Voetbal.

Uiteraard ook een fijn stukje over voetbal.

Mij interesseert het geen ene zak.

Dus.

Dat u het weet.

Normaal al niet en nu met een WK ook niet. Ik ben erg principieel.

Ik ken legio vrouwen die het voetbalkijken van hun mannen verfoeien, maar met een E- of WK ineens mee moeten de kroeg in, hun tuin met vlaggetjes versieren en in een superlelijk (veel te strak ook vaak, dat moet samen op de één of andere manier) oranje jurkje de longen uit hun lijf gaan staan gillen.

Dat vind ik een zeer typisch verschijnsel. Je vindt iets leuk, of je vindt iets niet leuk. Hoe kun je ineens selectief/tijdelijk iets waarderen? Gisteren vond ik boerenkool goor, maar vandaag is het mijn lievelingsgerecht, en ik denk dat ik het volgende week toch maar weer smerig vind.

Ik heb he-le-maal niks met sport. Ik wandel elke week drie keer, ik fiets vijf keer in de week en verder houd ik me er ver vandaan. Ik ben te autonoom en eigengereid voor teamsporten, ik houd niet van vaste afspraken en zou er niet aan moeten denken elke week op een vaststaand moment met dezelfde mensen te moeten afspreken. Dat vind ik net zoiets al elke zaterdag soep eten, of alleen zondagmorgenseks.

Alleen iets doen is ook niet aan mij besteed, er valt namelijk veel uit. Ik ben zo lenig als een houten deur en door het scheurtje in mijn heup kan ik niet veel. Ik heb ooit eens in een overenthousiaste bui een paar flitsende Asics gekocht, een hardloopbroekje en een heuse sport BH, maar met de interval van twee minuten rennen en twee minuten wandelen, ging het al fout en barstte ik van de pijn. De Asics heb ik weggegeven en de sport BH heb ik stante pede aan de wilgen gehangen.

Ik dwaal af > voetbal, dat zou het worden.

Had ik al gezegd dat ik het stom vind?

Vlam niet, die vindt het prachtig. Als heuse Hagenees is hij natuurlijk fan van ADO, maar er zijn weinig wedstrijden die hij niet leuk vindt. Op zondag gaan we altijd om zes uur sharp aan tafel, want er moet studio sport gekeken worden. Hij kijkt ook graag naar Voetbal International, de gek. Ik zit dan meestal aan de eettafel, aan mijn laptopje en/of probeer wat te lezen. Wat buitengewoon lastig is, want die lach van van der Gijp gaat écht door merg en been. Dat gehinnik, vreselijk.

En dan nu (na het WK hockey, want dat moest natuurlijk ook gekeken worden. Ik val met mijn neus in de boter deze maand) het WK.

Gelukkig is mijn desinteresse hem opgevallen en schijnt het ook nog eens dempend op de voetbalpret te werken, aldus Vlam. En om die reden had/heeft hij voor de afgelopen én de aankomende twee wedstrijden met vrienden afgesproken, in een plaatselijke kroeg.

Jieha!

En zo kwam het ineens dat ik vrijdagavond, heerlijk The Matrix (voor de drieëndertigste keer) kon kijken. Uitgestrekt op de bank, met de tv op een normaal volume.

Ik hoop dat ze ver komen, die Nederlanders.

27 thoughts on “Voetbal.

 1. En wat deed je dan op vrijdagavond… toen Nederland speelde? 😉
  (welkom terug trouwens, ik twijfel nog of ik in mijn hol verstopt blijf of er weer eens uit kruip)

  1. Ik corrigeer ‘m even, haha! Dank! Leuk je te lezen, toevallig hadden Mammalien en ik het over je, een aantal weken geleden, waar je was en of het oké met je zou gaan?! 🙂

     1. Ik kijk naar voetbal en niet alleen naar de EK/Wk…vroeger ging ik al samen met man langs de lijn staan als onze zoontjes (inmiddels volwassen) moesten voetballen…minj man is een voetbal liefhebber en ik kijk mee als ik daar zin in heb of ik ga lekker lezen. nooit problemen over. Mijn huis is niet in oranje gehuld en ook ga ik niet in oranje gekleed, dat laat ik met liefde over aan degenen die het wel leuk vinden! En nu ga ik de wedstrijd Duitsland-Portugal kijken 🙂

 2. Ook meneer williams geeft er niets om, hier staat het niet op de buis. De jongste is helemaal voetbalfan maar er zijn meer tv’ s in huis;-). Ik moet wel zeggen dat ik het ” feest” wat erbij hoort niet kan waarderen, vuurwerk afsteken, schreeuwend in een auto rond rijden en tot diep in de nacht over de straat heen roepen en schreeuwen…

 3. Hier zijn 2 tv’s in huis 😉 Ik gun ieder zijn sportlol, maar ik hou helemaal niet van die zogenaamde zetelatleten. Nooit zelf moe worden, alleen maar sport kijken.

