Oordoppen.

Vorige week blogde ik nog over de televisieherrie en maakte ik gekscherend een opmerking over oordoppen, nu lijkt het dan toch echt te gaan gebeuren: ik stap na het schrijven van dit blogje op de fiets, richting drogist, om die dingen aan te schaffen.

De laatste weken, erger ik me echt rot aan het gesnurk van Vlam. Ik word er gewoon zelfs agressief van en zou die weerloze, arme man het liefste een enorme uppercut willen geven.

Niet kunnen slapen terwijl je hartstikke moe bent, is killing. Echt.

Ik slaap door diverse oorzaken veel minder vast dan dat ik normaal doe. Ik ben ten eerste gewoon supermoe, héél erg toe aan vakantie, ik loop op mijn tandvlees. Ik ben zwaar strandende in het zicht van de haven, zoals elk jaar om deze tijd. En raar maar waar, hoe moeier ik ben, hoe meer druk er op een goeie nachtrust komt, hoe lastiger het wordt.

Vlam heeft de afgelopen weken diverse malen voetbal gekeken in de kroeg en dit vrouwspersoon is zo’n suf exemplaar dat niet lekker slaapt zonder haar man (nooit gedacht dat ik zo zou worden. Zucht.) Daarbij komt er beduidend meer geluid uit hem, als hij gedronken heeft.

Ook zoiets stoms: als ik wijn gedronken heb, dan slaap ik minder goed. Vroeger had ik daar nooit last van, maar sinds ik op leeftijd ben, verander ik in mijn moeder geloof ik.

Vlam heeft altijd al gesnurkt, fors ook. Maar ik ben er in mijn normale doen wel aan gewend. Slaap ik, dan is dat ook nogal vast en hoor ik niks.

Maar als ik eens een rotnacht heb -door één of alle bovengenoemde oorzaken- en wakker lig, dan kom ik met geen mogelijkheid meer in slaap. Het geluid dat hij produceert gaat door merg en been. Hem een duw geven, leidt tot zeer tijdelijke stilte. Meestal draait ie dan in een andere pose, is het een minuutje rustig, maar al vrij vlot begint de ellende weer.

De laatste weken is het dus zoals genoemd hartstikke kleute en verkas ik regelmatig halverwege de nacht naar beneden, naar de bank. Alwaar een zeer blije poes me in haar mandje op zit te wachten. Poezen kwispelstaarten niet, maar Misty zou het zo maar kunnen doen. “Gezellig!”, je hoort het haar denken, “daar is ze weer, het vrouwtje!”

Het vrouwtje frommelt zichzelf dan in een fleecedeken, schikt wat kussens en vertrekt dan vlot naar dromenland.

Ik slaap prima op die bank.

Aan mijn uren kom ik wel, das niet het probleem.

Mijn rug en heupen zijn alleen wat minder blij, die houden meer van ons bed.

En ik vind het stom. Ik heb niet voor niets een vent, dan wil ik er naast slapen ook.

Desnoods dus met oordoppen.

Zal trouwens een charmante boel worden. Ik, naakt, met van die enorme bedsokken en van die fluorgele doppen in mijn oren.

Gelukkig zijn we al getrouwd.

22 thoughts on “Oordoppen.

 1. Haha, weer leuk geschreven. Maar, bekend probleem! Vriendlief snurkt ook als de beste. En normaal gesproken ben ik eerder in dromenland en dan hoor ik ook niks. Maar als het dan eens voorkomt dat ik ’s nachts wakker wordt, dan kom ik niet meer in slaap en erger me ook rot… Dus… bij mij liggen er ook van die mooie oordoppen op het nachtkastje, voor het geval dat….
  Goede nachtrust Kliefje! 😉

 2. Ach Kliefje toch. Ook mijn liefhebbende hubbie snurkt beduidend meer met een borrel op. Ik stuur hem dan altijd naar het logeerbed, wat hij zonder problemen doet. Nu verkas jij naar de bank maar waarom ben je nooit op het idee gekomen hém naar de bank te sturen, het is tenslotte zijn schuld.
  Het fenomeen dat als je hartstikke moe bent je juist niet kunt slapen is voor mij helaas ook niet vreemd. Wat diazepam doet dan wonderen, echt, en voor een keertje niet erg.

  1. Normaal zou ik dat ook doen, maar ook Vlam is gesloopt, hij heeft zwaar lichamelijk werk en een rotte rug, dus ik wil ‘m dat niet aandoen, attent als ik ben 😉 Ik heb idd afgelopen woensdag, met de laatste wedstrijd een halve slaaptablet genomen, ik kon wederom een k-nacht niet aan.

 3. in plaats van die gele frummels kun je beter van die wasbolletjes kopen, die werken beter! en hier spreekt een ervaringsdeskundige 😉 slaap lekker..

