Teveel.

Er is momenteel teveel mij. Dat het überhaupt kan, teveel van het goeie, maar het is -helaas- toch echt zo.

Het is erg fijn een man te hebben die ook goed kan koken en die ook van lekkere wijnen houdt. Die net als ik alles lekker vindt en samen aan tafel zitten gezellig vindt. Die nog een keertje opschept omdat hij mijn kookkunsten zo waardeert. Die in het weekend op zoek gaat naar een mooi stukje vis en daar een passende wijn bij verzint. Die graag met mij een dag of 3 in de week proost en na het eten nog een digestiefje neemt. Leuk! Enorm.

Maar ik vind het ook leuk als ik van de winter, op de fiets, mijn leren jekkie weer dicht kan doen.

Ik zou graag weer het lichaam willen hebben dat ik had in het pre-Vlamtijdperk. Ik hoef geen Barbiepopje te worden (want dat was ik nooit), maar een maatje 42 dat lekker ruim zit, lijkt me wel wat. Ik heb nu een strakke 44 en ik zit mezelf echt hartstikke in de weg.

Ik durf het bijna niet te zeggen, maar mijn teennagels lakken gaat lastig omdat mijn buik me hindert. Idem dito bij het onderhouden van de moestuin down under. Ik moet om alles goed te kunnen zien, soms wat vetrol vastpakken en omhoog duwen. Gênant. Ik draag eigenlijk altijd jurkjes en heb daar nu -omdat mijn dijen tegen elkaar schuren en dat zeer gaat doen- mijn hardloopbroekje onder (dat ik uit de wilgen heb gevist, na de wat denk ik de kortste hardloopcarrière ooit is geweest want mijn heupen vonden dat geren echt helemaal niks.)

Er is al een jaar of anderhalf een verbod op het maken van “en profile” foto’s. Ik háát mijn onderkin.

En dus ben ik van het weekend langzaam gestart en afgelopen maandag (na maanden er tegenaan hikken), écht begonnen met een streng dieet. Voor de 2e keer in mijn leven. Ik ga de aankomende weken leven op 1000 calorieën en het dan langzaam opbouwen tot 1700. Op deze website houd ik bij wat ik eet.

In 2003 is me dat al eens op deze manier gelukt, ik ben toen afgevallen van maat 48 naar 42. Geen idee hoeveel kilo’s dat waren want de laatste keer dat ik mezelf gewogen heb, was toen ik zwanger was, in 2000. Toen moest ik verplicht zo nu en dan eens op de weegschaal staan. Cijfertjes zeggen me namelijk niks.

Beelden echter, die zeggen me wél iets. En ik zie het laatste jaar op foto’s van mezelf buiken en onderkinnen die me niet bevallen. Die ik minstens gereduceerd wil zien tot de helft.

Ik zie het ook aan mijn enige broek die ik heb. Ik krijg die alleen dicht als ik op bed ga liggen, mijn buik inhoud en ‘m dan dichtrits. Erg charmant.

Het leren jekkie waar ik het over had, kan in principe ook nog wel dicht. Als je het begrip “dicht” ruim neemt. Ik zie eruit als een rolmops in dat ding. Mijn borsten worden erin geplet en ik kan amper ademhalen.

Op onderstaande foto van maart 2010 heb ik het bewijs dat ie ooit paste. Ik had toen ook nog niet het vollemaansgezicht dat ik nu heb. (NB: die hand is van mijn broertje, niet van een ex ;))

Ongeveer 3 maanden later leerde ik Vlam kennen en verdween mijn taille.

Die moet potverdorie toch nog ergens zitten? Voor ik in de overgang ga en ik voorgoed verander in een gezellige dikkerd, ga ik proberen ‘m weer tevoorschijn te toveren.

Wish me luck…

jekkie1

68 thoughts on “Teveel.

