Feestelijkheden.

Dit was een weekend vol vieringen.

Zo hadden we Vaderdag. De eerste echte voor zowel Vlam, als Jill. Begin november vorig jaar heeft hij haar namelijk als zijn kind erkent en zijn ze onlosmakelijk aan elkaar verbonden.

Mocht ik overlijden of mocht onze relatie stranden, dan nog blijven ze vader en dochter.

Dat stranden zie ik overigens niet gebeuren, op zo nu en dan de gebruikelijke irritaties en dipjes, gaat alles hier meer dan koek en ei.

Vandaag is het trouwens 3 jaar geleden dat we onze eerste date hadden.

Ik heb nergens meer een blogje over die eerste afspraak, maar kan wel iets terugvinden over de 2e keer dat we elkaar zagen. Ik scheef in juni 2010 dit:

Resumerend kan ik zeggen dat na een uurtje of 8 kletsen, ik nog steeds geen afwijkingen heb kunnen constateren aan mijn nieuwste vlam. Hij heeft geen nare ex-heksen, geen ADHD kind (überhaupt geen kinderen), geen persoonlijkheidsstoornisjes, hij is niet bepaald op zijn bekkie gevallen, is behept met een aanzienlijk IQ, spreekt foutloos Nederlands, heeft verstand van wijn en eten, woont 12 kilometer bij me vandaan en is grappig. En o ja: en hij mixt geen cakebeslag als hij zoent. Ook niet geheel onbelangrijk.

Inmiddels zijn we dus 3 jaar verder en klopt bovenstaande tekst nog steeds.

Alleen wonen we nu op een paar dagen na bijna 2 jaar samen, zijn we ruim 7 maanden getrouwd en kan ik er aan toevoegen dat ie lief is, verzorgend, attent, en een super vader voor Jill is.

Hij is degene met wie ik mijn persoonlijke record ga breken. Ik heb een elftal of wat aan vriendjes gehad, maar met niemand kon ik zo goed en als vanzelf opschieten als met Vlam.

Zaten mijn “relaties” normaal na deze periode al lang in zwaar weer (als ik het überhaupt al haalde, zo lang), wij zitten nog steeds in de stijgende lijn. Het grappige is, dat ik -al terugkijkende- heel goed kan zien waar het fout ging. Sowieso de keuze, ik was vroeger iemand die er feilloos de rotte appel uit kon kiezen. Het vreemdgaande, gebruikende, profiterende type met de kwade dronk, degene die me emotioneel niets te bieden had. Dat soort mannen haalden altijd het slechtste is me naar boven. Ik heb dingen gedaan en gezegd die ik me amper meer kan voorstellen. Dat soort mannen zijn funest voor je zelfvertrouwen. En waar geen vertrouwen is, is iets gedoemd te mislukken.

Vlam voelt me op een enkele misser na (pms periodes, als hij zelf erg moe is, na sessies bij Ank) erg goed aan en geeft me wat ik nodig heb.

Andersom vice versa: ik lijk in de verste verte niet op zijn exen en dat is maar goed ook. Die waren ook niet de handigste keuze voor hem namelijk.

Anyway: ik denk dat we er met gemak nog wel 3 jaartjes bij gaan plakken. Op zijn minst.

34 thoughts on “Feestelijkheden.

 1. Op naar de volgende 3(0) jaar, minstens.
  Vandaag is ook n speciale datum voor ons, 17 juni 1989 staat gegrift in onze vriendschapsringen :))
  Hier nog 1 die dat heel goed kon, rotte appels uitkiezen tot ik mijn hubbie tegen t lijf liep, precies op n moment dat ik t opgaf om uberhaubt nog ooit door t leven te gaan met n goeie man ( zoals mijn moedertje dat noemde):))
  Ik feliciteer jullie alle drie en geniet van elkaar en uiteraard van t weer, komt deze week in grote hoeveelheid
  Lieve groet Brigitte

 2. Wat een happy blog vandaag. Je kan niet anders dan er een lach van op je gezicht krijgen.

  Dat er nog heel veel jaren mogen volgen, met geluk en liefde!

 3. Mixt geen cakabslag… ik moest ff denken wat je bedoelt, haha, zéker niet onbelangrijk! Gefeliciteerd Klief, word blij van je logje vanmorgen!

 4. Gefeliciteerd… met je nieuwe record… dat jullie elk komend jaar natuurlijk gaan verbreken.

  Dank je wel, voor de glimlach en de glimlach van binnen, ik ga hem nodig hebben vandaag.

 5. Wat een prettig vrolijk stukje. Geniet van de liefde. Carpe Diem. En over 3 jaar zeg je: ‘goh, is het alweer drie jaar geleden dat ik dat schreef?’ Prettige werkweek met veel zon (buiten) en in al je relaties.

 6. Hier ook foute keuzes gemaakt in het verleden, maar gelukkig even goed terecht gekomen als jij. Hoewel wij hier zover niet zijn dat we full-time een gezin vormen, kan ik toch ook voor mijn kroost zeggen dat we mooi viertal vormen.
  Toch fijn hé als het allemaal mooi op zijn plaats valt ?
  Ga maar voor een veelvoud aan jaren samen !

 7. Heerlijk, weet uit ervaring hoe fijn dat is. Iemand die je begrijpt en met wie je kunt lezen en schrijven = een lot uit de loterij. Overigens geweldig dat hij officieel vader voor jouw dochter wil zijn- ook een cadeau!

 8. Een goeie relatie is iets waar een koppel moet aan werken en blijven aan werken. Nu en dan eens wat water bij de wijn moet lukken en elkaar het licht en de lucht gunnen zeg ik altijd, maar blijkbaar werkt het want ik ben nu in aug. 30 jaar getrouwd. Dus ik zou zeggen doe het mij gerust maar na 😉

 9. OMG, ik dacht dat ik de koniging van de foute mannen was :-), ik moet hier mijn meerdere erkennen,………:-), ik ben ook zo blij dat ik Big heb gevonden,…..en nog steeds in stijgende lijn zit,…..en zo kan genieten van de liefde,………geniet nog veel van Vlam,………..

 10. Ik vind je log uitermate interessant, het is gewoon zoals je bent he.
  En ( en dat is juist goed) soms erger ik me aan dat je alles zo relativeert.
  Ik ben zelf ook wel een relativeerder, maar qua relatie`s en zo, daar snap ik toch niks van.
  Ben erg blij dat je mijn vriendin niet bent zeg maar.
  (positief bedoeld, en het is vast wederzijds ook he, respect)

 11. Ha zuster klivia,

  Voor Jill gewoon top om een Vaderdag te vieren.
  De komende jaren komen er echt wel, niet alles is voorspelbaar, maar je gevoel spreek boekdelen. oma

  Ot. Je verzoekje staat genoteerd voor de volgende show.
  De shows staan allemaal op: http://www.wir-3.com/

Kritiek? Commentaar? Leuk! :)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s