Vroegboeken.

Van de week deden zowel Vlam, als ik, iets wat we nooit eerder deden.

We boekten nu al (10 maanden voor vertrek) al onze vakantiebestemming voor volgend jaar. Hoe saai en suf is dat?

Het is namelijk zo: op donderdag 17 juli 2014 wordt in het amfitheater in Orange, Frankrijk, de Carmina Burana opgevoerd. Daarover kregen we ongeveer 2 weken geleden een folder in de bus. In de zomer van 2011 zagen we daar de Rigoletto van Verdi. Prachtig mooi. Niet alleen het stuk zelf, maar vooral ook de setting.

Maar het allerliefste hoor ik het geweldige bovengenoemde stuk van Orff. Kippenvelmooi vind ik het. Inmiddels heb al 4 verschillende uitvoeringen gezien/beluisterd, in het live. De laatste keer was in Amsterdam, met Evert. Zijn zus zong in het koor en uiteraard hadden we daarvoor kaarten gekocht.

In ieder geval: de Carmina Burana moet het worden. Om kwart voor 10 ’s avonds begint het spektakel.

Ik ben begonnen te vragen aan mijn werkgever of ik die dag vrij kan krijgen. Het is mijn laatste werkdag voor onze zomervakantie begint en ik zou moeten werken tot 12 uur. Hij ging akkoord: tuurlijk mag je eerder weg. Je moet zelfs. Het is je gegund. Nu werk ik die laatste woensdag tot 16 uur en kunnen we woensdagavond al en route.

Dat was 1.

Toen gingen we verzinnen wat we verder wilden. Onze voorkeur ging uit naar huisjes met zwembaden. Maar waar? Zuid Frankrijk? De CΓ΄te? De Dordogne? Toen kwam het erop dat we daar in Lloret eigenlijk wel heel erg genoten hebben. Waarom gingen we niet gewoon terug? Vlam, als enorme francofiel zijnde, wilde voor het 2e jaar naar Spanje op vakantie. Ik zei geen nee. Eerlijk gezegd is het me om het even. Als er maar zon, zee, zwembad, privacy en stilte is. En als ik mijn 2 lievelingsmensen bij me heb. (En een koelkast rosΓ©.) Meer heb ik niet nodig.

Ik mailde Rob, de eigenaar van 3 huizen in Lloret de Mar. En het was prima, we zitten de eerste week in zijn “Vistamar” en de tweede week verkassen we naar de ons bekende “Gekko”.

Eind november moeten de aanbetalingen binnen zijn. En we hebben nog 10 maanden om een spaarpotje aan te leggen voor onze zomervakantie.

We zijn er klaar voor. Nu al.

En de vakantiefoto’s van de vakantie van 2014 heb ik feitelijk dus ook al gemaakt.

Livin’ on the edge, dat leven van mij πŸ˜‰

SAMSUNG

SAMSUNG

SAMSUNG

40 thoughts on “Vroegboeken.

 1. Heerlijk toch! Heb je iets om naar uit te kijken :-)) Helaas kan ik mijn vakante wel aanvragen maar ik krijg het pas eind januari (als ik geluk heb) of begin februari te horen of ’t ok is. En voor sommige dingen moet je gewoon vroeg zijn anders is het gewoon weg. Heb even de website bekeken en het ziet er wel prachtig uit hoor en wat een rust!

 2. Geweldig! Een keer heb ik vroeg geboekt, een vliegreis naar AsutraliΓ« om bij promotie van een kind te zijn, 3 maanden van tevoren.
  Dat vond de mevrouw van het reisbureau helemaal niet vroeg….

 3. Ik zal mijn snappert wel kapot hebben. De eerste dag moet je in Frankrijk zijn voor die schitterende uitvoering. Vliegen jullie dan door naar Spanje?
  Ook wij hebben al geboekt voor volgend jaar hoor. Direct in de zomer op het park zelf. Wel hebben wij met de kids afgesproken dat dit de allerlaaste keer is op het park.
  Wat ooit de toekomst brengen mag zien we wel, maar voorlopig wel de laatste keer.
  Daarna wil ik graag naar Rome, Toscane ed. van zulk soort vakantie’s. In een mooi huis of hotel.

 4. Het kan maar geregeld zijn toch. En nu jij al gratis reclame hebt zitten maken voor Rob zijn villa’s breng je misschien wel meer mensen op een idee en zit de boel straks snel vol. P.S. Ik zou korting vragen :p

 5. Het is juist weer erg hip om burgerlijk te zijn! Mensen die zich daar tegen afzetten worden nu juist als burgerlijk gezien: ‘Wat, ben jij tegen burgerlijkheid? Wat burgerlijk zeg!’