 4. Zou mijn verhaal kunnen zijn! Ik kan alleen niet slapen met oordopjes! Daarom neemt Marco nu sinds een paar jaar snurkspray. Gewoon in z’n keel sprayen. En dat scheelt enorm!!Ik vind het een aanrader. Sterkte!

 5. Vreselijk he dat gesnurk 😦 meneer williams heeft al van alles geprobeerd tot aan de kno arts toe maar niets schijnt te baten, neem dan ook nog zijn geweldige tijden waarop hij uit bed moet met desbetreffende wekkers die dan af gaan …ik heb voor die geweldige nachten een eigen slaapkamer hoeven we nergens meer aan te ergeren 😉

 6. Wat een ellende zeg. Niks zo vervelend als onderbroken nachten. Ik hoop voor je dat de doppen gaan helpen.
  Hier geen snurkers, het enige probleem is dat ik ’s nachts nog wel eens hele verhalen wil houden en Miguel wakker klets.

 7. Leuk blogje!
  Ik slaap al jaren met die gele doppen, echt overal. Is ooit begonnen, toen ik nog nachtdiensten draaide, nu wil ik niet meer zonder slapen. Ben verslaafd aan herriestoppers…;-)) Hubbie snurkt inderdaad ook en ik word er nooit wakker van, alleen als ik nog in slaap moet vallen en hij snurkt komt het er toch doorheen….:-((
  Die wax dopjes vind ik zelf afgrijselijk, mijn oren willen die krengen niet vasthouden, ze vallen er altijd uit. En ik vind ze “viezig”.

 8. Nu heb ik dus dat beeld uit die laatste zin op m’n netvlies staan. Zonder gekheid slecht of niet kunnen slspen is waardeloos! Ook mijn lief wil nog weleens een bos omzagen ’s nachts en ik slaap vrij licht, dus word er helaas ook wakker van.(en kom dan de eerste uren niet meer in slaap). Dus ik hoop voor jou dat de oordoppen werken en je een hele nacht kan doorslapen!

 9. ik heb de eerste 4 jaar van met maatje slapen alles geprobeerd, me omdraaien, goedkope oorpluggen, waspropjes en later peperdure anti-snurk-otoplastieken
  maar niets hielp
  het snurken hier is eng onregelmatig en zo hard dat 1 dikke muur onvoldoende is
  i gave up, mijn nachtrust is net zo belangrijk
  wij slapen apart , we zijn verder toch 24/7 samen
  maar dat is NIET leuk 😦

 10. Hi Kliefje…. niet lachen hoor maar ik snurk én ik ben slechthorend…. manlief vindt het wel gezellig en valt erbij in slaap.

  Verder heb ik tinnitus en hoor ik dus dag en nacht herrie die er niet is. Ik heb geleerd er niet op te letten. Sommige mensen zorgen juist voor een achtergrondgeluidje zodat de tinnitus gemaskeerd wordt. Als het te erg is ga ik even lezen op mijn e-reader en dan sukkel ik meestal wel weg. Lezen is enorm ontstressend (geen thriller natuurlijk) zie ook http://www.tinnitus.nl/over-tinnitus.html over tips met herrie omgaan

  Sterkte… en die pluggen niet te vast in je oor duwen dat voelt opgesloten en dan hoor je je eigen bloedsomloop.

  Groetjes,

  Dorothé

 11. Zolang Vlam maar wel adem blijft halen tussen t gesnurk door en geen apneus heeft is er niks aan de hand, maar irritant is t wel! Sterkte ermee, de voetbal is voorbij en ws dus ook de alcoholintake door de week.

 12. Ahhhh, een snurkende partner, gebroken nachten. Dit klinkt zo bekend in mijn oren… Ik heb ook echt alles al geprobeerd. Er zijn heel wat schuimdopjes de revue gepasseerd, maar ik zweer nu echt bij de slaapoordopjes van alpine. http://www.alpine.nl/gehoorbescherming/sleepsoftplus/ Ik moet zeggen, het was even wennen, maar ik vind ze ideaal. Ik kan nu weer heerlijk naast mijn mannetje slapen zonder dat ik 1000 x per nacht wakker wordt en hem een por moet geven. Sterkte met de oordoppenkeuze en hopelijk slaap je binnenkort ook weer als een roosje 🙂

 13. Ik gebruik al jaren de oordopjes van otalgan, ik kon het niet meer aanhoren dat gesnurk en werd er sjagerijnig van en niet te vergeten het slaapgebrek pfffff. Als ik nu weleens alleen slaap kan ik ook niet meer zonder die dingen, raar maar waar.

Kritiek? Commentaar? Leuk! :)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s