Herfstreces.

Alhoewel Billemans en ik volgende week nog gewoon naar school en werk moeten, neem ik wel alvast vrij hier.

Ik ben helaas snel overprikkeld. Zaken worden me regelmatig te veel, dan raak ik geïrriteerd en ga ik mezelf in de weg zitten en ben ik geen pretje voor de mensen om me heen.

Volgende week is zo’n week waarvan ik nú al weet, dat ie too much is.

Ten eerste is Vlam weer een weekje naar Limburg en zal ik alles zelf moeten doen. Koken, tafel dekken, afruimen, afwassen, koffie zetten en wat dies meer zij. Ik houd van koken, maar na een lange werkdag is het niet dat waar ik het meeste zin in heb. Ik doe het wel, elke doordeweekse dag. Maar iets van assistentie met alles dat er omheen hoort, wordt altijd wel enorm gewaardeerd.

Ten tweede heb ik buiten de gewone 30 uur die ik volgende week werk, nog een extra griepprikavond, een grieppikmiddag én heb ik nog een avond een soort van nascholing. Op donderdagavond staat de teller op zo’n 42 werkuren denk ik. Misschien vind u dat niet veel. Ik wel. Zeker met alles wat er nog bij komt, zoals huishouden, overhoren van Jill’s huiswerk , alle was wegwerken en verdere huisvrouw- schuine streep moedertaken.

Misschien klinkt dit alles wat zeikerig en alsof ik weinig draagkracht heb, niets is minder waar. Ik ken mezelf gewoon na bijna 40 jaar en merk dat ik nu al iets opzie tegen de aankomende week. Want er is te weinig me-time. Alles is volgeplempt met mensen, dingen en verplichtingen. De autist in mij wil en moet af en toe even alleen zijn. Anders houd ik het niet vol.

Vlam vindt het altijd “stom” van me. Me nu al druk maken over iets dat nog moet gebeuren. Nu al op zien tegen zo’n nascholing bijvoorbeeld. Voor je het weet, is ie weer voorbij en 9 van de 10 keer valt het me -achteraf gezien- mee. Ik weet dat ie gelijk heeft, maar zo voelt het niet. Ik kan me met vlagen enorm pre-opwinden.

En dus neem ik een weekje blogpauze, scheelt weer in de uren. Misschien neem ik zelfs wel 2 weken vrij. Want aan het einde van de tunnel is er licht: de herfstvakantie! En ik weet nu al dat ik die ga vullen met he-le-maal niks. Misschien zelfs wel met weinig tijd online.

Ik beloof niks.

Tot snel in ieder geval!

Oak acorn

 

55 thoughts on “Herfstreces.

 1. Af en toe denk ik ook wel eens, zou ik mijn blogpauze aankondigen of zelfs straffer er mee stoppen? Maar ik blijf het een beetje vreemd vinden. Dus denk ik zoals Suske. Gewoon doen. Niets beloven/mededelen. We zien wel waar je blogenergie terug op komt. Geniet van de me-time !

 2. Absoluut niet zeikerig, want als ik dit zo lees is volgende week behoorlijk volgepland. En ja, alle taken thuis en alles rondom Jill komt daar nog bovenop. Het ís ook veel. Veel sterkte volgende week!

 3. Hi Kliefje,

  Je schreef toch al dat je zo moe was…. en dan nog zo’n week to go…. dan is blogvrij voor jou alleen maar efficiënt werken…. niks gezeik. We denken veel te gauw dat we dat doen. We zien tegenwoordig alleen maar de FB-kant van mensen, dwz de dingen die likes opleveren. Ik ben blij met je echte blog van een echt mens en zelfs met geen blog van het echte mens omdat het even teveel is.

  Toi toi en groetjes,

  Dorothé

  1. Dank je wel D. Ik moet er niet aan denken, alleen maar doen en happy de peppie berichten posten. Is niet wie ik echt ben. Ik zou dat niet volhouden. Tot later! x

 4. Je hebt helemaal gelijk, gewoon een blogpauze, het is tenslotte ook geen verplichting. Van verplichtingen heb je meer als genoeg.

