Foetsie!

Ik heb mijn Instagram account gisteren afgeschermd en ga ‘m de aankomende dagen leegtrekken en opheffen.

Ik heb het een paar maanden geprobeerd, maar vond er uiteindelijk niks an.

Niet lullig bedoeld naar de mensen die die het wél leuk vinden, maar de oppervlakkigheid stoorde me. Het is zó makkelijk om de rij met foto’s amper te bekijken, maar gewoon om de zoveel plaatjes te tabtabben met je vinger waardoor je een hartje toevoegt. Ik betrapte mezelf er ook een aantal keer op: een hartje geven, terwijl ik de foto niet eens echt leuk vond of niet begreep. Ik deed het puur omdat ik de mensch erachter zo waardeer. Tuurlijk is aandacht leuk, iedereen kan dat wel waarderen, maar persoonlijk vind ik echt gemeende aandacht het leukste. Van die halfzachte of omdat een verplicht nummer is, daar houd ik niet van. Smeert u die maar in uw haar.

Ook zoiets: één van mijn laatste volgers was een zeer jonge Turkse man met een wasbordje. Dat hij ook veelvuldig op de selfie had gezet. Wat moet zo’n jongen met zo’n oud hek als ik? Ik kan me niet voorstellen dat ik ben toegevoegd aan zijn lijst omdat ik van die enorm boeiende foto’s plaats.

Ik had ook een paar mensen uit Rusland, Korea en Indonesië die geen Nederlands spreken. Die kunnen uiteraard wel de link leggen tussen een foto van een poes en een echte poes. Dus tuurlijk kunnen die een foto leuk vinden. Maar soms plaatste ik ook een foto waarbij je eigenlijk alleen maar door de tekst eronder kon begrijpen wat ik bedoelde. En dan nóg ontving ik die kolerehartjes.

Ik ben met dat account begonnen, heel eerlijk en ze weet het ook, om La Bill een beetje in de gaten te houden. Maar het enige dat ik van haar zie zijn foto’s van haarzelf, waarop ik mijn eigen dochter niet eens herken, omdat ze nóóit van die rare bekken irl trekt, waarop 60 meiden van haar leeftijd reageren met “lieffie”, “schattie”, “Bjoetie” en “Lov you!”

Ik ga dus vanaf heden ook maar gewoon naar WhatsAp hacken, want dáár gebeurt het! (Grapje Jill! Je kent me…)

Wat ik ook vervelend vond aan Instagram, is dat het programma synchroniseert met je contactpersonen en jouw eigen e-mailadres. Ik had dus ineens vage kennissen van lang geleden, die mij gingen volgen. Als Klief. Terwijl ik juist zo graag wil dat niet de hele goegemeente weet dat ik een blog heb.

Ergo: legio redenen waarom ik de digitale stekker eruit heb getrokken.

Jammer, want ik ben er ook veel hele leuke en lieve mensen tegengekomen.

Vanaf heden dus “alleen” nog maar hier. En op mijn Facebook account. Even zoeken op “zuster klivia” of op de button in het rechter menu klikken.

32 thoughts on “Foetsie!

 1. Ik was dus even aan het overleggen of ik mijn reactie “in mijn haar ging smeren” omdat ze halfzacht of een verplicht nummer zou zijn, maar ik deed het toch maar niet, want als ik kliefje in mijn lijst met nieuw toegekomen posts zie staan weet ik al dat ik dat ga lezen. Instagram is ook mijn ding niet. Te veel beeld. Overshoot.

 2. Toch vond ik je Dop foto’s echt leuk Hihi Heb 3 kleinkinderen een flesje gegeven Kinderen blij,hun moeder niet.Die trok haar nuftig neusje op. Eigenlijk komt dat dus ook door Instagram …en jou foto’s .
  Mag ik je op FB volgen Hou zo van jouw manier schijven ….. Ben nog wel een veel ouder hek maar probeer diep in mijn ♥jong te blijven …fijne dag Klief

  1. I know. In den beginne was ik ook afgeschermd maar ik merkte dat er voor veel mensen een drempel was om aan te vragen of ze me mochten volgen.

   Ik jou ook hoor, maar we zien elkaar dan toch wel op FB? Of nie?

 3. Leuk! Foto’s… zoals ik al eerder zei , jij maakt er bijna stillevens van (of ik heb een ruime fantasie dat kan ook natuurlijk) Maar ik ben wel blij dat je blijft bloggen!

 4. Het hele sociale leven is oppervlakkig… hoe meer likes hoe populairder/beter/mooier?
  Instagram vind ik leuk, omdat ik mijn interesse vooral ligt bij illustraties/tekeningen e.d. Iets waar instagram bij uitstek geschikt voor is. Maar de 100ste foto van een leuk tafeltje met iets gearrangeerd erop…neuh hoeft niet zo van mij.
  Facebook vind ik juist minder…

   1. Dat is dan wel weer een voordeel, Klief. Ik heb je even opgezocht.. graag wel foto’s daar dan 🙂 Wat ik van fb minder vind, is dat zíj daar van fb bepalen wat ik als gebruiker te zien krijg. Soms like ik pagina’s en denk ik na een tijd…ik heb geheel niks gezien.. moet ik dus ‘meldingen inschakelen’ doen. Mijn eigen fb blogpagina staat alweer een tijdje niks te doen..misschien toch nog eens een poging wagen

 5. Hi Kliefje,

  Ben mezelf aan het concentreren op blog en een aantal fora (kanker en zelf kleding maken) waar ik actief in ben. FB is een noodzakelijk kwaad maar ook heel leuk. Ik heb er een haat-liefde-verhouding mee.

