Redding.

korrels.Deze minuscule dingetjes gaan me redden. Schijnt.

Ik moet elke week er eentje met een loep zoeken en met een pincet zien vast te pakken en vervolgens laten smelten in mijn mond.

Nux vomica oftewel braaknoot, dat is wat ik heb gekregen.

En dit is wat ik erover vond:

Een ongeduldige geïrriteerdheid kenmerkt de psyche van de Nux patiënt. Hij wil nogal eens snel ruzie maken over een vermeende aanval. Hij voelt zich gehaast en gejaagd om dingen af te maken. Hij kan niet op anderen wachten. Hij is vaak erg kritisch en wijst weleens snel iemand af die niet aan zijn veeleisende principes beantwoordt. Hij kan scherpe opmerkingen maken wanneer hij geïrriteerd is. Of hij houdt in plaats daarvan dat vervelende gevoel voor zichzelf, maar uit zijn onbehagen in zo’n geval in botte, ondiplomatieke taal en door de uitdrukking op zijn gezicht. Hij wil niets liever dan alleen worden gelaten en haat het afhankelijk te zijn van anderen die minder capabel zijn dan hijzelf. Hij vindt het vreselijk vragen te moeten beantwoorden.

De Nux-patiënt is uiterst netjes en maakt zich druk over kleine dingen. Hij heeft de neiging zijn omgeving in te richten volgens zijn eigen gevoel voor precisie en orde. Zijn zenuwstelsel is overgevoelig. Lichte geluiden, zoals het geluid van pratende mensen of zelfs het geluid van voetstappen, brengen hem al in verwarring en hij kan niet tegen helder licht of onplezierige geurtjes.

Ik vond het nogal wat, redelijk negatief ook.

Vlam zat naast me te gniffelen, toen ik de tekst oplas.

Hij vond dat Klazien absoluut het juiste korreltje had gevonden voor me.

De flapdrol.

In ieder geval: de eerste zit erin.

Ik kan er vooralsnog weinig mee. In de reguliere geneeskunde moet je medicatie (bijna altijd) elke dag slikken, want er is zoiets als een halfwaardetijd. Dat is de tijd waarbinnen een stofje in je pil de helft minder gaat werken zeg maar. Om iets goed te laten aanslaan, dien je het dus om de zoveel uur te gebruiken, om de spiegel in het bloed hoog te houden. Doe je dat niet, vergeet je op tijd je medicatie te slikken, dan werkt het dus ook niet.

Dit minuscule pilletje eens per week gaat de truc doen. Oké.

Zaterdag hebben we in ieder geval onze portie gekibbel om helemaal niks hier thuis wel weer gehad. De braaknoot was nog niet te voelen, zeg maar. Helaas.

Gisteren was ik zwaar ontspannen en was er geen vuiltje aan de lucht. Maar was dat de braaknoot die zijn intrede deed? Of waren het het heerlijke ontbijtje dat Vlam voor me maakte, de wekelijkse scrubbeurt van mijn rug of de gezellige wandeling in de duinen bij De Zilk?

Als dit minuscule pilletje gaat werken, ben ik wel de ultieme testcase denk ik. Ik ben namelijk sceptischer dan wie dan ook als het gaat om de alternatieve geneeskunde.

Genoeg erover ook. Aan het einde van mijn cyclus, meld ik me wat dit betreft wel weer. U hoort het van me. In geuren en kleuren.

24 thoughts on “Redding.

 1. Ik vind je geweldig! Met of zonder braaknoot…. ik vind het sowieso al een heel knap ding dat je deze stap hebt genomen… als uberkritisch sceptisch testpersoon zeg maar…..
  We duimen dat het daardoor extra goed aanslaat bij je…

  Liefs!

  1. Lief van je. Het druist ook enorm in tegen wie ik ben, wat ik geloof en hoe ik in het leven sta. Maar als je een soort van “radeloos” bent en een oplossing wilt, dan doe je wel eens een concessie. Vlam was iig enorm trots op me dat ik het gedaan heb, hij ziet dat de wil er absoluut is om zaken aan te pakken, dus dat is al fijn.

 2. De omschrijving van de brasknoot-persoonlijkheid komt toch redelijk overeen met hoe jij je voelt tijdens jouw pms week. Dus wie weet…..
  Ik hoop dat dit korreltje het gaat doen en jij van al veel te heftige klachten afkomt.

 3. Hi Kliefje,

  Aan een kant hoop ik dat het werkt voor je dan ben je van die PMS af en aan de andere kant hoop ik dat het niet werkt en dat je lekker toch gelijk hebt met je visie op dit soort middelen. In beide gevallen zit er een voordeel en een nadeel aan.

  Toi toi, groetjes,

  Dorothé

 4. Ik dacht even dat je een geintje uithaalde, ik heb dus even zelf gegoogeld en verdomd! Het staat er echt!
  Het spiet mien donders maar ik geloof er geen zak van…
  Daarom ben ik heel erg benieuwd, ik gun het je wel natuurlijk.
  Ik duim mee

   1. Sorry, maar ik heb heel het www afgestruind en dat staat dus nergens. Ook hierin doen dus blijkbaar veel verhalen de ronde, die niet waar zijn. Zoals dat de klacht eerst erger moet worden, dat je geen koffie en pepermunt mag gebruiken etc. Allemaal niet waar.

 5. wha ongelooflijk 1 x per week? ik ben ook ehm te zakelijk en en van de reguliere medicijnen denk ik 🙂 maar ….ik ben zooooo benieuwd!!! Stel dat t wel werkt……ja wauw!

Kritiek? Commentaar? Leuk! :)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s