Overtreffend.

Kent u ze ook, van die mensen die op wer-ke-lijk álles de overtreffende trap hebben?

Ik heb daar zo’n schurfthekel aan.

Gedurende onze vakantie hadden we enkele dagen een niet nader te noemen gast. Enige weken voor ons vertrek, hadden we het al samen etende over onze vakantie en ik floepte het er zomaar uit: dan kom je toch een paar dagen? Ik had te doen met die persoon, zijn/haar leven lag op zijn/haar gat, zhij had moeite om één en ander weer op te pakken en ik dacht dat een paar daagjes zon, zee en ons uitstekende gezelschap en dito kookkunsten de persoon in een dip wel weer een boost zouden geven.

Omdat deze persoon helaas de onaangename eigenschap heeft alles, maar dan ook alles te vergelijken met zijn/haar eigen belevenissen en herinneringen, had Vlam, op mijn verzoek, want ik ben niet erg subtiel, hem/haar gewaarschuwd ons in onze waarde te laten en ons geweldige plekje niet af te schilderen als een derderangs oord.

Eenmaal gearriveerd in ons nederige stulpje, kwam de persoon helemaal vrolijk en positief gestemd uit de auto stappen. Ik had goede hoop.

Helaas hield zhij het niet lang vol.

We begonnen namelijk met een caipirinha. De persoon merkte op dat zhij de lekkerste exemplaren ooit in Brazilië had gedronken. In Brazilië groeien overigens ook de lekkerste limoentjes, van die ongebleekte, onbespoten, scharrellimoentjes. Niet van dat supermarktwerk. Daar groeien ze zó aan de boom, klaar om geplukt te worden. Dat u het even weet. Tevens doen ze in Brazilië er véééééél lekkerder suiker in, van die heerlijk, superfijn gemalen rietsuiker. Uiteraard bij ons nergens te krijgen.

In Brazilië hebben ze ook de lekkerste ananassen. Niet van die onrijpe, zurige exemplaren als bij ons natuurlijk. Neen!

Het werd op een gegeven moment zó erg dat de overtreffende trap persoon zelfs de Spaanse mieren die over ons terras liepen, inferieur vond aan de Zuid Amerikaanse variant.

Maar Brazilië is niet het meest hemelse plekje op aarde. De Côte d’Azur komt aardig in de buurt. Lloret niet natuurlijk. Dat is voor plebs en hangt ergens onderaan.

Ondanks dat we die dag daarvoor een heerlijke dag op het strand hadden gehad (alhoewel het zand aan de Côte natuurlijk van een veel fijnere kwaliteit was en lekkerder aan je voeten aanvoelde. En de golven daar ook niet zo ruw zijn als in Lloret.) trof Vlam meneer of mevrouw von Trap de volgende ochtend, -terwijl zhij op ons terras zat, in de absolute stilte, met uitzicht op de Middellandse zee-, webcambeelden bekijkend van zijn/haar favoriete strandje in Zuid Frankrijk.

U begrijpt dat ik er niet erg rouwig om was dat zhij een aantal dagen later weer op het vliegtuig stapte?

Hell, ik was in staat hem/haar er zelf (vrij overtreffend) in te trappen.

AARRGGH!

24 thoughts on “Overtreffend.

 1. Vrienden , kennissen , familie of niet , ik ging ze /hij toch eens op de punten van de uitgenodigde spreken ! En desnoods eerder op het vliegtuig geplaatst hebben ! Plaats of niet ! Ik ga me niet opwinden op vakantie , ik wind me al de gewone werkdagen genoeg op !

  1. Haha, yep 😉

   Btw: of het nou ontevreden is of onvermogen te genieten van het hier en nu? Ik weet het niet. Feit is wel dat het héél erg onaardig overkomt, elke keer weer.

 2. Wat een hilarisch verhaal! Wat ben ik blij dat ik dit verhaal weer mag lezen en dat jij zo super schrijft. Glimlach op mijn gezicht al heel de morgen lang. ! Dank je wel daarvoor!!

 3. soms flap je er wat uit, waar je dan later weer spijt van hebt.
  In de tv serie “het zonnetje in huis” was dat Helga, die had dat ook, Piet was gek op haar.
  Gezellig, gaat het weer een beetje mevrouw Klivia, blaaaa wat en volk.
  Tot nooit, maar dan ook nooit. Hans

 4. Waarom doe je eigenlijk zo geheimzinnig over het geslacht van betrokkene? Daar ben ik toch wel een beetje nieuwsgierig naar. Gokje: een vrouw. Zonder evenwel seksistische conclusies te willen trekken. Over de nationaliteit zal ik maar zwijgen, maar ik durf wedden dat het een Nederlander betrof. 🙂

  1. Omdat ik geen zin heb in boze toestanden, ik denk dat zelfs van de mensen die wij privé kennen, een groot gedeelte nu niet weet om wie het gaat. We hadden nl niet aan de grote klok gehangen wie er zou komen. En je zit er helemaal naast 🙂

 5. Godzijdank vertrok hzij weer na een paar dagen. Wij hebben een familielid die aardig dicht komt bij de persoon die jij beschrijft. Helaas vertrekt hij/zij niet na een paar dagen.

Kritiek? Commentaar? Leuk! :)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s