Zomerreces.

Ik ben er even niet.

Vrijdag aanstaande beginnen de eerste regio’s van Nederland aan hun welverdiende zomervakantie en ik doe gewoon alvast mee, alhoewel wij nog niet aan de beurt zijn.

Ik heb geen glazen bol, maar weet bijna zeker dat ik ergens tot en met half augustus, hier echt niet te vinden ben.

Ik loop al weken met een enorm writers block rond. Op een enkele uitzondering na, lukt het me niet om -zoals ik dat al die jaren wél deed- binnen no time een verhaaltje uit mijn mouw te schudden. Ik zit er soms echt tegenaan te hikken, maak me er “druk” om en daardoor wordt het een frustratiepuntje.

En dat -lieve mensen- lijkt me niet de bedoeling van een hobby.

Vlam opperde om dan niet dagelijks te schrijven, maar gewoon af en toe, als ik er zin in had.

Ik heb daar over nagedacht, maar wat ik eigenlijk het liefste doe, is even een pauze inlassen. Even helemaal niks. Ik heb de afgelopen dagen veel gelezen, iets dat me al maanden niet meer lukte omdat ik niet genoeg rust in mijn hoofd had, te druk met andere zaken. Die rust is er nu weer wel en die wil ik benutten. Er liggen tig megabytes stapels en stapels boeken op me te wachten. We gaan lekker naar Spanje, ik wil gaan uitzoeken wat er zoal te zien is in de omgeving. Ik vermaak me wel…

Om die reden gooi ik (tijdelijk? Hoop ik/denk ik/weet ik zeker) de handdoek in de ring.

Geen zorgen mensen; het gaat echt goed met mij, met huis en haard ook. Er is geen wolkje aan de lucht, ik zit lekker in mijn vel, alles is koek en ei, er is écht geen aanwijsbare reden waarom het me ineens niet meer lukt om 500 woorden tot een leuk verhaal te breien.

Dusssss: pauze lijkt me een goed plan.

In de tussentijd zal ik zo nu en dan wel te vinden zijn op mijn FB pagina voor wat korte updates én ik houd mijn bloggende collega’s uiteraard gewoon in de gaten. Helemaal blogloos wil en kan ik niet.

Ik zie u over een week of 6 wel weer. Het ga u goed in de tussentijd. Geniet van dat wat u gaat doen, of dat wat u vooral niet gaat doen.

Liefs, Klief.

Panoramic tropical beach with palm

115 thoughts on “Zomerreces.

 1. Haha, hier ook een enorm writers block de laatste tijd. Of liever gezegd gewoon geen tijd/energie om ook nog veel te bloggen. Maar ik vind het dan toch ook wel moeilijk om het tijdelijk op pauze te zetten. Misschien ben ik bang dat er dan straks niemand meer komt lezen 🙂
  Geniet van je welverdiende vakantie/rust! Maar we komen elkaar vast nog wel ergens op het net tegen…

 2. Het is heel positief, hoe en wat jij in je leven hebt en doet. En daar hoort nu een pauze in om niet te bloggen. Lekker richten op de dingen die je nu energie geven.

  Natuurlijk ga ik en meerdere met mijn je missen. Je hoort zo een beetje bij de ochtend om te starten.

  Geniet er lekker van de voorpret van jullie vakantie.

  Liefs Debby

 3. Ik wens je een fijne zomer toe met je geliefden. Veel lees-plezier. Maak je van je gelezen boeken een lijstje met persoonlijke commentaar? Ik weet dat zulke lijstjes niet vaak te vinden zijn op je blog maar misschien dit keer wel … eind augustus. Geniet van alles wat je doet.

 4. Na alle drukte, hectiek en spanning, om alles wat het leven op jullie pad gooide is het nu tijd om tot je zelf te komen, gewoon lekker rust, zon, een boek, een wijntje, elkaar, niks ‘moeten’ behalve dat wat je zelf wilt.
  Geniet van de vakantie en elkaar, laadt de batterij lekker weer op.

  Liefs Marjan

 5. Groot gelijk, een wijs besluit Klief! Ik log alleen nog als er inspiratie is, wat betekent dat ik zomaar een week droog kan staan. Zo is er geen druk en hoef ik alleen te schrijven als er echt iets te schrijven valt.
  Fijne vakantie, maar ik spreek je vast nog wel ergens op FB oid…

 6. Geniet van je vakantie! Zowel de echte als de digitale.
  Hier van hetzelfde laken een pak. Hoewel het bij mij geen echt block is, het is gewoon verschoven naar een ander blog.

