Blogestafette.

Door Esther van Cultilicious werd ik getagt voor de Blogestafette met de opdracht: Schrijf een blog met als onderwerp ‘Vijf dingen die je altijd wilde weten over Kliefje… Maar nooit durfde te vragen’ en tag onderop je blog 3 favo bloggers. Deze taggen óók weer 3 man onder hun blog. Etc, etc. 

Esther, gewoon even ál mijn verhalen teruglezen had ook gekund, want behalve mijn pincode en mijn seksleven is echt alles hier al wel voorbij gekomen in de afgelopen jaren… Ik vond het dan ook enorm lastig überhaupt iets te verzinnen, laat staan 5 (!) weetjes. Maar goed: ik snap dat dat nogal een klus is, even een paar jaar aan blogjes inhalen.

U zit natuurlijk niet te wachten op mijn lievelingskleur, wat we eten vanavond en wat mijn mening is over zwarte piet?

Hoe sappiger, hoe beter niet?

Poeh.

Et voila:

 • Ik heb op mijn linkerborst nog steeds een restje tatoeage zitten, ooit, in een ver verleden laten zetten. Het was een roosje, met van die zwarte, dikke, tribal lijnen (was erg hip in het Mesozoïcum) maar na een paar lasersessies, is het meer alsof ik grijsachtige schimmel op mijn decolleté heb. Erg charmant. Vlam zegt dat je het echt alleen maar ziet als je het weet, maar hij zegt ook dat mijn kont niet dik is en hij prees laatst mijn miesoepje de hemel in, terwijl het echt niet te nassen was omdat ik het bouillonblokje vergeten was. Hij is nogal geneigd mijn gevoelens te sparen, de lieverd. In ieder geval: ik moet nog één keertje retour naar de lasermevrouwen. Maar ik ben een beetje schijterig, het doet namelijk behoorlijk pijn. Tóch ga ik, dit jaar nog. Volgend jaar wil ik schimmelloos op het strand in Lloret verschijnen.
 • Ik kan met vlagen enorm onzeker zijn, zelfs naar mensen toe waar ik me het meest op mijn gemak voel. Ineens ga ik dan twijfelen aan mijn kookkunsten, of vraag ik me af of Vlam het wel prettig vindt, als ik hem vastpak. Ik ga dan zelf invullen hoe de ander iets eventueel zou kunnen ervaren. Heel stom en onterecht. Want ik zou inmiddels wel moeten weten dat niemand dat kan.
 • Ik plas meestal met de deur open. Ik slaap naakt met sokken. Ik heb iets van 50 paar schoenen. Ik draag van die hele lelijke grote, zwarte Anni Rolfi onderbroeken, Vlam noemt ze duikpakken. Zo eens/twees per jaar drink ik echt veel te veel en daar baal ik dan achteraf behoorlijk van. Maat houden is lastig voor me.
 • Ik huil vrij veel. Niet alleen als ik verdrietig ben, of gefrustreerd. Ik kan ook janken als een film goed afloopt, als ik muziek mooi vind, als de zon op een bepaalde manier door de bomen schijnt. Ik stapte 2 jaar geleden de Sagrada Familia in Barcelona binnen en de tranen sprongen me in de ogen. Idem dito toen ik in het Dolfinarium een dolfijn door een hoepel zag springen. Ik jankte gezellig mee toen het verzorgpaardje van Jill werd verkocht. Ga maar door…
 • Me dunkt dat ik bij punt 4 u een paar bonusweetjes heb gegeven, dus ik vind het prima zo.

Ik geef het stokje door aan de onderstaande mensen. Niet per se mijn favoriete bloggers, want ik vind veel mensen leuk en lief en iedereen heeft zijn/haar eigen stijl.

Ik nomineer Suske. Omdat het een lieverd is die het soms hartstikke moeilijk heeft. Maar toch overal de humor van blijft inzien. Iets wat ik heel erg waardeer in mensen.

Ik hoop dat Yvon mee wil doen? Leuk/lief mensch. Ik WF me te pletter met haar, onze woorden vliegen elke dag weer zo’n 14.000 kilometer heen en weer. Ik ben altijd weer vol verbazing (en vaak ook walging) over de Chinese cultuur die zij beschrijft.

