Testcase.

De afgelopen 3 weken heb ik elke vrijdag een korreltje Nux Vomica genomen. Vanmiddag ging ik op mijn werk naar het toilet en bleek ik tot mijn grote verrassing zowaar ongesteld te zijn geworden. Wtf? Ik had de afgelopen dagen -zoals de trend het afgelopen half jaar was- zwaar in de mineur moeten zijn. Me rotter dan rot moeten voelen.

Ik heb dus echt erewoord nergens last van gehad. De hormoonheks, die heeft zich deze maand niet laten zien.

Ik blogde al eerder over de Nux patiënt (wat ik bleek te zijn): gehaast en gejaagd om dingen af te maken. Kan niet op anderen wachten. Is vaak erg kritisch en wijst weleens snel iemand af die niet aan zijn veeleisende principes beantwoordt. Kan scherpe opmerkingen maken wanneer hij geïrriteerd is. Of houdt in plaats daarvan dat vervelende gevoel voor zichzelf, maar uit zijn onbehagen in zo’n geval in botte, ondiplomatieke taal en door de uitdrukking op zijn gezicht. Wil niets liever dan alleen worden gelaten en haat het afhankelijk te zijn van anderen die minder capabel zijn dan hijzelf. Vindt het vreselijk vragen te moeten beantwoorden. Is uiterst netjes en maakt zich druk over kleine dingen. Heeft de neiging zijn omgeving in te richten volgens zijn eigen gevoel voor precisie en orde. Haar zenuwstelsel is overgevoelig. Lichte geluiden, zoals het geluid van pratende mensen of zelfs het geluid van voetstappen, brengen haar al in verwarring en ze kan niet tegen helder licht of onplezierige geurtjes.

Hoewel ik over bovenstaande niets positiefs kan zeggen, is het helaas wel 100% op mij van toepassing. Ik ben gewoon snel geïrriteerd. Altijd al zo geweest. En tijdens de pms periode, is dat nog eens 10x zo erg. Dan kan ik het ook niet binnen houden, móét ik het uiten.

Ik heb de afgelopen 3 weken uiteraard minutieus bijgehouden hoe ik me voelde, na het innemen van de korreltjes van Klazien uut Zalk. U weet van mijn scepticisme. Ik geloof echt he-le-maal niet in homeopathie. Wat mij betreft valt het onder de noemer hocus pocus.

In ieder geval: na de eerste korrel voelde ik me precies hetzelfde.

Op de dag dag ik de tweede korrel ingenomen had, kreeg ik van mijn collega een e-mail. De griepprikken zouden bezorgd worden, precies op de dag dat de praktijk was gesloten en ik een extra vrije dag had. Wat Laura er aan kon doen om dat te veranderen? Of ik een idee had. Mijn woede (ik word er soms echt knettergek van dat mijn werkgever en mijn collega voor heel erg veel futiliteiten mij inschakelen in plaats van het zelf op te lossen) vlamde een paar seconden heel erg hoog op. En dat gevoel zakte als een speer weer in elkaar. Ik was superrelaxed toen ik mijn collega terug mailde: neem jij die dag maar lekker vrij, jij bent er meer aan toe dan ik, ik zal die dag er gewoon zijn om de vaccins aan te nemen. No problemo.

Het was op dat moment dat alsof ik vanaf een afstand naar mezelf zat te kijken. Normaal had ik me ook wel “opgeofferd”, maar er eigenlijk niets bij voelen? Het ook oké vinden? Niet geïrriteerd zijn? Wow…

En zo ontspannen voel ik me nog steeds.

Klazien had gezegd dat ze wilde dat ik me 80% beter zou voelen, met minder nam ze geen genoegen. Vlam noemde eergisteren zelfs een getal van 100%. Hij was blij dat hij de oude Klief weer terug had. Hij is net zo argwanend als ik, kan het niet bevatten dat 3 van die lullige korreltjes zoveel verandering hebben veroorzaakt, maar het is echt zo.

