Misty.

collage-2014-06-20In oktober haalden we poes Misty op bij een man in Zwolle. Derdehands, net 5 jaar geworden. Misschien kunt u het zich nog herinneren?

Na maanden dubben, wel/niet een poes, hakten we, na het zoveelste gezinsberaad, de knoop door. Er kwam een poes. Onder bepaalde, strikte voorwaarden. Bezint, eer ge begint tenslotte.

Ik heb hier in huis degene die het meeste huishoudelijke werk doet, en een huisdier betekent gewoon meer werk. Daar had ik in alle eerlijkheid niet echt trek in.

Sowieso heb je een kattenbak. Daarbij kan een keertje extra zuigen geen kwaad want huisdieren verharen, en zeker een (half)langharige kat (als ik u een tip mag geven: koop een Furminator, superding, absoluut zijn geld waard, scheelt zรณ veel los haar.) We spraken af dat Jill in het weekend de gehele benedenverdieping zou zuigen en we benoemden haar tot “hoofd kattenbak”. Vlam houdt een oogje in het zeil, ik bemoei me nergens mee. Vlam is ook van de catering en dient zorg te dragen voor volle bakjes.

Wat wilden we dan precies? Het moest een grote lieverd zijn. De keuze viel al snel op een Maine Coon, een soort die allebei die eigenschappen bezit.

We struinden Marktplaats af voor een fraai tweedehands exemplaar, want een kitten was geen optie. We zijn erg gehecht aan onze bank en gordijnen namelijk.

Al gauw vielen onze ogen op Misty en we haalden haar een paar dagen later op. Liefde op het eerste gezicht, was het.

Mevrouw heeft een dikke 24 uur onder de bank gezeten en kwam toen tevoorschijn. Daarna is ze nooit meer uit ons gezichtsveld geweest. Waar wij zijn, daar is zij. Het is net een hond, ze volgt je het hele huis door. Poes kleef aan.

Ze wil zรณ graag bij ons zijn, dat wanneer je naar het toilet gaat, ze aan de deur gaat krabbelen. Ze zou ook het liefste bij ons in bed liggen, maar dat vinden we goor. En dus blijft mevrouw als wij slapen in de woonkamer, met gesloten deur. En verhuist Vlam elke avond de kattenbak plus haar eetbakjes en zet ‘ie ze ’s morgens weer op hun plek. Want we dachten dat de aanhouder wel zou winnen. We negeerden het klagelijk gemiauw, het gedender op de trap en de nagels in onze slaapkamerdeur. We dachten dat dat na een paar nachten wel over zou zijn. Not. Het werd steeds erger.

Ze kletst ook de oren van je hoofd. Heeft een heel scala aan geluidjes waarvan we inmiddels precies weten wat ze bedoelt.

Het is ondanks dat ze dus eigenlijk een hond in een poezenlijf is (en u weet hoe gek ik ben op honden ;)) een ontzettend tof beest.

Inmiddels hebben we haar een maand of 8 en ze krijgt nog steeds elke dag, van ons alle drie ontzettend veel aandacht. Komt er iemand thuis, dan wordt iedereen gekust, ook de poes. Gaan we weg, dan wordt ook Misty niet vergeten.

Zo lief als Misty heb ik ze nog niet gehad. En believe me, ik heb heel wat katten versleten.

En we weten nu al, dat wanneer ze ooit het loodje legt, we absoluut weer een Maine Coon willen.

 

22 thoughts on “Misty.

 1. Maine Coons zijn hele mooi katten. Wel prijzig vaak. Wij hebben een gewone huis, tuin en keuken kat, maar is ook echt zo’n onwijze lieverd. Ook met de kindjes. Ze mogen alles met hem doen, dot geen vlieg kwaad. Heerlijk is dat! Geniet lekker van je katje!

  1. Wij betaalden 150 euro voor haar, net zoveel als een kat uit het asiel hier om de hoek… Ik zou ook nooit 1000 euro ofzo voor een kitten gaan betalen, ben gek!

 2. Wat is ze toch mooi!
  En weet je, het is net of ik je over Sporty hoor praten! Die volgt me ook overal, tot in de badkamer aan toe. Waar wij zijn, is zij. Sporty komt wel in de slaapkamer, niet op bed. In ons nieuwe huis hebben we namelijk geen klinken in de deur en ze kunnen dus niet dicht…

  Hopelijk mogen jullie nog heel lang van Misty genieten!

 3. Ze is ook prachtig hoor! Ik wist trouwens wel dat dit een hond in een poezenlijf was ๐Ÿ˜‰ staan ze om bekend , dus betrapt , stiekem toch voor een verklede hond gaan :-).
  Maar fijn dat jullie zo dol zijn op elkaar, heerlijk hoor, zo”n poezel!

