Twijfelkonten.

We zijn in Huize Klivia al maanden aan het twijfelen.

Wel, niet, wel, niet enzovoort.

Afgelopen juli hadden we een weekje een logeerpoes, Bella. Ze is van een collega fysiotherapeut die omhoog zat gedurende haar vakantie. Ik opperde dat ze wel bij ons mocht komen. We zijn alle drie gek op poezen, Jill had vakantie en tijd zat, dus ze was welkom.

En daar was ze dan. Klein, wit en angstig. De eerste 24 uur heeft ze achter de bank gezeten, tegen de muur aan geplakt.

Toen ze er eenmaal onder/achter vandaan durfde te komen en zich in het openbaar vertoonde, was ze zo springerig als wat. Ze schrok van het lulligste geluid, zat met gespitste oren op de bank. Vlam was erg enthousiast en pakte haar uit het niks op. Mevrouw draaide zich om in zijn handen, siste en haalde met beide poten uit. Resultaat: 2 bloederige strepen op beide neusvleugels. Jill en ik lachten ons helemaal suf.

Met Billemans was ze overigens binnen no time de dikste vriendjes. Toen was ik aan de beurt, en als laatste volgde Vlam. Het kwam gelukkig toch nog goed tussen die 2.

Toen we onderweg naar Spanje waren, maakten we een zeer gezellige tussenstop bij collega blogster en Chambres d’Hôtes eigenaresse Elly. Die ook 2 katten bleek te hebben én en plus een nestje kittens van enkele weken oud. Jill begroef zo ongeveer haar gezicht in die bak met poes. Ze waren dan ook verschrikkelijk schattig.

In de tuin van ons eerste vakantiehuisje liep ook een hele leuke kat. Die kat vond ons ook leuk. Of waren het onze slibtongetjes en dorade en gamba’s die we op de plaat grilden, die  zo aantrekkelijk waren? In ieder geval: hij was niet meer weg te slaan bij ons.

In de tussentijd had Jill al enkele weken rode ogen waarvoor ik trouw elke dag 2 keer een antibacteriële goedje indruppelde. Het werkte niet echt. Ik opperde even de contactlenzen uit te laten. Toen dat niet hielp, mocht ze geen mascara en oogpotlood meer opdoen. We zaten daar alleen op die berg in Lloret, er was niemand die haar kende, maar zonder make-up in het openbaar verschijnen, is toch wel het aller- allerergste dat je een puber kunt aandoen. Dán zelfs maar 2 knalrode ogen.

Maar ook dat hielp voor geen meter en de ogen bleven geïrriteerd. Pas halverwege de tweede week, helemaal katloos, trokken ze bij. En legde ik de link met een eventuele allergie.

Ik kom weer even terug waarom ik dit blog ‘Twijfelkonten’ noem: zullen we nou wel of niet zelf weer aan de poes gaan? Sowieso moeten er goeie afspraken over gemaakt worden. Ik doe nu het huishouden alleen (omdat Vlam veel meer werkt dan ik. Als hij een week minder uren maakt dan ik, mag hij het doen) en het is niet mijn hobby, dat geschoonmaak. Als er een poes komt, wil ik hulp van man en kind in de vorm van stofzuigen. Die ene (soms 2) keer in de week dat ik dat nu doe, is niet voldoende als je een beest hebt.

Maar eerst gaan we, om onze keuze te vergemakkelijken, vanmiddag maar eens bloed laten prikken. Kijken of Jill inderdaad allergisch is.

Want mocht dat zo zijn, dan houdt het poezenavontuur al op, voordat het begonnen is.

Wordt vervolgd.

bloed

Jillbella1

jillbella4

41 thoughts on “Twijfelkonten.

  1. Dat doen we dus niet. Jill is perfect gezond, mankeert nooit wat dus elke dag chemische rommel in haar lijf stoppen alleen maar omdat we een huisdier willen? Neh… Dan maar geen kat, helaas.

 1. Ik ben dol op alle katten. Die Bella ziet er wel heel lief en onschuldig uit (heeft ze echt Vlam zijn neus zo toegetakeld ? :p). Hier thuis hebben we twee van die snorrende poezenkinderen, ik zou ze voor geen goud willen missen. Succes met twijfelen.

