Onverwacht.

Ik heb mijn koptelefoon nog niet uit kunnen proberen. Raar maar waar.

Vlam en ik wonen nu ruim 3 jaar samen, waarvan er eigenlijk nog geen doordeweekse avond is geweest, dat hij niet na het eten op de bank ging liggen, tv ging kijken en ik aan de eettafel bleef zitten met laptop en tab.

Mijn maat is na al die jaren herrie vol, ik schaf een koptelefoon aan en wat gebeurt er? De eerste avond dat dat ding er is, heeft ie geen zin om tv te kijken en gaat hij met zijn iPhone en zijn eigen oortjes aan de eettafel zitten om naar muziek te luisteren.

Op zo’n gruwelijk bizar hard geluidsniveau dat Jill en ik noodgedwongen de televisie een tandje of wat harder moesten zetten. Hielp niets. We hoorden nog steeds dat superirritantie geluid er dwars doorheen, u misschien wel bekend uit het openbaar vervoer? Tsjiek, tsjiek, tsjiek, tsjiek, tsjiek… En dat een 20 minuten lang. Ik mailde hem vanaf de bank of hij alsjeblieft iets zachter mocht, geen reactie. Ik liep naar hem toe, tikte hem op zijn schouder en daarvan schrok hij zó, (logisch, hij had een luchtalarm nog gemist) dat hij ongeveer een meter omhoog sprong. Ik stelde mijn vraag opnieuw, maar dan gesproken. Vlam werd zó boos, dat hij niks tegen me zei, me slechts een hertendodende blik toewierp en stampvoetend naar boven vertrok. Ik heb hem de rest van de avond niet meer gezien. Noch gehoord. Goddank voor dat.

En gisteravond, blijkbaar was dat muziek luisteren zo bevallen, bleef ie wéér aan tafel zitten! Met mijn koptelefoon op. Niet te geloven!

Hij mag uiteraard dat ding van me lenen. Mi koptelefoon es tu koptelefoon. Daar gaat het me ook niet om. Maar ik heb dat ding net nieuw, speciaal om ongestoord te kunnen mailen, lezen en bloggen, en dan gaat ie er mee aan de haal.

Ik was flabbergasted. Echt.

En daarbij: de autist in mij die houdt van rust, reinheid en regelmaat, was volledig van slag door deze plotselinge, onvoorziene omwenteling van de doordeweekse avondindeling. Nog steeds trouwens.

Ik ben knettergek op mijn man. Hij is het liefste, leukste en lekkerste exemplaar. Ik vind de term “love of my life” wat mutsig en bovendien nog steeds eng (na een jaartje of 35 aan teleurstellingen, word je enigszins voorzichtig met je hart openstellen en liggen deze uitspraken voor mij erg gevoelig) maar ik hoop oprecht dat we samen oud kunnen worden.

Maar dan graag wél gewoon zoals het was, hij op de bank zijn ding doende, ik aan tafel mijn dingen doende.

Ik mis mijn sleur. Nu al.

21 thoughts on “Onverwacht.

 1. Haha, heeft hij wel eerst toestemming gevraagd om jou koptelefoon te gebruiken. Maar ik denk dat hij over een paar dagen wel weer helemaal de oude wordt. Dus maak je niet ongerust, komt vast snel weer goed.

 2. Hahahha, we kunnen het ook nooit goed doen he. Hahahhaa.

  Maar ik denk dat hij misschien vanavond alweer op de bank zit… En dat je dan blij bent dat je een koptelefoon op hebt.

  Love As always
  Di Mario

 3. Zo gaat dat, krijg je een gevoel van heb ik voor niets mijn maatregelen genomen.
  Oortjes geven vreemde irritante tonen door, waar je geen brood van kunt bakken.
  Dat was tegen het zere oortje, sleur kan ook zo fijn zijn. Hans

 4. AH, mannen horen wel gewoon te doen wat vrouwen willen (en wat ze altijd al deden), da’s duidelijk. Misschien een Netflixx abonnementje? Dat houdt hier zowel man als mij al een hele tijd geboeid tv kijkend, elke avond een nieuw deel van de favoriete serie!

 5. Mannen zijn ook gewoon niet te vertrouwen he? Hopelijk komt ie snel tot inkeer en ploft ie gewoon weer op zijn oude plek neer en kun jij lekker met je koptelefoon je eigen dingen doen!

 6. En dat overkomt mij nou ook altijd. Ik heb dan iets leuks gekocht en in de wetenschap
  dat LOML hier niets mee kan en prompt kan hij het ook wel gebruiken.
  Weet je, ergens is het ook wel een compliment……. dan koop je toch de juiste spullen.

 7. Haha … en hij maar denken dat het een cadeautje voor hem is. Ik zou ‘m gewoon van zijn oren af rukken. Is hij nou helemaal. Hup terug naar je bank … en blijf 🙂

Kritiek? Commentaar? Leuk! :)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s