 1. als ik het goed heb is een maat verschil ongeveer 5 kg plus of min. Ik heb ook vanaf mijn 12de problemen met mijn gewicht en met ouder worden wordt het er niet beter op. Op mijn huidig werk heb ik veel meer beweging en dat scheelt al wat. Nu nog eens kijken om enkele kilo’s er af want zoals je zelf schrijft, teennagels worden zowat onbereikbaar. Niet om te kleuren maar om te knippen in mijn geval 🙂 Succes met je dieet en houdt ons op de hoogte !

 2. ik ben ook dubbeldik aanwezig momenteel. en daar schreef ik een blog over, staat in de wachtrij, volgens mij komt hij morgen op mijn blog. I wish you luck and weightloss! zet hem op.

 3. wish you more then luck
  en weet je; als caloriën tellen je past, moet je dat doen, maar er zijn vele manieren,
  zo viel ik 30 kg af in 1 jaar met het bloedgroepen-dieet. geen eenvoudige, moest creatief zijn en volhouden, maar het ging er langzaam af… en bleef eraf! 🙂
  en blijven lopen Klivia 🙂 bewegen is een sleutel’ding’
  liefs

  1. I know. Maar tellen is voor mij het beste. Ik wil gewoon eten wat ik normaal eet, geen eenzijdige toestanden, of zaken die ik normaal nooit in huis heb. Ik wil aan tafel hetzelfde eten als Vlam en Jill, maar dan een klein bordje en minder vet bereid. Als ik tel, dan houd ik overzicht, weet ik wat ik nog mag en waar de valkuilen liggen. Speciale diëten zijn niks voor mij. En bewegen: ik fiets 5x in de week 10-15 km en wandel 3x in de week 5 km. Moet genoeg zijn toch? (Hoop ik ;))

   1. dat klinkt als meer dan genoeg en ja; gewoon mee blijven eten met je gezin is belangrijker. eten mag geen straf worden, eten moet leuk blijven, en lekker! anders mis je alsnog de energie die je eruit zou moeten halen. het werkt ook tussen de oren hè!

 4. Dochter en ik liggen hier in een deuk om de zin ‘ Idem dito bij het onderhouden van de moestuin down under’ hahahaha. Maar ik herken het probleem (wie eigenlijk niet). Wens je heeeeeeeeel veeeeeeeeel succes.

 5. Tja , wat moet ik daarvan zeggen , TV heeft altijd al zwaar gestaan , mijn ouders en grootouders waren klein en zwaar . Alles maar ook alles blijft aan me hangen en kleven al eet ik weinig , mijn collega eet als een varken en snoepen en drinken , komt geen gram bij ! Alles blijft aan ons kleven . Het is zo gemakkelijk zeggen , je moet dit je moet dat en hoe is het mogelijk dit en dat ! En echt waar zuster , dit kan allemaal mijn kloten kussen , sorry voor de taal, Ik probeer gezond te leven , nu ik in de gevaren zone zit nog meer 50+ , Maar en TV doet dat ook , ga ik toch genieten van de geneugten des wereld , ik zal me niet meer doodergeren aan mijn lijn ! (onze lijn ) We kijken uit en de mensen moeten maar leren aanvaarden hoe we zijn ! Het mooie (niet overdreven) moet in het innerlijke zitten , niet in het uiterlijke . Natuurlijk te lelijk is ook iets :-).
  Maar neen zuster , Ollie let op , maar wil toch voor die heel korte periode op aarde genieten wat die geeft ! En eigenlijk heeft Vlam geen ongelijk !
  Als mensen daarom ons daarom laten vallen … Je m’on fou !
  We zijn zoals we zijn 🙂

