Zeikerig.

Ik ben niet iemand die zeikt over het weer. Sommige dingen komen zoals ze komen en daar doe je geen fluit aan. Je erover opwinden is slecht voor je hart.

Ik vind regen echt niet erg. Ik fiets elke dag naar mijn werk en als ik kijk hoe vaak ik op jaarbasis mijn regenpak aanheb? Niet veel kan ik u zeggen. En als ik van mijn werk terug naar huis ga, dan kan het me helemaal niet schelen. Dan regen ik toch zeiknat? Geen probleem. Ik heb namelijk meer dan één setje kleding én een prima functionerende wasmachine.

Ik ben ook niet iemand wiens humeur eronder gaat lijden als het eens een keertje een periode wat kouder/natter/onweerderiger of wat dan ook is. Dagenlang een grijze kijk buiten kan me niets schelen. Ik schiet er niet van in een dip.

Maar ik vind het ronduit K U TEE zoals het weer de laatste weken is. Ik ben teruggekomen uit Spanje en heb amper zon gezien. De ene na de andere moesson trekt potverdomme over ons land.

Niks nog even nazomeren op het strand en mijn bescheiden bruine kleurtje in stand houden. Niks zwemmen in de zee. Mijn/ons wandelen is zwaar in het klad gekomen en daar baal ik van. Ik wil snel slanker worden, ik wil meerder malen per week de pootjes strekken omdat ik me daar lekker bij voel. Ik wil nou wel eens aankomen op mijn werk en kunnen constateren in de spiegel dat ik er niet uitzie als een panda. We hebben al weken niet buiten kunnen eten. Mijn planten op het balkon doen het ronduit slecht. Ik wil gewoon de was buiten kunnen drogen. Het is bezopen dat in augustus de droger aanmoet! (De Zeeuw in mij ziet haar elektriciteitsrekening namelijk al zwaar stijgen.) Ik had het gisteren zowaar koud! Ik heb mijn leggings en vestjes al uit de kast moeten halen en ik ben bang dat vandaag of morgen mijn laarzen ook gaan volgen. Niks kekke nieuwe vakantiehakjes aan naar mijn werk.

Gátverdegatverdegatver!

(Mensen die nu gaan zeggen die de herfst wel wat heeft, die doe ik wat aan. Dat u het even weet.)

25 thoughts on “Zeikerig.

 1. Ik ben het zo hartgrondig met je eens… Hier in het noorden hebben we kleigrond, ik heb een soort van moeras in mijn tuin nu, het water kan geen kant meer uit… Ik wil ook heel graag nog een beetje nazomer.

 2. Ja, maar toch hebben we een lange, mooie zomer gehad. Eigenlijk mogen we niet klagen, maar ik doe volop met je mee 😉 Op de een of andere manier heb ik nu al het gevoel dat we er een lange, lange winter op hebben zitten. Ik ben toe aan zomer!

 3. Zelden ben ik het meer met je eens geweest dan nu. Ik schiet spontaan in een depressie als ik bedenk dat de zomer nu al is afgelopen. Hoop zo dat er toch nog een paar mooie weken komen.

 4. Hier kamikaze-zjiet😆
  Ik ben dus een voor-en najaarsmens en geniet van dit weer. We zijn terug uit t zon overgoten lissabon en n set wel rode tint maar toch was t n rare gewenning dat die koperen ploert gisteren niet stond te branden wat t n vreemde dag maakte. Vanaf morgen wordt t beter dus zet je kekke schoenen maar klaar 😊
  Grtzz Brigitte

 5. Gelukkig schijnt tussen de buien door af en toe de zon. Is het in ieder geval tussen de buien door wel eens droog. Alleen de bui van vandaag begon gistermiddag al ……

 6. Hai, via Wiebie74 hier gekomen, ook effe meelezen 🙂
  Ik houd helemaal neit van de herfst, bah, spinnen en spinnenweb .. brr ! Gelukkig mag ik nog op vakantie en hoop nog wat zon te pakken.

  gr Elise

 7. Ik stel voor dat we die ene Indiaan die met zijn regendans het einde van de zomer totaal in het water liet vallen opsporen en immobiliseren, want iedereen heeft er nu wel genoeg van!

