Viezig.

U bent op de hoogte van mijn enorme liefde voor de hond. Gék ben ik op die beesten.

Cynische modus uit.

Ik houd van alle beesten, echt. Ik pluk padden en kikkers van het fietspad en gooi ze in de sloot. Ik vang spinnen die in huis zitten en zet ze buiten. Ik aai koeien. Ik kriebel geiten tussen hun oren. Ik kus paarden. En ik buk op straat voor elke kat, om hem/haar te aaien.

Ik heb alleen een hekel aan wespen, muggen en honden.

Die eerste 2 behoeven geen uitgebreide uitleg: ze steken.

Honden vind ik gewoon niks. Ze stinken, ze maken herrie, ze ruiken in je kruis, poepen op de stoep, ze laten winden in hun slaap en springen ongevraagd tegen je op. Ik kan er niks mee. Ze zijn veelal ongemanierd en opdringerig. En als je er tegen 80% van de hondenbezitters iets van zegt, ben je óf een zeikerd, óf je bent niet in staat tot het geven van liefde.

Right.

Toen we na onze weken in Spanje, op de terugreis naar huis, een aantal dagen in Bergerac, bij schoonmoeders logeerden, kwam een vriendin van haar langs, om kennis te maken met Jill en met mij.

Hoezee.

Ze had namelijk een nieuwe aanwinst die was komen aanlopen, een soort buldogachtige hond.

Het enige dat ik zag, waren de schurftige open plekken op haar kont. De door het krabben tot bloedens toe open wondjes.

De vriendin ging zitten. Hond drentelde onder tafel, was erg nerveus, sprong tegen me op en kwijlde op mijn been. Een grote klodder, schuimerig spuug. Heerlijk.

Ik duwde het hoopje ellende van me af en zei het meteen maar eerlijk. “Karin, sorry. Ik ben een enorme dierenvriend, maar ik heb helemaal niks met honden. Zou je haar alsjeblieft bij je willen houden?”

Het viel me mee. In tegenstelling tot het gros van de hondenbezitters, reageerde ze aardig. Ze had alle begrip toen ik haar lieveling beledigde. Ze nam het misbaksel op schoot en het viel uiteindelijk in slaap.

Dat ze toch niet helemaal begreep dat ik écht niet van honden houd, bleek later wel.

Karin was al pratende en wijn drinkende, druk bezig met haar hond. Ze werd geaaid, gekrabbeld, ze veegde en passant ook nog even haar ogen schoon en haalde uit beide ooghoeken ook iets weg meg duim en wijsvinger. En tussendoor graaide ze lustig in de schalen met nootjes, chips en olijfjes.

Ik had die middag mijn eerste balansdag van die vakantie. Ik borrelde niet mee en hield het bij een kopje thee. Dat ik geen seconde uit het oog verloren ben.

25 thoughts on “Viezig.

 1. Houd je niet van honden of niet van de hondenbezitters? Een groot deel van de dingen die je noemt (poepen op de stoep, springen tegen mensen, blaffen etc) heb je als hondenbezitter namelijk best wel een rol in. Ik wil niet zeggen dat mijn hond nooit op de stoep poept (hij zal een keer ziek zijn), maar ik leer hem dat zeker niet aan. Springen tegen mensen is direct afgeleerd. Het kan uit enthousiasme misschien een keer verkeerd gaan (hij is nog pup immers), maar dat zal hij weten. Blaffen doet hij hooguit als de bel gaat. Moet zeggen dat onze hond qua stinkscheetjes echt enorm mee valt, die mazzel hebben we dan weer wel, voor alsnog. You never know! Maar hey, partners kunnen ook vieze scheten laten.

  Ik snap best als mensen niet van honden houden en als ik die reactie krijg doe ik daar direct wat mee. Soms even met moeite, omdat ‘ie zo enthousiast is. Maar dan pak ik hem bij zijn halsband en moet hij bij mij zitten. Klaar!

