Korrelig.

Hoe ging het nou?

Klazien uut Zalk bleek een vrouw van ongeveer mijn leeftijd. Ze heeft diverse opleidingen gevolgd, op analytisch gebied. De basis is dus iemand die van bewijzen houdt, van cijfertjes en staatjes. Hoera!

Niet iemand die mij gaat vertellen dat die godvergeten pijn die ik af en toe in mijn heup heb en die komt van een scheurtje in het kraakbeen, eigenlijk veroorzaakt wordt door negatieve emoties die gaan kristalliseren in mijn gewrichten. Ze was ook niet iemand die dode mensen ziet, noch iemand mij ging vertellen dat ze mij kende uit een vorig leven of met dieren kon praten.

Als ze dát had gedaan, was ik in rengalop weer haar kantoor uitgegaan. Dat had ik mezelf al beloofd.

De eerste indruk, toen ik eenmaal aan haar bureau zat, was even wat minder. Er stonden 4 ernstig stervende orchideeën in de vensterbank. Bij iemand die zoveel affiniteit heeft met het plantaardige, kwam dat enigszins typisch op me over. De koffie die ik kreeg was Senseo. Ook een minpuntje 😉

Flauwekul: ze bleek heel aardig en ze had humor. Ze gaf me groot gelijk toen ik vertelde dat ik zo nu en dan een diclofenactje slikte, of een bruis brufennetje wegspoelde, als ik pijn had. Ik werd niet meteen terechtgewezen. Ze adviseerde me geen linke druppels. Ze zag mijn heup als een puur mechanisch “mankement” en liet het onderwerp verder rusten.

Ze vroeg me wel de hemd van het lijf. Alles is aan bod gekomen; mijn jeugd, mijn ontlastingspatroon, mijn relatie, mijn werk, of ik kon benoemen hoe ik dacht dat andere mensen mij zagen, of ik kouwelijk ben, of juist niet. De Spaanse inquisitie was er niks bij.

Ik vertelde haar hoe ik de woede en de irritatie ervaar, als “het” weer zover is. Ik legde haar uit dat er zelfs geluiden zijn waar ik niet goed tegen kan, die zó enorm heftig binnenkomen dat ik wel zou willen slaan. Dat het borrelt en bruist en dat ik voel dat mijn hart sneller gaat kloppen van boosheid.

Ze vertelde me dat ze begreep dat voor iemand die zo’n lieve uitstraling had en zo verzorgend overkwam als ik (gelukkig had ze tissues staan op haar bureau) en die eens per maand verandert en zo vol woede en agressiviteit en somberheid komt te zitten, buitengewoon lastig is. Ze begreep dat ik mijn stinkende best deed maar dat ik er echt niets aan kon doen als ik lelijk deed. Dat “het” sterker was dan ik.

Na een uur en een kwartier verliet ik het pand weer. Klazien gaat me per post korreltjes sturen die ik eens per week moet gaan slikken. Ze wil me vlak na mijn eerstvolgende menstruatie weer zien. Mijn klachten moeten dan echt minstens voor 80% over zijn. Is dat niet het geval, dan gaan we andere korrels proberen.

Mocht dit alles niet werken, dan houdt het alternatieve avontuur voor mij hier op. Ik ga niet aan de acupunctuur, ik ga me niet laten laseren, ik ga geen drukpuntmassage doen. Niets van dat alles.

Ik was bereid deze voor mij E-NOR-ME stap te doen, voor mijzelf, maar ook voor Vlam, maar werkt dit niet, dan moeten we samen iets anders verzinnen om de periodes goed door te komen.

Dan gaat ie maar elke maand met 1 van zijn +350 vriendjes van Facebook afspreken. Lekker lang.

23 thoughts on “Korrelig.

 1. Ik ben ook heel benieuwd. Hopelijk helpt het snel zodat er niet meer van die lelijke foto’s van je op Facebook verschijnen :p.

 2. Ik hoop het voor je. Ik krijg zelf Acupunctuur. Of het echt daar door komt weet ik niet, maar het gaat wel stukken beter met lopen en de pijn dan daarvoor.

