Beddengoed.

Er zijn zo een paar zaken waar ik erg van kan genieten. Uitgebreid ontbijten in het weekend (bij voorkeur buiten), douchen, mijn wekelijks scrubbeurt door Vlam, de eerste fles wijn die in het weekend wordt opengerukt, met zijn drietjes tv kijken, ik in het midden en mijn 2 liefdes op links en op rechts tegen me aan, Jill zien genieten op een paard, lachen…

En last but not least: een schoon bed.

Als ik donderdagmiddag thuis kom, en mijn weekend begonnen is, was ik alles, incluis beddengoed weg.

Elke week wordt het verschoond.

Ik was het op 40 graden, een enkele keer op 60, om alle ongedierte te doden. Ik weet niet of u ze kent? Maar ik heb de uitvergrotingen van huisstofmijten uiteraard wel eens gezien, en het idee dat er miljoenen van die griezels met je het bed delen, is ronduit angstaanjagend.

Vroeger deed ik altijd nog een grote toef wasverzachter in de machine, sinds een jaar of 2,5 gebruik ik die rommel niet meer. De was wordt er niet frisser van en ik heb zoveel mensen gezien die allergische reacties op dat spul hadden, dat het me niet erg best lijkt voor je huid. Ik heb wél 6-7 soorten wasmiddel staan, ik wissel graag af, want dan blijf ik het ruiken. Je went zo makkelijk aan een geur en dan valt ie je niet meer op. Ik wil, als ik het natte wasgoed eruit trek, overspoeld worden door de geur van frisheid.

In de winter gaat het beddengoed de droger in. Dat vind ik jammer omdat ik a) de energieteller zwaar zie oplopen, Zeeuw als ik ben.

Maar de belangrijkste is b) was die buiten, aan de lijn is gedroogd, is zo lekker krakend hard. I love it.

Zeker nu we een hoes hebben van linnen. Mán wat is dat een verschil met katoen. Ik ben om. We hebben er (nog) maar eentje, dus ik haal die hoes eraf, was ‘m, en dan gaat hij er weer om.

Als ik rijk zou zijn, zou ik elke dag een schoon bed willen. Wat een zaligheid om in een krakend vers bed te gaan liggen! Verder geen decadente toestanden hier hoor, ik ben happy met wat ik heb. Maar elke avond wegzinken in een schoon bed lijkt me het toppunt van luxe.

En u? Wat zou u per se willen als u het geld er voor had?

54 thoughts on “Beddengoed.

  1. Elke dag? Neh… Zou dan wel iemand willen die de keuke en badkamer komt doen, maar elke dag een “vreemd” mens over de vloer? Dank je de koekoek…

 1. Ja, iedere dag een schoon bed, dat lijkt me ook wel wat. Ik verschoon wel twee keer in de week de kussenslopen zodat ik met mijn snufferd op schoon goed lig. Is minder werk als een heel bed maar voelt toch aan als lekker fris.
  En iedere dag een hulp, dat lijkt me ook wel wat, kan ik al mijn energie in leuke dingen stoppen. Goed idee van mevrouw Williams!

 2. Ben net als jij op dit punt. Weet nog dat ik ooit een kraamzuster trof die mij vroeg waar ze me blij mee kon maken in de kraamweek en die heeft dus daadwerkelijk me elke dag schoon beddengoed gegeven … heb er zwaar van genoten, van dat frisse beddengoed, dat vergeet ik nooit weer!!!

 3. Heerlijk was die buiten is gedroogd. Helaas kan ik door een nare schouderfractuur met daaraan gekoppeld een schouderprothe een arm niet omhoog krijgen. Dus….geen grote was buiten drogen voor mij. Op een klein staand rekje kan ik wel kleine dingen ophangen 😥

 4. Schoon beddengoed is idd het lekkerst als het zo van de waslijn buiten komt.
  En wat ik zou willen als ik er gewoon het geld voor had? Geen idee… ik verlang momenteel naar ‘gewoon’ gelukkig zijn…

 5. Ik was altijd het beddengoed op 60 graden. En meestal met Lidl wasmiddel want man en ik lijken beiden allergisch te zijn voor andere soorten.
  Als ik genoeg geld had… hm, iig zou ik zelf geen boodschappen meer doen, want daar heb ik een hekel aan. En ik zou iedere dag iemand aan huis laten komen om mijn rug te laten masseren 🙂 Of zou dat ook vervelen na een tijdje?