 4. We hebben hier 4 van die halve honden rondlummelen en in totaal hebben we er inmiddels 9 gehad waarvan er dan nog 4 over zijn. Voor mij ook geen ander merk meer.
  Geniet van Misty. …moest wel stiekem lachen om die nagels in de slaapkamerdeur. 1 exemplaar hier heeft dat ook gedaan. Daar kon geen plantenspuit tegenop. In het huis waar we nu wonen hebben we een berging waar ze ” s avonds in gaan en dat gaat zelfs beter dan in t vorige huis waar ze 2 trappen en overlopen en n gang hadden. Plus zijn ze inmiddels ook redelijk bejaard, de oudste is 12 en de ‘jongste’ wordt volgende week 10
  Fijn weekend
  Grtzz Brigitte

 5. Ik had het al herkend, hierboven spreekt een echte kattenliefhebster. Na 10 jaar zijn wij nog net verliefd op onze twee Siameesjes als in het begin, ze blijven leuk. Een groot nadeel is dat je ze moet wegbrengen als je met vakantie gaat, en dat gaat hier altijd gepaard met een heul grote knoop in onze maag.

  1. Wij hebben voor aankomende vakantie de dochter van een vriendin weten te strikken, ze komt enkele weken in ons huis wonen. Helemaal top dus, want Misty is enigszins autistisch (kan absoluut niet tegen veranderingen) en als ze naar een pension zou moeten, dan zou ze hรฉรฉl erg gestrest raken.

 6. Ja sommige sluiptijgers weten je wel zo te bespelen dat je spontaan verliefd op ze wordt. Mooi om te zien is ze.

  Love As Always
  Di Mario

 7. Ha, het vierde gezinslid! Ze is รฉcht prachtig en wat goed om te horen dat ze helemaal haar draai heeft gevonden en jullie dol op haar zijn!

  Veronique.

 8. En waarom mag die kat niet mee naar het toilet? Kun je niet piesen met een paar extra ogen in de buurt?

 9. Het blijft een prachtig poezebeest en ik geniet altijd van je foto’s. Ik mis m’n poezen enorm na de scheiding maar ben te weinig thuis om er zelf eentje te nemen, vind ik. Maar wie weet… ooit!

 10. Misty is prachtig en die liefde tussen jullie is ook ontzettend mooi.

  Wij hebben sinds 2 maanden een hond… waar minstens zo over nagedacht is als jullie Misty.
  Ik hoefde niet zo nodig een hond, al dat meerwerk zag ik niet zo zitten. Maar ja als dan de therapeuten van mijn Oudste met autisme blijven aangeven dat een hond heel positief zou gaan werken op hem en het woord hond het eerste woordje van mijn Oudste was…..

  Uiteindelijk kwam er een hond… liefde op het eerste gezicht tussen Oudste en Hond… de eerste dagen vroeg ik me nog minstens 100 keer per dag af waarom ik nou in hemelsnaam aan een hond was begonnen…. maar als ik dan naar mijn zoon keek terwijl hij de hond knuffelde en kamde… dan zag ik genoeg… De rust en liefde in zijn ogen en het vertrouwen in de ogen van de hond…. daarom dus!

  ach en al dat extra stofzuigen…. lol

 11. Als er ooit ….. dan ook zo’n hond in kattenlijf ๐Ÿ™‚
  Vanaf volgende week krijg ik een logeetje: de kat van mijn zonen. Ze is nog een kitten, dus arme gordijnen en leren bankstel …… Maar ik verheug me er heel erg op ๐Ÿ™‚ Ze ‘praat’ heel veel (moeder is Siamees, vader een of andere Letse straatkat), ze is erg mobiel (wild dus) en ze apporteert. Zucht. En in september gaat ze weer weg ๐Ÿ˜ฆ

 12. Ze is niet alleen een heel mooie dame, maar ook een ontzettende lieverd! Jullie hebben het echt getroffen met haar (en zij met jullie)

 13. Hi Kliefje,

  Ik lees nu even je hele blog:)
  Leuk!

  En wat ik me nu afvraag (omdat de wereld zo klein is…) – heb je Misty tpevallig in de Sint Josephstraat gekocht…? Dan ben ik de buurvrouw van de man uit Zwolle:)

  Haha, zou grappig zijn…

  Groet!
  Lisette

  1. Ha Lisette… Nou dan ben je tot laat opgebleven vannacht ๐Ÿ˜‰ Nee, ik kan me even niet herinneren welke staat het dan wel was, maar de Sint Josephstraat was het zeker weten niet. Jammer! ๐Ÿ™‚

Reacties zijn gesloten.