Oppas.

Gisteravond hadden we onze oppas aan huis. Niet voor la Bill want die kan prima alleen thuis zijn. Nee, iemand die tijdens onze vakantie op huis, haard en Misty komt passen.

Misty is namelijk net haar baasje: enigszins autistisch.

Alles dat ineens anders gaat, is eng en dan raakt mevrouw stante pede van de leg.

Onze eerste kennismaking met haar was in Zwolle, bij haar vorige baasje. We kwamen bij hem binnen en zagen nog net een grote, harige streep onder de bank verdwijnen.

Na een half uurtje rammelen met het snoepbakje liet ze zich eindelijk zien. Met grote angstogen en een bevend lijfje.

Toen we haar eenmaal in haar mandje hadden gefrommeld en huiswaarts keerden, ging het tegen de tijd dat we aan het einde van de straat waren, al mis.

Uit de mondhoeken van Misty kwamen enorme slijmdraden. Van dat hele dikke, taaie slijm. Het dróóp er uit, niet normaal. Halverwege de reis waren haar borsthaar en de handdoek waarop ze zat, doorweekt. Het klagelijke miauwen was overgegaan in een soort mauwkreun, heel zielig.

Ik denk dat wanneer we nog een uurtje verder hadden moeten rijden, ze in shock was geraakt.

Nu we haar een maand of 8-9 hebben, is ze al wel wat opgeknapt, maar nog steeds een enorme zenuwpees. Als er wordt aangebeld, is ze meteen één brok stress. Ze duikt niet meer onder de bank bij elk pakje dat er wordt bezorgd, maar als er ineens visite binnenkomt, is ze pleite.

Van de week kwam mijn schoonvader langs en we hebben haar niet meer gezien. Tegen het einde van de avond, kwam ze pas weer tevoorschijn. Ze heeft hem toch al menig maal “ontmoet”, maar éng dat ie blijft!

In ieder geval: haar tijdens onze vakantie in Spanje in een pension doen, leek ons dus niet de oplossing. Tegen de tijd dat ze misschien, eventueel iets van gewend was aan de andere omgeving, zouden wij al weer terugkomen.

En dus nu zit er gedurende onze afwezigheid een dochter van een vriendin in ons huis. Helemaal top. Een win-win-win situatie. Misty blij, logisch. Wij blij want ik vind het eerlijk gezegd wel een prettig idee als ons huis bewoond is. Een jaar of 3 geleden is het huis van de onderbuurman leeggeroofd, terwijl hij op vakantie was. Niet echt leuk, als je zo’n bericht krijgt als je 1500 kilometer verderop zit. En voor oppas Nadia is het ook geweldig. Als je 23 bent en nog thuis woont, noodgedwongen, omdat het hebben van een eigen huis en een studie volgen nou eenmaal niet bepaald een ideale situatie is, is een langere periode van huis zijn, natuurlijk zalig. En ze heeft ook nog eens een allergische moeder, dus beestachtig spul komt er daar niet in huis. Kan ze nu mooi al haar poezenliefde botvieren op ons zenuwpeesje.

Zou je niet zeggen als je haar zo ziet liggen…

20140522_162557

17 thoughts on “Oppas.

 1. mooie foto heb je er op gezet. tip dat jullie voor haar er goede oplossing hebben kunnen vinden en voor jullie natuurlijk ook. Laat de vakantie maar beginnen.

  love as always
  Di Mario

 2. ben ook aan het cat-sitten, een 900km van huis, van deze twee pluizebollen is er 1 te ziek, die heeft veel zorg nodig, daarnaast twee stressige huisdieren die al genoeg (te veel) pensions hebben gezien in hun jonge leven. het is DE oplossing als je je huisdier serieus neemt en ja, win-win-win , ik een vakantie, eigenaar een gerust hart en deze twee zijn verschoont van nog meer stress-gerelateerde aandoeningen.
  Misty heeft mazzel dankzij jullie, dat zorgt voor eeuwige dankbaarheid.

 3. Geweldige foto! Inderdaad heel fijn als Misty gewoon thuis kan blijven. Onze katten haal ik na een vakantie ook altijd enigszins gestrest en een stuk slanker uit de dierenvakantieboerderij.

 4. Wat een geweldig mooi beest is het toch! Hier geeft de buuf onze Aagje even eten en laat haar naar buiten. We zijn gelukkig maar een midweekje weg. Maar een oppas in huis is ideaal! Ik kan helemaal snappen dat iemand die nog thuis woont, dat echt geweldig vindt.

 5. Prachtige foto! Ons tijdelijke monstertje gaat met ons mee als we een weekje weg gaan. Ze is gelukkig heel makkelijk en flexibel, een heerlijk beestje.

 6. Prima oplossing, een win-win situatie! Ik heb het makkelijk, als wij weg zijn is er altijd nog wel een ouder kind thuis om te katsitten en anders hebben we een lieve buurman, die ze ook wel vam voer en knuffels wil voorzien.

 7. Goede oplossing voor het poezenbeestje, een prachtige dame trouwens. Wij hebben voor onze twee monster iemand van kattenzorg Den Haag, die twee keer per dag langs komt. Alleen vorig jaar, toen we vijf weken weg waren, hebben we twee jongens gehad die om en om hier in huis waren.
  Gezellig trouwens dat je weer blogt…:-) ik heb geloof ik nog nooit gereageerd, maar lees al langer mee.

 8. Wat een geweldig beest! Ik had haar al een paar keer op IG voorbij zien komen maar ze is echt geweldig fotogeniek hoor! Jammer dat ze dan wel zo’n zenuwpees is… is onze kat trouwens ook, zodra ze iets hoort wat voor haar vreemd is, dan duikt ze de trap af en verstopt zich ergens tussen de troep die daar al een tijdje ligt te verstoffen…

 9. Ik denk er ook steeds meer over om een house-sitter te vragen als ik op reis ga. Bij mij is het een groenteserre die niet zonder water kan en e.e.a. van planten, kippen en vogel die eten/drinken moeten krijgen.
  In het verleden zorgden de schoonouders steeds voor dat alles, maar de omstandigheden zijn er nu niet meer naar om hen daar mee te belasten.
  Idem dito heb ik een neef van 25 die ook nog thuis woont omdat het financieel niet haalbaar is om het huis te verlaten. Hij gaat ook elk jaar house-sitten bij zijn nichtje, ik vermoed dat hij wel bereid zou zijn om voor mij hetzelfde te doen.
  Prima oplossing vind ik dat, ook het inbrekersverhaal indachtig.

 10. Mooie foto! En fijn om dan een oppas in huis te hebben. Noortje brengen we altijd weg met vakanties. Naar iemand die heeel veeeel ruimte heeft en waar ze de hele dag buiten kan rennen en spelen. Eigenlijk nog beter dan thuis dus 😉

 11. Idd DE ideale oplossing. Coons zijn toch n soort van katje-uit-de-boom kijkers. Over t bed geslingerde grootvader van Djazz stond voor me te grommen als er iemand voor de deur stond of voorbij liep tot de deur open ging dan zat hij al op zolder en kwam pas zodra hij de voordeur nog n keer hoorde. Onze verzorgster is laatst hier geweest en alle 4 kwamen ze naar haar toe wat enigszins uniek te noemen is want 2 van de 4 coons hier zijn heel verlegen. Dus kunnen ook met n gerust hart op pad. Misty is n mooie coon

Kritiek? Commentaar? Leuk! :)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s