Verveling.

Eergisteren heb ik mijn werkgever gesproken en hem uitgelegd waar ik al een paar maanden mee rondliep.

Ik verveel me wel eens op mijn werk. Er zijn dagen dat ik van gekkigheid niet weet hoe ik ze doorkom.

Ik heb geen zin om een andere baan te zoeken. De eerste periode van een nieuwe baan is altijd spannend. Daarna heb je het trucje onder de knie en slaat ook daar de ‘sleur’ toe.

En daarbij: ik heb echt een hele leuke baan met veel afwisseling. En misschien nog wel het belangrijkste voor een eigenwijs en autonoom figuur als ik, ik heb héél veel vrijheid. Mijn werkgever controleert niks, bemoeit zich niet met mijn bezigheden, vertrouwt me alles toe en zal nooit vragen stellen over mijn prestaties of waar ik me bevind.

Nadeel is dat ik mijn werk met 2 vingers in mijn neus doe, fluitend. Ik ben na 7,5 jaar in deze praktijk zo vertrouwd met alles, dat er weinig uitdaging meer is. Ik ben ook nog eens iemand die zeer snel werkt en alles nét even wat efficiënter doe dan de ander. Waar mijn collega een uur over doet, heb ik het in een half uurtje voor elkaar.

Als ik alles langzamer zou doen, kan ik het makkelijk over een werkweek uitsmeren. Maar dat is niet de aard van dit razendsnelle beestje. Alles moet ‘hop, hop, hop’. 

Minder werken dan? Een extra middagje vrij? Zodat ik minder tijd overhoud om alles af te krijgen. Ik twijfelde. Een uurtje of 3 minder werken elke week kost me wel geld. Wat als Vlam weer langdurig thuis komt te zitten? Dan hebben we elke euro nodig…

Eergisteren sprak ik er over met Vlam. Als ik dat laatste niet in mijn hoofd zou hebben, daar gevoelsmatig niet steeds rekening mee moest houden, zou ik allang de knoop hebben doorgehakt.

Vlam zei : doen! Het ziet er naar uit dat hij dit jaar genoeg te doen heeft. En aan die hernia proberen we maar niet te denken.

En dus vroeg ik gisteren mijn werkgever hoe hij het zou vinden als ik om de week de woensdagmiddag vrij zou nemen? Om we week hebben we vloeibare stikstof en daarmee stippen we onder andere wratten mee aan. Die weken heb ik beloofd er te zijn.

De weken waarin we geen stikstof hebben, stop ik om 12 uur.

Op maandbasis scheelt me dat dus 5-8 uurtjes. Lijkt me stug dat we dat thuis niet zouden overleven.

En mijn werkgever -de lieverd-  zei dat mijn beslissing ten alle tijde omkeerbaar is. Ik mag de oude situatie zo terug. Hij stelde mijn eerlijkheid heel erg op prijs, vond het erg loyaal van me dat ik hem vertelde dat ik op zijn kosten menige middag uit mijn neus zat te eten, maar hij waardeert me enorm, vindt het een geruststellende gedachte als ik er ben, op de praktijk. Om de honneurs waar te nemen als hij er niet is. Vond het dus geen probleem om die loze uurtjes te betalen.

Ik heb er wel moeite mee en nam toch die halve dagen vrij.

En zo heb ik dus ineens straks 2-3 middagen per maand extra vrij.

Ik zoek dus een nieuwe hobby. Iemand een ideetje?

58 thoughts on “Verveling.

 1. Goedemorgen Zuster,
  Suggestie: neem een museum jaarkaart, Den Haag heeft zoveel musea dat je de eerste maanden wel zoet bent op je vrije middag.
  Fijn voor je dat je een meedenkende baas hebt die je toezegt weer extra betaald te laten nixen als je het geld nodig hebt. Ik heb gelukkig ook een top-baas die mijn overuren uitkeert in wat dan ook ik wil hebben. Zo heeft de hele Familie ondertussen een i-pad of i-phone met dubbel belastingvoordeel.
  Werkze vandaag,
  Groetjes,
  Sylvia

 2. Fijn zo’n chef! en nee geen idee voor een nieuwe hobby, werkze
  groet

 3. Wat heerlijk voor je. Niks erger dan je vervelen op je werk die paar uurtjes.
  Lekker woensdagmiddag de huishouding aan kant en de vrijdag helemaal lekker voor jezelf.
  Ga een boek schrijven in de tijd die je vrij bent. Of dat je ergens een column kan gaan plaatsen een keer per week.
  Ik weet dat ik niet hoeft te komen met brei of haakclubjes of wat van clubjes dan ook.