Of het moet liggen aan de extra magnesium en selenium die ik tegelijkertijd ook dagelijks ben gaan slikken. Tip van een overgangsconsulente.

U hoort het, ik houd nog even een slag om de arm…

31 thoughts on “Testcase.

 1. He, wat jammer nou, geloofde ik net helemaal in je wonderpilletjes van Klazien, kom je met een overgangsconsulente op de proppen.
  Maar wel heerlijk natuurlijk voor jou en de jouwe.

  Wordt vervolgd?

 2. Kuch ik zeg niks geloof ik
  Of euh eigenlijk wel.
  Zie je wel het helpt.. whaaaaa
  En die andere dingen ondersteunen je constitutie en en e ….Geloven hoeft nu niet meer
  Want het is zo …
  Whaaaa …

 3. Tip van een overgangsconsulente?? Op gevaar af dat je ontploft maar daar ben jij toch nog te jong voor (gelukkig)
  Maar wel fijn dat je je zoveel relaxter voelt!!!
  groet

  1. KLopt, ik ben bijna 41. Maar vanaf je 40e gaan je hormonen wel al rommelen, er verschuift van alles. En aangezien ik merk dat hoe ouder ik word, hoe meer last ik krijg, denk ik idd dat er iets aan het veranderen is. En dus als ondersteuning die extra mineralen.

 4. Ach zolang jij je maar beter voelt toch, hmm hoe heette die pilletjes van Klazien ook alweer, ik herken nl je klachten 😳

 5. Oh, nou dat is super zeg! Nu maar hopen dat de werking van die 3 minuscule pilletjes een jaar of 8 aanhouden…

 6. Hou jij maar een slag om de arm, voorlopig werkt het. En heb je deze maand geen klachten gehad. Magnesium tegen overgangsklachten? Wist ik niet. Ik slik het op aanraden van yoga lerares vanwege wat verkramote spieren (alhoewel dat volgens haar ook kan komen door mijn voorliefde voor hoge hakken). Ik hoop dat de korreltjes blijven werken en je weer helemaal jezelf bent, de hele maand door.

 7. Wat het ook is, deze cocktail past blijkbaar goed bij jou. En waarom zou je dat veranderen? Wel enorm fijn zeg, voor jullie allen! 😉

 8. Ik geloof je helemaal, maar heb het niet helemaal gelezen.
  Dat is ver van mijn bed. LOL Hans

 9. Had je deze dingen vanaf je geboorte al niet kunnen slikken ;-0 Ja.. deze opmerking durf ik nu wel te maken… ten eerste na het nemen van jou van die pillen en ten tweede… vanaf een afstandje..

  Love As alwyas
  Di Mario

 10. Wat fijn dat het werkt! Maakt het leven een stuk makkelijker lijkt me zo.
  Ik snap nooit zo die grote weerstand tegen homeopathie bij veel mensen. Zolang je je verstand een beetje gebruikt (en dus niet dit vervangt wanneer je gewoon hele belangrijke medicijnen nodig hebt) is er helemaal niets mis mee.
  Trouwens knap dat je dit bent aangegaan terwijl je er eigenlijk weerstand tegen had!

  1. Mijn aversie komt voort uit het feit dat ik werk in de reguliere geneeskunde. Het was dus idd een enorme drempel voor me… 😉

 11. Wat heerlijk dat je eens geen PMS had, maar ik ben toch wel heel benieuwd waar het precies door komt. Ga je nu nog experimenteren met eea?

  Groetjes,

  Dorothé

  1. Nee, de supplementen houd ik. Baat het niet etc. En vrijdag heb ik een 2e afspraak met Klazien, even kijken hoe nu verder. Ik heb geen idee wat haar plan is.

 12. oh….wauw….die korreltjes van klazien….
  ik geloof het gewoon bijna niet ( sorry ben ook erg nuchter enzo) …maar je hebt me overtuigd.(je had alleen die laatste alinea niet moeten typen, nu twijfel ik weer)

Reacties zijn gesloten.