  1. Oh, maar dat ben ik met je eens hoor! Maar als je jezelf in de weg zit, je jezelf niet meer mooi vindt, dan moet je daar wat mee. Oordelen over anderen, zul je mij niet snel doen. Leven en laten leven. Mits het op mijn werk is. Als ik iemand heb met suiker en hartproblemen en overgewicht, zal ik diegene echt wel duidelijk maken wat ik er van vind. Vlam is sinds hij me kent overigens 14-15 kilo aangekomen. Hij moet zelf weten of hij met me meedoet nu. Ik dwing ‘m niet. Maar hij weet wél dat er van mij bij hem ook wel wat af mag. Het is nl altijd of hij met de motor is, hij heeft zijn integraal helm bij zich, onder zijn shirt 😉

 6. Het goede van het leven doet wat met een mens he. Maar als ik de foto zie heb je het toch wel heel goed hoor. 😀 Trouwens een hele leuke, warme foto!
  Gaan voor de afvalrace en dumpen die kilo’s 🙂 ik duim voor je

 7. Ik wens je heel veel succes… (zelf Jojo-er van nature…. ik doe niets anders dan schommelen tussen dik en te dik)

 8. Ik vrees ook met grote vreze de naderende overgang: mijn moeder verdriedubbelde toen. Ik heb ook een hele dikke zus. In de vakantie een poging gedaan om te stoppen met roken: hoppa!! 5 kilo eraan! Net waar ik bang voor was.
  Nu tikte ik dus de ondergrens van obese aan…. daar wil ik toch weer van weg, van die grens.
  Ik baal echt enorm van mijn ‘6-maanden-zwangerschap-buikje’ …. Verder tevreden over mijn figuur, hoor. Er mag best wat aanzitten (vind de man hier ook wel).
  Ik wil ook niet in de vreselijke overgewicht-mode moeten lopen… Maar girlies kan echt niet meer!!

  Ik heb ook helemaal geen zin in sporten oid ….. Dat zei de dietiste: makkelijker gezegd als gedaan: elke dag een uur bewegen. Pfffff…. Weet ze wel hoe lang een uur dan duurt???

  De site staat bij mijn favorieten: ga ‘m na mijn blogrondje eens bekijken:)

  Wie weet!!

 9. O ik herken het gevoel, dat niet lekker in je vel zitten. Ik schommel nogal vaak tussen gewichten en kan me soms ineens helemaal niet lekker meer voelen in mijn wat vollere lichaam. Maar dat je er nu van bewust bent is al een eerste stap. Ik ben ook nooit minder gaan eten, alleen wat bewuster gaan eten. Meer nadenken over wat je eet, meer ervan genieten en minder snaaien tussendoor 🙂 Dat helpt super veel. Ik vind de foto onderin trouwens echt prachtig!

 10. Het valt bij mij gelukkig mee allemaal, sinds 50+ is het wel extra opletten met de hoeveelheid calorieën die ik binnenkrijg. Wat er aan komt gaat er niet meer makkelijk af. Maar dan ga ik een keertje extra naar de sportschool en fiets nog wat sneller en fanatieker richting supermarkt en verzorgingshuis. Scheelt ook dat ik altijd een flink ‘bergje’ omhoog moet fietsen om thuis te komen. Ik ben blij dat ik altijd buikspieroefeningen heb gedaan: ik heb geen ‘buikje’. Helaas wel een onderkin …. mij mogen ze dus ook niet ‘en profile’ op de foto zetten.
  By the way: prachtige foto!

 11. Wish you luck !!

  Het innerlijke is het allerbelangrijkste, maar het spiegelbeeld wilt ook wat.
  Ik ben zelf zo’n figuur die al aankomt door naar gebak te kijken. Maar in de afgelopen 3 jaar ben ik bijna 30 kilo kwijtgeraakt door op te gaan letten wat de scheurbek in gaat. Langzaamaan heb ik de eetgewoontes aangepast. Minder vet, minder opscheppen, minder sausjes en al dat soort dingen.
  En zonder sporten, want dat kan ik niet door mijn handicap(s).