 8. Het weer is het weer, geen goeie ziel die daar wat aan veranderd.
  Regen is genieten en zonder zouden we echt wat te klagen hebben.
  Grijs is niet mijn kleur, dat voelt niet goed.
  Wandelen kun je prima doen, ook al regent het.
  Maar het is veel, want de aardbeien en tomaten verzuipen in de tuin. Hans

 9. Zo… en dan vind ik dat je nog niet eens overdreven hebt. Ik heb zo zes keer helemaal niets met dit weer. Ik zal er niet chagrijnig van worden, maar vrolijk doe ik zeker niet. Ik wens jou daarom ook alle zon en lekkere nazomer toe die je wenst… (want dan heb ik het ook)

  Love As Always
  Di mario

 10. Zal je wat zon opsturen. Het is hier, volgens de Chinezen, ook herfst. Herfst met 35 graden.
  Moet zeggen dat ik er wel een beetje klaar mee ben hoor, het is nu al 3 maanden van dit soort weer.

 11. Ik vind het ook vreselijk. Ik heb in de solden hopen nieuwe kleren en schoenen gekocht, maar kan ze niet dragen. Ben onlangs naar de kapper geweest, maar mijn haar leuk los dragen is bij dit weer onmogelijk. Poedelkop volgt namelijk zonder dat ik er om vraag.

  Helaas niks aan te doen.

 12. Morgen wordt t weer akelig warm!
  Ben blij dat mijn zomervakantie dit jaar pas eind september is en niet nu. Het nadeel van zolang werken waren de mooie weken in juli toen half Nederland al vrij was en ik op m’n tanden moest bijten.

 13. Sorry Kliefje,hier vandaag 23 graden!heerlijk uren met vriendin op grote balkon zitten beppen….gevolg: schouder verbrand! 😉 maar zegt niets over het weer van vorige of komende week. Tuin is al uitgebreid beregend….

 14. Ik ben nu een week terug van zonnigere oorden en ben van de zomer daar in de herfst hier terrecht gekomen. Terwijl ik er geestelijk echt nog niet klaar voor ben, ik wil nog wat nazomeren….langzaam afbouwen, afscheid nemen. We hebben volgens mij per ongeluk een paar maanden overgeslagen 😝

 15. Nou ik heb dus precies hetzelfde! Ben nog nooit zo bruin terug gekomen van vakantie als dit jaar, maar helaas zit m’n bruine kleurtje verstopt onder een spijkerbroek en shirtje met lange mouwen. ën sokken en schoenen 😦 De droger moest aan voor de vakantiewas, maar vandaag lijkt het warempel een mooi dagje te worden, dus de vakantiewas van Matthijs kan buiten zo. Herfst is ook niet mijn seizoen. Ik hoop op een mooie na-zomer nog. Volgende week zijn de vooruitzichten wat beter geloof ik :))

 16. Af en toe wil ik mijn krullerige warboel wel eens uit föhnen maar dat heeft al weken geen zin want zodra er een regenbuitje overheen is geweest, hoef ik niet eens met krullencrème, diffusers en al dat getrut aan de gang maar krult dat keurig gestylde haar spontaan op … van ellende ja!

 17. Ik was er ook zwaar chagrijnig van ja. Had snotverdorie gisteren m’n verwarming al aan! Gelukkig loop ik vandaag weer te puffen, dat maakt die ellende van de afgelopen weken dan weer wat goed.

 18. Hi Kliefje,

  Meestal ga ik op vakantie als het in Nederland ook mooi weer is… je kunt dat niet plannen. Dit jaar had ik heel veel geluk…. alleen regen op de heen en de terugweg en vandaag schijnt zelfs in Nederland de zon (voor iedereen … dus ik hoop dat je weer een beetje bijkomt).

  Groetjes,

  Dorothé

Kritiek? Commentaar? Leuk! :)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s