Back!

Zo. Ze is er weer.

Terug na een anderhalve week vakantie.

Ik was een heleboel van plan.

En daar is geen zak van terecht gekomen.

Zo heb ik geen letter gelezen, geen vierkante centimeter keuken geverfd, slechts 1 wierookje gebrand, maar 1 keer gemediteerd en ik ben niet naar de andere kant van Nederland afgereisd om een bekende te bezoeken.

Wat dan wel, in vredesnaam?

Geen idee, maar ik heb me geen seconde verveeld.

De dagen zijn voorbij gevlogen. Ik stond elke morgen om 7 uur op, soms zelfs eerder, vlak nadat Vlam het pand had verlaten. Gewoon, omdat ik fris en fruitig en uitgeslapen was en lag te stuiteren in mijn bed.

Ik heb zalig lopen rommelen/schoonmaken/opruimen in huis, heb de slaapbank verkocht en de ruimte die ineens vrij kwam door dat immense onding goed schoongemaakt.

Ik heb bijna al mijn planten verpot.

Ik heb een nieuwe collega blogster ontmoet. We hebben heerlijk in de zon zitten lunchen en kletsen, iets dat zeer gezellig en wat mij betreft voor herhaling vatbaar was.

Ik heb talloze potjes gewordfeud met mijn moeder, die op vakantie is, in Servië.

Mijn oudste vriendin die ik al ken sinds het Krijt, kwam gezellig eten.

Ik heb elke middag een siësta ingelast, gestrekt in de zon, op het balkon. Blijkbaar waren de weergoden me goed gezind, want mán, wat had ik lekker weer in mijn vakantieweek. Mijn benen zijn verkleurd van lichtgevend wit, naar crème.

Onderstaande groene gevaartes heb ik verder uitgelopen. De tussenstand sinds ik ze heb, staat nu op 259.450 stappen = 207 kilometer = 32 uur. Ik vergeet regelmatig mijn mobiel (ik heb nou eenmaal absoluut geen symbiotische verhouding met mijn telefoon) dus het is in werkelijkheid wel veel meer. Maar dan nog: ik ben best tevreden.

SAMSUNG

Verder heb ik nog een format of 10 geschreven aan nieuwe blogs. Begin van de week was ik er na veel nadenken uit: na de vakantie ging ik het wereldkundig maken: ik hing mijn blog in de wilgen. Ik was uitgeschreven, had in mijn beleving elk onderwerp wel gehad, de lol was eraf en de rek eruit.

Halverwege de week borrelden er echter wat verhalen naar boven en bedacht ik dat ik het misschien toch wel ging missen. De interactie hier, de lieve/leuke reacties, de voortvloeisels irl die door het bloggen komen, zoals mijn lunchdate en de talloze “vrienden” op Facebook die ik alleen digitaal ken, maar mijn leven wel leuker maken.

Anyway: concluderend kan ik zeggen dat mijn week geweldig was. Ik ben volledig uitgerust, bijgetankt, ontspannen. Mijn nek is weer soepel en mijn hoofd is weer leeg.

Klaar voor de strijd!

54 thoughts on “Back!

 1. dat is het leuke van vrij zijn/vakantie houden, het loopt meestal anders dan je van plan bent, niets is voorspelbaar.
  Maar wel heeeeeel fijn dat je blijft bloggen!!
  Sterkte met de eerste werkdag

  Berber

 2. Wb !! Ja het was heerlijk weer he :)…
  Je moet me toch eens uitleggen, om 7 uur fris en fruitig uit bed springen?? Ik rol vermoeider eruit dan dat ik erin ben gestapt om 7 uur :(( ha haha, trekt wel weer bij hoor….of is t de leef…….
  Fijne week x

 3. Goedemorgen Zuster,
  Welkom terug in blogstad. Fijn dat je zo genoten hebt van je weekje vrij.
  Werkze vandaag
  Groetjes,
  Sylvia, die vanavond naar Brabra Streisand gaat ;-))))))

 4. Welcome back Kliefje. Leuk dat het wandelen zo bevalt! Soms denk ik er ook over om mijn blog aan de wilgen te hangen, maar het is net als met kinderen….. als je ze eenmaal hebt zit je er aan vast.

  groetjes,

  Dorothé

 5. Goedemorgen Kliefje, je had precies op het juiste moment een week vakantie dus. Zon, fris en fruitig, siësta, aanrommelen, blogmeet,ruimte in je huis en in je hoofd allemaal van die heerlijke dingen die zo’n week vakantie zomaar om laten gaan….. Welkom terug 😉

  Liefs Marjan

 6. Wat een heerlijke vakantie heb jij gehad……het lijkt me dat je dan ook weer goed opgeladen ben voor de volgende vakantie.

