Emmer.

Mijn emmer loopt bijna over.

Waarom is het in vredesnaam zo dat in de weken laatste voor de vakantie alles tegelijk komt en je het idee hebt dat je gigantisch achter de zaken aanloopt?

Ten eerste is het op mijn werk de afgelopen weken niet bepaald een pretje. Mijn collega Laura heeft thuis behoorlijk wat stront aan de knikker en ze is daardoor niet haar goeie zelf. Ze vergeet heel heel, maakt behoorlijk wat foutjes. Meestal klein, soms groot. Die kleintjes, die los ik op voor haar. En voor die grote krijg ik als degene die het dichtst bij de dokter sta, regelmatig de wind van voren. Op een niet erg sympathieke manier. Mijn werkgever kan heel onaardig zijn, opmerkingen maken die onder de gordel zijn, eeuwenoude koeien uit de sloot halen en daarbij (waarvan ik echt stoom uit mijn oren krijg) zijn stem verheffen en me niet laten uitpraten.

Omdat hij zelf ook enorm aan het stranden in het zicht van de haven is, kan hij niks hebben. Hij ziet alles als een aanval en zoekt spijkers op laag water. Het lijkt er op of hij echt zóékt naar iets waarmee hij je kan bekritiseren.

Vorige week heb ik hem apart genomen en op mijn vooral niet-subtiele Klivia manier gevraagd zijn stinkende best te doen om de laatste dagen voor de vakantie er niet voor te zorgen dat de boel escaleert. Laura en ik kunnen er niets aan doen als mensen over de spoedlijn bellen voor flauwekul. Het is niet onze schuld als ze na 11 uur ’s morgens nog een visite aanvragen. Of als iemand een enkel consult heeft aangevraagd en met 3 klachten komt. Het heeft nul komma nul zin, ons daarvoor op onze flikkers te geven. Het enige dat hij ermee bereikt, is dat we straks alle drie zo gespannen als een veer op vakantie gaan en we ons teametentje (dat PVD ook nog op de dag voor ik op vakantie zo nodig gepland moest worden en waar ik natuurlijk veel te onrustig voor ben) elkaars bloed wel kunnen drinken.

Gisteren was ik een paar minuten op de praktijk om mijn glucosemeter op te halen, want SchoRo heeft allemaal vage klachten en dacht dat ie suiker had. Ik weet één en ander gewoon aan de stress, maar voor zijn gemoedsrust wilde ik ‘m wel even prikken. Dat op de praktijk komen, had ik beter niet kunnen doen. “Men” had mijn doorgaans heerlijke, lege, overzichtelijke bureau werkelijk helemaal volgestort met dingen die ik nog “even” geacht word te doen voor ik wegga. Ik kreeg er acuut een hoge bloeddruk van.

En toen ik gisteren met een zweethoofd onder de trap alles aan het verplaatsen was, op zoek naar 2 doosjes met wijnglazen die mee moeten naar Spanje en Vlam me nog ging vragen of ik eraan had gedacht SchoRo nog even uit te leggen hoe zijn nieuwe wasmachine werkte, of ik nog een hotelletje wilde boeken voor onderweg en zijn facturen nog wilde maken, dacht ik even dat mijn hart het begaf.

Ik moet nog 3 volle dagen werken en het is de bedoeling dat we zodra ik thuiskom, vertrekken. Het is de vraag of dat samen met Vlam in een auto is, of alleen, in de auto van de begrafenisondernemer…

24 thoughts on “Emmer.

 1. Hè bah wat een drukte en toestanden allemaal! De komende 3 dagen nog even op je tandvlees door dus. Doe wat je doen moet en meer ook niet!

 2. Die oordoppen van je..
  kunnen ook best op t werk.
  sterkte nog even, komt goed.

  1. …..in de auto van de begrafenisondernemer mag ook wel iemand meerijden hoor 😉
   Sterkte met de laatste loodjes, die wel erg zwaar zijn!

 3. Komaan zeg , nog even op de tanden bijten (niet te erg drukken ) en jullie zijn weg ! En op terugweg passeer je niet te ver van mijn deur , dus … Genieten binnen drie dagen !