 6. Dat schone beddengoed is heerlijk, kan ik ook zo van genieten.
  Maar ik denk dat ik toch voor iets anders ga dan.

 7. Schoon fris buitengedroogd in de zon beddegoed….. heerlijk. Als ik er geld genoeg voor zou hebben zou ik graag mijn tuin een beetje opgeknapt willen zien, De tuin is altijd een woesternij geweest (het huis waar ik woon was vroeger een ‘tijdelijke woning voor pasgescheiden mannen/vrouwen’ die er hoogstens 6 maanden in woonden) En ik kom er niet aan toe, de wbv heeft wel de enorme bomen die er stonden gekapt, maar de rest mag ik zelf doen en het ontbreekt me aan tijd en fysieke kracht, verder dan maaien kom ik ook niet echt….

 8. Op dit moment zou ik wel huishoudelijke hulp willen als ik het geld had. En iedere week een behandeling bij mijn ‘alternatieve genezer’ voor mijn arm. Ik loop nu al 14 maanden met die rottennisarm en ik ben er zoooo klaar mee! Maar elke dag schoon beddengoed hoeft van mij dan weer niet, alleen al omdat ik dan dus elke dag weer het bed helemaal moet opmaken 😉

 9. Ik laat me nu eens in de twee maanden professioneel masseren, rug en schouders nek helemaal los. Dat zou ik wel vaker willen. Elke dag mijn bed verschonen lijkt me erg vermoeiend! 🙂

 10. Helemaal mee eens, niets fijners dan een schoon bed! Heerlijk!

  Als ik er geld voor had dan kocht ik een Kitchenaid. Wow, ben zo verliefd op die apparaten!

 11. Ik zou een prachtig mooi dekbedovetrek van Pip kopen, twee want ik ben rijk toch!
  1 a 2 keer in de week hulp, lijkt me ook fijn. Maar als eerste zou ik me direct aanmelden voor een studie!!

 12. Een eigen geitenboerderij (vooral met van die kleine geitjes) een winkel in gezelschapsspelen en elke dag een schoon bed roep ik ook al jaren

 13. Een strijkmiep! Grrrrrrrrr…ondanks mijn supersonisch-strijk-apparaat, ik blijf er een hekel aan hebben…en iemand die mn badkamer poetst. Drie maal raden wat hier te vaak niet gedaan wordt, beken ik met lichtelijke schaamte…

 14. Oeh.. ehh.. elke dag schoon beddengoed hoeft van mij niet. Ik ben een soort muisje, ik vind het fijn als er een beetje nestgeur in zit (en ik heb een adoptiefdochter die précies hetzelfde heeft, ha ha ha). Niet te veel he, we moeten niet overdrijven. Ik zou graag, als ik echt geld teveel zou hebben, zo’n geweldig zweeds bed willen. Zo eentje met driedubbele vering, paardenhaar, wol en een massagefunctie 🙂

 15. Ik zou graag 1 keer per week hulp in de huishouding willen hebben voor het grote/zware werk.Lijkt me zalig. Maar per se , en dat is helaas niet voor geld te koop, andere buren.

 16. Ja heerlijk een fris bed!

  Het beddengoed was ik ouderwets op 95 graden,bij mooi weer naar buiten en dan weer fris op het bed.

  In het voorjaar was ik de dekbedden en kussen op 60 graden en hoop dat daarmee alle ongedierte vermoord is.

  Als ik veel geld had liet ik de saaie tuinkussen zoals maaien en de heg knippen door een (leuke)tuinman doen want m’n man en ik breken onze botten op die klussen…hoewel het is wel gratis fitness he?

  Ja heerlijk een fris bed!

  Het beddengoed was ik ouderwets op 95 graden,bij mooi weer naar buiten en dan weer fris op het bed.

  In het voorjaar was ik de dekbedden en kussen op 60 graden en hoop dat daarmee alle ongedierte vermoord is.

