Vakantievet.

Zoals reeds aangekondigd voor ik weg ging, ben ik inmiddels weer begonnen met afvallen.

Ergens in mei ofzo was ik dat lijnen zo verschrikkelijk schijt- en schijtzat, dat ik gewoon ben gaan eten waar ik zin in had. Gelukkig bleek mijn eetpatroon in de 8 lijnmaanden drastisch te zijn veranderd, want mijn gewicht bleef stabiel.

Ik heb het matige wijngebruik in ere gehouden, at nog steeds niks met suiker, nam alleen elke avond, na het diner, een kersenbonbon bij mijn espresso. De koekjes op mijn werk bleven onaangeraakt. Ik deed niet meer mee met de gebakjes. Mooi zijverhaal nog: ik trakteer al jarenlang als ik ongesteld ben, op gebak. Op een gegeven moment kwam mijn werkgever naar me toe…”Ben je zwanger Klief? Ik heb al maanden niks voorbij zien komen?”

Tijdens de afgelopen vakantie heb ik me helemaal laten gaan. In de caipirinha’s van Vlam gaat veel suiker, ik heb ik 2 weken tijd een kilo van die rommel naar binnen gewerkt. Ik heb elke middag chips en olijven gegeten, elke dag een flesje wijn gedronken. Ik heb niet gewandeld en gefietst, ben echt ongelofelijk lui geweest.

Dat heeft geresulteerd in 3 kilo mij erbij, in 3 weken.

Ik was voornemens nog 5 kilo af te vallen, eentje is er al weer af, dus ik “mag” er nog 7.

Moet kunnen. Ik heb voor hetere vuren gestaan.

En -hoera!-: Vlam doet mee dit jaar. Nadat ik vlak voor de vakantie een extreme close-up van zijn buik maakte, was ie geloof ik wel geschrokken.

Ik hoor hem nΓ³g zeggen, poserend voor de spiegel, toen we elkaar net kenden en we al wijn drinkend en elkaar toastjes voerend en heerlijke sausen en kazen nuttigend in rap tempo aan het aankomen waren: “Ik vind mijn dikkere buik niet erg, als ie maar niet gaat hangen.”

Ergens tussen toen en nu, is die buik dus gaan hangen. Dat doen ze, de rotzakken.

Ik vond het bepaald niet nodig er wat van te zeggen want a) die van mij is nΓ³g slapper en hangeriger en b) maakt het me weinig uit, de buik van Vlam. Ik kijk er door-of omheen. Ik vond Vlam toen aantrekkelijk en nu -13 kilo zwaarder- nog steeds. Zijn brede schouders vallen me op, zijn mooie bovenarmen, zijn mannelijke, behaarde onderarmen, zijn lach, zijn borstkas. Die buik, die hangt daar te hangen maar het zal me jeuken.

Het enige wat me niet aan bevalt, aan die buik, is dat ie een nadelig effect heeft op zijn niet al te beste rug. Ik denk dat hij met een gezond gewicht, ook minder last heeft van zijn artrose en de (nog steeds, nu al 3 jaar geleden!) nasleep van zijn hernia.

Terug naar het afvallen, want dat was de opzet van het stukje. Ik denk niet dat u zit te wachten op 500 woorden over Vlams buik. Ik zou ook wegklikken namelijk.

We gaan ervoor, de aankomende weken. Veel wandelen (de eerste 16 kilometer zitten er alweer op), geen chips, geen vette sauzen, zeer weinig drank, punten tellen, alles afwegen, niet meer extra opscheppen.

Op naar gezonde, buikloze lijven.

We kunnen het.

23 thoughts on “Vakantievet.

 1. Heel goed! en dat soort foto`s helpen πŸ˜‰ een vriendin van mij maakte van meneer williams een buikfoto op een verjaardag en die deed meneer williams gelijk 8 kilo afvallen ;-), nu is hij met het laatste restje bezig .

 2. Sterkte. Ik had me ook al zoiets voorgenomen, na de vakantie weer wat strenger zijn qua fastfood en snoep enzo. (En bewegen, dat b,ijft lastig. maar wie weet…) Als je eenmaal weer in het ritme zit gaat het wel, maar die oevrgang vind ik zelf het lastigste.

 3. Een van mijn vriendinnen maakte een profielfoto van haar man en hun zwangere dochter, beide evenveel buik…Dat was echt even schrikken en reden om toch eens te gaan lijnen. Jullie weer succes met afvallen.

 4. Iedere keer op gebak trakteren als je ongesteld was? Pff, ben ik even blij dat ze dat bij ons op kantoor niet doen, dan wordt nee zeggen wel heel erg lastig! Ik doe met je mee hoor! Ik moet er ook nog 7 af zien te krijgen en nu de temperaturen weer wat beter zijn, kunnen we ’s avonds in ieder geval weer een stuk langer gaan lopen dan de afgelopen dagen, toen hadden we het na een dik half uurtje wel gezien… maar goed, dan deden we het wel 4 keer in de week, daarnaast nog fietsen… Maar het blijft een strijd hoor…

 5. Mijn buik is al weer enige jaren vast onderdeel van mijn lijf.
  Lijnen, minder eten, dieten, ik blijf een snaaier van te grote hoeveelheden.

  De broekriemen die draag hebben er de laatste maanden wel een paar gaatjes bij gekregen.
  Maar de weegschaal zegt daar nog niets over.

  Vriendelijke en enigszins jaloers groet,

 6. Ohh pfff tja aankomen gaat hier ook harder dan ik wil en ook al broed ik op een baby, vakantie gaat het allemaal toch harder dan gewenst. Dat wordt wat met inhouden straks als we weer in normaal wat gezonder ritme moeten komen. Succes voor jullie. Gaat lukken!

 7. Ik heb suiker grotendeels uit mijn leven gebannen en eet alleen nog maar zonder al die toevoegingen van Unilever en het lijkt langzaam maar zeker wel te werken. *typt ze terwijl ze een stuk muesli tussen haar kiezen uitpeutert* dat afvallen. Ik voel me in ieder geval fitter. Succes met jouw spel met de weegschaal. πŸ™‚

 8. Hahaha echt waar??…elke maand gebak? Ik weet niet hoeveel collega’s je hebt? πŸ˜‰
  Ik ben een paar jaar geleden 12 kilo afgevallen. Daarvoor nooit op hoeven letten. Maar ineens woog ik meer dan 80 kilo en das niet goed. (ben 1.68) Met Weight Watchers ging het goed en sinds 2012 weeg ik 70. En das beter en voelt ook beter. Maaaar, de buik blijft hangerig ook hier. Dan zal ik moeten sporten en dat is echt niks voor mij. Wandelen en fietsen prima maar een sportschoolmens ben ik niet. Fijn dat jullie het nu samen gaan doen. Succes!

 9. Hi Kliefje, ik liet je in juli weten dat ik, geinspireerd door jou, eindelijk de stap heb gezet om af te vallen. Guess what: ik ben al 6 kg kwijt! En geen gram aangekomen tijdens mijn vakantie πŸ™‚
  Nog ca. 5 to go…
  Jullie succes, gaat vast lukken!
  Groeten van Margriet

Kritiek? Commentaar? Leuk! :)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s