Poes.

Vorige week woensdag hadden we ineens een race-poes. En dan bedoel ik niet dat ze als een idioot door het huis rende, want dat doen alle poezen op gezette tijden. Nee, ze wás aan de race.

Gelukkig was dat toen ik nét even een uurtje iets voor mijzelf aan het doen was, buitenshuis. Maar toen Vlam en Jill wel aanwezig waren. Hoe time je het zo, niet?

Vlam en Jill hebben er zelf heel hard om moeten lachen. Ik zag bij thuiskomst foto’s op Facebook van Misty en Dasty (het beste schoonmaakmiddel ooit, verkrijgbaar bij de Wibra, red.) Het schijnt dat mevrouw door het hele huis had zitten stempelen en ze echt de ramen en deuren tegenover elkaar hebben moeten zetten om de stank weg te krijgen.

Had ik al gezegd dat ik blij was dat ik er niet bij was?

Ik kan daar dus niet tegen hè? Oren uitspuiten, smerige wonden, andervrouws vagina’s van binnen bekijken, in vreemde anussen wroeten, het maakt me niks uit. Maar diarree en/of kots opruimen? Brrrr…

Anyway: donderdagmorgen was mevrouw alweer opgeknapt, vrijdag geen centje pijn. Iets dunne ontlasting ook weer, maar niet zo erg als 2 dagen daardoor. Maar toen we zaterdagmorgen beneden kwamen, troffen we een allerzieligst, ineengedoken en vooral niet mauwend (want dus een unicum is want Misty praat de hele dag door) poezenbeest aan. Ze wilde geen snoepjes, er werd niet gespind en ze toonde amper interesse in ons.

Vlam opperde naar de dierenarts te gaan. Op zaterdag.

Kassa!

Omdat ik denk dat lichamen van mensen en poezen best op elkaar lijken en dus ook reageren, beredeneerde ik het zo: ze woont 3 hoog, ze kan niks raars hebben gegeten. Ze is tijdig ontwormd. Ze heeft geen ander voer gekregen. Blijft er maar 1 optie over: een buikvirusje.

Virussen zijn niet te bestrijden met antibioticum want virussen zijn al “dood” materiaal. Een bacterie daarentegen behoeft wél een kuurtje. Maar daar kon geen sprake van zijn in dit geval omdat ze nooit buiten de deur komt en vreemde dingen eet.

Diarree moet je niet stoppen, want het linke virus moet het lijf uit. Als Misty een mens was geweest, had ik ook gezegd: kijk het nog maar een dagje aan en goed drinken. Ze was namelijk ook niet uitgedroogd.

Ik wil er zo min mogelijk komen, bij dierenartsen. Dierenartsen kunnen namelijk vaak heel lastig inschatten wat een dier mankeert, beesten kunnen -dat was u wellicht al eens opgevallen- bar slecht communiceren. “Als ik híér druk met mijn poot, doet het pijn”…. Het zou wel handig zijn, maar helaas.

Ik ben gek op ons huisdier, maar ik vond een gepeperde rekening met weekendtarief én onnodig een kuurtje in haar frommelen, even niet nodig.

Gelukkig had ik goed gegokt.

Want ook ik kan mijn huisdier niet verstaan.

Het blijft lastig vind ik. Waar doe je goed aan?

28 thoughts on “Poes.

 1. Moeilijk he maar ik ben ook altijd van de paniek. Meneer Williams gaat vaak op internet kijken..en het scheelt enorm dat de middelste haar beste vriendin dierenarts assistente is;-) 1 foto op de app en we krijgen vaak gedegen advies. In ruil voor een weeken logeren;-)

 2. Ik ben iemand die ’t altijd wel even wil aanzien, vaak valt het wel weer mee, ik zou ook niet onmiddellijk een dierenatrs inschakelen. Maar komt je poes dan nooit eens buiten? Altijd maar op 3-hoog?

  1. Misty is een Maine Coon, een behoorlijk angstig soort, voor zaken die onbekend zijn. Ze is nu 6 jaar, wij hebben haar bijna een jaar en ze is nog nooit buiten geweest. Ze komt wel op het balkon, we laten altijd de deur voor haar open staan en ze kan uren in het zonnetje liggen, in de mint rollen, achter muggen aangaan. Binnen die paar m2 dan.

 3. Ik ga liever een keer teveel naar de dierenarts dan te weinig (maar de hond is verzekerd, dat scheelt!). Toch heb ik gisteren bedankt, toen ik belde voor advies voor een niet etende hond. Hij zou verliefd zijn op een loops teefje en daardoor niet eten. Chemische castratie was mogelijk. Daaag! Ik ga een hond van 11 maanden nog niet castreren. Ziek was hij ook niet (ik weet na 1 heftig darmvirus nu wel goed wanneer ie echt ziek is en wanneer niet), dus we rommelen wat aan en dat gaat langzaam de goede kant op.

 4. 1 van de katten had met enige regelmaat ( verandering van t weer vaak) dunne ontlasting g en dat is bij n coon met broek niet fijn. Dus na een schoonmaakbeurt was t n stuk prettiger voor de neusgaten en het interieur. Maar ze bleef wel eten. Een tip van haar fokster was om wat rijstebloem Door t eten te mengen en dan was t ook weer zo weg. Succes met jullie dotje. Ik hoop dat ze zich inmiddels beter voelt
  Grtzz Brigitte

 5. Ja lastig dat ze niet kunnen praten die beesten. Met diarree pas ik het voer altijd een beetje aan. Maarja, das voor honden hè 😉 Voor de rest…ik heb een zorgverzekering voor Noortje, dus ga ik wel sneller naar de dierenarts dan vroeger. Onze vorige hond werd namelijk maar 2 en had leukemie. Kapitaaaalen kostte ons dat. Vandaar nu de verzekering. Gaat het nu weer goed met Misty?

