Onregelmatig.

Er schuilt een klein autistje in mij, stiekem.

Ik houd ervan als dingen gaan zoals ze altijd gaan. Ik vind het prettig als ik van te voren weet waar ik aan toe ben. Heb een broertje dood aan verrassingen. Wordt echt nerveus van plotselinge wendingen of veranderingen.

Rust, reinheid en regelmaat zijn mijn vrienden.

En de afgelopen én de aankomende weken, is daar dus helemaal niks van terug te vinden.

Ten eerste heeft Jill sinds kort een baantje. Ze werkt 2 avonden in de week in een supermarkt om de hoek. Ze begint om 5 uur en is om 8 uur klaar. Om half 5 eten is geen optie, want ik red dat niet met mijn werk en Vlam is vaak dan nog niet eens thuis. En dus eet mevrouw voor ze weggaat een boterham en eet ze warm als ze thuiskomt. Of ik daar even 2 dagen in de week rekening mee kan houden? Want het moet natuurlijk wel iets zijn dat snel klaar is en ook nog smakelijk is als het een tweede keer wordt opgewarmd. En het zou bij voorkeur ook nog eens fijn zijn, als er iets van vitamines inzit. (Ik denk niet dat Jill van 2 dagen in de week iets van brood ofzo meteen scheurbuik krijgt, maar de perfectionistische moeder in mij, móét groente en zelfgemaakt serveren. Punt uit.)

Dan hebben we nog die K*&^%$# voetbal. Leuk hoor, die wedstrijden om 6 uur. Of Vlam dan even om 5 uur iets kan eten?

Zo had ik vorige week van pure ellende dan maar een boerenomelet verzonnen en heb ik er dus eentje om kwart voor 5 staan bakken, eentje voor mijzelf om half 7 en om half 9 een derde voor La Bill. Ik voelde me net “eetcafé de Snee”.

En dan is nu, sinds afgelopen weekend mijn schoonvader in NL. Hij heeft nog helemaal niks in zijn huis staan, zijn kookrepertoire bestaat uit een pizza bakken en een kroketje frituren en daar houdt het wel mee op na 50 jaar huwelijk waarin hij geen ene fluit heeft gedaan (lees: mocht doen.)

Maandagavond stond ik te wokken, toen Vlam’s vader belde om één en ander kort te sluiten over bezoeken aan IKEA en Correct de aankomende week. Vlam vroeg me of hij mee mocht eten, hij zat in de buurt, kon er zó zijn.

Nee dus.

Ik had echt net genoeg gekocht voor ons drietjes en ook even niks in huis dat ik erbij kon verzinnen waardoor er ineens 4 man van konden eten. Ik weeg sinds mijn drastische lijnen ook alles af en tel alles uit namelijk. Dan kan ik ook niet in de verleiding komen de pan gezellig leeg te eten. Op = op. Vlam lijdt schuine streep lijnt solidair als hij is, met me mee. (Ook hij mag namelijk best wel wat kilootjes kwijtraken, is sinds hij mij kent 14 kilo aangekomen.)

Ik opperde dat ie van mijn part de hele week kwam eten, dat ie écht van harte welkom was. Maar uitsluitend op afspraak, ik wilde dus wel van te voren weten wanneer hij kwam met het oog op de planning en inkoop.

Noem me een zeikerd.

26 thoughts on “Onregelmatig.

 1. Herkenbaar! Vooral dat met die werkende kinderen. Ik heb een hele grote kalender in de keuken hangen, waar iedereen op moet schrijven wanneer en hoe laat er gewerkt wordt en of er eten bewaard moet worden. Dan schrijf ik zondag altijd een menu voor de hele week en met de kalendernotities erbij pas ik de inkopen van de week er op aan. Wat de dagelijkse dingen graag rust en onregelmaat (reinheid is ander verhaal) anders kost het me veel te veel energie.

 2. Zeikerd??? Mwah, nee herkenbaar dat wel. Vooral die werkende jeugd en dan willen ze ook nog gaan sporten op de avonden dat ze niet hoeven te werken, of je daar ook nog even rekening mee wilt houden.
  Mijn oplossing: iedere avond salade, de dressing gieten ze er maar over op moment dat ze gaan eten.
  groet

 3. Hi Kliefje,

  Wen er maar aan dat het nog veel ingewikkelder wordt en speel erop in. Laat je dochter een grote pan koken en daar daar een aantal porties van invriezen. Wij hebben altijd diverse verantwoorde noodmaaltijden in huis. Geen haute cuisine maar gezond en goed te eten. Verder altijd rauwkost en fruit beschikbaar voor een salade erbij. Het onregelmatige is niet jouw probleem maar ook dat van de anderen. Laten zij het ook maar mee oplossen.

  Groetjes,

  Dorothé

 4. Heeft Jill vakantie ? Laat ze ’s middags dan zelf voor haar potje zorgen. Een wok, wat vlees/vis en groenten en experimenteren met kruiden, hier doet de oudste dat al eens graag. En pasta of rijst koken, dat kan het kleinste kind ook ! ’s Avonds voor en na de job een boterham eten, klaar !
  Al dat naar ieders pijpen dansen, ik zou er ook niet tegen kunnen !

 5. Zeikerd?
  Je bent vooral heel duidelijk. Ik hou ervan.
  Je geeft je grenzen aan en laat niet over je heen lopen.
  Zoudenmeermensenmoetendoen!

 6. O ik herken je hoor. Ik ben nog een veel grotere zeikerd daarin. Ik kan er helemaal niet tegen als dingen niet gaan zoals ze horen.