  Ik kan niet beloven dat je bij mij geen haren tegenkomt op tafel (dat waait het hele huis door ondanks 1 tot 2 keer per dag stofzuigen), maar bij eten bereiden was ik toch wel even mijn handen 😉

 2. Haha, waar jouw honden(bezitters)fobie al niet goed voor is. Ik vind honden hartstikke leuk maar net als jij baal ik echt van de hondenpoep die overal ligt. En van honden die tegen je aan springen als we aan het wandelen zijn terwijl hun baasje roept: hij doet niks. Nee maar ik zit nu wel helemaal onder de modder…

 3. Wij waren gisteren aan zee. Verschillende mensen met viervoeter gezien natuurlijk. Er liepen er ook een paar met een beest dat de grootte van een half kalf had. Toen er eentje zijn poot ophief tegen een plantenbak die een terras met eters afsloot, keerde mijn eten van net ervoor net niet terug. Dat was me niet zomaar een plasje, maar zeker een liter geel spul dat de bak en de stoep sierde. BAH !

 4. Klief super stuk ,wij zijn hondenbeziter maar hond is geen kind. 100 poepzakjes per maand gaan erdoor. Ik wil niet dat ze likt
  Eerst nog aan dr kont dan aan mijn hand niks daarvan.
  Springen hebben we afgeleerd Geprobeerd althans.
  Ik begrijp het helemaal hoor soms doen mensen zo smerig met hun hond
  Zelfs kusjes geven (likken dus)Heb daar niks mee.
  Doe normaal …. vieze lebberen … En schurftig gatver zo smerig … nee hond is hond en ligt gewoon in haar mand… niks opschoot En in bed NEVER

 5. Op zich vind ik honden best wel leuk maar ik vind wel dat veel hondenbezitters, net als sommige ouders trouwens, hun hond te veel speelruimte geven en er geen rekening mee houden dat er ook mensen zijn die niet zo enthousiast zijn…

 6. Een hond moet je goed opvoeden en altijd poepzakjes bij je dragen 🙂 ,maar over kattenbezitters ben ik ook niet altijd te spreken. Hoeveel katten lopen er niet dag en nacht op straat , poepen in andermans tuinen, maken planten stuk, gillen de hele nacht tegen elkaar op straat, trekken vuil uit de kliko’s…en dan word er gezegd..ja ik kan hem/haar niet de hele dag binnen houden…
  Het komt altijd op 1 ding of eigenlijk 2 dingen neer, opvoeden en rekening houden met andere mensen of je honden of poezen bezitter bent!

 7. Ik heb ook liever mijn katten. Die zijn veel properder dan die honden. En we zullen maar zwijgen over die mensen die hun hondjes als kinderen in zo’n karretje stoppen, liefst met jasje aan.

 8. Iiieeew. Ik vind honden ook regelmatig vies. Ze stinken vaak (door vette vacht of rottende tanden) , ze likken aan hun geslachtsdelen, zijn opdringerig, springen voor je fiets, ik moet het altijd maar normaal vinden dat de honden altijd overal mee naar toe genomen worden en hun bazen kunnen meestal niet begrijpen dat er mensen zijn die niet zitten te wachten op honden.. Sommige honden vind ik schattig hoor en zullen best goed opgevoed zijn, maar ik ben nu eenmaal geen hondenmens.

 9. Ik ben ook niet zo’n liefhebber van honden,(ook niet van katten overigens) maar ja… Oudste zoon had een hond nodig, dus er kwam 3 maanden geleden een soort van ‘hulphond’ in huis. Het rijden tegen mijn been heb ik hem al snel afgeleerd, het poepen in de tuin ook. Springen doet hij gelukkig ook niet, en hij blaft zelden…
  Hond doet waar hij voor is gekomen, hij helpt Oudste enorm. En al met al moet ik na 3 maanden zeggen dat het me enorm meegevallen is, dat hebben van een hond.
  maar al die smerige dingen die jij nu opnoemt… brrrrrrrrrr dat doet onze hond dus niet.

