Verjaardagsgezeur.

Hoppa.

Ik heb gisteren per e-mail afgesproken dat Jill bij mijn moeder kan logeren op de zaterdag dat ik jarig ben. Dat duurt nog wel 2 maanden, maar je kunt het maar alvast geregeld hebben, nietwaar?

Mijn moeder woont in de buurt van Antwerpen. Vlam en ik leveren het wicht daar af, we eten nog even een taartje, parkeren de auto daar in de buurt en gaan het laatste stukje met de trein naar Antwerpen. Ik boek een kamer en reserveer ergens een tafeltje. Zo had ik het bedacht dan. Vlam pruttelde gisteren tegen en wilde geloof ik zelf iets regelen voor me. Ik was weer eens iets te voortvarend. Daar moeten we het dus nog even over hebben. Mea culpa darling ๐Ÿ˜‰

In ieder geval: mijn verjaardag vier ik dus mooi elders.

Het is zo dat ik:

a) vind dat Vlam en ik veel te weinig van dat soort uitstapjes hebben.

b) ik een kast vol schoenen in alle kleuren van de regenboog en een plank vol luchtjes heb. Hoeveel kan een mens bezitten?

c) ik nul komma nul zin heb om mijn verjaardag te vieren.

Ik ben namelijk niet zo vierderig. Ik ben blij met het ene kind dat ik heb, de clipjes op mijn eierstokken, het feit dat we geen enorme (schoon)familie hebben. Scheelt aanzienlijk op jaarbasis, qua feestjes.

Feestjes en ik zijn een bar slechte combi. Ik vind er niks aan als ik ze zelf organiseer, of als ik zelf het feestvarken ben. Het van te voren 6 keer naar de supermarkt gaan, de voorbereidingen, je huis partyproof maken, de enorme smak geld die het kost, de dag zelf waarop je als een kip zonder kop voor je huis rent in een poging alle glazen gevuld te houden, de enorme chaos die er heerst als iedereen weer weg is, de vracht eten die je altijd weer overhoudt. Pffff…

Maar ik vind ze ook niet leuk als ik naar iemand toe ga en gewoon passief mag en kan gaan zitten. Ik word sowieso nerveus van teveel mens in een kamer. Ik zou dan juist weer het allerliefste de rol van de gastvrouw overnemen en de koffie gaan rondbrengen, de gebakbordjes ophalen, toastjes smeren. Alles om maar niet te hoeven chit chatten met vrachten mij onbekende mensen. Ik houd het altijd maar een zin of 10 vol. En dan is de sociale koek op, dan zou ik het liefste weer naar huis gaan. Maar dat vindt men gek of op zijn minst ongezellig.

En ongezellig, dat wil ik natuurlijk niet zijn. En dus sta ik op menig feestje met buikpijn en een glas wijn, in een hoekje te glimlachen en te observeren. “Iets” gespannen te zijn.

En dus vlucht ik dit jaar maar weer eens. En wil ik alleen maar dingen doen waar ik blij van word.

Even een tafeltje en een hotelkamer reserveren dus maar. Want ik heb iets te vieren. En we komen met zijn tweeรซn.

Meer dan genoeg mens.

38 thoughts on “Verjaardagsgezeur.

 1. ik houd niet van sociale en familiale verplichtingen.
  Te veel drukte om me heen is ook niet voor mij. Vorige week was ik op een verjaardagsfeest dat s’avonds in de tuin van de jarigen plaatsvond. Iedereen in groepjes in een aparte partytent zodat je niet afgeleid werd door de andere aanwezigen. Vond ik goed zo. Na enkele uren waren we ook weer naar huis. Het moet niet lang duren.

 2. Ik heb vorige week ook voor het eerst bewust mn verjaardag niet gevierd. Geen stress en geen gevlieg en geen overvolle koelkast. Voor mn eigen gezin plus 1 een indische rijsttafel gebrouwen en verder gewoon niks. Heerlijk.
  Ik ben ook niet meer van de feestjes en ook steeds minder. Ben n regelrechte huismus geworden.
  Leuk geschreven weer Klief :))
  Fijne week
  Grtzz Brigitte

 3. Dit had een stukje van mij kunnen zijn! Met als enige verschil dat ik geen kamer en tafeltje gereserveerd heb. Ik word 50 in november. Dus tja, mensen verwachten….dingen. Pfff kan er al bijna tegenop zien. Ik ben ook niet zo vierderig. Niks aan om het feestvarken te zijn, maar ook verjaardagen van anderen ben ik niet dol op. Matthijs had het gisteren al over zo’n megagrote opblaas-Sara op ons dak (plat dak) Heb gezegd dat ik dat echt niet wil! Maar ik heb geen idee of ze luisteren. Verder ben ik bang dat familie enz. vreemd opkijken (zacht uitgedrukt) als ik niks zal vieren. :S

 4. Dagje samen weg, veel beter plan. Ik zorgde altijd dat ik met verjaardag in de nachtdienst zat. Ook heel gezellig. Nu kom ik er helaas niet onderuit….man en kinderen willen het wel vieren. Maar we beperken dat dan tot alleen directe familie. Ik ben altijd blij als het weer voorbij is. Ben ook zo super sociaal ๐Ÿ˜‰