  Als ik veel geld had liet ik de saaie tuinkussen zoals maaien en de heg knippen door een (leuke)tuinman doen want m’n man en ik breken onze botten op die klussen…hoewel het is wel gratis fitness he?

  Even die hulp in huis,mijn zus had er een en voordat de hulp kwam ging ze alles opruimen anders was het zo’n troep zei ze 😉

 17. Elke dag schoon beddengoed, nee, daar begin ik niet aan. Min. 1x per week, in de zomer, met meer zweten twee keer

 18. Hmzzz…. ik zou eerst een waterijsje kopen en tijdens het opeten daarvan, zou ik gaan bedenken wat ik met het extra geld ga doen.
  Oh…. wacht ff….. schrap dat waterijsje maar….. ik koop een cornetto. Geld in overvloed toch?
  Of zal ik aardbeien en slagroom kopen?
  Of een slagroomtaart…
  Of een hele lange dropveter….
  Of…. of…. of….
  Ach…. laat ook maar….. ga wel gelijk een nieuwe badkamer maken van dat extra geld.

 19. Even naar Australie vliegen want ik zou zo graag de kleinkinderen knuffelen en er bij zijn als mijn kleinzoon Otto morgen kennismaakt met zijn (new born) broer en zus!
  Ik ben ook dol op versgewassen beddengoed maar ik haat bedverschonen dus daarvoor zou ik graag 1 á 2 keer per week een hulp hebben……

 20. Er gaat inderdaad niet boven een schoon bed, heerlijk 🙂 En die vergroting van een huisstofmijt heb ik inderdaad wel eens gezien ja, brrrr..

 21. Elke dag een schoon fris bed lijkt mij ook wel wat, maar aangezien ik ook graag wil dat het gestreken en wel op mijn bed komt, denk ik dat dat niet gaat lukken. Ik krijg niemand, ook mijzelf niet, zo gek om elke dag al dat beddengoed te wassen, te drogen èn te strijken!

 22. Zongedroogde lakens, al even lekker als diezelfde versie van tomaat 😉
  Extra geld zou ik meteen uitgeven aan diegene die me wil komen helpen met de dekbedden weer in de hoes te krijgen. Voor de rest ben ik gelukkig met wat ik heb, en dat geluk is toch met geen geld te betalen …

 23. Niks zaliger dan in pas gewassen lakens kruipen,………bij ons is dat ook elke week, maar op dinsdag, dan komt de werkvrouw en mag zijn vechten met het donsdeken :-), maar ik beken, elke week de was van 3 bedden, de strijk vind ik toch wel intens hoor :-), maar voor wat hoort wat, niks boven frisse lakens!!

 24. Ha, daarom laten wij eind van de maand iemand komen die ons topmatras en ondermatras helemaal gaat reinigen.. heerlijk idee. Als ik rijk was kocht ik elk jaar een ander matras 🙂 en ging ik permanent op vakantie (of in elk geval heel vaak). Oh, en ik zou wel een nieuwe tuin willen laten aanleggen, maar vrees dat we dat toch echt zelf gaan doen komend voorjaar.

 25. Niks beter en prettiger dan een kraaknet bedje om je lijf en leden in te zwieren… Zon gedroogd en met de geur van de natuur erin… Hier geven we de beestjes ook geen kans en om de maand wordt de matras eens goed gestofzuigd. En als je dan ziet wat er allemaal in die matras zit….. dat is een hele zoo 🙂 Nee hoor valt wel mee.
  Groetjes

 26. Heerlijk, schoon beddengoed! Maar dan zongedroogd hè? Nog heerlijker: douchen, schone pyjama aan en dán in bed kruipen, het toppunt van heerlijkheid! Ik verschoon sowieso alle bedden 1x in de week en was het goed op 60 graden vanwege zware huisstofmijtallergieën (inclusief ik, maar iemand moet het doen …).
  Als ik het geld ervoor had, ging ik vaker uit eten. En daarmee bedoel ik niet de pizzeria en zo, maar sterrenrestaurants die eten bereiden met gezonde, eerlijke producten (dus duur). Ik had willen zeggen dat ik ook meer biologisch geteelde producten zou willen kopen (zijn soms niet te betalen). Maar we hebben sinds kort een eigen moestuin en die gaat als een speer. We hebben al veel sla gegeten. Straks boontjes, uien, courgette en aardbeien :)

 27. Een huishoudster. Niks meer hoeven poetsen, wassen of strijken lijkt me heel luxe.
  Maar ik weet niet of ik daarvoor m’n privacy wel zou willen opgeven.