  En eigenlijk is het niet eens de schuld van de hond, maar van de eigenaar…. het komt neer op opvoeden en rekening houden met elkaar… dat wat Mevrouw Williams ook al zei dus… 🙂

 10. Heerlijk blogje! Ik ben gek op (kleine!) honden katten, mits goed opgevoed. Net als bij kinderen valt of staat mijn liefde en tolerantienvoor hen met gedrag. Ikmkan me vaak meer aan krijsende, hufterige en bloedirritante kinderen ergeren dan aan welopgevoede honden.

 11. Dat is wel erg onsmakelijk vind ik als lief hebber van onze eigen hond, om je vieze handen in de nootjes te doen, dan is nog meer dan alleen pisnootjes.
  Ik hou best van honden, maar hoef ook niet elke hond aan te halen, zeker met klodders slijm niet.
  Een hond moet je verzorgen en met het voer opletten, dan stinken ze ook niet.
  En de uitwerpselen moet je gewoon opruimen waar dat hoort een ander hoeft geen last van je hond te hebben.
  Katten kunnen ook flinke scheten laten en schijten ook in de tuin van een ander.
  Een ander hoeft onze hond of kat ook niet lief te vinden of last van te hebben. Hans

 12. De buurtkatten pissen over mijn keukenkruiden en poepen bij mijn voordeur.
  Dat ze daarbij ook nog eens jagen op mijn geliefde tuindieren maakt dat ik deze bezoekers verfoei.

  Hebben wij zo allemaal onze weerstanden tegen verschillende dieren?

  Vriendelijke groet,

 13. Gatverdarrie, ik werd er meteen onpasselijk van. Ik kan daar ook niet tegen hoor. Ook bij sommige mensen waar zo’n hondenlucht hangt als je binnenkomt. Kokhalsneigingen krijg ik dan brrr

 14. Haha en zo heb ik dat met katten. Heb ik ook niks mee 😉 Maar ieder z’n beest hè.
  De punten die jij noemt zijn trouwens wel afhankelijk van hoe je die hond opvoed. Dat kwijlen krijg je al gauw als je ze vanalles geeft buiten het normale eten om. Stinken is ook echt niet nodig. Als het geregend heeft heb ik ook geen zin in natte-hond-lucht en spray ik haar in met lekker spul.
  Hier ruiken ze nooit in je kruis én springen niet tegen je op. En Noortje poept nóóit op de stoep. Ik zou me kapot schamen. Heb haar als pup altijd de goot in gesleurd als ze dat wilde en nu doet ze dat vanzelf 🙂 Maar goed…een kattenmens wordt nooit een hondenmens en andersom ook niet denk ik. En dat hoeft ook niet :))

 15. Midas Dekkers zei dat de wolf bij de mens is blijven hangen omdat ze dol op mensenpoep zijn,vandaar ook dat gesnuffel in je kruis.

  Heb wel eens bedacht dat een marsmannetje op aarde landt en dan zegt tegen z’n maatje:”ik zie iets lopen op 2 benen en ze hebben iets met 4 benen aan een touwtje bij zich?”

  Wat ik eng vind zijn die uitschuifbare riemen ,ineens is zo’n dier vlak bij je.

 16. Oh, I hear you, helemaal.. Dat soort dingen houd ik ook altijd met argusogen in de smiezen en daar ben ik ook, op het smetvrezerige af, heeeeeel erg vies van (en dit WAS ook gewoon vies!!!)

 17. Ik ben dol op sommige hondenrassen, maar jeetje, dit is echt de overtreffende trap van ranzig. Het valt me nog mee dat je niet direct je koffer bent gaan pakken.

 18. Weer eentje in geur en kleur Klief, leuk!
  Elk huisdier heeft z’n goede en slechte kanten en een groot deel is inderdaad afhankelijk van de eigenaar. En het blijven dieren, niet voor 100% te trainen en altijd enigszins voorspelbaar. Dat neemt niet weg dat je best regelmatig je handen kunt wassen en de nootjes misschien even moet overslaan wanneer je net het slaap uit je hond zijn ogen hebt gewreven.

  Toen ik kind was hadden wij een kater, geweldig!
  Als tiener had ik een hond, super!
  Nu weer een poes, fantastisch!

Kritiek? Commentaar? Leuk! :)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s