  Gr. Debby

 5. Herkenning!

  Ik mag dan 36 uur voor de baas werken, in praktijk is het altijd meer. Tel bijvoorbeeld de uurtjes in de trein er bij op en de mailtjes op mij om-de-week-vrije-vrijdag. Dan komt daarnaast nog mijn bedrijf, maar dat voelt meestal wel als me-time.

  Ik kan er gewoon heel slecht tegen als ik – of we – elke avond wat gepland hebben staan. Als we nauwelijks aan elkaar toe komen. Dan word ik zo geïrriteerd.

  Zo is hij volgende week woensdagavond instructie geven, ik heb donderdag een etentje van het werk, vrijdag heeft hij 24 uurs dienst (en hoewel dat me-time is en ik het normaal zalig vind, niet na bovenstaande) en zaterdag heb ik een bruiloft. Is het al zondag de 20e? 😉

  1. Psies! Ik snap je he-le-maal. Om die reden plannen wij heel weinig dingen vooruit. Sociaal doen leuk en gezellig, maar slechts 1 afspraak per weekend en niet elk weekend van te voren al volproppen. Ik zou er overspannen van raken.

 6. Elke keer als ik aankondig dat ik minder ga bloggen, blog ik me weer helemaal suf, dus ik zeg niets meer, net zoals Bentenge en Suske ook al opmerken. Ik kondig het niet meer aan, jullie bekijken het maar (da’s mijn disclaimer hé)

  1. Bij mij werkt het wel. Iedereen is het zo gewend van me dat ik er elke dag ben. Als ik onaangekondigd vrij neem, krijg ik allemaal verontruste mails dus meld ik me keurig netjes af en de ideeën die ik heb, die sla ik op als formats voor na de break.

 7. Je “pre-opwinden” is natuurlijk ook heel stom, maar haal het er maar eens uit als het eenmaal in het beesje zit…Net zoiets als spijt hebben achteraf, heb je ook niks an. Misschien kun je Jill meer vertrouwen geven en haar wat minder vaak overhoren? Ennuh….dat werk van je, dat doe je toch op halve kracht? Sterkte voor de komende weken!

  1. Ze vraagt er zelf om, dus “nee” zeggen is geen optie 😉 Haha, ik heb idd vaak zat dat ik het niet erg druk heb, maar dan nog: ik moet er toch zijn en het is niet hetzelfde als thuis niks doen 😉

 8. 🙂 …..zo herkenbaar! 30 jaar geleden: man (bijna) hele week van huis, 2 kinderen op de basisschool en baan van 21 uur! Me-time tussen 00.00 uur en 6 uur en dan viel ik ook nog in slaap! Sterkte volgende week en een prettige herfstvakantie!

 9. Een blogpauze nemen kan deugd doen ! daarbij als je het zo druk hebt ! En dan komt Ollie nog eens langs , niet teveel hoop ik ! Griepprik zeg je ? Heb toevallig iets leuks daarover voor in Facebook ! 🙂
  Rustig aan meid ! xxx

 10. Gelukkig hebben we mannen die kunnen relativeren. Voor van die plofkippen als ons is dat gewoon broodnodig hahaha
  Good luck next week en veel relaxplezier alvast toegewenst in de herfstvakantie!

   1. Nou niet helemaal kort door de bocht. Je zou in het voren kunnen koken en in de diepvries kunnen doen. Jill zou wat avonden kunnen afwassen, tafel afruimen, kleine huishoudelijke taakjes, dat je er niet alleen voor sta die week. Het is maar een idee natuurlijk.

    1. Klopt, en dat doen we ook. Maar neemt niet weg dat ik nog steeds 42 uur werk en 2 avonden die week tot laat de hort op benen daar niks aan kan veranderen. Ik vind dat best veel/te veel.

 11. Aangezien ik een stresskip ben, en me vreselijk voel als er (te) veel op mijn ‘nog-te-doen’ lijstje staat snap ik helemaal wat je bedoelt.

