.

Die hadden ze. Jammer alleen dat ik eruit slipte.

Ik kreeg zonder gezeik gewoon mijn geld terug.

In een andere winkel kocht ik een paar espadrilles. Ik twijfelde, vond ze iets mutsig, ze hadden namelijk een hoog sandaalgehalte. Maar ik nam ze toch.

Eenmaal thuisgekomen, waren de reacties van man plus kind niet erg enthousiast. Ook de op Facebook geplaatste foto, gaf toch wel een paar reacties van mensen die ze wel mooi, maar niks voor mij vonden.

Mijn moeder schreef: ik vind ze leuk. En als ik ze leuk vind, zijn ze niks voor jou. Onze smaken verschillen nogal.

Dat gaf de doorslag.

Ik bracht ze gistermorgen terug naar de winkel.

De winkel bleek echter niet genoeg contact geld in huis te hebben. We hebben het hier niet over Louboutins van 1000 euro, maar gewoon over 50 euro-schoenen.

Of ik een andere keer terug wilde komen? Misschien kon ik anders even bellen van te voren, of er die dag wel voldoende geld in de kassa zat.

Ik stond perplex.

We hebben het hier niet over een lullig schoenenwinkeltje van een kleine zelfstandige, we praten hier over Manfield. Waar elke stad wel een vestiging van heeft.

De dame achter de kassa zette een krabbeltje op de kassabon en schreef dat ik recht had op teruggave van mijn eigen geld. Ook nog na de zichttermijn van 2 weken.

Ok… Ik kon niets anders doen dan het accepteren.

Maar of ik de schoenen wel weer mee wilde nemen? Die konden niet in de winkel blijven, zij kon me niet de garantie geven dat er niks mee gebeurde namelijk.

Toen ontplofte ik bijna. Echt.

Ik kreeg mijn eigen geld niet terug… En nou moest ik óók nog weer met die doos gaan lopen slepen? Terug naar huis en als bij Gods gratie er wél geld is, ooit, wederom met die schoenen op pad?

Het puntje van mijn tong is er bijna afgebeten, maar ik zei niks. De verkoopster kon er ook niks aan doen tenslotte, aan hun wanbeleid.

Ze meldde me dat er meer mensen problemen mee hadden (TERECHT!) maar dat de regiomanager geen oplossing heeft. Het is nou eenmaal zo…

Weer thuisgekomen ging er een pittige mail de deur uit naar Manfield. Die ik voor de zekerheid ook nog even via hun Facebookpagina verstuurde.

Ik heb namelijk al eens eerder, een jaartje geleden, een vraag gesteld en wacht nog steeds op antwoord.

Vrijdag ga ik naar Rotterdam, lunchen met een vriendin, en dan waag ik in dat filiaal nog wel een poging.

En mocht ik ook daar bot vangen, dan gaat iemand die schoenen opeten.

45 thoughts on “Flut.

 1. Goedemorgen Zuster,
  Vreselijk zo’n beleid. Kan me daar ook erg boos over maken. Ze zouden hier net als in Frankrijk retourgeld moeten kunnen storten via je pinpas. De eerste keer dat ik dat mee maakte had ik zoiets van: hier word ik belazerd.
  Werkze vandaag,
  Groetjes,
  Sylvia

 2. Ik had het laatst ook hoor, Een klant wilde om kwart over negen iets terug brengen van rond de 60 euro. En dat geld had ik niet in de kassa. Dat komt in de loop van de dag ook regelmatig voor. Dat noemen wij geen wanbeleid maar juist veiligheid. Een groot gedeelte van ons geld gaat meteen een kluis in waar we niet bij kunnen komen tot aan dat de winkeldeur op slot gaat na winkeltijd. Voor deze mevrouw had ik de oplossing, Spullen hier laten liggen. Dat gezeul vond ik ook maar niets. Mevrouw d’r gegevens opgeschreven en zodra ik het geld had meteen mevrouw gebeld. Toen kwam ze het na enkele dagen halen.

  Love As Always
  Di Mario

  1. Joh, alle begrip. Echt. Ik snap heel erg goed dat winkels weinig contant neer hebben. Maar had die schoenen idd gehouden daar, had me niet met die spullen laten zeulen. Of zorg dat je een afspraak maakt dat het geld op je rekening word bijgeschreven, maak machtigingen ofzo. De klant kan toch wel enigszins tegemoet gekomen worden?