 2. Hopen dat de test negatief is; poezen zijn echt leuk!! Ik heb er vier!! Altijd poezen gehad en als kind veel kno-klachten gehad en regelmatig getest: altijd bang dat ik een allergie voor poezen had, wat gelukkig nooit eruit is gekomen. Als volwassene nogmaals getest: weer negatief!! Jay!

  Ik duim voor jullie!

 3. Had een poes dan jongde die , heb er twee , ze zijn nu oud en het enige teken van leven dat ze nog geven is als we eten klaar maken ! En enorm haar verliezen met de seizoenen ! Neen en nooit meer als ze dood zijn !

  1. Dat zeiden wij ook, en voelden we ook zo nadat onze katten in Nederland op hun 18de uit het leven verlost moesten worden! Tot…….we hier in Zweden een huis gingen kopen met, toevallig???, een kattenluik, de makelaar moest lachen toen ik zei dat we dan wel weer een kat konden nemen…..bleek dat huiseigenaren een kat hadden maar het voor de kat nietfijn vonden haar mee te nemen naar een flat in de stad terwijl ze hier gewend is vrij te zijn, in- en uit te gaan wanneer ze wil…..kortom: we hebben het huis gekregen met kat! Heel gezellig ook al is ze zeer eigenwijs en op zichzelf, niks geen spinnende kat op schoot, masr als ze een nacht weg is, zijn we toch wel ongerust! ( nu kan een kat op een flat goed, ligt eraan hoe je ze went, ook daar ervaring mee). We hebben wel het geluk dat ze bij meer huizen in de straat terecht kan om in de zon te liggen als we er niet zijn. Ook met eten geven is ze gemakkelijk.

 4. Hi Kliefje,

  Op een of andere manier ben ik ineens allergisch voor katten en huisstofmijt… ook geprikt met een licht verhoogde waarde weliswaar. Toch is het heel lastig want ik krijg inderdaad loopogen en heb constant een zakdoekje nodig voor mijn neus. Ik voel me dan ook niet lekker. Wij hebben gelukkig dus geen huisdieren ivm zware allergiën van man en kinderen. Toch duurt een half uurtje in een ruimte waar een kat geweest is bij mij al een halve dag om het weer kwijt te raken. Ik gebruik geen spullen ertegen, want wie weet wat dat weer allemaal doet met mijn gezonde lijf. Ik vind katten wel heel leuke beesten, maar ik mijd ze dus tegenwoordig.

  groetjes,

  Dorothé

 5. Hier hebben beide mannen een zware kattenallergie, als we ergens op bezoek gaan moeten ze steevast tabletjes slikken. Daar worden ze wel vermoeider van maar ik zou dit absoluut niet dagelijks geven.
  Huisdieren zijn erg leuk maar zonder allergie 😉

 6. Wat een schatje. Waarschijnlijk weet je het antwoord al, gezien het later zonder katten de rode ogen weg waren. Vaak kunnen ze er op later leeftijd overheen groeien, maar als Jill er nu niet tegen kan is het natuurlijk niet te doen.
  Ik duim voor jullie omdat de kriebels voor zo een schattige pluizen ding er is.

 7. Oh wel superleuk….een poes,een siameesje wellicht??;-)
  Maar even terzijde, ik was in mijn poesloze leven iemand die zeer heftig op poezenharen? reageerde, helemaal dichtgezwollen ogen ( net een kikker zo dik en bol) en ontzettende loopneus en een behoorlijke benauwdheid, als ik eens een ontmoeting had met een poes. Maar als ik er zelf een heb, heb ik daar bijna geen last van, na een paar weken ( ze moeten niet op mn hoofd gaan liggen ofzo maar op schoot kan wel)(oh en een huis met zeg 7 katten daar word ik in meer dan een opzicht benauwd van ;-)).
  Maar goed volgens de arts komt dit doordat ik bij dagelijkse prikkel van kattehaar iets opbouw en moet ik denk ik dus mn hele leven wel een poes hebben omdat ik anders zo heftig allergische reactie krijg 😀

 8. Wij zijn er na een jaar twijfelen uiteindelijk een maand geleden toch voor gegaan.
  Ik kan je maar 1 ding zeggen: als er geen allergie speelt, ga ervoor.

