Fris.

Vanmorgen heb ik een beetje zitten fröbelen op mijn laptopje. Ik heb bovenstaande header gemaakt. Fris en fruitig.

Ben ik klaar voor een frisse herstart van mijn blog?

Ik ben er nog steeds niet over uit. Na bijna 8 maanden niets te hebben geblogd, sta ik nog steeds niet echt te popelen.

Even leek het erop. Ik schafte (voor Jan met de korte achternaam bleek) een nieuwe domeinnaam aan en wilde daar undercover verder gaan. Ik was een aantal avonden bezig met de lay-out, typte een eerste verhaaltje, liet een zeer klein aantal mensen de nieuwe URL weten. En haakte toen toch weer af. Het bijna lege blog hangt daar ongebruikt te hangen op het web.

Waarom zou ik onder een andere naam verder gaan als ik weer zin heb om te bloggen? Ik zou dan ook ineens andere namen moeten gaan verzinnen namelijk. Dat ging ‘m gewoon niet worden. Vlam is Vlam. Jill is Jill en ik ben Kliefje. Klaar.

De mensen die hier meelezen die ik een gezwel toewens (wie de schoen passe, trekke hem aan), gaan me toch wel weer vinden.

En waar ik gelukkig ook overheen ben gegroeid, is dat ik van mezelf alles van iedereen moet lezen en het nodig vind alle verhaaltjes van een fijn commentaar te voorzien. Ik kan het niet meer opbrengen en wil het ook écht niet meer. Mijn bloglovin’-lijstje bezoek ik niet meer dagelijks en ik ben een echte lurker geworden. Wel lezen, maar niks zeggen. Wie had dat gedacht, ooit?

Pas geleden had ik het er nog over met Vlam. Wat zal ik doen met mijn blog? Hij vindt het zonde dat ik er niks meer mee doe, maar snapt dat het me teveel werd, dat ik voor mezelf de lat te hoog legde. Een hobby moet drukloos zijn tenslotte. Hij stelde voor dat wanneer ik iets meemaak en dat in mijn hoofd omzet tot een blogje (wat nog steeds regelmatig gebeurt), ik dat dan ook gewoon doe en publiceer. Heb ik die behoefte niet, dan doe ik het gewoon niet. Klinkt simpel, maar ik weet niet of ik dat kan. Of ik de discipline heb om aan iets te beginnen waar ik de kantjes van afloop. Want de perfectionist in mijn vindt het maar niks, iets “half” doen.

Maar weet u wat? Ik geef het een kans.

Pfffff….

32 thoughts on “Fris.

 1. Goed plan!!!! Het is zoals met werken… Je moet werken om te leven en niet leven om te werken! Blog wanneer je iets beleefd hebt, maar ga niet op zoek iets te beleven opdat je kan bloggen! Ik wacht geduldig om je te lezen, maar maak je geen zorgen, ik heb best genoeg andere leuke dingen in mijn leven 🙂
  No pressure!!!

 2. Ik herken je verhaal heel erg. Ik zit zoooo vaak te denken om te stoppen. Maar ergens wil ik het ook niet. Stom he? Misschien inderdaad, geen druk erop zetten. En wat jij doet met andere blogs, zo doe ik het ook een tijdje. Geeft heel veel rust al. Stom toch eigenlijk dat we onszelf zo’n druk geven?!

 3. Ik doe het precies zoals jouw Vlam voorstelt. Ik blog als ik vind dat ik iets te vertellen heb, en als ik zin heb. Anders niet.
  Leuk als je af en toe weer iets gast schrijven! 😃 no pressure

 4. ‘half’ als hobby loggen kan niet. ik ben ook gestart (nov ’13) met publiceren als ik wil, wanneer ik wil, als ik kan en wat ik wil (doodeng –> durf nog niet te publiceren wat ik eigenlijk zou willen). gewoon doen wat goed voelt, al is dat lurken en stukjes plaatsen waar geen mens wat aan zou kunnen hebben. kijk niet naar anderen en verwacht niks, ook niet van jezelf. tof dat ik weer wat van je las 😀

 5. Ik herken het direct, ik ben ook weer begonnen een paar maanden geleden met een ander blog, maar het kwam niet van de grond. Net als jij denk ik soms, ik wil mijn eigen blog weer oppakken, het staat er toch nog 😉

 6. Leuk! Ik ken dat wel hoor…blog zelf al een jaar of 10 bijna. Eerst bij web-log.nl. Daarna jaren bij punt.nl en nu dus blogspot. Heb momenteel ook wel een beetje een periode an weinig bloggen (ik probeer 1x per week) Maar er waren jaren dat ik elke dag een stukje typte. En een lurker ben ik niet. Heb er zelf ook zat. Er zijn jaren geweest dat ik 60 reacties kreeg. Nu is 15 wel the limit. Oja…ik ben geen lurker. Tenzij ik weinig tind heb soms 😉 Fijn weekend !

 7. Ik weet ook niet of jij de discipline hebt om de kantjes eraf te lopen, maar fijn dat je het een kans geeft! Wat zeg ik, fijn? Geweldig! 🙂

 8. Haha, ik moet wel lachen. Veel gezucht, maar op de een of andere manier toch willen bloggen 🙂 Maar je hebt gelijk. Je doet het uiteindelijk voor jezelf en het moet niet een te grote plicht worden. Misschien dat je nieuwe aanpak gaat werken. Ik ben iig verheugd 😀

 9. Welkom thuis op je eigen blog! Net als jij blog ik alleen nog maar als ik echt iets kwijt wil en lees ik niet/nauwelijks nog bij anderen. Het bevalt me prima zo, m’n blog is m’n uitlaatklep en herinnering voor mezelf aan goede en slechte tijden.

 10. Ja joh, ik zei het toch al, gewoon lekker doen waar je zin in hebt. Je hebt toch geen contract, geen verplichtingen en het eet geen brood. Na het feestje van gisteravond (ik ben geen voetbalfan maar wel een chauvinist) lees ik vandaag dat Kliefje weer gaat bloggen. Joepie, het leven is een feestje.

 11. Ha Kliefje. Heerlijk weer wat van je te horen op je blog. Ik kijk gewoon regelmatig of ik wat nieuws zie. Zo niet,dan een andere keer weer. Geef de kriebels gewoon een kans!

 12. Allee, ik denk niet dat het schoentje mij past, maar ik ben wel blij dat je terug bent. Zelf ben ik net als jij (voor je het bloggen hervatte, zelf heb ik momenteel nog geen ambitie op dat vlak) ook geëvolueerd naar een lurkende niet-blogger met een blog. Maar nu voel ik me toch genoodzaakt om mijn vreugde even kenbaar te maken. JOEPIEEEEEEEEEEEEEEH!!!

 13. “Stiekem” weer begonnen, he? En ik keek nog wel regelmatig of je “er weer was.” Net niet vaak genoeg 🙂 Fijn dat je weer begonnen bent! Joh, het heeft geen zin onder een andere naam te gaan bloggen, we pikken jou er toch zo tussenuit 😀
  Heerlijk, ik ga je weer volgen!
  Liefs en een knuffel
  Kakel

Kritiek? Commentaar? Leuk! :)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s