 12. Zo herkenbaar! Ik vind het vooral wijs dat je vooraf maatregelen neemt, al word je hier natuurlijk gemist! 😉 Zelf ben ik ook m’n agenda aan het leegvegen. Veeeeeel te druk met grote klus op het werk, en ik zal blij zijn als ik het einde van de maand zonder kleerscheuren haal. En dan wil ik in november een week vrij. Gewoon. Om niets te doen. Sterkte Kliefje!

 13. Goed dat je aan jezelf denkt. Dat zouden meer mensen moeten doen ipv zichzelf voorbij lopen. Ik zie je wel weer verschijnen hier en tot die tijd lekker genieten en uitrusten.

  Love As Always
  Di Mario

 14. Hier begint vandaag de herfstvakantie. Geniet van de stille momenten tussendoor en van elkaar.

 15. Sterkte met de komende week. Ik herken het wel hoor. Ik kan ook altijd enorm opzien tegen een drukke week waarin van alles moet. Maar daarna heb je een weekje vakantie en daar kan je wel naar uitkijken.

 16. Take it easy, take a …blogbreak! Je kent jezelf het beste en als je nu al aanvoelt dat het volgende week een pittige week wordt dan ken je het recept hiervoor, zuster;-))
  Eén troost, na harde arbeid staat de vakantie te wachten!

 17. Op een ochtend doe je je ogen open en stel je vast dat die week voorbij is. Tot het zover is: succes met je survival modus!

 18. Ik kan mezelf hierin wel herkennen hoor! Ik kan me soms van tevoren ook enorm druk maken om dingen en vooral het gevoel dat er geen me-time overblijft, knaagt soms behoorlijk aan me maar aan de andere kant… achteraf weet je vaak ook wel dat het 100% is meegevallen maar toch… zal wel aard van het beestje zijn.
  Dus neem lekker je tijd, probeer de accu weer op te laden en dan zien we je vanzelf wel weer!

 19. Geniet er van met volle teugen en ook al telt de week enorm veel uren…een dag duurt maar 24 uur! Dus steek je vooral zelf niet voorbij 😉

 20. Ik kijk om dezelfde reden op tegen volgende week, Big zal er 3 dagen niet zijn en laat dat nu net de drukste zijn,….in combinatie met fulltime werken, schoolwerk en voetbal van Chattheo vrees ik dat er zelfs afgehaald zal worden bij de Chinees, iets wat we nooit doen,…en ik blij zal zijn dat ik even de deur van bureau zal kunnen sluiten om even alleen te zijn,….want thuis zal er geen kruimeltje rust te vinden zijn,…….

 21. Ik vind dat ergens tegen aan zien al een onderdeel van het leed is! Dus in die zin gaat er veel vreugde verloren, jammer, maar ik leer er wel mee omgaan, en jij vast ook.
  Zo kan het loggen op zich al therapeutisch werken.

 22. Herkenbaar, vooral het ‘iets van assistentie met alles dat er omheen hoort’. Op gegeven moment moet alles en mag niets, terwijl het andersom zou moeten zijn. Zo niet leuk en erg vermoeiend. En een leuk, grappig blogje plaatsen terwijl je dat niet zo voelt kan dan niet de bedoeling zijn. Neem anders een langere blogpauze. Tot aan de kerst, zou ik zeggen 😉

 23. Nou, fijne week dan maar;-) En als je toch behoefte hebt, plezier beleeft aan ‘bloggen’ en er een beetje tijd voor hebt: gewoon doen! Niets is erger dan je zelf pleziertjes ontzeggen….nergens goed voor;-)

 24. Je hebt gewoon groot gelijk. Lekker nemen, die tijd. Het is nog altijd JOUW tijd. Maakt ook geen bal uit of een ander meer doet, of voor mijn part drie keer zoveel. Het blijft jouw tijd. Nemen dus. Hier ook een gevalletje “terugtrekken”. Tot gauw dear. X

Reacties zijn gesloten.