En het zou erg leuk zijn als Evert mee zou willen doen. Om bij uitzondering iets persoonlijks op zijn blog te willen zetten. Hij was mijn eerste contact via de blogwereld, toen ik in 2008 begon bij blog2blog en inmiddels zijn we vrienden geworden, ook irl. Hij is me zeer dierbaar.

Kom maar op mensen!

32 thoughts on “Blogestafette.

 1. OMG ! Dat wil je de lezers niet aandoen ! Maar goed,ik zal mijn best doen om eens iets persoonlijks op mijn blog te zetten waar ik weinig of niets over geschreven heb tot op heden.
  Ik zal eens moeten nadenken en tegen het weekend komt dit op mijn blog. Dan weet ik ondertussen wie ik moet aanduiden.
  Groetjes en bedankt.

 2. Hahaha…ik lees rustig jaren aan blogjes terug. Dat is een van mijn hobbies!! Maar ik volg maar heel weinig Nederlandse blogs, eigenlijk maar 2…dus vandaar..jij bent gewoon maar één van de twee leuke blogs (die ik ken dan)..en nu heb ik er toch weer 3 om bij te gaan kijken! Oh..en ik vind jou ook leuk 😉

 3. Leuk! Wat jammer dat je je tattoo niet meer mooi vond en weg hebt laten halen. Hopelijk krijgen ze de restjes ook mooi weg. Ik heb er zelf 2. Maar vindt ze nog prima 🙂
  Lastig dat je soms zomaar onzeker bent over dingetjes. Gek hè? Ik ken dat eigenlijk niet. Wel soms zenuwachtig voor lullige dingetjes.
  Haha veeeel schoenen heb je. Heb je er een speciale kast voor? Of hoe ruim je dat op? 😉

  1. Ik heb een grote schoenenkast, aan de muur hangen. En een lade waar eea in ligt. Ik deel ze wel in naar seizoen, anders past het niet, haha! Ik heb dus begin van de week al mijn open schoenen, slippers, sandaaltjes e.d. naar boven gebracht, op zolder staat een aantal curverboxen waar de schoenen inzitten die ik dan weinig draag. Erg niet? :)))

 4. Huilen is gezond hoor! zolang je maar niet overdrijft natuurlijk. Slechts een of twee keer per jaar te veel drinken is erg weinig, volgens mij kun je uitstekend maat houden, maar ja, perfectionistisch….;)

 5. Ik moet je eerlijk bekennen, sinds dat ik twee spruiten heb huil ik ook veel makkelijker, maar dat moet je niet verder vertellen natuurlijk. Ik heb… twee paar schoenen en dat vind ik best veel.

  Love As Always
  Di Mario

 6. Leuk hoor! Via via kom ik weer eens lezen bij je…Helaas lukt het mij gewoon niet om elke dag tientallen blogs te lezen, hoewel ik dat heel graag doe. En huilen kan ik ook om het minste geringste. Zelfs zo erg dat mijn vriendin wel eens uitroept: ‘Je lijkt wel een wijf!’ Maar ja, als ik in de TV-gids zie staan dat Bambi weer op TV komt dan begin ik al…;-)

  1. Geeft toch niks! Ik snap je he-le-maal hoor. Heb er zelf ook last van. Ik lees tegenwoordig nog steeds aardig wat, maar overal commentaar geven, dat lukt me niet meer.

   Enne: 🙂

 7. Dat plassen met de deur open doe ik ook. Soms vergeet ik dat er ook een paar knullen in huis rondlopen, maar als ik iemand in mijn richting hoor stampen, trek ik snel de deur dicht.
  Hm, die onzekerheid heb ik vaak ook last van. Ik heb de illusie verloren dat ik op dat punt ooit ga veranderen.
  Leuk om deze dingen van je te lezen. En ja, een aantal dingen wist ik inderdaad al, maar niet alles!

 8. Duikpakken? Zo erg zijn die onderbroeken toch niet? Ik heb ze ook weleens, gewoon omdat ze lekker zitten maar heb vriendlief ze nog nooit duikpakken horen noemen…

Kritiek? Commentaar? Leuk! :)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s