Potvis-af.

Vorig jaar tijdens de zomervakantie was ik mijn behoorlijk uitgedijde lijf ineens meer dan zat en besliste ik, om als we terugkwamen uit Spanje mijzelf ernstig aan te pakken. Ik stond daar naakt in de branding, als een soort aangespoelde potvis me niet heel erg aantrekkelijk te voelen en de maat was echt vol.

Ik liep er al een paar maanden mee rond hoor, maar afvallen is net als stoppen met roken een heel proces, je moet er klaar voor zijn.

Teennagels lakken was in het afgelopen jaar ondoenlijk geworden, mijn buik zat zwaar in de weg. Als het warm was en ik liep met blote benen in een jurkje, schuurden mijn dijen tegen elkaar, soms tot brandwondjes aan toe. Mijn bovenarmen vertoonden zelfs cellulitis.

De foto’s die gemaakt waren op de 13e verjaardag van la Bill, maakten me echt onpasselijk. Mán, wat was ik aangekomen zonder dat ik daar erg in had. Ik heb echt niet overdreven gesnoept of rare dingen gedaan, maar in de jaren dat ik Vlam ken, heb ik “iets” teveel gewijnt en gesnackt en gefeest. Das duidelijk.

Terug naar het dieet:

Op de terugreis van Spanje naar Nederland, had ik amper 2 broodjes gegeten, dus ik besliste ter plekke dat dat mijn eerste lijndag zou worden.

Thuisgekomen maakte ik een account aan op www.40punten.nl en heb ik van eind augustus tot en met begin maart superstreng gedaan.

Het handige van dat punten tellen, is dat je ziet wat je naar binnen werkt, je weet nog precies wat je “mag” op een dag en je beseft je veel meer, hoe erg het qua calorieën gesteld is, met diverse producten. Ik heb gewoon de wijn laten staan, niks meer gegeten met suiker, ’s avonds de helft minder opgeschept, mager broodbeleg gegeten, geen chips en toastjes meer genomen, in het weekend.

Het was pittig.

Handen en tepels waren regelmatig blauw van de kou en ik heb echt soms met een trui aan geslapen, zó verkleumd was ik.

En ineens was ik dat strenge zat en kon ik het niet meer opbrengen. De rijstwafels kwamen mijn neus uit, werkelijk.

Ik heb mijn streefgewicht niet helemaal bereikt, na deze zomervakantie pak ik de draad weer op en ga ik voor de laatste kilo’s.

Ik ben allang blij dat ik al 3 maanden stabiel ben.

Overigens heb ik in alle eerlijkheid echt geen idee wat mijn begingewicht was. Ik ben met de kerst voor het eerst in zeker 14 jaar voor het eerst op de weegschaal gaan staan en toen woog ik 82 kilo. Als ik de foto van Jills verjaardag bekijk, denk ik zo’n 15-20 kilo te zijn afgevallen. Reken maar uit. Poeh.

Ik weeg nu 78 kilo bij een lengte van 1 meter 69 en heb dus een BMI van 27. Nog steeds iets overgewicht dus. Ik zou nog 5 kilo moeten afvallen voor een gezond gewicht.

Aan mijn lijf merk ik trouwens niets. Ik ben 3 kledingmaten geslonken maar voel me niet fitter of gezonder. Het enige verschil, lichamelijk , is mijn verbeterde bloeddruk. De onderdruk was steeds zo rond de 90-95. Een typisch verschijnsel voor mensen met overgewicht. Nu ik slanker ben, is deze gedaald naar 75. Keurig dus!

Ik voel me wél veel zekerder en aantrekkelijker en het is een verademing om niet naar adem happend je teennagels te kunnen lakken.

En het is ook een heel stuk prettiger mezelf op foto’s te zien.

ik1
Pré.
20131129_114539
Huidig.

 

 

34 thoughts on “Potvis-af.

 1. Allemensen!! Geweldige prestatie. Je ziet er super uit!
  En wat leuk dat je weer terug bent!
  Groetjes,

 2. Super trots op jou! En het grappige is..ik herken het dus ook..ik ben bijna 25 kilo kwijt, helemaal heppy de peppy maar ik mag nog wel wat verliezen. Ik kan het even niet opbrengen, ben al een hele tijd stabiel en heb ook besloten na de vakantie het weer goed op te pakken!
  Worden we afvalmaatjes 😉 (Klinkt trouwens bizar als ik het zo lees :-))

 3. Top meid. Respect. Ook al heb je me van FB geknikkerd 😉 ik vind het nog steeds erg leuk om je blogs te lezen! X.

 4. Vééél mooier zo! Ik zal je een groot geheim onthullen, ik ben 1.69 cm en weeg 78 kg, tegen niemand zeggen hè? We zouden zo maar tweelingzusjes kunnen zijn 🙂 🙂 🙂

 5. Was er niet iets met een soort van ‘natuurlijk goed gewicht’? Je weet wel, dat gewicht dat 5 kilo boven wat je zou willen zit. Drie maanden stabiel = je zit goed. En goed is goed genoeg. Prachtig zelfs 😉

  1. Haha, zelf verzonnen? 😉

   Ik wil graag nog iets minder, voel ik me net wat lekkerder mee.

   Ik ben stabiel omdat dat wat ik in het weekend aan kom, in de loop van de week weer verlies. Als ik nog even een maand of 3 streng ben (ook in de weekenden) dan ben ik ze wel kwijt, denk/hoop ik.