  Het voordeel van langzaam aanpassen is dat het lichaam tijd heeft om ook aan te passen en daardoor blijf ik nu beter op gewicht. Al zal er best nog wel wat af mogen.

  Enne . . . naar dat gebakje kijk ik nog steeds. Sterker nog: ik eet er regelmatig zelfs 1! Slagroomgebak nog wel!

  Nogmaals . . . Wish you luck !!

   1. hihi…. Nee, ik had de oude bewaard en dat draag ik nu. Toen ik het tevoorschijn haalde had ik het eens geteld….. 87 kledingstukken!!

 12. Succes.ik ben maar eens begonnen met minder alcohol drinken dat schijnt ook te schelen maar ik denk niet dat het is. De helft alcohol. De helft van het gewicht

  Love as always
  Di Mario

  1. Ik was al terug naar alleen drank in het weekend, maar nu nóg strenger. Alleen op zaterdagen. Voorlopig dan. Ik kijk wel of dat werkt. Een glaasje moet kunnen. Probleem is, dat ik net zo makkelijk die fles leegdrink. Ik heb nergens last van, word niet vervelend of lollig, dus er zit geen rem op…

 13. Hoi Klief, ik heb met veel plezier je blog gelezen. Het is zo herkenbaar. Je weet het ook altijd heel treffend te schrijven. Succes met afvallen.

 14. Ik begrijp je volkomen,….ik heb momenteel het gevoel dat mijn lichaam aan het veranderen is en niet in de positieve zin, niet in kg’s maar in vorm,….vetverplaatsing heb ik het gevoel,…en toen ik vanmorgen voor de spiegel stond, had ik zoiets van Carrie stop met zagen en doe er iets aan,…..en dat gaan we dan ook doen!!! Er is niks zo erg dan je slecht voelen in je vel,…maar ook niks gezelliger dan lang tafelen en genieten van lekker eten en wijn,……en met een goede relatie verdwijnt er ook veel stress,…….gelukkig maar!!

 15. ha, zo herkenbaar!
  feit is dat bij het ouder worden de stofwisseling trager gaat werken,
  en de zwaartekracht zijn werk gaat doen…
  volgens mij zeggen ze niet voor niks dat rond de 50 de “blokjaren” beginnen.
  sommige mensen mogen 4000k/cal daags eten en komen geen gram bij,
  anderen kweken al vet aan door naar een glas water te kijken…
  ik denk dat je een en ander wat kan bijsturen, maar je aangeboren fysiologie veranderen lijkt me heel wat moeilijker, zo niet onmogelijk.
  een gouden tip, en wat veel mensen lijken te vergeten, is dat als je wil afvallen een eerste vereiste is dat je nooit honger hebt! als je honger hebt gaat je lichaam “vasten”, vet vasthouden en gaat je stofwisseling vertragen.
  meer eten is de boodschap, maar -geen vet – geen suiker – geen zout, daarmee kom je al een heel eind!
  veel succes!

  1. Klopt. Om die reden ambieer ik ook geen barbiepop te worden. Ik ben nou eenmaal een vrouw met grote borsten en heupen. Ik lees een kookboek en kom al aan. Maar nu is het te gek, ik zit mezelf in de weg. Ik probeer idd minder te eten, maar verdeel het wel goed over de dag zodat ik geen honger heb.

  1. Haha, niet nodig! Ik weet dondersgoed hoe ik eruit zie. Ik heb er een jaar tegenaan lopen hikken, maar als ik eenmaal zover ben, dan lukt het me. Komt goed dus!