   Jij snapt tenminste hoe het óók kan!

 3. Er zit toch wel wisselgeld in die kassa’s nog tegenwoordig? … wat een gedoe zeg….

  Nieuwe ‘regel’ pas spullen terugbrengen na 12 uur in de middag…… 🙂

 4. Hahaha, als ik dit verhaal zou geschreven hebben over Mozambique dan hadden we dat met z’n allen geloofd. Maar jouw verhaal gaat over Nederland. Over Manfield. Mijn favoriete schoenenwinkel. Kortom: weinig verschil tussen Nederland en Mozambique.

 5. Tje zeg wat een achterlijk iets. Dus dat betekend dat je ook niet meer contant kan betalen daar in die winkel? Belachelijk.
  Hoe komt het dat je de keus op die schoenen heb laten vallen? Misschien is je smaak veranderd?

 6. Nouja, idioot! Wat je zegt, sommige winkels daar is het altijd gezeik, maar de grote ketens dat gaat altijd goed?! Dacht ik. Jammer van die sandalen,ík vond ze ook leuk (maar dat was geen aanbeveling zeker, haha)

 7. Ik schrik er ook van, want zo komt de crisis wel heel dichtbij..
  Eigenlijk heel raar, ben ik helemaal met je eens, maar het zet me ook aan het denken over de toestand van dat bedrijf. Maar ja, dat is natuurlijk niet jouw zorg, jij moet gewoon je geld terugkrijgen. Ik hoop dat het in Rotterdam wel gaat lukken. Succes in elk geval!

 8. Dit soort dingen maken de Draak in mij wakker en ik rust niet tot ik genoegdoening heb in de zin keiharde cash en bij voorkeur versierd met excuses en met als er een tegoedbon/korting/goodie mijn kant op komt, weet ik dat ik (alweer) in mijn recht stond. Gisteren nog geld terug en korting van 10 euro bij Zalando gekregen. Die proberen je ook steeds te belazeren. Maar ik ben geen chaoot die niet weet hoe en wat. Ik houd het in de gaten en al is maar een tientje. Heel veel tientjes in een jaar is veel geld. MIJN geld, dus.
  Maakt een bedrijf het echt te bont en bewegen ze niet, kom ik er nooit meer en kraak ze af wanneer de gelegenheid zich voordoet. Online, ofline. Overal en altijd.

 9. Ah, zo is ´t hele verhaal. Wat ´n idiote toestand zeg.
  Hier krijg je je geld terug zoals je ook betaald hebt, dus als je met pinpas betaald hebt, moet je die laten zien en dan wordt het geld weer op die rekening teruggestort.
  Overigens zou het hier niet voorkomen dat er niet genoeg geld in de kas zit, in dit land van vrijwel alles contant en hoezo pinnen.

  1. Prima systeem, stort maar, ik vind het best. Nu staan de schoenen in de kelder en heb ik een kassabonnetje met daarop wat gepriegel dat ik (Pasen en Pinksteren) mijn geld terug krijg…

   1. volgens mij kan dat pas vanaf november. En dan is het wel zo dat daar kosten aan verbonden zijn. Dus die kunnen dan wel eens doorberekend kunnen worden.

    Love As Always
    Di Mario

 10. Hi Kliefje,

  Het moet niet gekker worden….. Ik heb wel meegemaakt dat het geld van teruggebrachte producten op rekening naar keuze werd teruggestort. Daarvoor krijg je dan een beschikking mee waar op staat wat je hebt ingeleverd en wanneer je het geld kunt verwachten en wat je moet doen als het geld toch niet komt. Misschien kun je dat voorstel indienen. Ik zou nooit meer wat bij die zaak kopen trouwens en daar even flink over tweeten, FB-en en bloggen.

  groetjes,

  Dorothé

 11. 40 jaar geleden heb ik bij een groot warenhuis gewerkt en was het wisselgeld aan het begin van de dag 30 gulden. Intussen zou dat verhoogd moeten zijn en in euro uiteraard. Na de lunch zou je verwachten dat er juist genoeg geld is om een terugbetaling te kunnen doen. Sannah gaf het ook aan: het pinnen is gewoonte geworden en ook de regel dat er niet meer dan X euro contant geld in de la mag zijn, kan een rol spelen. De winkelier had het gewoon anders kunnen doen door naam, adres en bankgegevens op een formulier te noteren en je daar een kopie van te verstrekken. Hadden ze het geld door hun administratie terug kunnen laten storten. Misschien gebeurt er nu een wonder, want sommige bedrijven gaan pas tot actie over als ze zeer negatief in het nieuws zijn. En ze zijn nu vet in beeld…….