 6. Ik zou precies hetzelfde doen. Niet te snel naar de dierenarts, maar als het nodig is dan ook gaan. Zelf ga je ook niet voor een dwarszittende scheet naar een arts, dus een dier hoeft dat ook niet.

 7. Arme Misty. Ik ben zelf ook wel van het even aankijken. Maar als ik het niet vertrouw zit ik binnen twee tellen bij de dierenarts. Fijn dat Misty weer is opgeknapt, maar wat zal dat een vieze boel geweest zijn.

 8. Arme poes. Hopelijk valt het mee. Zal een fijne klus geweest zijn om alles weer schoon te krijgen, en dan niet alleen de afdrukken, maar ook haar achterste.
  Even aankijken is hier ook het motto. Zeker nadat we toen we Sports net hadden een bezoekje aan de dierenarts hadden gebracht en ze met een huidschimmel terug kwam…

 9. Arm beestje! En gelukkig hoefde jij het niet op te ruimen 🙂 Ik had hetzelfde geredeneerd en deed dat ook met dicht oog van onze kat een paar weken terug: vast gevochten, morgen weer over. Was ook zo.

 10. Lastig inderdaad, communcieren met je zieke kat én bepalen of zo’n dierenartsrekening opweegt tegen de lol die jij en het beest hebben van de behandeling (of de diagnose). Maar wat vies in huis,… heb ook wel eens een remspoor hier of daar gehad en dat is niet fijn (had ooit een kat die blijkbaar niet zo goed was in netjes poepen en dan zijn kontje afveegde aan mijn vloer…)

 11. Zelf weet je het het beste. Als het even kan probeer ik het ook uit te stellen tot na de avond/nacht/ weekend, maar ja. Ik voel wel altijd aan de buikjes of ik geen (blaas) bal voel. Bij de katers dan. En ik heb altijd wat pijnstilling. Soms kijk ik of het daarvan iets betert. Misschien even aan het velletje trekken om te kijken of ze niet uitgedroogd is? Eet hij nog rosbief?
  Kortom: ik doe ook maar wat hoor.

 12. Heel goed dat je zelf een inschatting maakt. Vorig jaar Kerst zijn wij wel met onze kat naar de dierenarts gegaan omdat hij niets meer at. Google vertelde me: een antibioticakuur. De dierenarts zei: een spuit. Wij vonden dat we het evengoed nog even aan konden zien met een kuurtje. En nu loopt hij op zijn 21e (of zoiets) vrolijker en fitter rond dan ooit. Dussss.

 13. Ik dacht heel even : wanneer kijkt Klief dan in andervrouws vagina? Kwartje viel wat laat.

  anyways… je poezenbeest. Niks ranziger dan diarree..yikes.
  Ik ga ook niet graag naar de DA. Eén keer in het weekend gedaan met onze wijlen pitbull kat. Met 80 euro lichter de deur uit. (maar het was wel nodig)
  Toen ons Aagje een keer een abces (Of hoe het ook heet) had, heb ik het ook zelf aangepakt. Het ging vanzelf open (gelukkig buiten), ik heb het schoongemaakt en in de gaten gehouden. Ze leeft nog steeds 🙂
  Als het nodig is, dan wel natuurlijk.

 14. Diarree wordt standaard antibiotica voorgeschreven wat heel vaak niet helpt. Dus ik denk dat je er goed aan hebt gedaan in jouw geval. Gaat het nu weer een beetje met de tijger?

  Love As Always
  Di Mario

 15. Afgelopen vrijdagavond was m’n konijn doodziek. Wist niet hoe-ie moest zitten of liggen.Zaterdag maar naar de DA gegaan. Koorts. Blaasontsteking. Medicijnen. Ondanks alle verzorging ging het eerder slechter dan beter. Maandag besloten een spuitje laten geven. Een definitief spuitje. Bleek dat meneer een tumor in zijn blaas had. Tja, als we dat zaterdag al hadden geweten… Had het beest veel ellende en ons euro’s gescheeld.
  Gelukkig heeft Misty het beter getroffen. En jij ook 😀 Mag ook weleens een keer.
  Liefs Kakel

 16. Hoi,

  Zie nu pas dat je terug bent.
  Heb ik veel gemist, ga lekker bij lezen.
  En zal beloven me niet als lurker te gedragen.
  Succes en ik zal zeker weer van je schrijfsels genieten.

  Siny

 17. Nou ik ga ook niet al te snel, net als bij menschen, (tenzij het echt heul ernstig oogt natuurlijk) maar diarree jasses, als ik niet oppas moet in daarna mijn eigen kots weer opruimen 😦
  (enne ehm ik “zie” ook nogal wat andere lichaamsdingen zeg maar 😉 )

 18. Nee dat time je niet, dat is puur geluk hebben.
  Ze doet het niet expres moet je maar denken.
  Kassa ping, vooral in het weekend, dan kijken wij het vaak ook een dagje aan.
  Met gekookte kip en rijst. Hans

Kritiek? Commentaar? Leuk! :)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s