 7. Ik snap het helemaal. Zit er momenteel zelf ook weer tegenaan te hikken.
  Neem lekker je tijd, geniet van de andere dingen van het leven en ik lees je wel weer hier.
  We houden sowieso contact xxx

 8. Fijne tijd ennuh….komt er toch een blogje omhoog borrelen, wees dan niet bang deze te plaatsen! We zullen het je niet kwalijk nemen! Klief, zoals velen hoop ik dat je ergens in augustus weer gaat schrijven, elke dag, om de dag of gewoon wanneer je wat wil schrijven! Hiermee wil ik geen druk op je leggen, ……maar…….ik zal je missen! Ingrid (SE)

 9. Gewoon even genieten van niet(s) moeten en veel mogen. ‘k Wens je een mooie zomer toe en mocht je onderweg wat goed weer tegenkomen, stuur het terstond naar de Vlaanders 😉

 10. Fijne vakantie Klief, wij wachten rustig af!!!
  (als t maar niet te lang duurt, anders krijgen
  we allemaal ontwenningsverschijnselen 😉

 11. Groot gelijk, Zuster, geniet van de rust om zelf lekker te kunnen doen waar je wel zin in hebt,
  Fijne vakantie en tot ergens in agustus !

 12. Goed gedaan!! Maarre wat nu….dan moet ik je voortaan maar mailen tijdens mijn koffie, om aan mijn dagelijkse dosis klief te komen 😉
  x

 13. Fijne vakantie Klief!
  Groot gelijk dat je even pauze neemt als het niet meer wil lukken, het blijft tenslotte een hobby en geen verplichting.
  Geniet ervan en tot augustus!

 14. Heerlijk, lijkt me een heel verstandig besluit! 😉 Ben zelf in juni al begonnen met de zomersluiting en begin in september weer. Ik kan je uit ervaring vertellen dat afstand nemen van schrijfsels heel veel inspiratie oplevert voor de herstart!

  Geniet lekker van de zomer en van de rust, je verdient het! X

 15. Hey meid, geniet lekker van je blogloze tijd. Lekker lezen en doen waar je zelf zin in hebt, we zien je vanzelf wel weer verschijnen, of niet. Het is echt alleen aan jou. Alvast een fijne vakantie.

 16. Ik lees al een tijdje met veel plezier jouw blog. Zo’n writersblock komt me bekend voor. Heb hetzelfde met mijn poppenhuishobby. Een pauze geeft je ruimte in je hoofd en misschien komt het dan vanzelf wel weer terug.
  Geniet van de zomer en hopelijk tot augustus.

 17. Ik herken het hoor. Goed idee om even een lange vakantie van je blog te nemen. Ik heb momenteel ook even een pauze. Even geen zin meer. Komt wel weer! Geniet van je vakantie en tot over 6 weken!

 18. Nou ja zeg, nu voel ik me behoorlijk door jou in de steek gelaten.

  Nee hoor, geintje. Ik zal je blogs missen maar ik kan me goed voorstellen dat je even een pauze wilt. Na die periode is je 1e blog hopelijk wel tweemaal zo groot als normaal want ik wil wel weten wat je zoal gedaan hebt en of je genoten hebt in je blogloze periode.
  Geniet van je blogreces en van je vakantie!

 19. Ik snap het: na jaren bijna dagelijks te hebben geschreven (op mijn eerste blog), was het hier ineens over. Nu schrijf ik nog als ik zin of tijd heb. Ik heb mij trouwens altijd afgevraagd hoe je dat volhield: dat dagelijks schrijven.

  Ik hoop dat je geniet van de deugddoende rust. Kom gerust eerder terug. Op dagelijkse basis is geen must. Fijne vakantie!

 20. Ik vond het altijd al knap dat je dagelijks blogde! Ik zou daar de tijd en de inspiratie niet voor hebben dus ik kan me heel goed voorstellen dat je nu even een pauze inlast. Lekker de accu weer opladen, lekker de dingen doen waar je anders niet aan toekomt en natuurlijk vooral lekker genieten van jullie vakantie in Spanje!

 21. Errug, errug jammer, ik zal je missen. Het voelt een beetje als een prettige verslaving om doordeweeks je blog te lezen. Nou ja, ik moet maar flink zijn dan 😀
  En wat zul je een inspiratie hebben over zes weken. Fijne vakantie! Smak!

