Dromen

Jullie hebben ook die tegoedbon gekregen, waarmee je naar de boekhandel kon gaan om dat gratis boek op te halen: ‘MIJN DROOM VOOR ONS LAND, Inspiratie voor de koning’; kortweg: het ‘Droomboek’. Ik weet niet wat jullie gedaan hebben, maar ik ben niet spoorslags met die bon in de hand naar de dichtstbijzijnde boekhandel gerend om mijn exemplaar op te halen. Je kunt de hele tekst ook lezen op het internet. Ik heb enkele stukjes gelezen en was niet erg onder de indruk. Het is me ook niet helemaal duidelijk waarom we Willem-Alexander zouden moeten inspireren. Hij maakt officieel wel deel uit van de regering, maar daarin heeft hij niets te zeggen. Mocht er al iets inspirerends in dat boek staan, dan moet hij Mark Rutte, die hij wekelijks spreekt, daar maar eens op wijzen. Die kan dat dan in de Ministerraad aan de orde stellen. Trouwens alle ministers en Kamerleden konden dat boek ook ophalen bij de dichtstbijzijnde boekhandel.

Het voorgaande schreef ik omdat ik het een aardig idee voor het begin van een blog vond. Dat ‘Droomboek’ en het hele idee erachter schreeuwen naar mijn idee om commentaar, kritisch commentaar. Maar het wil me niet lukken. Moet ik daar nu de conclusie uit trekken dat ik het eigenlijk toch wel een goed idee vind en dat die teksten best de moeite waard zijn? Als ik een positieve opmerking wil maken dan zeg ik dat de samenstellers wel zo sportief geweest zijn om er ook enkele bijdragen in op te nemen, waarin ervoor gepleit wordt de republiek in te voeren, maar ik vrees dat Willem-Alexander dat geen inspirerende teksten vindt.

Veel van de blogs die ik schrijf komen voort uit ergernis of irritatie. Ik vermoed dat ik het ‘Droomboek’ te onbenullig vind om me eraan te irriteren. Of zie ik dat nu verkeerd? Hebben jullie het gelezen of is het terechtgekomen bij de stapel ‘nog te lezen’? Of bestaat die stapel uit dat ene boek? Heb je het opgehaald omdat het nu eenmaal gratis en toch voor niks was?

Ik zou een ander onderwerp moeten kiezen, maar het gaat me niet lukken dan nog tijdig een leesbare tekst te maken. Je kunt nog lezen wat ik gisteren op mijn eigen blog schreef naar aanleiding van het ‘Droomboek’. Lees en huiver.

Evert

19 thoughts on “Dromen

  1. Nou Evert, ik heb die envelop met de bon dus helemaal gemist en daar baal ik best wel van. Ik ben nogal fan van het koningshuis en zou heb boek dus graag hebben. Dus als je de bon of boek nog ergens hebt liggen en er niks mee doet hou ik me van harte aanbevolen!

  2. Wel wel wel, ik dacht dat Nederlanders nuchtere down to earth mensen met een koopvaardersgeest waren. Maar blijkt dat ze dus toch dromen 🙂 Ik google en lees dat het droomboek wegens succes al in tweede druk gaat. Na 1’000’000 exemplaren (kostprijs 5miljoen euro) gooien ze er gelijk nog eens 200’000 achteraan. Sjonge.

  3. Het aloude spreekwoord luidt: dromen zijn bedrog en dat zal ook wel blijken in de toekomst. By the way: het boek is gedrukt in Duitsland. Waarschijnlijk goedkoper dan in Nederland.

Kritiek? Commentaar? Leuk! :)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s