Zeeuw.

Ik ben een ontzettende Zeeuw. Ik ben zuinig, hergebruik me suf en als er ergens een kortingsbon voor bestaat, dan kun je er donder opzeggen dat ik ‘m heb.

Ik tover regelmatig, als we bij de kassa staan, ergens een Irischeque vandaan, of een tegoedbon. Vlam snapt er niks van, hoe ik het doe.

Ik plak zegels, stuur tegoedbonnen op, test gratis producten via testpanels en ga zo maar door. Bijna alles koop ik in de aanbieding. Ik ben gek op 2 halen, 1 betalen. Ik weiger de volle mep te betalen voor shampoo en wasmiddel en al die andere dure schoonmaak- en verzorgingsproducten. Het is een soort sport voor me geworden alles goedkoper te kunnen krijgen.

Deze week heb ik door kritisch te zijn, door te durven vragen en (netjes) te klagen, ons huishouden 40 euro bespaard. me dunkt een aardig bedrag!

Ten eerste hadden we het zakje paprika’s dat bij thuiskomst geplet bleek te zijn, half verrot ook. Vlam zou ze weggooien en een nieuwe kopen. Ik niet. Ik sluit gewoon achter in de rij aan van de servicebalie van Appie en kreeg, zonder bonnetje, door beleefd te zijn, gewoon 2 euro terug van de alleraardigste servicebaliemedewerker.

Toen we terugkwamen van vakantie, had ik een betalingsherinnering van het bedrijf waar wij online onze koffie kopen, in de bus. Redelijk dwingend opgesteld ook. Ik zou de laatste 2 facturen niet voldaan hebben. Right. Echt wel dus. Ik maakte een printscreen van mijn creditcardbetalingen en mailde dit aan het betreffende bedrijf. Met de opmerking dat ik deze fout toch wel jammer vond. Toen daar 6 werkdagen later nog geen respons op was, mailde ik netjes, dat ik dΓ‘t ook jammer vond. Ik kreeg vrij vlot een reactie, ik had gelijk, sorry. En ik kreeg een code gemaild; bij de volgende bestelling ontvingen we 10% korting. Kwam goed uit, want de bodem van de koffiepot was al in zicht.

Van mijn moeder kreeg ik op mijn verjaardag, eind november, een mooie leren handtas. Tijdens de afgelopen vakantie sneuvelde het handvat.Β Een kort bezoekje aan de schoenmaker, leerde me dat repareren ongeveer 30 euro zou gaan kosten. Ik had de tas pas een kleine 7 maanden in gebruik en ook niet eens elke dag. En ik belast ‘m niet overdreven. Een damestas moet toch minstens een portemonnee, 26 lippenstiften, zakdoekjes, een spiegeltje, een mobieltje en een paar verdwaalde tampons kunnen houden, of niet? Ik vond het dan ook slecht dat die best dure tas al zo vlot de geest gaf. Ik ging langs bij de winkel, legde het probleem uit en ze boden me aan de reparatie op hun kosten te laten uitvoeren. Supernetjes zulke service.

Met beleefd zijn, kom je behoorlijk ver. Ik heb nooit een grote bek, verlies nooit mijn geduld, ben altijd begripvol. Met honing vang je meer vliegen, dan met azijn. En het kost je niks. Au contraire.

28 thoughts on “Zeeuw.

 1. Hear hear. Maar wat dit met zuinig zijn te maken heeft ontgaat me. Ik doe veel van dit soort dingen ook maar vind mezelf niet zuinig. *gaat op zoek naar een beter passend woord, want conservatief is het ook niet *

 2. Oh ik dacht dat ik de enige was die dit soort dingen doet. Ja ik dus ook. Echt met vanalles. Heb er wel meer schik van als het om dure dingen gaat natuurlijk. Maar 2+1 gratis vind ik ook best leuk hoor. Van de week nog even regelen dat ik koffiepads krijg bij Appie. Heb nu al een paar zakken gekocht waar pads in zitten die kapot zijn. Brood waar een vreselijk groot gat in zit….ga ik ook mee terug en krijg ik netjes nieuw brood. En verder hebik ook overal bonnen van πŸ˜‰

 3. Super van je, ik ben ook een hergebruiker eerste klas, en ik moet zeggen er wordt al zoveel weggegooid wat nog praktisch nieuw is, dat ik mij altijd opoffer voor krijgertjes πŸ™‚ Zo kreeg de jongste laatst een gloednieuwe stapelbed, met twee dure matrassen, dekbedden en kussens voor wel vier gasten. De lieve mensen wilden iets anders met de logeerkamer en dit bed werd nooit gebruikt. Onze geweldige super lounge bank, ook een weggever zit heerlijk en ik maak met shampoo de bank weer helemaal nieuw! Ik zal niet alles uit de doeken doen πŸ˜‰ maar ik sluit mij graag bij jou aan !

 4. Echt weer hardop lachen geblazen hier. Ik wou dat ik jou was, dat zou me een hoop geld besparen op jaarbasis. Helaas, ik ben iets te lui aangelegd. Ik hou jou theorie in m’n achterhoofd, alle kleine beetjes helpen. (Toch?)