 28. top-kwaliteit eten kunnen kopen, dus de duurste vis, het beste scharrelvlees, de lekkerste olien en al dat andere dure spul waar ik nu aan voorbij moet….

 29. Hi Kliefje,

  Als ik rijk was zou ik niet meer op aanbiedingen letten en niet bij alles wat ik koop me afvragen of dat nou echt nodig heb.

  groetjes,

  Dorothé

 30. Elke dag een schoon bed is een goed begin. Maar ook alle tijd en snufjes om lekker uitgebreid gezond, vers en bio te eten. En dan niet alleen stamppot, maar voor-, hoofd-,en nagerecht;)

 31. Ha zuster Klivia,

  O ja, heerlijk, krakend tussen de lakens en dan heerlijk de frisse geur van buiten opsnuiven.
  Heb geen wensen met veel geld, ben gelukkig met wat ik heb.
  Nou soms wel eens een beetje minder draaien met de muntjes. 🙂
  Nee weet het morgen een superdraaibank voor zoon kopen, maar die wil er zelf voor sparen, want zo zegt hij, dan heb ik er meer plezier aan. oma

  ot, Hartelijk dank voor de felicitaties, heeft hem goed gedaan.

 32. Iedere dag een schoon bed is ook één van mijn wensen. Heerlijk, vooral als het buiten heeft kunnen drogen. En verder zou ik wel een hulp in huis willen, zo één keer in de week. Zalig lijkt me dat.

 33. Oooo ik HOU van een schoon bed! Kan ik zo van genieten! Wij deden het vroeger 3x per week. Helaas is dat nu niet meer te doen, ik draai al twee wasjes per dag tegenwoordig. Dus nu maar 1x per week.

 34. Ja, ik kan ook niet wachten totdat ik vanavond naar bed kan! Heb zojuist mijn schone beddengoed van de lijn gehaald en daar ga ik straks op slapen – zalig. En verder zou ik wel een hulp in de huishouding willen hebben. Of eigenlijk twee hulpen. Eentje voor het huishoudelijke gedoe en een om te koken. Feitelijk een kokkin dus. En een tuinman erbij had ik ook niet erg gevonden 😉

   1. Dit was nog maar het begin ja, de lijst is nog veeeeeel langer 😀 Maar als ik dat allemaal niet krijg, ben ik zo ook tevreden!

 35. Mijn dochter doet elke avond als ze in bed kruipt, alsof ze stinkend rijk is, en gaat liggen bedenken hoe ze het huis gaat (her)inrichten, op welke verdieping het zwembad komt, hoeveel paarden er in de stal komen…en elke donderdag wordt haar kamer en bed verschoond.
  Dat kind heeft een luizenleven! Ik kan het iedereen aanraden 🙂

  Zelf voel ik me rijk…al zou een gigantische berg energie me heel gelukkig kunnen maken. Alleen is dat nou net niet te koop.

  Fijn weekend Klief. Zo te lezen, komt dat helemaal goed!

 36. Heerlijk, zo’n schoon bedje …. ik ga snel wassen! Verder zou ik heel graag eens een afwasmachine aanschaffen én een personal trainer (zo’n knapperd, dat je extra je best gaat doen om die buikspieren te trainen) 🙂

 37. wat ik zou willen? Een helicopter en 2 plekken om het ding te landen. 1 in mijn achtertuin en 1 in die van mijn ouders in NL… Even zin om naar huis te gaan, kopje koffie met mams? No problem! Ik stap in mijn helicopter (ik heb dan uiteraard ook een vliegbrevet) en whoppaaa, here I come. Maar een schoon bed is een goede tweede 🙂

Reacties zijn gesloten.