Isoleercel.

Er zijn momenten dat ik héél erg graag een eigen plekje zou willen hebben in ons net iets te krappe huis.

Wij wonen op pak ‘m beet honderd vierkante meter en hebben een keuken, douche, woonkamer (goh…), twee slaapkamers en een extra kamer waar -bij gebrek aan ruimte in de keuken- de koelkast staat, een klein antiek secretaire vol met rommel en administratie, een ladekastje met voorraad, een schoenenkast en de kattenbak.

Het bovengenoemde secretaire is te klein om aan te kunnen werken en er staat een lullig klein stoeltje voor, waar je binnen no time een houten reet van krijgt. Het nodigt niet bepaald uit om aan te gaan zitten.

In ieder geval, waar wringt de schoen?

Vlam is gek op televisie kijken en meteen na het eten gaat dat ding aan. Non stop tot we naar bed gaan. Vlam is ook iets dovig na twintig jaar in de bouw werken zonder oordoppen.

U begrijpt ‘m al? De televisie staat soms echt veels te hard. Op niveau bejaardentehuis. Als ik mezelf niet meer kan horen ademen, of als mijn oestrogeenlevel bedroevend laag is en mijn tolerantieniveau mee naar beneden is gekelderd, dan zeg ik er wat van. Dan vraag ik op mijn allerliefst of ie een tandje zachter mag.

Maar meestal houd ik mijn mond. Ik gun Vlam ook zijn ontspanning na een dag hard werken. En zo’n feeks ben ik nou ook weer niet.

Heb ik zin om wat te lezen, dan is er niks aan de hand. Ik vertrek dan gewoon naar boven en installeer me met mijn e-book op bed. Prima. Ik lig daar lekker en rustig.

Heb ik zin om even iets achter mijn laptopje te doen waar mijn concentratie bij nodig is, zoals het schrijven van een lange mail, een blogje, of als ik probeer een artikel te lezen met één of ander onderzoek, of iets medisch, dan is het lastiger. En irritanter ook. Stukken.

Ik kan dan geen kant op. Ik probeer mezelf dan af te sluiten voor de penetrerende decibellen, maar dat lukt me zelden tot nooit. Aan de eettafel gaan zitten met watjes in mijn oren, is ook zo wat.

Er zijn momenten dat ik er serieus over nadenk om de muren van het extra kamertje te voorzien van matrassen, er een geluidswerende deur in te zetten, de deurkruk onder 220 volt te zetten en een grote bak met krokodillen aan te leggen. Dat mócht ik toch iets horen, dat het zou het zo kunnen zijn dat ik iemand aan de deur hoor rommelen, ik met één druk op de knop het luik kan openen, waardoor de storende onverlaat in de bak met hongerige beesten dondert.

Maar misschien is het toch een makkelijker idee om het te kleine antieke bureautje naar boven te verhuizen en mijn oude, grote bureau uit het vet te halen (dat staat nu in verband met ruimtetekort gedemonteerd op zolder), weer in elkaar te zetten en mijn gezin mee te delen, dat ik me zo nu en dan daar terugtrek.

(Of ik wacht ook daar heel even mee. Tot mijn oestrogenen weer op hun normale comfortabele niveau zijn.)

21 thoughts on “Isoleercel.

  1. Lijkt mij een goed idee, het grote bureau naar beneden verhuizen, dan heb je in ieder geval meer ruimte om te mailen/werken. Dat van die krokodillen is begrijpelijk, maar wel iets drastisch. Ik ben bang dat Misty de eerste is, die aan de deur gaat morrelen…..

  2. Hi Kliefje,

    Begin eens met echte oordopjes…. helpt gelijk en kost niet zoveel moeite. Als het bevalt kun je ook een duurdere soort aanschaffen.

    Groetjes,

    Dorothé

  3. Ik kan het mij helemaal voorstellen hoor, rust is heel essentieel , ik ken dat als geen ander. Schipperen met de ruimte hoef ik sinds dit huis niet meer , dat is wel heel fijn. en ik vind de tip van karin ook wel wat 😉

  4. er bestaan eenvoudige draadloze koptelefoons om het geluid van de tv te versterken of die het geluid weergeven terwijl dat van de tv uit staat! zo’n hulpmiddeltje neemt geen ruimte in beslag, het zijn zijn oren die wat minder werken en je kunt lekker tegen Vlam aanzitten op de bank, iedereen blij.

  5. Ook bij mij kwam het woord “koptelefoon” gelijk omhoog. Zo zou je toch samen in die huiskamer kunnen doen wat je wilt.ook een groter buro ipv dat kleine leuke maar onbruikbare secretairtje is slim als je die ruimte hebt. Wanneer je dat doet?gewoon die hormoontjes even tot rust laten komen…..

  6. Dinnetje is bij ons thuis van de tv qua films, ik heb daar niets mee. Verder hoeft hij van mij vaak niet aan. We hebben gelukkig een groter huis dan jij. Wij hebben nog een woonkamer, dus daar staat nog een kleine tv voor als ik voetbal wil kijken. Verder mag van mij de tv gewoon uit. Heerlijk rustig.

    Love AS Always
    Di Mario

  7. Voor de geluidsoverlast zijn prima oplossingen – de draadloze koptelefoon waarbij het geluid van de televisie apart geregeld kan worden is er een van. Maar ik proef ook of zelfs meer een ‘ik wil mijn eigen plek (terug) NU’. En dan zou ik inderdaad effe wachten met sjouwen totdat het oestrogeenlevel weer op niveaus is 😉

    Los daarvan is dat koptelefoontje écht een uitkomst hoor.

    1. Die koptelefoon is niks ben ik bang, zou me alleen maar rot (lees: zeikerig en schuldig) voelen. Ik denk wél dat ik dat bureau van zolder moet gaan halen, lijkt me het beste. Ik loop al een poosje tegen dit “probleem” aan nl.

  8. Allerlei tips zijn hierboven al genoemd. Mijn lief kijkt wel vaker tv met een koptelefoon op en vindt dat geen probleem. Maar hij heeft dan ook wel een hele dure aangezien hij nogal een hardrockfan is en kwaliteit van het geluid heel belangrijk is (volgens hem). Misschien toch een keertje aankaarten?

  9. Als ik vind dat tv geluid stoort zet mijn man koptelefoon op. Zijn er meerderen in huis die tv kijken dan ben ik degene die naar boven verhuisd met goed boek of I-pad.

  10. Je kan Vlam natuurlijk ook twee lichtgewicht oordopjes geven die ingesteld zijn op de televisie. Mijn moeder is bijna net zo doof als een kwartel en mijn vader dreigde dat ook te worden door het niveau van het geluid van de tv. Geweldige uitvinding, ik kan het je aanraden!

  11. hier is afgelopen week een koptelefoon besteld (ebay, komt uit china dus duurt even:P) en die gaan we gebruiken ook. ik mag graag detectives of zo, lief voetbal. ggrrrrooommm.. 😉 of ik wil stilte, zoals jij.
    lijkt me ideaal. Geen schuldgevoel hoor! zal m zelf ook dragen indien nodig. 🙂

  12. Ik werk thuis altijd aan de keukentafel terwijl het hier vaak volle bak is. Maar dan heb ik koptelefoon op die geluiden goed buitensluit en luister ik naar regengeluiden of iets anders wat een beetje neutraal is. Voor mij werkt het prima, maar misschien vind jij het op die manier niet prettig.

Kritiek? Commentaar? Leuk! :)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s