 5. Goed bezig. Ik ben ook degene die altijd de bonnetjes opstuurt van de geld-terug akties. We hebben ieder half jaar een andere tv-gids (voor Lief, ik hoef eigenlijk helemaal geen gids) uit een of ander aktie. Fijn het gevoel te hebben dat je het bijna voor niks krijgt :p.

 6. Aan zuinigheid is niets verkeerd, is er bij ons ook met de paplepel ingegoten.
  Zo denkt onze zelfstandig wonende zoon er ook ondertussen ook over.
  Beleefdheid wordt nog steeds beloont. Hans

 7. Er zijn dingen die ik alleen koop als ze in de reclame zijn. Wasmiddel bijvoorbeeld of wasverzachter.
  Ik woon vlak bij de Zwarte Markt in Beverwijk, daar haal ik 1 keer per jaar voor het hele jaar mijn zoetjes (4 pakken canderel voor 10 euro. ipv 6.79 per pak hier bij Deen) scheermesjes (Venus) Samen met mijn moeder, dan zijn we er al om 9 uur, dan mogen we Γ©n gratis naar binnen Γ©n als we voor 10 uur weer weg zijn betalen we ook geen parkeergeld….

  Schoolspullen bij de Action, sowieso kijk ik eerst even bij de Action Zo hou ik geld over voor andere leuke dingen.

  O en bij klachten, ik ga er altijd van uit dat diegene die achter de toonbank staat er niet persoonlijk voor verantwoordelijk is dat datgene wat ik terug kom brengen kapot is, of bedorven of iets dergelijks. En aardig en beleefd zijn vind ik nog altijd een basisnorm. Dat schijnen heel veel andere mensen niet te weten helaas 😦

 8. Herkenbaar gedrag Kliefje, toch merkte ik dat ik door alle acties niet kritisch genoeg meer was en ik uiteindelijk dingen kocht die ik normaal niet gebruikte of echt nodig had. Mijn leukste besparing na de vakantie is de schoolagenda’s van de kids bij het Kruidvat 2 halen 1 betalen waardoor ze nog maar 0,40 cent kostten. De normale schoolagenda’s kosten toch al gauw 14 euro. De jongens waren meteen om toen ik ze beloofde het bij hun sinterklaascadeau te leggen. Dat doe ik natuurlijk maar 1 keer, maar volgend jaar bespaar ik in ieder geval ook op schoolagenda’s, want dan is bewezen dat ze met zo’n gewone agenda ook uit de voeten kunnen.

  Verder pennywise en pound foolish…. mijn energierekening, zonnepanelen, zorgverzekeraar dat soort dingen daar valt ook veel winst te boeken, maar dat is me vaak te ingewikkeld. Hoe doe jij dat?

  Groetjes,

  DorothΓ©

  1. Ik wissel sowieso elk jaar van energieleverancier, vul ons verbruik in op diverse websites en kijk wie een gunstig tarief heeft en een leuke bonuskorting, scheelt je zo 200 euro per jaar. Het zal mij een zorg zijn van wie het vandaan komt. Mijn verzekeringen heb ik in beheer bij een assurantiekantoor, al jaren, en daar verander ik niks aan. Wbt de zorgverzekeraar: ook een kwestie van vergelijken, elk jaar weer. Ik ga dit jaar ook weer over op een andere, ik wil er eentje die beter is met de vergoedingen van brillen en lenzen.

 9. Goede blog Klief. Meer tips graag (meer meer meer).
  Ik ga ook steeds bewuster om met ons geld. En ik vind het steeds normaler dat ik iets niet koop of niet de volle mep betaal. We zullen nog meer moeten gaan besparen door mijn ziekzijn. Zo gaan we ws verhuizen voor lagere maandkosten πŸ‘. Alles helpt!

 10. Gelijk heb je! Zelf ontbreekt het me soms aan het nodige lef om iets te gaan ruilen of te gaan reclameren. Maar kortingsbonnetjes, wees maar zeker dat ik ze verzamel en gebruik.

 11. 2 halen 1 betalen gaat nog. Maar soms zie je ook: 3 plus 1 gratis. Dan denk ik: ja jongens heb ik dat nou allemaal wel nodig? Soms raak ik gewoon verward van die aanbiedingen. Oudste is vakkenvuller bij de Plus (geeft niet meer) en vertelde: soms worden producten ‘uitgelicht’ en die liggen dan in de schijnwerpers op de kopse kant van de gangpaden. Mensen denken dan dat het een aanbieding is maar mooi niet dus. Ze betalen gewoon het volle pond maar hebben dat niet eens in de gaten.
  Vroeger was ik te schijterig om met bedorven producten terug te gaan, maar de laatste paar jaar doe ik het wel. Gewoon, omdat je je tegenwoordig scheel betaalt aan verse producten.

 12. Ik heb al heel veel bespaard door nooit een auto te hebben gehad. Inmiddels heb ik al bijna twee jaar niet gerookt. De afgelopen twee jaar heb ik diverse malen in het ziekenhuis gelegen. Ben ik diverse malen met een ambulance vervoerd. Heb ik voor 80 euro per maand aan medicijnen geslikt. Daar hebben jullie allemaal aan meebetaald. Hartelijk dank!

Kritiek? Commentaar? Leuk! :)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s