Ontspannen.

Wij hebben -net als vorig jaar- de afgelopen vakantie twee weken een huis gehuurd, in Spanje. Vorig jaar was dat namelijk enorm goed bevallen.

Ik realiseer me terdege dat er heel erg veel mensen zijn die dat niet kunnen, (erger nog: die überhaupt niet op vakantie kunnen) en voel me dan ook altijd enorm bevoorrecht daar te mogen zijn. Die luxe te mogen ervaren. Ik geniet van elke minuut die we daar zijn.

Voor ons is het namelijk ook niet vanzelfsprekend. We moeten allebei hard werken en in de rest van het jaar een behoorlijk aantal zaken laten, om daar te kunnen zijn. We verdienen modaal, hebben nog steeds achterstanden weg te werken en het geld groeit ons absoluut niet op de rug.

We hebben geen idee wat het aankomende jaar ons financieel brengt, maar hebben wel alvast weer “de Gekko” geboekt, voor de zomervakantie van 2015.

Om meerdere redenen.

We houden van rust en daar op die berg is het enige dat je hoort, zijn de cicades.

We houden ervan om halfnaakt rond te lopen en in onze blote konten te kunnen zwemmen en de dichtstbijzijnde buren zitten op zo’n 300 meter bij ons vandaan.

We houden er van om zelf te koken, zijn niet zo uit-eterig en dat huis heeft een heerlijke buitenkeuken, een enorm goed uitgeruste binnenkeuken, fijn glaswerk, goed servies, een mooie koelkast die gecrushed ijs produceert (een must voor onze caipirinha’s), messen te kust en te keur… Alles wat we thuis ook gebruiken, is daar aanwezig.

Nogmaals: het is een enorme luxe, als ik zo de Facebookfoto’s zie van de vakantievierende mensen om ons heen.

Ik heb het geprobeerd hoor, iets anders.

Ik vond kamperen een crime! Ik heb het twee zomers een kans gegeven, maar om diverse redenen vond ik het helemaal niks.

Als ik het woord “camping” lees, gaan mijn darmen op slot. Ik raak spontaan geweldig en langdurig geobstipeerd van het kijken naar haringen, tenten en caravans. Ik kan u zeggen dat je niet lekker ontspannen rondloopt met een week ontlasting in je buik. Je voelt je dan ongeveer als het opblaasmatras waar je op slaapt. (Dat nu we het er tóch over hebben ook K U TEE is als je een slechte rug (Vlam) en slechte heupen (ik) hebt.)

Koken op een gasflesje vinden we alle twee niks, dus wat ga je dan doen? Juist. Uit eten. Wat a) ook een vermogen kost en waar we b) alle drie niet echt gelukkig van worden.

En wat ik ook kleute vind, realiseerde ik me weer na het lezen van een geweldig komisch blog bij Esther, dat Vlam en ik al kamperend, ook lichamelijk op een houtje konden bijten. In plaats van in elkaar.

Heb je eindelijk de rust in je lichaam en geest, ben je volledig ontspannen, heb je alle tijd, geen last van je rug, ben je niet uitgevloerd na een dag hard werken, slaap je in een tent die een “muur” heeft met de dikte van een boterhamzakje. Met je dochter pal naast je.

Hoezee.

19 thoughts on “Ontspannen.

 1. Ik geef je helemaal gelijk, sterker nog ik zou ook zo in de gekko willen logeren. We hebben ook van alles uitgeprobeerd qua vakantie maar zijn er nu wel over uit als we naar een camping moeten dan is het vakantie lijden ipv vieren. Daarom bleven wij dit jaar thuis.

 2. Kamperen is leuk voor de kinderen en dat is het dan ook.

  Ben jaren Europa doorgesleept met kinderen en vouwcaravan en elke keer weer de vraag:wat doe ik met de was?!

  Getob met emmertjes biotex,schimmelvekken en handdoeken die bij thuiskomst zo de vuilnisbak inkonden.

  Totdat we op een camping met een washok arriveerden,met wasmachine en droogtrommel en zelf een strijkplank,wat een luxe.

  Drie weken heb ik genoten in dat washok en gelukkig ook voor de laatste keer gecampeerd.

 3. Whaaa wat een geweldig blog Dat van die klont in mijn buik heb ik ook.
  Maar ja op vakantie gaan met drie pubers was al een hele kluif ,laat staan dat we ergens logeren konden betalen . Dus de camping werd het ,met alle buikproblemen van dien . Echt een ramp, iedere keer weer. Weet je hoe ik naar toilet ging…. gewapend met ooglap en walkman Lap voor mijn ogen en muziek keihard aan . Want zodra ik geschuivel hoorde naast mij ,kon ik het wel vergeten . Ach alles is nu anders met mijn eigen toiletje op de boot Heerlijk…

  1. Weet je wat ook zo erg is van geobstipeerd zijn? Je kunt geen hap meer eten. Zit je op een superterras met heerlijk eten en goed gezelschap, maar alles staat je tegen. BAH!

