Ego.

Dit was een fijn weekje voor mijn ego. Not.

Dinsdag was ik bij een oudere dame die zwaar Brabants spreekt en het ging op een gegeven moment over hoe ik Vlam had leren kennen, ze was nieuwsgierig. Ik vertelde haar dat dat via een datingsite was gegaan. “Hedde gij uw man leren kennen via dat internet? Zó lelijk benne gij nou toch ook weer niet?’ was haar -eh- bijzondere antwoord.

Woensdag vroeg een collega me of ik nieuwe schoenen had. “Klopt!” zei ik, “van Vlam gekregen tijdens de vakantie”. “Nou, ze zijn wel apart zeg!” was het antwoord. Right. Dan weet je wel genoeg.

Gisteren was ik bij de kapper om een flink stuk van mijn haar af te knippen omdat zon, zee en chloor niet echt super zijn voor de kwaliteit. Ik vroeg de kapster er lange lagen in te knippen, dan viel het mooier dan wanneer het recht is afgeknipt en door die lagen creëer je nog iets van volume in het haar. Ik heb nog steeds een enorme bos haar, maar zo vol als dat het “vroegah” was, helaas. “Nou mevrouw” zei het wicht al knippende, “U heeft nog hartstikke dik haar hoor. Voor uw leeftijd…”

Kort berichtje vandaag. Ik ben al aan de late kant. En oma moet naar haar werk.

Fijne dag!

17 thoughts on “Ego.

 1. Die verbaasde opmerking over dik haar en leeftijd heb ik ook al voorbij horen komen….De l*l die dat toen zei is ouder en ik was nog maar net 40. Dat ben ik nog steeds, al n paar jaar. Trek t je niet aan meid
  Fijne dag en bijna weekend :))

 2. mevrouw bij de loempia kraam die tegen mij zei: lekkele loempia voor kleindochter?Grrrr…had mn buurmeisje mee.

 3. Tja, het jongste is er ook wel af hè? 😉
  Mijn ervaring is dat de mensen dan ook meer opmerkingen over je uiterlijk durven te maken, want ‘het’ (dunne haar, ouwe kop, extra kilo’s, slechtere ogen enzo) komen dan door de leeftijd en daar heeft iedereen dus last van. Maar ik vind het nog steeds niet leuk om die opmerkingen over-wat-iedereen-heeft te krijgen. Tis ook meestal de generatie boven me die het doet, dus die zouden toch ervaringsdeskundige zijn met de gevoelens m.b.t. dergelijk opmerkingen, maar schijnbaar stomp je op die leeftijd ook iets af.

 4. De schoenverkoper vroeg laatst aan me of ik m’n dochter bij me had. Dus ik trok een verbaasd gezicht, bleek het om m’n 10 minuten jongere tweelingzus te gaan… (Sjerill..) Dat was de limit voor mij.

 5. Was laatst met m’n tweelingzus in een énige schoenenwinkel, waar zus de opmerking kreeg dat die schoenen ook best leuk voor haar dochter zouden zijn. Die dochter, dat bleek ik te zijn… Áárdige man!

 6. Inderdaad geen beste week voor je ego! Hopelijk volgt er morgen een mooie afsluiter zodat je ego toch nog een flinke boost krijgt!

 7. Leeftijd zegt me van langs on minder iets. Het belangrijkste is dat je je goed in je vel voelt en daar staat geen leeftijd op. En vooroordelen over datingsites en advertenties blijven bestaan. Het maakt niet uit hoe je iemand leert kennen als je je maar goed voelt samen.
  Groetjes,

 8. Ha, je hebt van die dagen dat de complimenten om je oren vliegen en op andere dagen lijkt het wel een complot tegen je. Zo gaat het bij mij tenminste. Maar vroeger kon ik heel lang met een bepaalde opmerking zitten, nu doet het me niet veel. Al verbaas ik me e soms over dat sommige mensen dat soort dingen er gewoon uitgooien 🙂

 9. Wat kan men soms toch subtiel uit de hoek komen, je zou ze er zo weer in zetten.
  Of zullen ze het zelf niet horen wat ze zeggen. Hans

 10. …toen ik als jonge moeder (ik was 25) met de kinderwagen in een winkel was vroeg ’n verkoopster aan me of de baby mijn jongste zusje was. Toen ik als jonge oma (ik was 60) met mijn kleinzoon in een park speelde hoorde ik een opmerking over ‘arm kind en oude moeders’ en als ik in de spiegel kijk zie ik mezelf…..

Reacties zijn gesloten.