  Hoe of wat geniet lekker van die middag vrij

 4. Kijk dan ben je bij mij aan het goede adres;-)
  – haken
  – noors leren
  – raam staren
  – nieuwe restaurants uitproberen
  – breien
  – spinnen
  Voor meer tips? U weet mij te vinden!

 5. Ik combineer mijn “verveling” met vrijwilligerswerk voor twee leuke organisaties. Staat niet alleen goed op mijn cv, ik doe het ook graag en ik leer leuke nieuwe mensen kennen.

  1. Nobel, maar niks voor mij. Op mijn werk ben ik al verzorgende en luisterende en er voor andere mensen. Privé heb ik daar gewoon wat minder behoefte (meer) aan.

 6. Nieuwe hobby? Die heb je vast niet nodig, voor je het weet zijn deze vrije uurtjes gevuld met leuke dingen voor jezelf! Geniet ervan!

 7. ooohhh, jou kennende ga je je niet vervelen. Uitgebreid kokkerellen? Lekkere dingen bakken? (ben ik net mee begonnen:) Je kunt ook nog altijd gaan sporten, gezien het gegeven dat je probeert af te vallen. Een extra blog met verhalen. Moestuinieren op je balkon. Een huisdier erbij (hond, kat). Foto’s creatief inplakken (scrappen). Quilten, naaien of haken (is erg hip:). Je memoires schrijven voor je dochter later (alles wat niet op je blog komt). Een nieuwe taal leren. Een andere studie (kijk eens bij volksuniversiteit). Yoga/mediteren.
  Allemaal dingen die ik wel zou willen doen (op dat naaien na):)
  Ondanks dat ik ‘thuis zit’ verveel ik me nooit. Kom tijd te kort. 24 uur in een dag is gewoon veel te weinig:)
  Je komt er vast wel uit:) Zeker weten:)

 8. Kliefje, probeer je hobby het schrijven verder uit te bouwen. Trek de stoute schoenen aan ( die heb je genoeg) en probeer ergens een column te krijgen. Ik beloof een abonnement te nemen op wat voor krant of tijdschrift ook, als jij er stukjes in schrijf. Succes!!

 9. Lekker jezelf verwennen door bijvoorbeeld een terrasje te pikken, te shoppen of misschien naar de sportschool (of zeg ik nu iets heel fouts?).

 10. Lekker genieten van je vrije tijd.
  En mocht je je weer eens vervelen…..Je bent goed in je werk en je hebt een hekel aan die suffe verplichte nascholingsdagen. Niet een leuk project om dat zelf eens (beter) te gaan organiseren?

  1. Dan kom ik in de spelonken van de Zorggroep terecht en daar bedank ik voor, ik erger me wezenloos aan die mensen. De bedoeling van die extra middag is ontspannen 😉

   1. Hahaha dan adviseer ik een cursus tuinieren en een eigen wiet plantage 😉

 11. Ik maak één keer in de twee weken aquaria schoon als vrijwilligerswerk. Misschien is dat een idee. Maar je kunt natuurlijk ook als het mooi weer is lekker even gaan rondlopen.

  Love As Always
  Di Mario

 12. Hi Kliefje,

  Van vorig jaar herinner in me ook zo’n logje. Je kunt alleen zelf invullen wat je wilt gaan doen. Het is heel makkelijk om dingen af te wijzen. Voor de kinderen had ik destijds een lijst als ze zich verveelden. Ik zal hem hieronder plakken.

