Tijgermug.

Mug

Ik kan eigenlijk maar één vervelend dingetje opnoemen, wat betreft onze weken in Lloret.

Ok, 2 dan, de snoeiharde bedden waren ook niet bepaald een pretje. Huur je voor 115 euro per dag een huis, moet je op matrassen op de grond slapen die je van de stapelbedden uit de kinderkamer hebt gesleept omdat de master bedroom een matras heeft dat zelfs onder het gewicht van een olifant, nog geen millimeter meegeeft. En dat je des morgens wakker wordt met een stijve rug en blauwe heupen. Dat je eerst als een bejaarde de boel moet losgooien voor je aan je dag kunt beginnen. Das geen pretje… Maar binnen 5 minuten weer vergeten.

Wat écht HEEL erg vervelend te noemen was, waren de tijgermuggen die daar veelvuldig voorkomen.

Ik lees zo nu en dan verontrustende berichten in de kranten over deze Aziatische mug die nu ook NL aan het veroveren is. ‘Jaja’, dacht ik nog. ‘Wat een ophef’. Maar na hem uitgebreid te hebben uitgeprobeerd aan de Spaanse kust, kan ik u melden dat het kleute is, dat ie deze kant op komt.

Het “fijne” aan dit specifieke soort mug is namelijk, dat ze de Godganse dan op jacht is, niet alleen in de schemering/het donker. Zelfs midden op de dag word je belaagd door die K*&^%(&^% beesten. Big time. Je hebt geen minuut rust. Doorlopend deden ze een aanval op onze lichamen.

De DEET die ik meenam vanuit NL, werkte maar een uurtje of wat. Als je een milliseconde te laat was, deed het niks meer en was je loslopend wild.

Ook het smerige chemische Spaanse goedje dat ik in de plaatselijke supermarkt aanschaftte, werkte amper tot niet. Noch de citronella wierook waarmee we elke middag/avond ons terras uitrookte, gaf geen verbetering.

Na een dag of 2 zag ik er al uit als een aardbei. Vlam en Jill deden gezellig mee. Gelukkig hadden die kutbeesten geen voorkeur. De stand ging zo ongeveer gelijk op.

Vlam léék even een lichte voorsprong te nemen, toen een daas hem in zijn enkel beet en zijn voet opzwol ter grootte van een flinke mango.

De fruitschaal was compleet.

We zagen er uit, niet normaal! Ik begon de eerste avond met 7 bulten op 1 been, een soort steelpannetje kon ik ervan maken. En binnen een paar dagen, had ik de volledige Melkweg op mijn lijf.

Google leerde me dat een mug op je lijf landt en binnen 1,8 seconden al gestoken heeft. Je hebt dus geen schijn van kans. Als je ze überhaupt al voelde landen, was het leed eigenlijk al geleden.

Ook een fijn weetje: de tijgermug maakt amper geluid. Hoor je de irritante Nederlandse variant al van verre aankomen en kun je haar platslaan tegen de muur, de tijgervariant komt geruisloos aangetijgerd aangevlogen, doet haar ding en is weg.

Nog zo’n muggenfeit: een mug steekt net zo lang tot ze vol bloed zit. Dus 1 mug kan soms wel meerdere keren steken, tot ze verzadigd is. Als je ze wegslaat voor ze vol zitten, komen ze gewoon nog een keertje terug. Of 10, indien nodig.

Van Vlam kreeg ik tijdens de vakantie een paar echte vakantiesfeerschoenen. Ik vind ze erg charmant. Jammer alleen dat ik van die toegetakelde benen erboven had die het effect ietwat teniet deden.

Kutmuggen.

Of had ik dat al gezegd?

SAMSUNG

49 thoughts on “Tijgermug.

 1. Maar hoe zit het dan met de ziektes die zij kunnen overbrengen? Heb je je daar
  nog op laten testen. Ik ben zo bang gemaakt door het nieuws met de knokkelkoorts.
  Die schoenen zijn een hele leuke aanschaf geweest. En wat een leuke smaak heeft vlam.

  1. Nee, alleen als ik binnen nu en enkele weken/maanden vage klachten zou hebben, zou ik een bezoekje gaan brengen aan het Havenziekenhuis in Rotterdam. Maar op voorhand op alles gaan laten testen is nergens voor nodig. Een relatief klein percentage heeft een ziekte en dan nog is de kans gering dat je het krijgt. Mensen worden ook wel bang gemaakt hoor.

 2. Ik heb de vorige zomer twee antibioticakuren moeten hebben om me van alle gevolgen van muggen- en tekenbeet te verlossen. Ik heb het helemaal gehad met die steekbeesten !
  Fleurige schoenen en zowaar met hakken waar zelfs ik kan op lopen !

 3. In Italié aan de kust is dat ook verschrikkelijk. Al jaren slikken wij daarom vitamine B tiamine.
  Een week voor vertrek beginnen we tot een paar dagen voordat wij weer naar Nederland gaan. T.o.v. andere mensen worden wij maar erg weinig gestoken. Alhoewel een rotzak mij te pakken had en ik een dik been overhield.
  Toch zweer ik bij de tiamine.

