Stijgend.

Wij zitten in huize Klivia na een paar behoorlijk vervelende jaren, ein-de-lijk in een stijgende lijn wat betreft de financiën.

Ik geef geen fluit om luxe en geld en status en merken, maar als je een hoge bloeddruk krijgt van de gedachte aan het niet kunnen betalen van je rekeningen, of als je -terwijl er niks mis is met je relatie- ruzie krijgt om dat koleregeld, of als de belastingvrienden dreigen om voor de 3e keer je auto op te komen halen, is dat op zijn minst niet tof te noemen. Ergo: geld maakt best gelukkig.

Vlam is zelfstandig in de bouw en zoals u weet, ging dat niet erg best de afgelopen jaren. Als hij al werk had, dan was het voor lullige bedragen, of hij had opdrachtgevers die er rustig 9 maanden over deden, eer ze hun facturen eens gingen betalen. U kunt nu gaan roepen “dan schakel je toch een deurwaarder in!” of “je hoort als zelfstandige binnen een maand betaald te krijgen, dat is wettelijk zo bepaald”. Maar die kennen we. Tuurlijk kun je de druk opvoeren. Maar dan weet je zeker dat ze voor jou iemand anders in dienst gaan nemen. Want niemand wil een “zeikerd”.

De laatste maanden werkt hij voor een ander bedrijf en zij betalen gewoon netjes binnen een maand. We versturen elk weekend een factuur van de laatste week dus dat betekent dat er inmiddels elke week een x bedrag wordt bijgeschreven op Vlams rekening.

En langzaam kruipen we uit de shit. Er is nog steeds behoorlijk wat in te halen, want jarenlange crisis in de bouw, maanden nul inkomen vanwege een hernia en Vlam die voor hij mij leerde kennen, “iets” te makkelijk omging met geld waardoor hij aanzienlijke achterstanden had, en dat werk je niet 1, 2, 3 weg. Maar we doen ons stinkende best.

In ieder geval: er is weer meer te besteden en dat is een lekker gevoel. Ik zal nooit een big spender worden, maar het is wel heel erg fijn als ik een doosje frambozen in mijn karretje kan gooien, gewoon, omdat ik daar zin in hebt. Dat ik niet aan het begin van de maand hoef uit te rekenen wat ik elke week kan besteden. Dat wanneer er, zoals enige weken geleden, een paar vriendinnen komen eten, ik gewoon kan koken waar ik zin in heb en nergens op hoef te beknibbelen.

En weet u wat ook zo lekker is aan een regelmatig inkomen? Dat ik nu eens een keertje vooruit kan plannen. Voorheen kon dat nooit, want het was maar de vraag of die flapdrollen van een werkgevers van Vlam geld zouden overmaken.

Ik kan nu zomaar alvast een hotelkamer boeken op de dag dat ik jarig ben. Hoe leuk is dat? Ik hoef me niet druk te maken of we dat tegen die tijd wel kunnen betalen.

En gisteren gingen we even de Bijenkorf in. En kreeg ik van Vlam een paar schoenen én een leren rok. Die hij me al een jaar lang geleden had beloofd.

Kadootjes ontvangen is fijn. Maar het is misschien nog wel leuker als ik zie hoe blij hij er van wordt, dat hij mij kan en mag verwennen.

25 thoughts on “Stijgend.

 1. Blij voor jullie dat het nu allemaal wat ruimer is en er wat meer kan. Geldzorgen zijn niet leuk (op z’n zachtst gezegd) en kunnen voor heel wat stress zorgen. Herinner me ook nog wel de tijden dat het echt niet lekker ging.
  Hopelijk gaat het in een stijgende lijn voort!

 2. Cool ! Ja hoor, niet elke je dag je geld hoeven tellen en toch die besjes in je winkelkar kunnen gooien, het is een luxe en heel veel waard. Blijven doorgaan op deze weg.

 3. Net wat je schrijft, geld maakt niet gelukkig maar geldzorgen kunnen verdraaid ongelukkig maken. Fijn dat jullie ’t nu wat makkelijker hebben
  Groet

 4. Gelukkig ken ik het gevoel niet dat je een hoge bloeddruk krijgt omdat je de rekening niet kunt betalen. Maar het lijkt me heerlijk nu die periode eindelijk over is.