 5. Hou op, vreselijk! Helemaal mee eens, al die verplichte verjaardagen en feestdagen, ze komen er weer aan…Ik zou ook het liefst weggaan met mijn verjaardag, kerst en dat soort dagen. Man lief is ook nog eens jarig 2e kerstdag dus dat gaat hem niet worden…:(

 6. Oh, ik had dit kunnen schrijven! Heb soms ook heel veel moeite met sociaal wenselijk doen, terwijl ik ’t liefst ergens anders wil zijn. Bladiebladiebla, all over the place; ik ga ook steeds meer m’n eigen plan trekken en ’t bevalt enorm? Hoezee!
  Jij alvast een fijne verjaardag (kan niet vroeg genoeg zijn ๐Ÿ˜‰

 7. Ik heb nooit begrepen wat er leuk aan is om een zooi mensen uit te nodigen die elkaar niet of nauwelijks kennen en die bij elkaar in een te kleine ruimte te proppen. Gelukkig heb ik tegenwoordig een goeie smoes om niet te hoeven verschijnen :p.

 8. Het is jouw verjaardag, dus ook jouw feestje. En dat vier je zoals je zelf wilt.
  Wij hebben dat “traditionele” verjaardagsgedoe al lang geleden afgeschaft, want wie zegt dat het zo moet? Mannnnnnn wat een gesjouw, gekokkerel en georganiseer en je hebt er geen bal aan.
  Je hebt groot gelijk. Want je hoeft niet te zijn zoals de rest, want dat doet de rest al ๐Ÿ˜‰

 9. Maar de mensen die jou kennen en waar je dan op verjaardag bent, die weten toch dat jij het al snel ‘te veel mens’ vindt? Waarom zouden zij dat gek of ongezellig vinden?

  Veel plezier in Antwerpen!

 10. Je slaat de spijker op zijn kop. Nu nog af zien te komen van het naar feestjes toe moeten. Even erg. Wij hebben zondag de verjaardag van zoonlief gevierd en wij zeiden beiden gisteren dat dit toch echt niets is. Je drinkt en eet te veel en ongezond. Bent aan het rennen om het iedereen naar de zin te maken. brrrr. Nu nog van dochterlief in december en dan hebben wij het weer gehad. Van ons kun je nog eens overslaan, maar van de kids vind ik het nog erg moeilijk.

 11. Oh heeeeel herkenbaar dit, als ik ergens een godsgruwelijke hekel aan heb…zowel om t zelf te vieren als er naar toe te moeten. Afgelopen weekend moest ik eigenlijk naar n verjaardag maar wat n mazzel,ik had griep ๐Ÿ™‚

 12. Je hebt vermakelijke verhalen en je directheid in je posts komt zo het scherm door ๐Ÿ˜‰
  Tip; ga onregelmatig werken, het gros van de verjaardagen en feestjes moet je dan toch werken :p

 13. Oh heerlijk stukje, denk er net zo over, ik ben snel jarig en man vraagt al de hele week wat ik graag zou hebben, ik heb dus om n dag Amsterdam gevraagd. Gelukt!!!!!!!!

 14. Ergens lijken we op elkaar: ik heb de schurft aan verjaardagen vieren, en dan vooral de mijne. Geweldige oplossing, dat nachtje weg in Aantwerpe, iedereen blij ๐Ÿ™‚

 15. Hahaha! Alsof ik mezelf hoor …
  Kan je nagaan, ik wordt over 2 jaar 50 jaar ‘k Weet dat de hele wereld om mij heen dat uitgebreid wil vieren. Behalve ik. Ik ga stiekem een reisje boeken ๐Ÿ˜‰

 16. Wij doen het precies zo, namelijk liefst niet ๐Ÿ™‚ alleen de kinderverjaardag doen we uitgebreid. Je hebt groot gelijk, lekker doen waar je je fijn bij voelt. Die kringverjaardagem mogen van mij afgeschaft worden; wie vindt dat eigenlijk wel leuk?

 17. Dankzij mijn cvs/me is elke verjaardagsvisite een crime. Veel teveel prikkels. Ik ga alleen nog naar verjaardagen als ik er echt graag naar toe wil en dan tot hooguit 21.00 uur. Langer houd ik het niet eens uit. Het is toch ook een rare aangelegenheid: in een kring zitten en sociale gesprekken voeren. Alleen Kinds verjaardag vieren we uitgebreid. En dan ben ik idd blij met de rol van gastvrij!

 18. Oh, heerlijk! Prins en ik zaten twee verjaardagen geleden in Haarlem met ons tweeรซn in een prachtige B&B. Het is dat we al plannen hebben voor een weekendje Antwerpen een paar weken na mijn verjaardag, maar anders.. Laat even weten waar jullie waren en of het er goed toeven was! ๐Ÿ˜Š

Kritiek? Commentaar? Leuk! :)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s