Luxe.

Ik houd wel van een beetje luxe. Niet teveel en niet te vaak, want ook dat went.

Als ik rijk zou zijn dan zou ik iemand in dienst willen nemen die elke dag ons bed zou verschonen. Ik heb daar al eens eerder over geschreven. Niks zo lekker als slapen onder een krakend vers dekbed. Ik vind het heerlijk om me na een lange werkdag onder een iets stug, naar alpenweide/tropische bloemen/whatever ruikend dekbed te laten glijden.

Vlam en ik sliepen sinds begin dit jaar onder een zeer fijn overtrek van linnen. Gedurende de zomer werd het dekbed eruit gehaald en sliepen we alleen onder het overtrek zelf, linnen is zalig koel namelijk.

Slechts 1 set was prima, want als ik die enorme lap aan de waslijn hing, wapperde hij binnen een uurtje droog. Ik moest dat ding ook wel snel weer binnenhalen, want mijn onderbuurman vindt het niet gezellig om te lang tegen onze spullen aan te kijken. Terecht. Toen ik boven hem kwam wonen, was dat 1 van de eerste dingen die hij tegen me zei: wil je alsjeblieft niet zoals de vorige bewoners 5 dagen lang je was laten hangen? Volgzaam als ik ben, houd ik daar rekening mee. Geen langwapperende was (en geen hakken in huis.) Check.

Nu het wintertijdperk echter weer aanbreekt, leek me een 2e set geen overbodige luxe. Er zijn zaken die ik namelijk liever niet in de droger doe. Vanwege de torenhoge elektriciteitskosten en omdat je sommige materialen nou eenmaal niet aan dat droogapparaat moet toevertrouwen. (Zoals het nieuwe shirt van Vlam, sorry liefje…)

Anyway: ik bestelde er eentje via deze website.

Een hele mooie luxe spierwitte hoes van katoensatijn. Prachtig. Vlam heeft een verleden in de textiel, zijn vader heeft jarenlang huishoudlinnen geΓ―mporteerd en hij hecht veel waarde aan kwaliteit. Ik ben gewoon een zeikerd. Dingen moeten lekker aanvoelen, mijn tastzin is erg belangrijk. Ik heb al menig truitje na 1 keer gedragen te hebben, weggedaan, omdat het niet lekker aanvoelde. Dus de keuze was snel gemaakt. Hij moest kwalitatief hoogstaand zijn.

Terug naar de set.

Zalig is ie.

Een genot om aan te raken, een heerlijk zachte fijn geweven stof. Op het bed staat ie ook erg luxe. Hij is licht glanzend met een mooi stiksel aan de bovenkant. Klinkt misschien mutsig en overdreven: maar we hebben al meerdere malen tegen elkaar gezegd dat die nieuwe aankoop een goeie was, het slaapt namelijk echt heel erg lekker. Het voelt heel luxe en aangenaam.

Nu nog maar even door sparen voor een nieuw dekbed en/of kussenΒ en/of sprei.Β En als we de staats winnen, misschien zelfs wel een heel nieuw matras?

Niks zo lekker als een vers bed.

In een vers huis.

Uiteraard.

29 thoughts on “Luxe.

 1. Mooie hoes zeg! Niets lekkerder idd dan onder een fris dekbed te kruipen ’s avonds. Nu ik een heel nieuw matras, dekbed en dekbedhoes heb (op een 2e hands Aupingbed!), ben ik alleen al daarom blij dat ik de stap genomen heb (hoewel dat uiteraard niet de hoofdreden was/is πŸ˜‰

 2. ‘k Heb mezelf (en Knieperman natuurlijk ook) vorig jaar al eens verwend met 2 nieuwe (satijnachtige) overtrekken en zunig als ‘k ben zijn ze pas onlangs in gebruik genomen, DAT had ‘k jaren eerder moeten doen want het slaapt lekkerrrrrrrrr,
  groet

 3. Helemaal mee eens, niks zo lekker als ’s avonds onder een kakelvers dekje stappen! Ik heb begin dit jaar een dekbedovertrek gekocht van de lijn van Daphe Dekkers, satijn gecombineerd met katoen. Luxe en toch betaalbaar πŸ˜€

 4. Krijg je per klik naar die site betaald? πŸ™‚

  Ik houd ook van dingen die lekker aanvoelen (eh, lekker vaag ja). Dat nieuwe matras (zo’n traagschuim zak weg ding) laatst was dus echt heeeeeel fijn. Zeker doen!

 5. Heerlijk vind ik mooi linnengoed πŸ™‚ die pipdekbedhoezen vind ik zo gaaf. Maar echt linnen slaapt heerlijk koel jah, voel ook lekker.
  Maar ben ook gek van leuk diggelengoed, dat is echt een tik van me πŸ˜‰

 6. Ik deel je mening, niks zo fijn dan slapen in kraakverse lakens,……die zalig aanvoelen, btw er staan er hele mooie op die site!!

 7. Ah, dat klinkt heerlijk! Schone lakens zijn sowieso heerlijk :)|
  Als ik rijk zou zijn (jaja, gelukkig ben ik gezond blabla maar toch) dan zou ik iemand in dienst willen nemen die elke dag ons hΓ©le huis onderhanden zou nemen! Huishouden pfffffff. Ik moet het doen (nobody else does it) omdat het anders een smeerboel wordt, maar het is Γ©cht mijn hobby niet.

 8. Het zijn wel heule mooie overtrekken Zuster… ik vrees dat ik dat er niet voor over heb, maar mooi zijn ze wel… en als ze dan nog overheerlijk slapen ook…. geniet er maar lekker van.

  Liefs

 9. Niks mis met een beetje luxe. Jullie werken er hard genoeg voor!
  Ik kan me zelfs nog herinneren dat ik als kind blij was als ik ’s avonds onder een schoon bed (nou ja, onder deken en laken dan) kroop. Er is nog maar weinig veranderd πŸ˜‰

 10. Er is niets mis met wat luxe nee, liever iets teveel dan te weinig denk ik persoonlijk. En ja, iemand in dienst nemen is ook mijn grote droom…. Ze zou ook heerlijk moeten koken…. Ik word al blij bij de gedachte alleen… πŸ˜€

 11. Een heerlijk schoon bedje is inderdaad erg fijn! Wij hebben sinds kort ook een nieuw matras en ik kan me elke dag erop verheugen om te gaan slapen! Wat is dat heerlijk om weer lekker uitgerust wakker te worden zonder dat je eerst al je ledematen in vorm moet zien te krijgen…

Kritiek? Commentaar? Leuk! :)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s