  Fijn dat je nog doorgaat met bloggen, ben er blij mee. En als je eens een dag niet wilt dan ben je er gewoon niet lijkt me. Toch?

 7. Heelherkenbaar gevoel! Een paar jaar terug kreeg ik een burnout en heb toen besloten om die “dwang” om, in mijn geval, die blog niet meer elke week te schrijven maar te stoppen tot ik de puf weer had. Na een poos kreeg ik beetje bij beetje weer kriebels en begon met 1 x per maand ofzo en nu probeer ik elke tweede week te schrijven. Niet omdat het moet maar omdat ik het weer leuk vind. Ik schrijf niet zo breed als jij, slechts de ervaringen van ons in een nieuw land, maar ook bij mij speelde de vraag wat ik moest schrijven en waarom. Ik zou het dus heel goed kunnen begrijpen als jij niet meer dagelijks blogde maar gewoon eens af en toe (niet te vaak Klief, ajb) een stil dagje nam. Fijn dat je zo genoten hebt van je aanklungelweek! Heb je nu wel weer onderwerpen om over te schrijven? Volgens mij kan jij nog op een leuke manier over niks schrijven 😉
  Fijne dag en week, ingrid (se).

 8. Good to have you back!

  Zo’n vrije week kan echt voorbij vliegen he, net als een vrije dag. Ik bedenk me dan vaak wat ik eigenlijk gedaan heb, vaak niet eens heel veel, maar daar gaat het niet om, het gaat erom dat je een fijne dag hebt gehad en in jouw geval een fijne week!

 9. Zoals het hoort, vakantie vieren en je geen seconde vervelen 🙂
  Dat nadenken is ook iets wat bij de vakantie hoort, soms ben je zo druk dat je geeneens tijd hebt om na te denken. Maar gelukkig dat er daarna ook wat verhalen naar boven kwamen borrelen, hebben wij weer voer om te lezen 😉

 10. door het vakantie gevoel komt er soms van alles naar boven waarvan je dan logjes kan maken. En plannen maken voor in mijn vrije tijd doe ik al lang niet meer. 🙂

 11. Het doet me deugd te lezen dat je terug bent en dat je je waanzinnig vermaakt hebt, gepland dan wel niet geplant. Kortom het was YOLO. En wij lezers, hebben elke dag weer een nieuw blog om naar uit te kijken 🙂

 12. Kijk eens aan! Wat heb je genoten! Ik kom nu maandag naar A’dam om wat papieren in orde te brengen. En in juli een ganse week! Dat is voor mij ook genieten. Ook al is het home, daar kan ik ontspannen.
  Blij dat je er weer bent!!!!

 13. Het was werkelijk waar “hakken meats Allstars” maar wat was het leuk/gezellig/vertrouwd.
  Maar goed dat de bel ging om 14.30 uur anders waren we door gegaan voor een diner 😄
  Te veel om over te praten, te weinig tijd bleken we te hebben, maar dat van die wilgen heb je wijselijk voor je gehouden! Slimme zuster….

  Doeidoei tot een volgende keer

 14. Hoe meer een mens van plan is en hoe concreter de plannen, hoe minder er gebeurd… is me ook al opgevallen :-p Niet dat ik een ervaringsdeskundige ben ( scheelt niet zo veel meer) maar ik herinner me lichtjes ook zo iets…Nu ja je kan maar genieten van je vakantie zoals het hoort en een dag telt maar 24 uur en dat is zo om.
  Ook bij mij is het bloggen een echt dood ding geworden, maar als je iedere dag thuis zit, wat valt er dan nog te bloggen? Dus ik moet nu en dan wachten tot er wat uit de lucht valt en laat me hopen dat het geen Boeing is 🙂
  In ieder geval ben ik wel een bloglezer geworden en volg ik er een paar. Die van u staat stevig op nr 1, dus van ophouden geen sprake van he! 🙂
  Ben al benieuwd naar de volgende
  Groetjes

 15. Weet je, ik leek soms stiekem even op je blog of je toch niet iets geplaatst had. Fijn dat je er weer bent en dat je zo genoten hebt van je weekje vrij.

 16. Nou, strijd, ik zou het leven toch niet echt een strijd willen noemen, eerder iets wat men ondergaat. Maar evengoed, zo zie je maar, vakantie is leuk, en altijd te kort. Op naar de volgende.

 17. Ha zuster Klivia,

  Dat is het leuke van plannen maken, dat er niks van terecht kan komen.
  Maar je hebt je kilometers wel gemaakt en de rest is vakantie wist. oma

  Ot. Je verzoekje staat genoteerd voor de volgende show.
  De shows staan allemaal op: http://www.wir-3.com/

Kritiek? Commentaar? Leuk! :)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s