 7. Hahaha… Eetcafé “de Snee”. Briljant! Hier precies hetzelfde hoor. Maar ik probeer me er niet zo druk om te maken. Behalve dan om dat helse voetbal gebeuren. Grrrr…

 8. Hier hetzelfde, mee eten mag, maar dan wel graag op tijd reserveren. Ik vraag me altijd af hoe huishoudens dat doen waarbij iedereen zo maar kan aanschuiven. Koken die altijd voor een heel weeshuis of hoe zit dat?

 9. Hahahaha, nu zie ik overeenkomsten met mij. Dinnetje daar in tegen, die kan ik tijdens het eten koken nog vragen of er iemand aan kan schuiven. Die maakt er wel iets van. En het is nog lekker ook, ik snap nooit hoe ze het doet. Eetcafe ‘de Snee’ hahahahah, hoe kom je erop.

  Love As always
  Di Mario

 10. O zooo herkenbaar, ik word wel eens helemaal stapel van al die verschillende tijden 😦 en ik vind het ook zo ongezellig, dat geren en gevlieg steeds.

 11. Nou, ik ben dus echt precies zo. Ik word narrig van veranderingen en plotselinge gebeurtenissen. Ik zou ook dolgraag iedereen als een Italiaanse mamma verwelkomen, maar dat is gewoon mijn aard niet. Ik heb echt weleens mensen weggestuurd die midden in mijn thuiswerkdag even thee wilden komen drinken. Thuis werken is voor veel mensen synoniem aan op de bank hangen en in je neus peuteren, blijkbaar. Ik ben daar echt heel streng in en ook met eten. Blij dat ik niet de enige ‘zeikerd’ ben, haha!

 12. Als je dat graag wilt dan wil ik je wel een zeikerd noemen, maar waarom?
  Trouwens als om 18.00 een wedstrijd begint dan is er om 18.45 rust. Da’s maar een kwartiertje later dan de tijd van je omelet, dus je zou ook om die tijd de warme hap kunnen ‘serveren’.
  En voor Jill een bakje rauwkost bij de opgewarmde hap lijkt mij prima qua vitamines en vezels.
  Wees eens wat liever voor jezelf.

  1. Fijn meegedacht, maar hij ging voetbal kijken in de kroeg. Ik moest dus helaas wel 3x iets klaarmaken. Autist als ik ben, kan ik natuurlijk ook niet eerder met hem mee-eten, of later met Jill, dat snap je? 😉

  1. Jij miss wel, ik kan dat dus niet. Zit niet in me. Zou me enorm schuldig voelen. Vrouw hè? 😉

 13. Ik hou ook niet zo van verrassingen, maar juist met het eten ben ik gemakkelijk. Bij een voetbalwedstrijd eten we hapjes of pizza, of broodjes, of wat dan ook. En het gebeurt echt heel vaak dat er onverwacht iemand komt mee-eten. Dat kan altijd. Desnoods eet ik zelf weinig en gooi ik er later voor mezelf een boterham achteraan. Trainingen… ach, of we eten vroeg, of ik maak iets wat later opgewarmd kan worden. Geen autist op eetgebied dus. Maar probeer me niet te verrassen met een vakantie. En een onverwachtse verjaardag ofzo, waar ik dan heen moet, vind ik helemaal niets.

 14. Je moet ook niet voor mij een surprise-party organiseren, want ik loop zeker weten weg. Ook geen onverwachte bezoekjes, verjaardagen en al helemaal geen onverwachte vakantie onder de noemer: een cadeautje. Wat eten betreft: wat de boerin niet kent, dat eet zij niet.
  Ik ben gewoon net zo’n zeikerd als jij 😉 Maar daarom zijn we nog niet slecht!

 15. Haha ik herken dat wel. Wij zijn met z’n vijven en de oudste werkt onregelmatig (zorg) dus als hij late diensten heeft moet ik ook zorgen dat hij wat meeneemt wat hij kan opwarmen. Dan zijn er nog de weekenden. Beide een vriendin, dus wie eet waar en wanneer. Ik wil dat het liefst op vrijdag weten, zodat ik er rekening mee kan houden met de boodschappen. Meestal lukt dat niet geweldig. Reken ik op 3 personen en zijn we toch ineens met 7. Zooo lastig!

 16. Oh, zo’n zeikerd ben ik ook… Je maakt het jezelf erg moeilijk. Verstandelijk prima kunnen beredeneren, maar de uitvoering… kak.

 17. Jaaaaa dat ken ik. Kyl vult ook de vakken.
  De vriezer is Mijn Beste Vriend op dat soort dagen. Vries tegenwoordig sowieso altijd ook een bakje in voor mijn moeder.

  Wat leuk dat je weer post!
  (Hoewel ik je in mijn reader nog steeds volg zie ik je berichten niet automatisch in mijn reader verschijnen. Heb jij een idee waardoor dit komt?)
  Groetjes, Narda

   1. Ik krijg een ongeldig melding. Heb er even een kopie van gemaakt mocht je hem willen zien. Er staat: ‘het certificaat van deze content is ongeldig. Mogelijk maakt u verbinding met een content die zich voordoet als http://www.kliefje.wordpress.com waardoor uw vertrouwelijke informatie gevaar kan opleveren’

    Dus echt wordpress ertussen hoor.
    Nou, raar toch? Snap jij het, snap ik het, maar wilde het je toch even laten weten.

Reacties zijn gesloten.