   Btw: ik zie je al zitten met die oogkleppen en walkman, mooi beeld 🙂

 4. We hebben jaren gek(r)ampeerd, gelukkig wel in een caravan met een prima matras! Voor kinderen superleuk natuurlijk (al vanaf dat ze twee jaar waren, in hun eigen tentje). Gelukkig heb ‘k geen last van tegenwerkende darmen maar na zo’n 10 jaar had ‘k het hele campinggedoe wel gehad.
  Tegenwoordig gaan we niet meer ieder jaar op vakantie maar als we gaan, gaan we superluxe in een hotel, in minder dan 4 sterren zie je ons niet. Erg hè?
  groet

 5. Jarenlang gekampeerd, wel luxe: redelijk grote caravan mèt eigen wc. Heerlijke tijd. Er zijn voorzichtige plannen om volgend voorjaar te gaan trekken met een camper. Lijkt me weer eens leuk.

 6. Je hebt groot gelijk, lekker boeken voor 2015.
  Ik snap dat kamperen niet. Thuis wil men alle luxe en op de camping back to basic. Het is mij te basic. In een toiletgebouw met z’n tienen op een rij poepen en piesen. Jippie. Luisteren naar de ruzie van de buurkinderen of de wip van de buren. Jippie. De hele dag in de gaten gehouden worden door de andere kampeerders op je veld. Jippie.

 7. Super toch, dat jullie het gevonden hebben? Jill ook blij, nog geen behoefte aan veel mede-pubers om haar heen?

  Ik denk dat ons “probleem” is dat kinderen gewoon een ander soort vakantie leuk vinden dan wij. Op een camping lijkt mij vreselijk, te veel mensen, te dicht op elkaar, te weinig privacy. Kinderen willen juist of vriendjes of ander vermaak (met ouders). Ik en man zouden liever een dure luxe fly-drive langs cultuur en uit eten. Uiteindelijk hebben we een compromis in een vakantiehuisje waar we veel kinderactiviteiten doen: zwemmen of langs pretparken. Maar wat mij betreft mag het ook gewoon een jaar niet, diep in mijn hart vind ik het zonde van het geld…

 8. Ik zie het al helemaal voor me! Ik trek de grens bij een stacaravan, voor minder dan dat krijg je mij niet op een camping… Hoewel, 1 x in het jaar halen we de tent van zolder voor een weekendje kamperen bij mijn ouders, maar ook dat doen we alleen bij + 25 graden + garantie op zon + garantie op schoon sanitair + garantie op plek binnen 100 meter van sanitair…

 9. 🙂 iedereen moet lekker doen waar hij/zij zich pijn en ontspannen bij voelt, dat is wat de bedoeling is van vakantie toch??
  Ondanks ik kamperen echt helemaal de bom vind, en ik altijd en immer en overal kan poeppen , vind ik zo’n zalig mooi huisje ook echt fijn hoor, ik eet gewoon van alle walletjes wat dat betreft. Hmm of ik ben zo een wiens kinderhand snel gevuld is 😀
  Ik snap wel dat je voor volgend jaar al geboekt hebt als het jullie zo bevallen is.

 10. Jaren gekampeerd hier en inderdaad: mijn darmen gingen totaal op de ‘hold’ stand. Ellende alom. Dus nee, voor mij geen gekampeer meer. Sommige dingen moet een mens echt niet willen.

 11. je vergat het ongedierte wat door je tent kruipt, en in een tent lijkt dat altijd dramatischer dan in een huis. Ik geef de voorkeur aan een huis, of nog liever: Hotel.

 12. Nee op een camping krijg je mij ook niet. Dan liever thuisblijven. Ik ben nu alleen met Fré geweest, maar vorlgend jaar gaan we gewoon met z’n drietjes. De jongens gaan niet meer mee natuurlijk. Ik vind koken leuk, maar uit eten vind ik heerlijk in de vakantie. Bovendien is het goedkoop waar we dan zijn. Én ik vind een weekje Grieks eten niet erg 😉
  Een luxe hotel hoef ik ook niet….je bent toch amper op je kamer. Wil wel een fatsoenlijk bed, airco en een koelkast. Het mooie weer krijgen we er gratis bij altijd :))

Kritiek? Commentaar? Leuk! :)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s