 3. Ik duim voor je dat het werkt, dat jij en je ongestelde zelf weer lekker naast elkaar op de bank kunnen zitten met een kop thee en een lekker koekje….

 4. Dit klinkt positief! Jij klinkt hier ook positief over. Ik hoop dat de korreltjes gaan werken en dat die afschuwelijke pms de deur uitgaat. Op naar een ‘happy period’ dan maar.

 5. 10 dagen per jaar… 12 maanden… Dus 1 x per drie jaar of zo… Dat moet lukken. Stuur hem maar langs. Maar het liefst heb ik natuurlijk dat het voor je werkt.

  Love As alwyas
  Di Mario

 6. Die korrels, heb je er zelf vertrouwen in dat ze gaan werken? Ik neem aan dat Klazien je de werking van de korrels heeft uitgelegd? Ik hoop voor jullie allemaal dat ze gaan werken en dat die periode wat gezelliger wordt.

  1. Ik ben zeer sceptisch, logisch ook. Ik weet niet wat ik krijg, welk kruid. Het werkt op de hormoonhuishouding, die is van slag bij mij. Die veroorzaakt de boosheid.

 7. wat fijn dat je er al zo snel op terug komt!
  wat ik een jaar gedaan heb (gestopt ivm kosten) is de twee volle weken voor ik ongesteld werd extra magnesium en vitamine B6 eten + wat extra van het het voedsel waar deze twee in zitten. dit scheelde vreemd genoeg een hoop. (dit na een jaar googlen)
  duzze als die korrels niks worden…

 8. Ik hoop het echt voor je en als het werkt dan ga ik na mijn zwangerschap ook eens een bezoekje wagen…. Kun je je voorstellen…. 9 maanden lang van die **** hormonen, ja dat kun je. Hel. Echt, ik duim voor je!

 9. Goeie nieuwe foto trouwens bovenin je header!! Ik ben benieuwd naar die korrels. Ik krijg nu nog een beetje associaties met kattenbakkorrels of hydrokorrels… Nee flauw, ik ben echt benieuwd, ik hoop voor je dat het werkt. We lezen het wel!

 10. Mijn enige ervaring op dit soort gebied is acupuntuur, na 20 jaren roken, was ik na 2 behandelingen volledig van de sigaret af, waar ik nog steeds erg blij om ben. Afwachten maar. Wat een mooie foto staat er boven je blog!

 11. Wat goed! Ik ben groot fan van de homeopaat, kom er al járen, en ga veel liever naar de homeopaat dan naar de huisarts. Ik heb er al zeer veel baat bij gehad al zal ik voor sommige dingen altijd nog naar de huisarts blijven gaan. Ik hoop zo voor je dat het werkt. Ik heb zelf ook érg veel last van PMS alleen uit zich dat bij mij in extreem onzekere buien, huilen en migraines. Ben heel benieuwd hoe het je vergaat!

 12. Je foto oogt in ieder geval al minder agressief dan de vorige haha! 🙂 🙂
  Maar nu dus wachten op de korrels en kijken of ze werken. Vreselijk benieuwd ben ik! Doet me ineens denken aan de alternatieve genezeres waar jongste in zijn peuterjaren naartoe ging om van zijn astma c.q. eczeem problemen af te komen. Zij werkte ook met korrels en daar had jongste veel baat bij. Helaas overleed zij en moest jongste naar een vervanger. Dat bleek een regelrechte kwakzalver … een beetje zwaaien met zo’n metalen ding pffffff.

 13. ik denk dat je gewoon moet geloven dat het werkt, en dan werkt het. Als je de korrels gaat analyseren of de wijze van samenstelling dan ga je je ongeloof of cynisme voeden. Soms werkt een placebo prima omdat je gelooft dat het werkt, omdat je dus WILT dat het werkt. Dus je WILT dat dit werkt, en dat geloof je. (lult nu vreselijk uit haar nek…… 😉 )

Reacties zijn gesloten.