  groetjes,

  Dorothé

  ma, ik verveel me lijst
  lees een boek
  maak papieren poppetjes
  schooltje spelen
  water gevecht
  vader en moedertje spelen
  schommelen
  stoepkrijten
  plakboek maken
  verstoppertje
  insekten zoeken
  een brief schrijven
  een tent bouwen
  maak een bandopname van jezelf
  was een auto
  ga een toneelstuk maken
  borduren, weven, knutselen
  touwtje springen
  zaklantaarn voor in de tent of onder de dekens
  lego
  macaroni ketting
  barbie
  ketting rijgen
  tik tak tor
  galgje
  mikado
  computerspelletje
  ik zie, ik zie wat jij niet ziet
  een video kijken
  maak een tape van geheime geluiden
  een picknick
  vliegeren
  rennen met de tuinslang
  verven met water (op de schuurmuren)
  kleuren
  maak je eigen bordspel
  kleien
  huisje knutselen van tandestokers
  waterverven
  donald duck lezen
  maak een hindernis baan
  ga slapen
  fietsen
  naar de wolken kijken
  verkleden
  rovertje spelen
  gymnastiek oefeningen doen
  alles achteruit doen
  oefenen op een instrument
  speel met actiefiguren, kasteelfiguren etc.
  leer een liedje te fluiten
  bellenblazen
  verzorg de dieren
  spelletjes doen
  zoek een klavertje vier
  bel een vriend
  maak een kaart voor iemand
  een puzzel
  onkruid wieden (handig!)
  woordzoekers
  een huis van een grote doos maken
  hoeveel woorden kun je maken spel
  indiaantje spelen
  winkeltje spelen
  met de garage
  knikkeren
  hints spelen
  ga een dansje leren en een nieuw liedje
  schrijf een boek en maak je eigen tekeningen erbij
  luister naar de radio
  dagboek
  gameboy, nintendo, playstation
  doe alsof je een dier in de dierentuin bent
  maak vingerpoppetjes
  gekke gezichten in de spiegel
  maak sokpoppen
  wat is de meest populaire naam in het telefoonboek
  zeg een regel uit een liedje en laat het liedje raden

  VRAAG JE VADER

  1. Klopt! Nu, na bijna een jaar, eindelijk de knoop doorgehakt. Dank voor je briljante lijst, er zit vast wel iets tussen dat ik kan gaan doen 🙂

   1. De lijst is niet door mij gemaakt hoor…. ik heb hem ook van internet al zo’n jaar of tien geleden, dus een beetje gedateerd is ie wel 😉

 13. men neme een jampotje bij voorkeur een lege jampot, maar elk ander leuk gezellig schattig potje mag ook, denk aan een weckpotje, een leeg potje doperwten, er zijn er talloze! Kies met zorg! (let op de woordspeling! 🙂 ) neem een stapel papiertjes en een prettig schrijvende pen, ook leuk om verschillende kleurtjes te gebruiken, schrijf op elke briefje wat je altijd nog eens had willen, zou willen of kunnen gaan doen met jezelf. En denk breed: museumbezoek, een specifieke plek opzoeken, een verhaal schrijven, huis schilderen, kleding maken (stof kopen om kleding te maken) enz. enz. stop al die briefjes opgevouwen in de pot.
  En trek avond VOOR je vrije dag 1 briefje en ga dat doen (of stop het terug en trek een ander briefje….LOL ) doe ik al jaren, kinderlijke pret, want omdat je de avond ervoor iets trekt, is het net een soort schoolreisjes gevoel. Uiteraard kan de pot aangevuld worden met vrolijke ontdekkingen die nader uitgezocht dienen te worden en andere to-do-dingen.

  1. Die lijst bij het vorige commentaar is idd briljant, overschrijven op briefjes en duw ze in een pot zoals beschreven in bovenstaand commentaar…dat is echt een subliem idee JC !

 14. Geniet van het alleen zijn. Je vertelde toen dat dat niet meer ging vanwege het rooster van je dochter. Even bijtanken door alleen te zijn.

 15. Maak je klaar om een marathon te lopen :-p Goed voor de lijn. Maakt komaf met al die stress. Maakt letterlijk heel je hoofd eens leeg, want je moet denken aan ademen en blijven doorgaan. Zou je durven???
  Groetjes.

  1. Ik denk dat ik dat maar eens ga doen, woensdagmiddag wordt mediteermiddag. Ik heb een mooie bodyscan die ik kan doen, chakra meditatie. Komt goed met dat hoofd leegmaken 😉

 16. De zomer komt er aan toch??

  Woensdagmiddagen op de lounge-set op het balkon, met een boek en een pot thee/wijntje?

  Ik vind namelijk de Zuster zelf wel een uitstekende hobby.. Zeker na de afgelopen jaren, en als dan de zomer afgelopen is, dan heb je vast wel iets bedacht wat je zou kunnen gaan doen met die extra vrije uurtjes.

  Liefs!