 5. Ik ben gelukkig ook niet materialistisch, maar iets meer geld zou me toch best wat gelukkiger maken. GElukkig verdienen de jongens hun eigen geld. Ze betalen iedere maand dus ook een vast bedrag (wen er maar aan) voor eten enzo. Tja grote eters! Toen ze in augustus beide met vakantie waren merkte ik dat dus ook flink qua boodschappen! Verder vind ik wel dat een weekje vakantie per jaar moet kunnen. Fijn dat het bij jullie wat beter gaat nu!

 6. Da’s toch een fijn gevoel als je even niet zo op de centen hoeft te letten. Ik ben ook niet materialistisch. Gelukkig maar, want momenteel is het hier ook alle zeilen bij zetten. Jan is werkeloos en dat maakt dat het hier alles behalve een vetpot is. Maar we gaan ervan uit dat het hem over niet al te lange tijd gaat lukken om een nieuwe passende baan te vinden. En eigenlijk ben ik ook supertrots dat het zo goed gaat financieel. Misschien nog wel beter dan toen hij nog wel een baan had. Het maakt je een stuk scherper : )

 7. Na zo lang ‘het zuur’ is het ook wel heel erg fijn om te merken dat je harde werk en inzet zijn vruchten af begint te werpen en het langzamerhand een stukje ‘zoeter’ wordt allemaal.

  Het is jullie gegund!

 8. Fijn om te merken dat het tij gaat keren. Ik ken beide kanten en doe er mijn stinkende best voor de zaken zo te regelen dat ik nooit meer wakker lig van rekeningen en al helemaal niet meer ‘creatief met gaten vullen en creditcard’ hoef te zijn.
  Dat het maar goed door mag zetten!

 9. Het is gewoon heel fijn dat als er een rekening binnen komt dat je die meteen kan
  betalen en er niet meer over na hoeft te denken. Dat is voor mij rijkdom.
  En wat een bofkont dat je een nieuw paar hakken hebt gekregen. Super lief van Vlam.

 10. heerlijk, geniet er maar lekker van. Juist die kleine dingen zijn op zo’n moment een feestje!
  ik ben zover nog niet, het dalletje is diep en vooral hardnekkig Ik moet nog even doorploeteren……

 11. Lekker voor jullie zeg. Wat weet je dat dan te waarderen he? Ik ben ook niet materialistisch, maar geen geld maakt het leven een stuk moeilijker, dat weet ik wel!

 12. Fijn dat het nu weer de goede kant op gaat! Ik geef ook helemaal niet om luxe en status maar dat je wel gewoon je rekeningen kunt betalen en af en toe wat extra’s kunt doen, geeft wel een fijn en vooral een rustig gevoel…

 13. Hi Kliefje,

  Ik herinner me ook de blogs toen het nog niet zo lekker liep op dit gebied. Ik moet altijd denken aan dat gedichtje van Toon Hermans…. ze zeggen wel eens dat geluk niet te koop is…. maar geld doet wonderen … vooral als het een hoop is.

  Groetjes,

  Dorothé

 14. Geld is zo makkelijk. Makkelijk om uit te geven en vooral makkelijk om te hebben ;-). Wij hebben het niet slecht (loondienst en een uitkering) en krijgen dus netjes elke maand ons geld. Maar soms verlang ik nog wel naar die tijd dat ik ook nog werkte. Dat scheelde toch duizend euro per maand. En daar kun je véél van doen. Maar goed, we redden het nu ook.

  En heerlijk, verwend kunnen worden en verwennen.

 15. Schoenen? Hoor ik schoenen? 🙂 het is je gegund hoor maar een foto van het nieuwe paar erbij misschien? Hahaha. Maar alle gekheid op een stokje, ik hoop dat deze stijgende lijn alleen maar door mag stijgen voor jullie!

 16. Oh man, als die pijn in de buik toch zoetjesaan wegebt…!! Geld is een kolereding, wanneer je structureel tekort komt. Want genoeg hebben maakt wel degelijk gelukkig – en dat werkt inderdaad in de kleinste dingen door.
  Het is jullie enorm gegund!

 17. Geld maakt misschien niet gelukkig, maar geen geld hebben maakt zeker wel ONgelukkig. Altijd prettig om een beetje fijn het eind van de maand te halen. Inclusief schoenen 😉

 18. Geld maakt niet gelukkig maar het is wel makkelijk als het er is. Dan is zo’n cadeautje ook echt om van te genieten … omdat je weet dat het kan, fijn!!

Reacties zijn gesloten.