 16. Ik ben klein en weeg weinig (53,5kg, soms een kilo meer of minder) Maar de laatste tijd heb ik een gigantische vetrol op mijn buik zitten. Bij het dragen van een jeans hangt die daar dan charmant over 😦
  Maar deze week zat er toevallig een folder in de bus van de sportdienst van de gemeente. Zo is er vanaf de tweede week van september een BBB-cursus (borst, buik, billen), vlakbij de deur dan nog, dus die ben ik van plan om mee te pikken.
  En mocht dat niets uithalen, mijn lief beweert dat hij ook wel iets kan doen met BBB 🙂

 17. oh wat moest ik lachen om jouw verhaaltje. Zo herkenbaar.
  Ik ben nu ook aan het lijnen maar niet zo streng als jij. Ik ben nu
  6,5 kilo kwijt en wat ik doe is niet meer snoepen en geen tussendoortjes
  meer. Na het avondeten neem ik nog wel een heel lekker toetje zoals
  een choco mouse en dan is het klaar.
  Zou je niet zoiets willen proberen want met 1000 calorieën zou ik de bibbers
  krijgen.
  Maar als het lukt dan alle lof van mijn kant.

 18. Oef ja. Dat gevoel had ik afgelopen december, En hoe zwaar het begin was, op een bepaald moment gaat het min of meer vanzelf, het minderen en gezonder eten en zo. Ik pas die broek inmiddels weer en ben van 80 naar 70 kilo terug…. En dit keer hopelijk wel even langer dan een half jaar…

 19. Zo blij dat ik er (nog) niet al te veel op hoef te letten, maar dat zal ook niet eeuwig zo blijven. Heel veel succes de komende weken, het is je eerder gelukt, dus nu kun je het ook!

 20. Jeetje wij zijn hetzelfde… ok, jij een strakke 44, ik een krappe 46… maar ik heb ook al meerdere keren geschreven over het teveel aan mij (http://louterlou.wordpress.com/2012/01/02/minder-mij/ …) en mijn eeuwige strijd tegen de kilo’s… momenteel ben ik dus ook maar weer bezig om mijzelf te verminderen, ik wil me ook weer goed voelen in mij… Herkenning dus. Pure herkenning. Let’s do it… wij kunnen dit. Succes!!! X

 21. Sorry, moest even gniffelen over je eerste zin. Zo is het maar net 😉 Ik wens je zeker veel geluk. Toch weer een heerlijk stukje om te lezen. Wat ben je goud eerlijk, heerlijk! Oh en wat een mooie meiden trouwens op de foto!

 22. Haha, wat beschrijf je dit weer met humor! Maar ik begrijp wel wat je bedoelt. Mijn collega is mijn stok achter de deur, zij is de overgang ruim gepasseerd en heeft nu een missetam/promiss- figuur (sorry, als ik hier iemand mee beledig) en zo wil ik niet oud worden! Dus als mijn buikje duidelijk zichtbaar wordt in m’n jurk, schrap ik alle lekkere extra’s, drink heel veel water en hoepel me een ongeluk. En tot nu toe werkt dit nog wel.
  Zuster, heel veel succes! Dit gaat je lukken, want je hebt doorzettingsvermogen genoeg!
  En wat een leuke foto van jou en Jill!

 23. Veel succes, ik herken heel veel. Op dit moment ben ik 17 kilo afgevallen en er moet nog meer af (dat wil ik tenminste) en hoop dit vast te kunnen houden.

 24. Wens je toe dat je binnenkort weer lekker in je eigen vel zit!!!
  Da’s toch het allerbelangrijkst …

  P.S. mooie foto!

 25. van 1000 kcal per dag word je dus echt niet gelukkig he? Dat hou je ook niet lang vol, doe er liever iets langer over dat je rond de 1200/1500 per dag gaat zitten (sorry voor mijn negatieve reactie maar ik ben zelf 50 kilo afgevallen dus ervaringsdeskundige ;))

  1. Ik heb het in 2003 5 maanden volgehouden 😉 Ik ga het nu alleen een week of 2-3 doen en daarna langzaam weer wat opvoeren. Ben iets trillerig nu, maar met mijn schommelende suikers, heb ik daar helaas normaal ook last van :S

