Update.

Even een kleine update dan maar over de afgelopen 8 maanden voor ik straks weer overga tot de orde van de dag.

Wat is er allemaal gebeurd en hoe gaat het in Huize Klivia?

Niks smeuïgs of naars of wat dan ook te melden eigenlijk. Het gaat hier gewoon zijn en haar gangetje.

La Bill is over naar mavo 3 met schitterende cijfers. Ze is gestopt met paardrijlessen en heeft nu een verzorgpaardje gevonden waar ze een aantal dagen in de week naartoe gaat. Zwaar in love is ze met Fayat. Verder hebben wij haar onder enige druk met haar luie puberkont van de bank gekregen én van haar tablet losgeweekt en gevraagd of ze een baantje wilde gaan zoeken. Mevrouw wilde graag kleedgeld. Dat kon ze op haar buik schrijven. Haar zakgeld en het geld dat we elke maand moeten betalen voor Fayat (hier in de Randstad is de verhouding paarden-meisjes helemaal scheef en kun je dus gewoon geld vragen aan de mensen die jou een gunst verlenen door jouw paard te verzorgen, uit te mesten en in beweging houden > rare wereld) was dusdanig hoog, dat we het van de zotte vonden haar elke maand nóg meer te sponsoren. Lang verhaal kort: ze kwam van de bank, vulde een sollicitatieformulier in en werd meteen de volgende dag uitgenodigd voor een gesprek. Twee dagen laten stond ze haar eerst vakken te vullen.

Vlam is (helaas) nog steeds werkzaam in de bouw. Zijn rug houdt het goed, zijn hielspoor is dankzij shockwave genezen en hij is lekker bezig. Thank God de laatste weken voor een andere opdrachtgever die -hopen wij- wél zijn facturen binnen een jaar betaalt. We hopen dan ook dat hij hier even kan blijven.

En ik voel me prima. Ik ben gezond, ik ben afgeslankt tot maat 42, ik heb het de laatste maanden weer prima naar mijn zin op mijn werk. Het knettert nog steeds zo nu en dan behoorlijk tussen mij en mijn werkgever, maar op de één of andere manier blijf ik er rustiger onder (zou ik dan tóch evolueren?) Ik ben blij dat Jill blij is. Tussen Vlam en mij gaat het lekker. Afgelopen zondag hadden we beiden een record in de relationele sfeer: we waren 4 jaar samen.

Over een week of wat hopen we weer af te kunnen reizen naar Lloret de Mar. Hetzelfde huis als vorig jaar is geboekt en het zwembad lonkt zwaar.

Kortom: het kabbelt hier.

Hoera!

En gelukkig hebben we de foto’s nog.

jillfayat3us.jpg

Zo. U bent weer bij.

18 thoughts on “Update.

 1. Bij de supers hier in de buurt moet je minimaal 15 of 16 zijn om te vakken vullen. Zoon wordt pas in oktober 15 dus klopt hij telkens bij ons aan voor geld. Maar geen dure hobby (alleen vechtsport van EUR 30 pm) dus kunnen we nog wat missen. Hij is ook over naar 3 VMBO T. Knappe kids.

  1. Kinderen van 14 mogen wel vakkenvullen, maar max 2 uur per dag en onder begeleiding. Zondagen niet, zaterdagen maximaal 5 uur geloof ik. Ergo: onder strenge regels.

 2. Fijn te horen dat alles goed gaat met jullie. Mooi dat Jill over is. En leuk is dat werkende kinderen (hier nu 1 werkend en 2 met bijbaan), dus het gebeurd regelmatig dat in het weekend er 3 kids aan t werk gaan en lief en ik lekker op de bank blijven zitten. Fijn weekend!

 3. Leuk om weer wat van/over jullie te lezen, fijn dat Jill “over” is (prachtige foto trouwens,…. alhoewel die van jullie mag er ook zijn!) Eén gezinslid mis ik nog…..Misty…..Als katten liefhebster ben ik benieuwd hoe het met haar gaat.
  Gr. Veronique.

  1. Ja, ondenkbaar in de regio waar ik vandaan kom, daar ben je blij als je iemand hebt die je meehelpt. Hier zijn er te weinig paarden en teveel meisjes. Ergo: uitbuiten. Wij moesten ook even slikken, maar aan de andere kant: de lessen kostten ook geld (voor 1 uurtje per week net zo veel als nu 2-3x in de week 3 uur ongeveer) en nu leert ze hele andere dingen, heeft het naar haar zin én ze is van de bank af, win-win 😉

 4. Lees ik dat nu goed dat Jill al klaar is dit schooljaar ? Dus de vakantie begint vroeger bij jullie. Ik moet hier nog een VOLLEDIGE week een lastige puber door examens heen loodsen. BAH !
  Blij voor jullie dat alles goed loopt, dat is eigenlijk het enige wat echt belangrijk is !

 5. Super! Jullie zien er alledrie stralend uit, heerlijk dat het ‘kabbelt’. Ik zou er momenteel een moord voor doen, bijwijzevanspreken uiteraard 😉

 6. Wat leuk om wat van je te horen. Super leuke foto en ik hoop dat je
  weer je leuke verhaaltjes gaat opschrijven, ze zijn zo vermakelijk.

Kritiek? Commentaar? Leuk! :)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s