 17. Wat heerlijk! Ik zou zeggen.. plan vooral niks. Laat die vrije middagen gewoon over je heen komen 🙂 lekker rommelen in huis, als de zon schijnt naar buiten, fietsen, wandelen, boek lezen.. en als ik jouw blog zo lees ben jij toe aan een nieuwe uitdaging- wellicht een studie/cursus? Ik ga zelf dit najaar weer studeren en ik had niet gedacht na mijn 20ste dat ik ooit weer zou zeggen dat ik er zin in had. Maar dat heb ik!

 18. Misschien toch de stap zetten en op zoek naar een betrouwbaar paard om af en toe wat op rond te hobbelen? Maakt je hoofd ook zo lekker leeg en is dus ontspannend om te doen!

 19. Wat een geweldige werkgever heb je toch! Lastig dat de uitdaging dan zoek is, maar je mag echt in je handjes knijpen met zo’n werkgever! (Dat doe je ook, dat blijkt wel uit je blogs over je werk)

  Maar misschien een cursus/opleiding volgen? Meer kennis opdoen? Mijn moeder werkt ook in de zorg en is een zorggerelateerde opleiding gaan volgen waardoor ze nu naast haar werk ook een eigen praktijk(je) heeft met een stuk of zes cliënten.

 20. Hm, wel heerlijk wat extra vrije tijd, maar je lijkt me eigenlijk zo’n vrouw die zich nooit verveelt :-)….. je uren komen gerust gevuld

 21. Ik zou het toch wel eens willen zien hoe jij fluitend met twee vingers in je neus je werk doet . . .
  Maar als jij je verveeld tijdens het werken, breng er dan eens een moeilijkheidsgraad in . . .
  Probeer naast de vingers in je neus, de nagels van je rechtervoet te lakken met je vrije hand. En voor als jij je daar ook al bij gaat vervelen, kan je altijd nog met de grote teen van je linkervoet in je rechteroor gaan peuteren. Uiteraard alles tegelijk en met een beetje geluk, krijg jij jezelf weer uit de knoop voor de telefoon klaar is met rinkelen . . .

 22. Ik herken het heel erg wat je schrijft, over die verveling. Ik heb dat tot dusver bij elke baan gehad. Ik werk graag op 200%, maar kan me in loondienst nooit meer inzetten dan 50%, anders is het werk weer op. Past helemaal niet bij me. Daarom ben ik lekker voor mezelf begonnen! Maar lekker gaan genieten van je vrije middagen. Is ook lekker toch? Ennuh, een hobby. Ga naaien 🙂

 23. Goed geregeld!
  En je zult zien dat die extra vrije uren je al heel snel heel goed uit gaan komen, daar vind je wel wat voor. 🙂
  Niets zo energievretend als wel willen, maar niets uit kúnnen voeren op je werk. Een dag, een uur, duurt dan eindeloos lang. Goed opgelost, dus. En een geruststellende gedachte dat het altijd weer teruggedraaid kan worden mocht je onverhoopt de uren als uitbetaalde euro’s weer nodig hebben.

 24. Super goed geregeld joh! Vooral dat je het ook weer kunt omdraaien mocht het nodig zijn. Tja, wat je met die tijd kunt gaan doen… cursus volgen, je opgeven als maatje en op die manier anderen ergens bij helpen, ach, je komt die tijd heus wel door!

 25. wat fijn voor je zeg!!!!! en wat een super baas heb je!
  niks te hobby zoeken, tijd om wat extra te genieten met je dochter. straks is ze groot en gaat ze haar eigen gang. met die moordknul weet je wel! 😉

 26. Ha zuster Klivia,

  Verveling in je werk is de doodsteek, je gaat dan echt tegen je werk opzien.
  Deze optie een toch mooi, gewoon een periode wat meer afstand van je werk, lekker de boel opladen en hobbyen, een volkstuintje? oma

  ot, ja haal het lekker in, maar Avamys doet wonderen.

 27. Je bent geweldig, je doet je werkt met twee vingers ergens in, en veel sneller dan wie dan ook, en vast ook veel beter, Voor 1 dag werken zou je al een maandloon moeten krijgen, en dan ben je zo lekker bescheiden ook nog.

  1. Cynische smurf 😉 Ik probeer alleen uit te leggen dat wanneer je ergens langs werkt, de uitdaging er af gaat, omdat alles vanzelf gaat. Meer niet…

 28. Wat fijn dat je dadelijk een aantal uurtjes voor jezelf hebt. En ik denk dat die al heel vlug zijn ingevuld. Misschien heeft Jill straks wel op voortgezet juist die middag vrij. Kunnen jullie heerlijk samen iets doen.

Reacties zijn gesloten.