 26. Prachtig weer beschreven.
  Wat al eerder is gezegd 1000 Kcal is weinig, hou je dat vol? Niet gaan jojoën , dat schiet niet op.
  Succes Siny

 27. Hoi Zuster,
  Ik wou dat ik zo sterk was om een dieet tot een goed einde te brengen! Want lekker eten en drinken en natafelen zijn ook in Huize Sylvia graag geziene gasten! Aangezien ik ook een jurken mens ben ken ik het probleem van schurende dijen. Ik heb bij de drogist een crème ontdekt die het schuren tegen gaat: Vevina. Werkt echt!
  Groetjes,
  Sylvia

 28. Succes!! Je kunt het! Doet Vlam gezellig met je mee?

  Ik zag het afgelopen week op foto’s van vorig jaar. Vond dat ik een bolle toet had gekregen! ‘Vroeger’ kon ik echt alles eten, zonder aan te komen, maar dat gaat nu ook niet meer. Moet fus wel opletten op wat ik in mijn mond stop.
  En ja, ook hier mag er wel een beetje van af.

 29. Hi Kliefje,

  Veel succes gewenst. Ik heb ook ervaring met lijnen 2x succesvol afgevallen. 1x met Weight Watchers (op mijn 25e) en 1x gewoon zelf (op mijn 42ste) met 1 tot 1,5 kg per maand, maar die blijven er dus echt af omdat ik toen een aantal gewoonten blijvend heb veranderd. Beide keren viel ik ca. 25 kg af. Voor je humeur kun je misschien beter iets meer eten en iets meer bewegen, want 1000 calorieën is erg weinig, daarvan gaat je lijf in de spaarstand staan. Zoek die groene schoenen dus maar weer op. Een tijdje geleden las ik het boek ‘het geheim van slanke mensen’ en daar haalde ik nog wel wat mentale tips en trucs uit.

  groetjes,

  Dorothé

 30. ‘k Snap precies wat je bedoelt. Ook bij mij ietsie uit de hand gelopen de laatste tijd. Dus maar weer aan de Sonja Bakker, werkt prima voor mij. Alleen ’s avonds na 21.30 uur en in het weekend valt het soms wel tegen. Het is ook superongezellig dat lijnen :-s
  Suc6!

  1. Heb ik ook over nagedacht. Maar de enige optie zou dan zijn om 7 uur ’s morgens, voor ik ga werken. Eerlijk gezegd zie ik dat nog even niet zitten, is wel heel ingrijpend meteen.

    1. Het zwembad is aan de andere kant van de stad, 6km fietsen, vlak naast mijn werk, waar ik dan net vandaan kom. Moet ik na het eten wéér die kant op, geen puf voor 😉

 31. Wens je zo en zo veel kracht toe en discipline, want daar gaat het om.
  Ten eerste neem de tijd om aftevallen en laat de alcohol staan.
  Veel groente, en de rest met mate.
  Het lukt maar blijft een strijd, ik heb hem ook gevoerd en voor hem nog steeds, maar ik blijf nu wel op gewicht. Hans

 32. Succes Klief! Herkenbaar hoor.
  Vijf kilo in 1 jaar.
  Aangekomen hè!!!
  Weiger om dure spijkerbroeken- maatje- groter- te kopen, dus loop nu ‘tijdelijk’ in broeken van de Action.
  (Zou het echt de wijn zijn? Denk je, nee toch zeker???)

 33. Heel herkenbaar! Ik was ooit 30 kilo afgevallen, kwestie van bewegen en gezond eten. Vervolgens wisten 10 kilo me weer terug te vinden en merkte ik gewoon aan alles dat het roer weer om moest, kleding paste niet meer, ik was uit mijn hum, conditie was weer minder etc etc. Inmiddels ben ik er weer 7 kilo en wil ik nog heel erg graag 15 kwijt maar het blijft hoe dan ook frustrerend dat je dan nog steeds niet als slank zal worden gezien…

Reacties zijn gesloten.