Voorraad.

U kent één van mijn lijfspreuken wel: geen betere raad, dan voorraad.

Je grijpt hier nooit mis, met niks. Mocht ik ineens een maand ons huis niet kunnen verlaten, is er niks aan de hand. Alles is er, in ruime hoeveelheden.

Bijna alles koop ik in de aanbieding. Ik ben gek op 2 halen, 1 betalen. Ik weiger de volle mep te betalen voor shampoo en wasmiddel en al die andere dure schoonmaak- en verzorgingsproducten.

Tampons, die vind ik ook zo duur. Ik gebruik er nogal wat en vond dat ik daar ook wel eens op kon bezuinigen. De aanbiedingen die ik tegenkwam, die zijn nooit echt flitsend. Ik dacht “doe ‘es gek” en keek of ik op Marktplaats een fijne partij kon kopen.

En verdomd: 1000 tampons, verpakt per 4 in een doosje. Van die automaatverpakkingen.

En na wat digitaal handjeklap, waren ze van mij: 1000 tampons. Wow.

Prijs per stuk: 5 cent. Goedkoper kan niet. De Zeeuw in mij jubelde toen ik de deal rond had.

Met een gemiddelde van 20 tampons per cyclus, ga ik met mijn voorraad 4,1 jaar doen. Tegen de tijd dat ik het laatste apparaat naar binnen schuif, ben ik naar alle waarschijnlijkheid al in de overgang en heb ik ze helemaal niet meer nodig.

Na een paar dagen kwam er een hijgende postbezorgmeneer de 5 trappen van ons huis naar boven rennen met een flinke doos. Helemaal happy trok ik het plakband eraf.

Jill kwam niet meer bij.

“Mafketel” was het enige dat Vlam erover te zeggen had.

tampons

72 thoughts on “Voorraad.

 1. Ik koop shampoo en cremspoeling ook altijd per 2=1 of andere aanbieding. Met 2 meiden met ellenlang haar die menen dat er een halve fles per wasbeurt door moet dan is het gekkenwerk om de volle mep te betalen toch? De Action heeft trouwens vaak ook goede merken voor leuke prijsjes.

 2. Door een operatie (noodzakelijk) is TV daar van af ! we hebben drie kinderen en daar was ook de grens en haar 40 jaar bereikt ! Volgens te zien heeft ze daar helemaal geen last mee! Haar maandstonden waren een hel voor haar ! Gelukkig is dit voorbij ! Maar waar is de tijd met de drie vrouwen in huis en hun maandelijks problemen ! Het ergste vond ik de zondagavond naar een buurtwinkel gaan en maandverband vragen tussen een hoop mensen , bloos , bloos !

 3. Gelukkig bederven ze niet snel. O, dat riep Josine ook al. 🙂

  En waar zet je ze neer? Tussen de koreander en de theezakjes? Ik vind het al een crime om zo’n 24-pak wc rol ergens op te bergen…

 4. 🙂 ik dacht al eerder eens dat u veel last had van den maandelijkse stonden ……(of waren dat nu meer de hormonen;-) )
  Zelf heb ik nu al enige jaren de fleury cup, op zich ook wel gemakkelijk .

 5. ja goewere! dat is nu eens iets wat ik van mijn leven nog nooit gekocht heb!
  dit lijkt me een familiepakket voor een sjeik’s harem!!!
  enfin, geniet er van met volle teugen….(ik heb ergens de indruk dat dit niet echt gepast is, maar ik weet niet waardoor! :-))

 6. Je hebt de postbode toch een pakje cadeau gedaan? :-p
  Nu ja je bent toch een tijdje zoet nu en wat je niet gebruikt kan je nog met veel plezier doorgeven 🙂 Je bent in ieder geval wel een krak in uw vak 🙂

 7. haha, ik dacht dat ik erg was 🙂
  Alleen de plek al die het inneemt, maar gelukkig heb je daar plek voor in je loze ruimte!!
  Hopelijk “zitten “ze wel lekker haha

Kritiek? Commentaar? Leuk! :)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s