 6. Wat heerlijk. En wat een luxe en als het kan waarom niet om in een jaar tijd twee vakanties te boeken. Lekker van genieten, nog nagenieten van de afgelopen vakantie en al voor de voorpret.
  En dit is een hele vroege vroegboek, normaal is dat volgens mij in december of zo?

  Het is je zeker gegund:-) Lieve werkgever heb je

 7. Heb natuurlijk even op de link geklikt, wat een fantastische huizen zeg, ik krijg gelijk zin. Deze ga ik onthouden, alhoewel wij hebben nu die camper, nou ja, wie weet ooit…

 8. Ach bekijk het positief, daar hoef je weeral niet meer met bezig te zijn :-),….en het is echt wel een superleuk vooruitzicht!!

 9. Laat je maar lekker gaan, zou ik zeggen en vooral dit is een hele poos lekker uitkijken naar wat komt πŸ™‚ Ge zou er nu een vakantiegevoel van krijgen.
  Groetjes

 10. Mooie vooruitzichten ! Ik heb het nog niet gezien, in open lucht, maar het moet indrukwekkend zijn. En zo is het lang, lang geleden allemaal begonnen, in amfitheaters πŸ˜‰

 11. Over de vakantiebestemming ontstaat er bij jullie geen geharrewar meer.;-)
  Nu alleen nog over de kerstdagen?

 12. Mijn dochter heeft de Carmina Burana op het programma staan met het jeugdorkest dit seizoen, eind april, begin mei is het zover. Ik kijk daar ook al vreselijk naar uit !
  Ter gelegenheid van de kroning van onze koning is er een speciale versie uitgevoerd : Carmina Burana : drinkliederen, dus hebben ze alle biermerken erin verwerkt. Ga hier eens kijken : http://youtu.be/6im3-JFVAkA

 13. Echt alle hoogtepunten staan op je foto. Haha, en ik meen me nog wel te herinneren dat je dat vroeg boeken burgerlijk vond πŸ˜€ Maar je hebt groot gelijk. Alles beter dan bakzeil te moeten halen als je naar je favoriete bestemming wil. Voorlopig wens ik je nog ff geen fijne vakantie.
  Wel een zonnig weekend!

 14. Heerlijk toch, we hebben nog niets geboekt, maar we hebben het er wel over gehad. Voor het eerst moet hier gekeken worden naar schoolvakanties. Heel vreemd. πŸ˜‰

  Love As always
  Di Mario

 15. ja, zo gaat dat in het leven he, er komt van alles op je pad en daar moeten we dan mee om zien te gaan.

 16. Ik ben ook bepaald geen vroegboeker, maar in dit geval: je hebt tenministe nog 10 maanden om te sparen voor iets heel gaafs! En dat motiveert behoorlijk.

 17. Ach, waarom wachten? Je weet dat je Carmina Burana wil zien en dat het goed beviel in Lloret. Waarom dan niet alvast boeken als het kan? Ik geef je gelijk!

 18. Groot gelijk hoor! Als je het toch al weet, waarom dan nog langer wachten? Zo weet je nu ook al wat de onkosten zullen gaan worden en kun je daar geld voor opzij zetten! Enne, de voorpret is minstens zo belangrijk natuurlijk!

 19. Lekkerrrrrr! Wij doen dit trouwens ook het liefst: een huis huren van een particulier. Meestal in Florida of ook Spanje. Als je goed zoekt, zit je voor minder dan een Center Parcs huisje, in een villa πŸ™‚

 20. Wat een super vooruitzicht zeg. 10 maanden is wel lang, maar we weten allemaal hoe snel de tijd gaat. Alhoewel als je je ergens op verheugd gaat de tijd soms langzaam. Maar je weet tenminste wat je in het vooruitzicht hebt!

 21. Vroeg boeken heeft zo zijn voordelen, je weet zeker dat je er terecht kunt en het scheet soms ook nog in je portemonnee.
  Nou dat is dan goed geregeld, nu kun je nog goed voorbereiden. Hans

  ot, ja je inkoop kan ik me nog herinneren, zou dat tot mijn logje hebben geleid?

 22. Heerlijk dat je je daar in elk geval niet meer druk om hoeft te maken. Mooi inderdaad, de Carmina Burana. Ik krijg er ook altijd kippenvel van en als ik luister denk ik wel eens: ‘als je DIT kunt componeren moet het rommelig/chaotisch of op z’n minst wat druk in je hoofd zijn. Waarom lukt het MIJ dan niet???’ πŸ˜€

Reacties zijn gesloten.