 4. Adem in, adem uit…..
  Nog drie dagen, dan trek je de deur dicht en gaan jullie op vakantie!
  Sterkte met die laatste dagen! (Het gaat je lukken)

 5. Het schijnt dat je wel redelijk royaal kan zitten in zo’n begrafenisauto…. lekker veel beenruimte…
  Maar even zonder gekheid… die 3 dagen dat ga je wel redden en dan straks de Carmina Burana… die kan je ook de komende 3 dagen voor je uit neuriën … al naar gelang je gemoedstoestand van heel dreigend tot quasi nonchalant….

 6. Jeetje Kliefje zelfs ik krijg een hoge bloeddruk van alles wat jij nog moet doen. Maarruh, komt wel goed schatje, laat je niet gek maken (en nog een paar van dat soort kreten).

 7. Ah, pre-vakantiestress. Voeg daar twee stuiteren die alles nu willen maar zelf niks willen doen aan toe, combineer met man die om half twee ’s nachts nog even een werk gerelateerde mail wil sturen en je snapt dat ik mijn zen-mantra regelmatig herhaal.
  Je stress is overigens ook zichtbaar in de tekstvorming zelf 😉

  Blijf ademhalen. Wat niet klaar is kan wachten. Xx

 8. Ik vermoed dat die ene rit zonder terugreis is…
  In ieder geval, heel veel moed voor die laatste dagen 😉

 9. Sterkte met de laatste loodjes! Ik deed dat ook altijd, direct na mijn laatste werkdag op vakantie maar sinds 3 jaar plan ik eerst toch een paar vrije dagen zodat ik de stress van mijn werk los kan laten en ook voor mijn gevoel rustig op vakantie kan…

 10. Na je vakantie je baas nog maar eens op z’n klo*** geven lijkt me een goede, zo voor de vakantie gaat het alleen maar escaleren.
  Sterkte met de laatste dagen en ik wens je alvast een hele relaxte vakantie (beetje vroeg, maar na vandaag ben ik een paar dagen offline)
  Btw hebben ze in het vakantiehuisje geen wijnglazen? 😉 Je maakt het jezelf ook niet makkelijker.

 11. Herkenbare volle emmer… goed dat je je ergernis even op deze blog hebt laten overstromen…..ze zullen er allemaal rekening mee gaan houden maar toch ook proberen iets uit hun emmers bij jou te droppen. Enige goede is dat dit eindigt over een paar dagen en dat je dan na enkele dagen ontstressen eindelijk lekker kunt genieten van je vakantie.

  Groetjes,

  Dorothé

 12. ’t Komt vast allemaal goed! Nog even doorbijten, een beetje relativeren en dan komt het dik in orde.

 13. Woensdag meteen na het werk vertrekken? Is dat verstandig? Een vakantie moet je uitgerust beginnen.

  1. Kan niet anders Evert, donderdagavond moeten we in Orange zijn, om 21u45 begint de Carmina. We kunnen niet het risico lopen het niet te halen…

 14. Heel herkenbaar, ik moet nog twee weken, maar heb het gevoel dat mijn collega mij zo tegenwerkt alsof ze mij in de stress wil brengen. Ik denk dat ik haar morgen maar eens ga laten zien hoe ik dat oplos. Ik ken namelijk geen stress. Dus ik ga morgen als de vracht binnenkomt en er dus zwaar getild moet worden met het warme weer…rustig aan mijn eigen werk verder. Moet je me maar niet tegenwerken. Klief. Ik hoop dat je nog even rustig adem kunt halen en dat het rustig met Vlam op vakantie kunt.

  Love As always
  Di Mario

 15. Aaaaah stress ten top!
  Ik hoop dat je een SUPERvakantie hebt. En volledig zen en mindfulness terug komt.

 16. Waardeloos als anderen denken dat ze hun eigen onvermogen op jou los kunnen laten. Sterkte met grenzen stellen en het einddoel voor ogen houden: zonder losse eindjes die na je vakantie opgelost moeten worden, weg kunnen. Anders loop je er onbewust je hele vakantie mee rond.

 17. Ah, die laatste zin: dramá! 🙂
  Nog even volhouden, hoor. Heel herkenbaar dat iedereen op zijn tanden loopt vlak voor de vakantie, maar het komt goed en straks kun je lekker uitrusten. Fijne vakantie alvast!

Reacties zijn gesloten.