 12. Ik heb nu ook een blog. http://kaatjekoe.blogspot.nl/ Ben er nog niet helemaal over uit hoe en wat. Maar ik ben maar gewoon begonnen. Ik wil niet dat iedereen (bekenden en familie) het zomaar leest, ik wil vrij zijn om te schrijven wat ik wil. Ik moet nog even uitzoeken hoe en wat dan precies.

  Enne inderdaad ongelofelijk, zou ik ook woest om worden.

 13. Je had het 1e paar moeten ruilen en in het paar waar je uitslipte een zooltje moeten leggen. Scheelt een halve maat. Kreeg de tip eens in een schoenenwinkel en het werkt echt.
  Als Manfield geld gaat storten dan zouden ze toch jouw geld apart kunnen houden en je even bellen dat het klaar ligt. Ik snap dat geld in de kluis gaat, maar ze moeten wel een oplossing bedenken voor klanten die iets terugbrengen. Vind het nu niet erg klantvriendelijk.

 14. Oh zucht, wat irritant. Vooral ook omdat je die doos met schoenen weer mee terug kreeg. Die had ze prima ergens op kunnen slaan en jou even kunnen contacten wanneer er geld voor je klaar lag. Of zoiets.

  Helaas is het tegenwoordig noodzakelijk om zo min mogelijk wisselgeld in de kassalade te hebben en wordt steeds vaker gevraagd om te betalen per pin. Mooi beleid om meer veiligheid te creëren, maar als verkoopster sta je er vaak een beetje tussen. Ik kan me mijn tijd bij het K.ruidvat nog wel herinneren, toen openden we ’s ochtends ook met een minimum bedrag aan wisselgeld. Dan moest ik de eerste klanten vragen of ze alsjeblieft wilden pinnen omdat ik van een briefje van vijftig niet terug had… Dat systeem dat winkels geld terug kunnen storten lijkt me wel wat.

  1. Tuurlijk, ik snap dat veiligheid voorop staat en ik zal nooit zoiets afreageren op een verkoopster, heb ik gisteren ook niet gedaan. Er is wel een pittige mail naar het hoofdkantoor en hun FB pagina gegaan.

 15. Hahaha het is wel een heerlijk blogje geworden, maar ik snap je frustratie hoor! Jezus zeg, wat bizar van dat geld. Is toch niet jouw probleem, dat lossen ze maar op terwijl je daar staat. Desnoods maken ze het hoogstpersoonlijk over waar je bij staat. Ik zou het niet accepteren iig!

 16. Hihi Déjà vu. Als ik met mijn moeder ga shoppen en ik vraag welk kleedje zei het mooiste vindt, A of B. Dan zegt zij: Als ik A zegt, gaat gij B kopen zeker?

 17. Dit is volgens mij gewoon een manier om je toch af te schepen met de schoenen. Welke winkel heeft nu geen 50 euro in cash??? Die denken gewoon dat je het bui zal worden en zo hebben zij toch die 50 euro binnen. En waarom zo moeilijk doen tegenover een klant? Sommige mensen moeten echt eens aan klantvriendelijkheid gaan werken…
  Groetjes

 18. Ha zuster Klivia,

  Zou haast zeggen wie de schoen past trekt hem aan, maar als je de geld la leeg hebt valt er weinig te kiezen, laat staan delen.
  Raar, is dat beleid of veiligheid, of een gebrek aan kasgeld, zaken gaan zeker minder goed. oma

  ot, een koppeltje waterkipjes heeft negen jongen, die op de foto zijn dat.

 19. Amai zeg, dat ik heb nu nog nooit gehoord. Wat hier wel vaak gebeurt, is dat je een bon krijgt en die dan in dezelfde winkel kan gebruiken. Schoenen heb ik evenwel nog nooit gewisseld.

 20. Hou kun je nou als winkel niet genoeg geld in kas hebben. Hoe doen ze dat met mensen die hun schoenen contant betalen, hebben ze dan ook geen wisselgeld? Ik vind het echt te belachelijk voor woorden. Ik zou die mail ook verstuurd hebben.

Kritiek? Commentaar? Leuk! :)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s