Passend.

Vandaag zijn we 2 jaar getrouwd.

Ik werd vanmorgen wakker van Vlam die me tig kusjes in mijn nek gaf en zei “Gefeliciteerd schat. Ik hoop dat ik nog heel veel jaren naast je wakker mag worden…”

“Graag” zei ik, uit de grond van mijn hart.

Want dit is ‘m. The one.

En ik ben die van hem.

En we kunnen het weten, want we hebben allebei héél veel en grondig vergelijkend warenonderzoek gedaan tot we elkaar digitaal tegen het lijf liepen.

Vlam nog “iets” meer dan ik. Ik ben getrouwd met de Julio Iglesias van de Haaglanden, echt. Hij heeft wel eens gekscherend gezegd dat hij alles mee naar huis nam, als het maar een hartslag had.

En hij heeft een nogal wild stapverleden op zijn naam staan. Iets met sloten drank en kilo’s drugs.

Dat het niet overdreven was, wat hij me verteld heeft, werd nog weer eens vrolijk bevestigd toen we vorige week vrijdag op de verjaardagsreceptie van een oude vriend van Vlam waren. Vlams voltallige oude hockeyteam was daar ook aanwezig en de verhalen waren niet van de lucht. Ze pleurden bijkans om toen ik ze vertelde dat ie tegenwoordig op jaarbasis ongeveer 4 avonden de hort op is en de rest van het jaar gewoon op de bank ligt, (met zijn hoofd op mijn schoot. Dat laatste stukje heb ik maar weggelaten, ze zouden het besterven denk ik.)

Ik zie mezelf bepaald niet als een soort leeuwentemmer ofzo. Die verandering is vanuit hemzelf gekomen. Mensen worden doorgaans ouder en rustiger. Niemand houdt het vol om avond in, avond uit, de hort op te gaan.

Ik was er vroeger ook eentje, sloeg regelmatig een nachtje over en zag het zeker 4 dagen in de week licht worden. Zowel binnen door de TL balken die aangingen in de kroeg, als buiten, door de opkomende zon. Dat zou ik niet meer kunnen, ik zou overlijden denk ik. Toen ik in 2000 Jill kreeg, heb ik mijn stapschoenen aan de wilgen gehangen en werd ik noodgedwongen een huismus. Zo ongeveer het beste wat mij (en mijn lever) ooit is overkomen.

Tot een jaar of 6 geleden kon ik nog steeds een aardige bak wijn wegtikken en werd ik redelijk fris en fruitig wakker. Doe ik dat nu, dan heb ik een dag of wat het gevoel alsof ik een naar virusje onder de leden heb. Spierpijn, rillerig. Ik kan amper meer denken, heb een kop vol watten en spijt als haren op mijn hoofd. Ik houd het dan ook op een keer of 3 op jaarbasis dat ik écht los ga.

En sinds een aantal maanden zijn we pas echt gezapig geworden en liggen we op doordeweekse avonden -omdat Vlams wekker om half 6 afgaat en we anders structureel op weekbasis een paar uur slaap tekort komen- om half 10 op bed.

Laat ze dat maar niet horen, die hockeymannen.

25 thoughts on “Passend.

 1. Heerlijk lekker kneuterig hihi. Fijn dat je zo’n basis thuis hebt!
  De wekker van mijn lief gaat ook om half 6 (auw) en het is echt niet vol te houden altijd maar laat naar bed te gaan. Ik kan het niet meer, wijn heeft ook al zo’n slechte invloed op mijn lijf. .. maar die basis thuis is goud waard. 😚

 2. Haha leuk hè hoe we veranderen? 😉 Dat gaat vanzelf idd als er een kleintje komt. Ik lig er ook meestal om 22.00 in. Om 6.15 gaat hier de wekker. Ach ik vind het prima. Vroeger was leuk, maar dat rustige bevalt me ook prima.