  Misschien kun je af en toe een fotoblog doen ipv instagram. Beelden zeggen soms meer dan woorden en het scheelt ook wel eens tijd als je minder bloginspiratie hebt.

  En je dochter …. steeds meer loslaten… je moet niet alles willen weten maar wel de weg open houden naar jou. Van fouten leren ze veel. Hier net zo met 3 pubers.

  Groetjes,

  Dorothé

 6. Echt ik heb het ook geprobeerd want mijn dochters hebben het ook, maar ik zag idd van die vage mensen mij volgde en dacht precies hetzelfde: wat moeten die met mij. Dus hup weg met die instagram!! Hetzelfde had ik met snapchat, mijn meiden zeiden mam MOET je nemen, nou ik kreeg allerlei nutteloze foto’s van mijn dochters dus die heb ik ook snel verwijderd. Ik zie ze liever life! Nee dat is niet allemaal aan mij besteed. Ik heb facebook maar geen honderden vrienden. Iets van rond de 60, ik vind het makkelijk en leuk om daar contact met vrienden uit het buitenland te onderhouden.

 7. De overvloed aan multimedia dwingt je ook om kritisch te kijken wat je allemaal gebruik.
  Als je er niets mee hebt is stoppen toch veel beter.
  De koppeling van al je gegevens is ook erg onplezierig, gelukkig kun je personen blokken op FB. Hans

 8. Ik had dat met facebook. Ik denk dat ik het gewoon niet snap.
  Wel een account aangemaakt maar na drie maanden weer uitgezet, en
  zelf daar gaat het mis. Ik dacht dat mijn account niet meer bestond maar
  ik krijg wel mailtjes binnen. En ik heb ook nog toevallig de code weggegooid
  van dat ene emailadres. Behhhhhheeehhhh, ik kan wel huilen want nu kom ik
  er nooit meer vanaf.
  Nou dit heeft werkelijk helemaal niets met jouw stukje te maken maar om nou dat hele
  die hele lap tekst dat ik
  heb getypt weer te deleten is ook weer zo zonde.

  Fijne avond Kliefje

 9. Snap het wel hoor. Instagram moet je echt filteren. Als in, wie is leuk om te volgen en wie niet. Ik ken ook mensen die ik heel leuk vind, maar die op IG zulke onnozele onzin neerzetten (lees: alleen maar katten en eten), die ik dan ontvolg. Niks persoonlijks, gewoon om het een beetje boeiend te houden daar. Ik volg nu een stuk of 90 mensen die echt ZULKE leuke dingen plaatsen. Grappige dingen vooral. Dan kan ik het goed waarderen. Maar, het gros op IG, nee.. Dan snap ik je volkomen. Daarnaast, ik volg je hier hoor. En stiekem een beetje op FB zo nu en dan (ben daar dan weer niet zo actief, want ik heb weer niets met FB). Dus mij maakt het niet uit 🙂

 10. FB heb ik niet maar je blog blijf ik zeker volgen, daarvoor schrijf je gewoon veel te leuk over allerlei dagelijkse dingen! IG is tot op zekere hoogte leuk maar ik heb ook weleens het gevoel dat veel mensen alleen maar foto’s plaatsen omdat ze dat voor hun gevoel moeten waardoor zo’n foto in mijn ogen totaal geen waarde heeft maar puur is, kijk ik heb weer wat geplaatst… Ik vind ook echt niet elke foto leuk en ga dan ook zeker zo’n foto niet liken…

 11. Ik heb niets met instagram, facebook of twitter. Soms overweeg ik weleens een account op fb maar ik vind het te privé worden met mijn blog. Ik heb sowieso een hekel aan foto’s waar ik zelf op sta, dus waarom zou ik het mezelf lastig maken? Jammer is wel dat ik niet kan lezen wat mijn kind plaatst 🙂

 12. Instagram hebben mijn kids wel. Ik kan ze hierop niet in de gaten houden want ik heb het niet en zou ook niet weten hoe dat wel moet. En mijn nieuwsgierige dochter houdt haar broer wel in de gaten. hihi

 13. Hm wat jij met IG heb, had ik met FB, heb dat een paar jaar geleden opgeheven….ik had werkelijk geen behoefte oude vage ooit gekende menschen weer te spreken of op te zoeken….ik kon al die info die elke dag langskwam ook helemaaaal niet bijhouden 🙂 to much! Voor mij in ieder geval 🙂

 14. Als mijn 100 dagen erop zitten, dan hou ik het vooral maar weer bij FB en bloggen. Ik had deze week iemand god mag weten waar vandaan die werkelijk al mijn foto’s een hartje had gegeven. Het is meer de tekst dan foto oftewel het kleine, dagelijkse gelukje dan dat ik elke dag een geweldig plaatje schiet, dus om die nou allemaal leuk te vinden?!

 15. Er is ook teveel en dan moet je keuzes maken en kiezen wat bij je past. Ik voelde mezelf niet lekker op Facebook. Vond het zo’n gemiep en daarbij wil ik absoluut niet weten wat schoonzus, een vage kennis en een vriendin van een vriendin zo de hele dag uitspookt 😉 Instagram spreekt me juist wel aan omdat ik best visueel ingesteld ben. Af en toe vind ik het lekker om gewoon plaatjes te kijken en ik volg dan ook mensen die ik niet ken, gewoon omdat ik vind dat ze mooie foto’s maken.
  Wat volgers betreft… Het werkt een beetje hetzelfde als Twitter. Sommige mensen daar maar ook op Instagram volgens zoveel mogelijk mensen in de hoop teruggevolgd te worden. Soms zijn ze aandachtsgeil maar meestal verkopen ze een product of concept. Dit soort mensen volg ik ook nooit terug.

Kritiek? Commentaar? Leuk! :)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s