   Maarre: thanks dear! 🙂

 6. Proficiat, wat een verschil, ik herken het aha moment. Heb zo eens een foto van mezelf gezien, vanuit een slechte hoek met een loopbroek aan en dat was een ongelofelijk groot achterwerk dat mij aanstaarde terwijl ik naar mijn gevoel maar een heeeel klein beetje was bijgekomen , niet dus 😉 Ik kom altijd bij op mijn dijen/ benen, echt peertype , dus geen last om tenen te lakken wel om broeken te kopen,

  Groeten,

  Marie-Anne

 7. Als de onderdruk een meetpunt is, dan heb ik nog lang geen overgewicht. Want die zat vorige week maandag nog netjes op 73. Maar….. er komt wel langzaam en dan is het de afgelopen drie maanden versneld iets teveel Di Mario op deze wereld. Dus ik moet nodig eens aan die noodrem gaan trekken.

  Love As Always
  Di Mario

 8. k kan niets anders zeggen dan dat je er goed uit ziet! Wat ik altijd al mooi aan je vond waren je slanke benen (ook toen je dikker was) Nu is alles goed in proportie.

 9. Top! Ik val niets af, kom zelfs stiekempjes bij 😦 ondanks weinig/niet snoepen, redelijk veel beweging en maar af en toe een glaasje wijn. Zal de overgang wel zijn ….

 10. Super, erg goed van je. Ik was veel bijgekomen door de prednison. Veel vocht hield ik vast. Ben 4 kilo kwijt op zeer korte tijd. Veel vocht is al weg.

 11. Heel knap Klief! En dat alleen maar door verstandige keuzes te maken en te letten op wat je in je mond stopt.

 12. Wow, ik wist wel dat je ging afvallen en dat je ook al wat kwijt was geraakt, maar niet dat het ZOVEEL was. Als ik nu die voor foto zie. Jezus. Wat een verschil. Je ziet er keigoed uit Klief!

 13. Ik vind dit echt een top prestatie! Daar mag je echt trots op zijn. Als ik die twee foto’s zie, zie ik ineens hoeveel minder Klief er nu is! En het belangrijkste is dat jij je er beter bij voelt.

 14. Heel erg knap van je! Ik heb nog nooit hoeven lijnen en weet dus niet hoeveel moed en doorzettingsvermogen ervoor nodig is, maar kan me er wel iets bij voorstellen. Applaus voor jou!

 15. Wow!!!
  Zelfs ondanks jouw boekje (al lang geleden) is m’n BMI nog steeds 27.8
  Mijn lijf heeft blijkbaar gewichtige redenen om niet af te (willen) vallen
  groet

 16. Aankomen is ook iets wat je niet direct merkt, weten we.
  Het er afgaan halen is een gevecht, dat merk je des te meer.
  Het is een veldslag die je moet voeren, dat staat regelmatig tegen.
  De kou ken ik ook al te goed.
  Maar meid je hebt het wel gedaan en het is je gelukt.
  Je ziet er goed uit, nu stap twee je gewicht handhaven, ben ik mee gezakt. Hans

 17. Super Kliefje…. ik weet hoe lastig het is (nu ook net in 3 weken 5 kilo eraf)… ik heb nog wel mijn scepsis bij het soort dieet dat je volgt voor de lange termijn, maar gewerkt heeft het wel. Geniet van wat je nu kwijt bent en staar je niet blind op de cijfers. De gezondheidswinst voor het handhaven van dit gewicht is groter dan de laatste kilo’s verslaan in stress en sacherijn met risico op terugval.

  Groetjes,

  Dorothé

 18. Ooo das een heel verschil inderdaad! Knap hoor! Ik ben een paar jaar geleden 12 kilo afgevallen met Weight Watchers. Het was goed te doen vond ik. Ik ben 1.68 en weeg 71 kilo nu. Dus wel tevreden. Daarvoor was ik met Sonja Bakker begonnen (dat deed toen iedereen) en ik kwam wekelijks een kilo aan! Snel weer mee gestopt dus. Vond het ook zo véél wat ik moest eten!

 19. Goed bezig zeg! Nu ik dit lees ben ik dus niet te zwaar maar zo voelt het wel omdat m’n kloon (Sjerril/Zara) lichter is dan ik ben. Naast haar zie ik er opgeblazen uit, maar zij waait weer bijna weg aan het strand.. Zo is er altijd wat..

 20. donderjennegie! dat is knap werk mevrouw kliefje! ik wil graag min vijf. kan er de moed nog niet voor vinden, wat jij zegt, nog niet helemaal klaar in het koppie.
  maar dit motiveert wel! je bent mooi!

 21. Ook ik loop al maanden rond met: “ik moet afvallen” en schrikken van mezelf in etalageruiten en op foto’s. Er was/leek steeds geen goed moment. Jouw blog gaf me de laatste zet en ik ben afgelopen zondag begonnen met het 40 punten dieet. Ben eindelijk gemotiveerd, en dat heeft met jouw mooie resultaat te maken! Mag ik heel hartelijk danken en je complimenteren, you’re looking good! Groeten van Margriet
  p.s. leuk dat je er weer bent, zo herkenbaar hoe jij met de dingen des levens omgaat, ook je schrijfstijl is heerlijk!

Reacties zijn gesloten.