  Groetjes,

  Dorothé

 4. Ik ben ook gezegend met n man die er geen z@k om geeft. Zoon keek boven op zn eigen scherm en dochter keek in de stad. Heb t ook niet met de paplepel ingegoten gekregen want vader was ook a – voetbal en snap er ook geen hol van. Door stond hier open vrijdag en we wisten feilloos wanneer er n doelpunt was. Gegil, gejoel, geratel, vuurwerk en weet ik t allemaal wat nog meer. Zo te horen zat half Nederland hier in de buurt.
  Ben benieuwd of t woensdag (?) Weet zo druk zal zijn 😆
  Fijne week en welcome back
  grtzz Brigitte

 5. Ik zat me van het weekend te bedenken, dat het net zoiets is als mensen die met kerstmis naar de kerk gaan of er zelfs trouwen, terwijl ze er nomaliter nooit komen…Nooit voetbal kijken en dan met een EK of WK ineens je huis en jezelf in het oranje steken…wazig.

 6. Mijn Lief is wat betreft voetbal wel een beetje te vergelijken met jouw Vlam. Op zondagavond om 19.00 uur is de tv van hem, owee als iemand daar aan durft te tornen. Ik weet zeker dat de buren zonder tv te kijken vrijdagavond ook hebben gehoord hoeveel goals Nederland heeft gemaakt. Maar ach, dat WK duurt toch maar vier weken?

  1. Voetbal gaat het hele jaar door, in mijn beleving 😉 En dan hebben we nog de Tour de France, schaatsen, net het WK hockey gehad… Need I go on? 😉

 7. Dikke 1, ik kijk altijd zo veel mogelijk voetbal. Maar als het niet belangrijk is dan blijf ik er niet voor thuis. Dikke 2, ik bepaal of de wedstrijd belangrijk is. Hahahaha. Maar Dinnetje heeft niets met voetbal. en ook niet met het ek of wk. Het EK en WK kijk ik altijd in de kroeg van mijn zusje. Verder kijk ik het meestal op de pc. Dikke 3, ikzelf noch mijn huis zullen versierd worden in de kleuren oranje. Zwart is ook een mooie kleur en als ik maar volhard in zwart, dan zal misschien het Nederlands elftal zijn kleur aanpassen.

  Love As Always
  Di Mario

 8. YES … een ‘echt Zuster Klivia’ stukje. Bam – ook een goeie maandagmorgen trouwens. Heerlijk, vuur die ongezouten stukjes maar op ons af. Ik wacht nu alweer met veel plezier op jouw volgende ‘verplichte bijscholing / cursus’. Vanavond zit ik om 6 uur voor de Mozambikaanse buis … Duitsland – Portugal. Het WK leeft hier (in Mozambique) wel maar zonder vlaggetjes, VI-commentatoren, juichpakken, enzovoort. De interesse in het WK is tamelijk groot omdat het uit “Brazilië” komt en de Portugese taal hen natuurlijk verbindt. En ja, ik vind sport al mijn hele leven leuk 🙂

 9. Fijn dat je weer terug bent. Ik heb ze gemist, die af en toe heerlijk ongezouten stukjes van je. Kan ik weer lekker zitten gniffelen en grinniken achter mijn aaipadje. Ik ben gelukkig ook gezegend met een sporthatende wederhelft. De reden om met hem te trouwen, alweer 40 jaar geleden, was dat ik dan nooit meer studiosport hoefde te kijken ha,ha. Dus hier ook geen WK, alhoewel de buurt hier ons ook op de hoogte houdt. Toen zoon nog thuis woonde voelde ik het wel eens aan mijn moederzijn verplicht om mee te kijken maar dat hoeft nu ook niet meer. Ik kijk weer uit naar je stukjes, Leontine

 10. Ik zag de reactie van een Klivia bij Mevrouw Williams en ik dacht: ‘verdomd, zou het waar zijn?’ En ja, daar is ze weer. Ik zet je direct weer op Bloglovin’ want ik wil niks missen 🙂 Leuk dat je er weer bent, fijn dat het zo goed gaat. En als je ooit zou willen verhuizen: ik heb hier een wei voor een aantal paarden voor Jill 🙂

 11. Ik heb niet eens een partner, laat staan een voetbalminnende…. gelukkig maar..
  Oudste zoon heeft niets met voetballen, jongste zoon keek bij de overburen met alle voetbalminnende buurmannen-vrouwen en kinderen… het was nog lang onrustig in de straat 🙂

  Het was toch al een onrustig weekend, met het Indian Summer Festival om de hoek.. Ik vond de klapperende vlaggetjes in de wind nog het ergste 🙂

 12. Voetbal mag van mij altijd. Net als een hoop andere sporten trouwens. Leuk om te kijken, leuk om te beoefenen. In Nederland zat ik altijd stipt om 7 uur voor de tv en vertelde ik m’n moeder later maar terug te bellen 🙂

 13. Ik vind veel sporten leuk en kijk er ook graag naar, ook voetbal. Maar ik heb een bloedhekel aan al het ‘gedoe’ er omheem. De sport met het meeste gedoe er omheem is nu eenmaal voetbal en daarom mijd ik zoveel mogelijk alles wat met dat WK te maken heeft. Ik kijk dus ook niet naar de wedstrijden van Nederland.

 14. haha. Ik heb in totaal 20 jaar vrijwilligerswerk gedaan voor de voetbal wereld dus ik kijk alles wat maar kan. Manlief en zoon uiteraard ook.

 15. Ik kijk ook nooit voetbal. Nu dus ook niet. Heb een fijn boek. Hoop dus ook dat ze het ver schoppen -haha- onze jongens. Ook zo fout trouwens: ‘we’ hebben gescoord. Nou ik deed niks hoor. Ik las.

Kritiek? Commentaar? Leuk! :)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s