  Qua extra werk valt het heel erg mee: ik stofzuig eigenlijk niet meer dan anders, mevrouw houdt zichzelf heel goed schoon, de kattenbak schoon houden is 5 elke dag minuten werk.

  Maar wat een toegevoegde waarde is ons meisje voor ons gezin!
  Zij houdt mij momenteel zelfs aan de juiste grens van wel/geen burn-out, mijn stoere zoons smelten als madam op hun schoot klimt, ik zou niet meer zonder kunnen.

  Je zou ook een naaktkat kunnen overwegen. Je moet ervan houden, maar allergische mensen reageren in principe niet op zo’n beestje.

 9. Ik ben ook allergisch op katten en heb er ook eentje… bij mij beperkt het zich tot het opzetten van de huid als ze krabt of bijt, maar voor de rest… valt het al bij al mee.
  Maar medicijnen gaan nemen om een diertje in huis te halen zou ik ook niet doen.. dan liever een pluchen kat die me geen last bezorgt :-p

 10. Wij hebben nu nog 1 kat en ja, het geeft wel een hoop gezelligheid in huis maar het is soms ook wel een hoop gedoe, tenminste als ze weer flink aan het uitharen is en je mooie kleding helemaal bedekt is met kattenharen. Maar eerst de test maar even afwachten en dan nog maar eens er goed over nadenken!

 11. Leuk!
  Ik wist natuurlijk al dat jullie aan het twijfelen waren. Hoop voor Billemans dat ze niet allergisch is, maar ik vrees er een beetje voor.

  Ik ga zo de laatste set vragen beantwoorden en dan komt, als alles volgens plan gaat, hier volgende week een kleine poes wonen. Spannend! (en ik hoop vooral dat het ditmaal beter zal gaan :()

 12. Ik hoop zo voor je lieftallige dochter dat ze niet allergisch is. Hier zal er nooit een kat in huis komen zolang ik thuis woon. En dat ga ik maar niet hardop tegen Shirel en Yaron zeggen als ze pubers zijn, want dan is de keus snel gemaakt. En onder een brug slapen lijkt mij persoonlijk toch niet iets.

  Love As Always
  Di Mario

 13. Ik hoop ook voor Jill dat ze niet allergisch is…. die naaktkat leek me ook een goed idee, maar ik snap ook de ‘ieks eng’ gedachte…..

  Hier alleen een hamster, Oudste zoon zou heel graag een leguaan willen of een slang….
  maar dat vind ik nou weer ‘ieks eng’ dus dat gaat niet gebeuren…

 14. Las laatst over de Siberische boskat, deze zou geschikt zijn voor mensen met een allergie. Toen ik de prijs zag (€650,=) heb ik de hoop op een kat maar opgegeven … of ik moet m’n man de deur uitzetten, maarja …

  1. Iep was eenzaam en oversekst. Hij wipte alles wat los en vast zat, afstandbedieningen, muizen etc. Werd a) goor en b) zielig. Hij woont nu bij mensen met veel andere vogels en heeft zelfs een vriendinnetje tegenwoordig. Want? Je vind dat we niet aan een nieuw dier moeten gaan beginnen omdat ze onze vogel “weggedaan” hebben? 😉

   1. Nope, ik wist het echt niet meer. Als dat wel ‘zomaar’ was, dan had ik idd gezegd..eh een nieuw dier?
    Nu wil ik je er alleen aan herinneren, dat het een levend wezen is, waar je eventueel de verantwoording van op je gaat nemen en dat katten ergugh oud kunnen worden 😉

 15. Eerst laten testen en dan verder denken,……maar ik beken, zou ook heel graag een kat in huis halen,…….

 16. Bezint er ge begint. Die van ons waren een stel terroristen en hebben al mijn meubels (en soms ook ons) gesloopt. Denk aan je bank!

