Vrij!

Mijn werkgever heeft in verband met familiebezoek de praktijk 3 dagen dichtgegooid.

3x raden wie er dus ook gratis en voor niks extra vrij heeft? 

Ik heb een gecompliceerde verhouding met mijn werkgever. Ik kan hem soms echt wel iets aandoen, in gedachten heb ik hem al 100 keer doodgeschoten. En hij mij ook, denk ik. Hij vindt me te autonoom, een te grote mond hebben, hij is steeds “bang” dat ik hem overrule. “Wie is hier nou de baas?” is een veelgehoorde kreet.

Ik word gek van zijn afschuiven, niks pakt hij meteen aan, alles blijft liggen. Tot het laatste moment. Liefst nog, tot het allang ingeleverd had moeten zijn. Ik haat zijn slordigheid, zijn bureau is een Bermuda Driehoek. Alles wat je erop legt, verdwijnt. Ik zou hem graag wat frisser zou zien op zichzelf. En ik vind het verschrikkelijk dat iemand die 25 jaar geleden een hartinfarct heeft gehad, zó waardeloos voor zichzelf zorgt. Hij kan het bloed onder mijn nagels halen als hij luncht door een hele verpakking Cruesli op te eten (omgerekend 2000 calorieën en eigenlijk alleen maar suiker), tot half 3 opblijft en de volgende dag als een vaatdoek aankomt op de praktijk. Als hij verontschuldigend lachend na de vakantie tegen me zegt dat hij in 3 weken tijd, 8 kilo is aangekomen, zou ik het liefste die lach van zijn gezicht meppen. Ik zou hem graag even uitschelden als hij aan mijn bureau een roze koek (of 5) heeft zitten eten en álles onder de kruimels ligt. 

Maar alle irritaties wegen niet op tegen het feit dat het een superlieve man is. Voor zijn  patiënten, maar ook voor mijn collega’s en mij. Ik ken geen attentere werkgever dan hij. Ik krijg wijn en bloemen als ik jarig ben, als ik zoveel jaar bij de praktijk ben. We krijgen kadootjes met kerst, sinterklaas, Pasen. Zelfs met een lang weekend met Hemelvaart, wordt er nog ergens een Iris cheque uit zijn lade getoverd. “Ga maar fijn iets voor jezelf kopen, verwen jezelf maar lekker, je hebt het verdiend…’ 

Uiteraard doen wij van alles terug naar hem toe. Zo was hij pas geleden jarig en kreeg hij van ons een oplaadbare versterker. Die wilde hij al 10 jaar, had hij al tig keer aan zijn vrouw gevraagd, maar nooit gekregen. Het leek hem namelijk zo leuk om eens in de zoveel tijd, op een zaterdag, in een winkelcentrum ver van onze stad, lekker anoniem, op zijn gitaar te gaan spelen.

Die kop van hem toen hij zijn cadeau uitpakte, was onbetaalbaar. Kinderlijk blij.

Toen hij die week bij mij op mijn kantoor kwam, vroeg of ik hem wilde helpen met de versterker en hij zijn eerste liedje erop speelde, sprongen de tranen hem in de ogen.

Bij mij ook.

Ik dwaal weer eens af.

Ik begon aan dit blogje omdat ik u wilde vertellen hoe blij ik word van al die extra vrije dagen, die niet berekend worden. Cadeautje van mijn baas.

U snapt het wel denk ik, dat ik hem nogal waardeer.

Genoeg opgehemel. Dan ga ik nu weer verder met niksen. Vandaag, morgen en overmorgen.

Toedeloe! 

41 thoughts on “Vrij!

 1. Hahaha: huisartsen zijn een apart volk. Hier in het dorp hebben we een praktijk met verschillende ‘types’. Maar met een hart van goud en als het nodig is gaan ze voor de eigen mensen door het vuur:):) Ik ben ook goed geholpen in het verleden.:)

  Wel leuk, al die kadootjes:) Maakt het weer een beetje goed:)

  Volgens mij houd je toch een beetje van hem op de een of andere manier; anders zou je je niet eraan ergeren dat ie zo slecht voor zichzelf zorgt:)

  Nou, geniet ze. Hier ook een vrije dag, want de kermis is neergestreken in het dorp. Junior in alle staten:):)

 2. Buiten je vakantiedagen, je vrijdag vrije dag en eens in de zoveel woensdag vrij (?) en deze extra dagen plus als je baas avond/nacht dienst heeft gehad. Werk je nog wel? Zit niks anders op dan er lekker van te genieten. Heerlijk!

 3. Mijn baas was van hetzelfde type, slordig, altijd uitstellen, resultaten beloven aan klanten maar dat ‘vergeten’ briefen naar het voetvolk, en zijn Bermuda driehoek … geen vierkante cm bureel, tafel, kast mocht hij vrij zien of er lag al wat op. Een ramp voor een accountant. Menig uur heb ik met mijn collega gezocht naar een bepaald dossier. Ik werd daar hypernerveus van !
  Maar ik kon ook wel altijd mijn gedacht zeggen, en hij waagde het niet om me terecht te wijzen. Maar kom, we hebben het meer dan 20 jaar met mekaar uitgehouden …

 4. Geweldig verhaal… tranen in mijn ogen van het lachen…. hier lijkt soms alsof ons huis in de Bermuda driehoek is gebouwd….. want alles raken ze kwijt die mannen van mij, maar nu kan ik er tenminste om lachen. Enjoy you holiday!

  groetjes,

  Dorothé

 5. Haha, mooi stukje weer. Ik denk dat jij soms gewoon iets te bijdehand bent voor de gemiddelde mens:) Ondertussen is dat wel gewoon heel fijn, want zo iemand houdt de boel scherp.
  Geniet van je vrije dagen my dear.

 6. ’t Is gewoon een mens, je baas, en mensen hebben nou eenmaal goede en minder goede kanten. Jullie hebben duidelijk allebei een gebruiksaanwijzing en houden het al behoorlijk lang met elkaar uit. Incasseren kunnen jullie dus ook!
  Lief Kakel

 7. Misschien moet ie eens op huisartsenbezoek bij mijn bazen! Die kennen dat soort blijken van waardering helaas totaal niet…
  Geniet lekker van je onverwachtse vrije dagen!

 8. handje pillen, komt bekend voor, wat minder kleurig dan.
  Makkelijk zo’n werkgever en zorgt zo goed voorzichzelf, zou een naar een arts moeten.
  Leg hem eens uit dat het een schat is en dat je hem nog niet wilt missen.
  Wel een bakje voor het geld neerzetten hoor.
  Veel plezier met je vrijetijd. Hans

  Ot. Je verzoekje ligt op de Bank voor de volgende show.
  De shows staan allemaal op: http://logbankje.nl

Kritiek? Commentaar? Leuk! :)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s