Groundhogday.

Ja hoor, ik was weer helemaal op overbekend terrein, afgelopen dinsdag, met de nascholing.

Tot mijn opluchting bleek het feest zonder buffet te zijn, dus ik kon thuis nog even snel iets eten waarvan ik in ieder geval zeker wist dat mijn nieren niet zouden klappen van een overdosis zout en/of mijn vaten zouden dichtslibben. Fijn.

Mijn werkgever kwam me 6 uur sharp ophalen en we hebben het eigenlijk de hele weg over films gehad. Niks zeurends, niks monoloogjes, er was voor mij ook ruimte om wat te zeggen, zowaar. Op een gegeven moment noemde hij die film met die man die steeds dezelfde dag meemaakt. “Je weet wel Klief, met die marmotten…”  Ik verslikte me bijna in mijn pepermuntje. Hij zou toch niet stiekem mijn blog meelezen?

Gelukkig was er eenmaal aangekomen te Naaldwijk, niet al teveel veranderd. Stel je voor?

Alles was er: de statafels met vlekken in de kleden, lauwe slappe koffie, systeemplafondje, smakeloze planten en een naar rook stinkende, naar mijn voorgevel starende huisarts.

Die zichzelf heel wat vond. Die de 15% inkomstenverlies die huisartsen naar alle waarschijnlijkheid volgend jaar voor hun kiezen gaan krijgen, achterloos wegwuifde.

“Mán” wat is nou 15% van een ton. Waar hebben we het over? 1500 euro!”.

Dat leek me een mooi moment om nog even te gaan plassen alvorens het feest pas echt begon.

Zucht.

En wat gingen we daar doen?

We kregen een voorbereiding op een nieuw project waar we aan gaan meedoen.

We (lees: ik) gaan volgend jaar noodgedwongen vanwege die voorspelde daling van inkomsten nóg een groep chronisch zieken begeleiden, de mensen met cardiale problemen. Voor heel veel extra werk gaan we (lees: ik) een groep mensen (dat aantal zal ergens tussen de 30 en 90 liggen) in de gaten houden voor 17 euro per persoon per kwartaal. Bruto. Poeh, poeh.

Het hele verhaal dat ons werd verteld, was iets surreëel nog, want je kunt pas als alles draait, zien waar de knelpunten liggen en hoeveel werk het precies allemaal gaat geven.

Het enige van die avond, dat écht tot me doordrong, was dat er verteld werd dat de nascholing niet tot half 10, maar tot half 9 zou duren. En omdat er slechts 1 persoon het aandurfde aan het einde een vooral niet-domme vraag te stellen, waren we zelfs al om kwart over 8 klaar!

Hoezee!

Ik whatsappte Vlam dat we vertrokken uit Naaldwijk en toen ik thuis kwam, stond er al een kopje thee voor me klaar. Lief!

Al met al viel het me 100% mee.

En wat nóg beter is: het eerstvolgende feestje is pas weer begin januari.

20 thoughts on “Groundhogday.

 1. Zo blijkt maar weer dat je denkt dat alles het zelfde zal zijn, maar is het toch anders.
  Zijn er meer die meelezen.
  Nu wachten dat men weet wat ze finacieel achter uit gaan.
  Vroeg tuis, dat is schrikken. Hans

 2. Oeps, dat is schrikken. Je zou toch zeggen dat huisartsen wel iets anders te doen hebben dan blogjes lezen. Maar ik krijg het spontaan weer warm als ik er aan terugdenk dat mijn huisarts belde precies enkele uren nadat ik een blogje over hem online had gezet.

 3. Bij mij mogen ze nog wel komen lezen, maar ze hoeven niet alles van me te weten hoor. Ik maak dus ook nergens reclame voor mijn site, ik vind het wel goed zo met de mensen die nu komen.

  Love As Always
  Di Mario

 4. Goedemorgen Zuster,
  Die vorrgevelstarende huisarts zou bijna diegene kunnen zijn die in mijn vroegere accountancy carrière in Naaldwijk onze rijkste klant was😉
  Dat kopje thee van Vlam was wel heel erg lief en ik hoop dat je ook een lekker toetje kreeg.
  Werkze vandaag.
  Groetjes,
  Sylvia

 5. Ik ben dol op jouw nascholingen, want die leveren de leukste verhalen op 🙂 Alleen all jouw hartgrondige afkeer als het er weer aankomt, haha. Maar hoe erger je het je voorstelt, hoe meer het meevalt. Meestal. Het zit er weer voor even op, je hebt het overleeft!

Kritiek? Commentaar? Leuk! :)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s