 17. Hihi die foto’s…. En ja katten zijn leuk. Maar inderdaad twee keer per week zuigen…. ik doe het elke dag en dat is eigenlijk zelfs niet genoeg. Of wilde je dat niet weten ;-). Als iemand van ons allergisch zou zijn, worden moeten ze weg. Dat word een drama maar gezondheid gaat echt voor.

 18. Eerst ff die test afwachten is een goed plan. Allergisch? Dan geen katten, want zo’n allergie is geen feest weet ik uit eigen ervaring. En daarvoor tabletjes met eventuele bijwerkingen slikken is sowieso geen goed plan. Ik herken wel de opmerking van Mammalien: bij de ene kat wel allergisch en bij de andere niet (iets met mannetjes en vrouwtjes ;-)).
  Hopelijk is Billemans niet allergisch en hebben jullie binnekort leuk gezelschap in huis 🙂

 19. Beter eerst laten testen. Ik heb kattenliefhebbers die hun kat terug moesten brengen. Was een heel droevige ervaring. Maar geen allergie? Leef het leven met levendigheid 😀 Gezellig met een huisdier erbij…

 20. We zouden die twee van ons voor geen goud willen missen als kunnen we ze af en toe ook wel achter het behang plakken. 😉

  Goed besluit: als Jill allergisch blijkt te zijn geen katten. Mocht dat niet zo zijn, dan wens ik jullie een fantastisch poezenbeest toe.

  Enne: wij stofzuigen maar één keer per week. Is meer dan voldoende hoor. Wel goed borstelen, dat dan weer wel.

 21. En hoe moet het dan als jullie met vakantie gaan, is er dan opvang voor de eventuele kat ?
  Ik ben maar van plan om een kat te nemen als ik een oud besje ben en mijn tijd veelal binnenshuis zal doorbrengen wegens eventueel niet meer goed mobiel. Voor die tijd wil ik nog kunnen gaan en staan waar ik wil zonder dat ik moet zorgen voor oppas voor eventuele huisdieren.

 22. Eens met geen kat als er allergie is (en dus geen pilletjes).
  Ik heb katten altijd leuk gevonden, er ook regelmatig in huis gehad, maar sinds we naar Spanje vertrokken en de katten achter moesten laten, ben ik helemaal van het standpunt GEEN kat meer,binnen. WAT een verschil in de schoonmaak! (doe er je voordeel mee … 🙂

 23. Misschien groeit ze er wel overheen, over de allergie? Mocht ze niet allergisch zijn denk ik: doen! Voor kinderen/pubers is het heerlijk om een dier te hebben waar ze mee kunnen knuffelen. Ze willen op hun manier ook hun liefde kwijt en bij hun ouders doen ze dat op een gegeven moment minder snel. Helaas… 😀

 24. Een poes/kat in huis is erg knus, we hebben er twee en twee honden.
  Maar je moet goed overwegen wat je doet, een kat blijft ongeveer 15 jaar in leven, dus zolang zorg.
  Ik ben allergisch voor de honden, met een pilletje kom ik een heel eind, wil ze ook niet kwijt.
  Een besluit om niet over een nacht ijs te gaan.
  Wie zijn neus schendt, schendt zijn aangezicht.
  Vrouwen zijn subtieler met het winnen van een hart. Hans

  Ot. Je verzoekje ligt op de Bank voor de volgende show.
  De shows staan allemaal op: http://logbankje.nl

 25. Bedenk goed dat jullie kat altijd binnen zal zijn, niet eeuwig jong en lief en snoezig blijft, dat de haren werkelijk overal in en op zitten, dat een kattenbak geweldig gaat stinken, dat de korreltjes overal mee naartoe worden genomen door het kattenbeest, dat nat voer stinkt 🙂
  Ik zeg dit met onze kat in gedachten: ze is nu 13, sinds afgelopen zomer stokdoof, wil altijd weten waar iemand van ons is en miauwt dan enorm luid en klaaglijk, piest op de bank bij stress. Aangezien ze stress ervaart als ze niet weet waar iemand van ons is …… Maar ze is verder zó lief, ik zou haar (nog) niet willen missen!

Reacties zijn gesloten.