 4. Die beesten zaten ook op de laatste camping waar ik ooit met mijn ouders op vakantie was. Geweldige camping, leuke omgeving, maar we werden echt een soort aardbeitjes. En jeuken dat het deed!

 5. Je moet van een mug geen olifant maken Kliefje, maar vervelend is het wel 😉

  groetjes,

  Dorothé

  ps als er één mug en ik in één ruimte zijn dan hebben we een ‘relatie’, want ik ben ook altijd de klos

 6. Leuke schoenen! Ik werd voorgaande jaren bijna nooit gestoken door muggen maar dit jaar, man man man, wat ben ik te grazen genomen. En die bulten bleven nog dágen jeuken, om gek van te worden.

 7. Goedemorgen Zuster,
  Nice Shoes!
  K**** beesten zijn het! Onze ervaring is ondertussen dat je 50% deet moet hebben, dat werkt echt 8 uur dus 2x smeren en ’s nachts in de caravan hadden een stekker waarvoor al wat insect was weg bleef. Fijn dat jullie zo’n goede vakantie gehad hebben na het afgelopen jaar hadden jullie dat wel verdiend!
  Groetjes en geniet nog even van je vrije dagen,
  Sylvia

 8. Ik krijg alweer jeuk als ik er naar kijk. De Noord Hollandse muggen zijn alleen maar lastig, in Zeeland hadden we ook steekmuggen, waar je nare jeukbulten van kreeg… maar deze tijgermuggen lijken me nog een paar graadjes erger.

  Liefs!

 9. Gelukkig heb ik daar geen last van. Die gaan altijd landen bij de vrouw 🙂 Tot heden nog maar twee of drie muggen die verkeerd waren geland en mij geprikt hadden, maar ik vermoed dat die niet meer zullen terugkomen 🙂 Die mogen nog tegen een muur knallen en die gaan het nog niet voelen denk ik :-p Onze Benjamin was dan wel serieus de klos over enkele weken en zag er zo een beetje uit gelijk een bolletjesman. 🙂 De sukkelaar was stuk gebeten 🙂

 10. Fijn dat je ook nog even de daas noemt, weet ik nu waarvan ik een paar weken geleden zo’n ei op mn enkel had…grrrrr
  Hier is een malloot van staatsbosbeheer geweest, die besloten had dat de moerasgebieden in de bossen hier vlakbij terug moesten worden hersteld. Het dorp wordt nu geteisterd door muggen. Uiteraard woont die klojo niet in dit dorp….grrrr

 11. Wow, dat kan tellen, moet inderdaad een enorme storende factor zijn geweest, jouw schoenen maken wel veel goed vind ik, ze zijn GEWELDIG!!

 12. Super leuke zomerschoenen! Maakt niet uit hoe waar of wat, ik word ook ALTIJD gestoken pfff. Tijgermug heb ik gelukkig niet niet mee kennis gemaakt.

 13. Eigenlijk ben ik helemaal niet sadistisch aangelegd. Het zal een verschrikkelijke dood zijn, maar met het elektrocuteren van (zwangere) muggen heb ik totaal geen moeite. Zeg maar nee dan krijg je d’r twee 😉
  Overigens zien je benen er niet úit … de schoenen zijn tof. Dat dan wel weer.

 14. Wij waren in Kos en hebben welgeteld 1 mug in het appartement (aan zee) gehad. Onze zoon had vier dikke bulten en toen heb ik um gegrild. Vorig jaar in Spanje (uurtje onder Valencia) ook geen mug gezien. Wel airco gehad dus wellicht helpt dat. Balen.

 15. Oke, lang leve de caravan, slaapt heerlijk, en lang leve de hor.
  Leermomentjes, en kostenpostjes natuurlijk.

  Ja, zo is er altijd wel wat, maar je weet, het kan altijd erger.

 16. Shirel is ook altijd de klos. Ik kan naast haar liggen, maar ze moeten haar hebben. Elke keer als we op vakantie zijn moeten we weer naar de dokter om weer een medicijntje halen.

  Love As Always
  Di Mario

 17. Een beetje verend matras is wel zo prettig.
  De tijger mug rust dus niet voor deze prooi heeft, brrr
  In Schotland heb je knutten, zijn ook van het zelfde slag.
  Een verloren strijd tegen je belagers.
  Wel leuke schoenen om de pijn te verlichten. Hans

 18. Wij zijn twee weken in De Peel geweest en daar werden we ook levend opgevreten door de muggen. Geen tijgermuggen, maar toch heb ik die k*tbeesten vervloekt. Mijn man was veruit favoriet bij de bloedzuigers. Hij zag er dan ook uit alsof hij de mazelen had 😀
  Deet hielp geen reet. Mijn dochter mag alleen homeopatische middelen gebruiken en daar waren die zuigers hartstikke immuun voor.

 19. Die muggen zijn vreselijk ja. Ik heb er 2 jaar geleden in Spanje zoveel last van gehad dat ik niet eens in een korte broek durfde te lopen en het (serieus) leek alsof ik brandwonden op m’n benen had. Ik was blij toen ik weer thuis was! Schoenen zijn top!

Kritiek? Commentaar? Leuk! :)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s