 22. Nah, writersblock weet ik alles van. Daar maak ik me allang niet meer druk om. Maar ja, met een uitgedund lezerspubliek van twaalf man is het ook wel gemakkelijker 🙂 Geniet gewoon van je zomer. De schrijfkriebels komen wel weer! En zo niet, dan niet 😀

 23. Ik like dit blog. Onder 1 voorwaarde: dat je echt wel weer terug komt… ik lees niet elke blog meteen, vaak lees ik er een bult achter elkaar (als hoofdstukken in een goed boek op de tijden dat ik weer eens zin heb om te lezen). En dan zou er zomaar ineens een boek wat ik mooi vind, ontbreken. Dat kan niet. Ik wens je een heeeeeeerlijke, relaxte vakantietijd. Kom bij en geniet. Dan wacht ik nu op de dag dat er ineens weer een Kliefje-mail binnen dwarrelt. ENJOYYYY!!!!

  1. ik moet echt regelmatiger lezen merk ik 😦 ik lees weliswaar veel van je blogs in de telefoon (in de mail zelf) maar daar merk jij natuurlijk niks van. Ik moest helemaal ‘bijlezen’ tot begin van deze maand! Foei Lou… Nou ja, de komende 6 weken valt mijn manier van batchblogreading iig niet op :-S

 24. Fijne vakantie lieve Klief
  enne geniet er van !
  Het is je meer dan gegund na alle commotie !
  En tuurlijk kun je niet zonder ons …………….ahum hahaha
  XXXXXXXX

 25. Ooit eens gehoord of gelezen: “Elk einde draagt een nieuw begin met zich mee…”. Ik ben zeer benieuwd, maar wens je in ieder geval heerlijke weken en geef je een virtuele knuffel als dank voor zoveel jaren leesplezier!

 26. Elke dag is misschien ook een beetje veel – ik zou dat niet kunnen. En op je blog staat zoveel leuks te lezen dus ik ga de komende tijd eens door al je oude posts – is altijd leuk voor de nieuwe bloggers om te lezen (zoals ik). Geniet er in elk geval, de komende tijd, en misschien is 2x per week een optie voor de toekomst? Dat haalt de druk wat van de ketel en de meeste lezers blijven je toch wel trouw!

 27. O, ik meende dat je laatst al wilde stoppen en toch weer overliep van de inspiratie.
  Maar dat zal dan wel een ander geweest zijn, ik lees best veel en haal mensen dus al door de war.

  Stopse er mee en tot snel!

 28. En? Aan het genieten? 😉

  Even OT: ik heb per ongeluk een reactie van jou bij mij gewist, over die zalige toffees. Ik wilde een tegenreactie verwijderen (d’r zat een taalfout in) en verwijderde meteen ook jouw reactie, excusez moi. Ik raak ook gewoon helemaal confuus van al die chocola …

 29. Dus je gaat binnenkort España onveilig maken? Wat een heerlijk vooruitzicht! Que disfrutaes 😀
  En even niet bloggen, groot gelijk! Het is (niet gelet op deze week) ook te mooi weer om achter al die apparatuur te zitten. Een lekker glas wijn in de buurt en een spannend boek in de hand klinkt toch al veel aantrekkelijker?

 30. Ik zal je heel erg missen, maar blijf op je wachten en hoop je weer terug te zien in augustus. Fijne vakantie en vooral veel genieten! Gaan we ook doen 😉

 31. Writersblock? Heb ik nou NOOIT last van….. Gewoon lekker even d’r uit, schijven doe je toch vooral gewoon voor jezelf? En als dat niet meer zo is, is het zéker tijd om de boel even los te laten. En als schrijven je zo gemakkelijk afgaat, zal je vast wel weer een keertje terugkomen. Of in een andere vorm, want uiteindelijk is er toch geen ontkomen aan.

 32. Rust kan heel prettig zijn, inderdaad. Maar schrijven is óók al zo leuk! Ben nu mijn derde verhalenbundel aan het redigeren en hoop eerdaags verder te schrijven aan mijn eerste roman. Dus als je leesvoer zoekt voor op je vakantie: http://www.lulu.com/spotlight/Terrebel Niet duur en eventueel als e-boek leverbaar! 🙂

 33. hé, ook gestopt, al is het maar tijdelijk! gelijk heb je, het mag geen blok aan je been worden dat bloggen. je moet doen wat goed voelt, dus las die pauze maar gerust in, tijd brengt raad.
  ik mis het bloggen helemaal niet (ik was een beetje bang dat ik toch weer in de verleiding zou komen). maar eigenlijk ben ik niet helemaal verdwenen uit de virtuele wereld, want ik amuseer me nog voort op mijn reisfotografieblog (minder tijdrovend) http://stapjesonderweg.blogspot.be/.
  hartelijke groet, Hilde

Kritiek? Commentaar? Leuk! :)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s