Vakantievoorbereidingen.

We gaan bijna op vakantie!

Ik moet nog totaal zessenhalve dag werken en dan gaan we op pad. Vlam “mag” nog zeven dagen en Jillebil is al wéken halfzacht naar school aan het gaan en heeft niks spannends meer op het programma staan.

En dan is het zover.

Jill vliegt op een woensdagmorgen al vroeg vanaf Rotterdam airport, samen met vriendin Els, naar Montpellier. Ik werk die dag nog, Vlam pakt de auto in en zal de laatste voorbereidingen thuis treffen en dan volgen Vlam en ik die woensdag einde van de middag per auto. En we treffen elkaar ergens op een donderdagochtend-middag aan de Franse kust.

We hebben namelijk kaartjes voor de Carmina Burana! Mijn lievelingsstuk.

Vriendin Els, 70+, ken ik vanaf 1995, toen ik voor haar en haar man ging werken in hun restaurant. Ik raakte -toen ze hun zaak verkochten en ik een andere baan vond- bevriend met ze en inmiddels behoort Els wel tot één van mijn lievelingsmensen. Niek is helaas bijna 4 jaar geleden overleden.

In ieder geval: Niek en Els waren ooit, jaren geleden, in het amfitheater in Orange, als bezoekers van het museum en waren voornemens nog een keer terug te komen als er een opera zou worden opgevoerd. (Een paar weken per jaar is dat namelijk het geval. Klik!) Helaas is dat er door Nieks ziekte nooit meer van gekomen.

En dus hebben we Els gevraagd ons te vergezellen.

Na de voorstelling rijden we terug naar Montpellier, slapen we daar nog één nachtje, vervolgens brengen we vrijdagmorgen vroeg Els naar het vliegveld en rijden we zelf, via een omweggetje en een extra nacht, naar Lloret de Mar waar we vanaf zaterdagmorgen ons huisje kunnen betrekken. Daar waren we vorig jaar ook al en dat beviel ons prima.

Het grote aftellen is begonnen.

Jill en ik hebben ter voorbereiding gisteren onze bijna verlopen ID kaarten opnieuw aangevraagd.

Je zou het niet zeggen aan de foto’s, maar we hebben ver-schrik-ke-lijk veel zin in onze vakantie… Echt.

20140703_143036 20140703_143355 20140703_144156

22 thoughts on “Vakantievoorbereidingen.

 1. Ooh lekker vooruitzicht!! En leuke foto’s ;-P hihi, altijd leuk die pasfoto’s. Maar kon je die in een fotohokje laten maken? Er zitten toch ‘hoge eisen’ aan zo’n pasfoto?
  Veel plezier alvast voor jullie vakantie! xx

  1. Yep, op het stadhuis staan die hokjes, kost 5 euro en gegarandeerd voldoen ze aan de eisen. Je moet in een scherm kijken en kunt precies je haar, oren, alles binnen bepaalde kaders proppen, werkt prima! Kom je toevallig aan de balie en wordt de foto tóch afgekeurd, dan krijg je je geld terug en mag je nog een keertje. Super!

 2. Heerlijk bijna vakantie, en met dit zomerse weer kom je vast nog veel meer in de stemming. Wat mij niet helemaal duidelijk is waarom Jill en Els eerder gaan, plaatsgebrek in de auto?

  1. Els heeft geen zin (en terecht) dat takkeneind in de auto te zitten als ze er in een uurtje naar toe kan vliegen 😉 (En Jill geniet dus lekker met haar mee, die vindt het ook niet erg te vliegen, haha!)

 3. En je kijkt al zo lang uit naar deze Carmina Burana! Nu is het dan bijna zover. Heerlijk!

  Heel veel plezier in jullie vakantie!
  Liefs

 4. Lekker vooruitzicht naar Lloret. Ik was er ooit toen ik 18 was. Verschrikkelijk leuk gehad toen. Ik vind alleen de zee en strand er niet geweldig. Haha ja leuk die pasfoto’s. EN dat je dan niet mag lachen…niks voor mij.

  1. Wij hebben een tof strandje ontdekt waar we om half 9 al liggen en als het druk begint te worden, zijn we weer pleite. We nemen oud brood mee voor de vissen, het water is er heerlijk, het is op 5 minuutjes rijden, wij vonden het wel tof daar! Platja de Sa Boadella heet het.

 5. Lekker vooruitzicht hoor! En ja, pasfoto’s… ik moet er ergens in het najaar ook weer aan geloven… Leuk dat jullie naar dat stuk toegaan! Vrienden van mijn ouders zijn daar ook erg enthousiast over, dus ik ben benieuwd naar jouw verhalen tzt!

 6. Fijne vakantie!! en de Carmina Burana! Geweldig! Ga maar fijn genieten.
  Ik geniet weer van je leuke blogjes!!

  Groet Nicole

 7. Tja, je mag niet meer lachen op de foto van je id dus dat is er zeker niet vanaf te zien. Maar het is dus bijna zover. Ik moet nog ehhhh, iets van 17 dagen werken. Ook zo voorbij, ik zal vast mijn koffer klaar gaan zetten.

  Love As Always
  Di Mario

 8. Hahaha een nummer onder de foto’s ontbreekt nog, het lijken wel politiefoto’s nadat jullie opgepakt zijn.
  Heerlijk vooruitzicht hebben jullie.
  Jammer dat je dan weer eventjes niet blogt want ik geniet weer erg van je schrijfsels.

 9. Ik heb de Carmina in het voorjaar mogen aanhoren met mijn eigenste dochter in het orkest. Ikke zoooo fier !
  Heerlijke vooruitzichten voor jullie. Prettige vakantie !

 10. Hallo Kliefje,

  Al weer een tijdje lees ik je weer mee”………..aan antwoorden kom ik nog steeds niet toe. Leuk dat je weer terug bent! Ik heb ook al weer een tijdje niet geschreven, gaat wel weer komen. Er waren even andere dingen,,,,,,,,,fijne vakantie gewenst en geniet ervan

Kritiek? Commentaar? Leuk! :)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s