 3. Fijn dat jullie beiden, of misschien beter gezegd alle drie,heel gelukkig zijn met elkaar en het kartonnen huwelijk. Heerlijk om toch die ware nog tegen te komen. En als jullie dan ook jouw hormoonbuien, zijn werkeloosheid, slechte financiën en andere ellende overwinnen, dan zit het wel goed! Grattis, zeggen we hier. Ennuh….ik hoop dat ik julle nu niet in je slaap stoor ……..😉. Groetjes, ingrid(SE)

 4. Gefeliciteerd. En ik denk ook dat het een natuurlijk verloop is dat je het in de loop van de tijd rustiger aan gaat doen, wat meer gaat settelen. Ik wil niet eens meer weten wat ik vroeger allemaal uitgespookt heb. Het was leuk maar ik geloof dat ik nu gelukkiger ben in mijn gezapige leven, haha.

 5. Fijn Kliefje dat jullie het zo goed hebben samen. Proficiat met je jubileum dat je dit al 2 jaar gelukt is om voor elkaar te krijgen. Er gaat zoveel mis in relaties dus vier wat er te vieren is. Leuk zoals je het beschrijft maar het lijkt me dat je nu toch een leuker leven hebt. Houden zo!

  Groetjes,

  Dorothé

 6. Proficiat, 2 jaar gelukkig, er zijn er zat die dat niet redden! En gezapig is fijn, nieuwe dingen zijn vaak ellende waar je niet op zat te wachten.. ;D

 7. Wat vliegt de tijd! Ik weet nog dat je schreef dat je getrouwd was en sommigen het helemaal niet leuk vonden dat je daar niets van had gezegd 🙂 Ik vond het juist wel stoer. Gefeliciteerd, Cupidootjes! Mijn man gaat ook altijd vroeg naar bed, elke ochtend om 4.46 schalt de wekker…

 8. Gefeliciteerd!!

  En die hockeymannen… zijn die zelf allemaal nog wel (nog steeds) zo ‘wild’? 😉

  Je leven is zo gezapig als je het zelf ziet. Met je hoofd in de ander z’n/haar schoot een film kijken kan ook heel bevredigend zijn. En die ene avond uit/losgaan in de zoveel tijd krijgt misschien ook wel meer betekenis, omdát het niet meer op reguliere basis voorkomt.
  Afgelopen maanden deed ik niets liever dan die dansvloer op stappen, dansendansendansen, flirtenkijkenterugkijken, en de dj erop wijzen dat het nog tien minuten was tot sluitingstijd: die laatste tien minuten kon er potdikke ook nog gedanst worden, al waren we maar met vier man over – inclusief de dj. Er moest blijkbaar wat onrust uit. Onrust ontstaan in een aantal jaar van moervast zitten in een (voornamelijk financiële) situatie waar maar geen vooruitgang in te zien was. Leven, wilde ik!
  Tot ik weer eens met wat bier achter de kiezen zwetend op diezelfde dansvloer om me heen keek, en besefte hoe leeg het eigenlijk (óók) is. In zekere zin is het tijdelijk vermaak. Het is dat gezelschap, op die plek, op die avond – en hoe goed de sfeer en de muziek en de in elkaars oren geschreeuwde ‘gesprekken’ ook zijn: het vervliegt weer.
  Nu zit ik weer veelal op de bank. Tegen mijn man aangeschurkt, die me nog even dichter tegen zich aan trekt. Heerlijk.
  Het komt en gaat in fasen, misschien – ik zie wel. Voor nu is de rust in mijn donder wel heel fijn. 😉

  Hoop dat jullie nog een hele mooie avond gehad hebben!

 9. Gefeliciteerd. Ik kon nooit al erg goed tegen drank maar denk dat je me nu na twee slokken kan weg dragen. En off topic, ik zou het heel erg vinden als je het niet deed. Echt heel erg 😉 kan me ineens ook je vorige vijf weetjes blog herinneren…

 10. Gefeliciteerd met je trouwdag. Dat doorzakken heb ik in een ver verleden ook een heel klein beetje gedaan. Thuis komen van feestjes ergens rond de klok van 3-4. Ik moet er niet meer aan denken. Als ik nu een feestje heb dan kijk ik half 12 al op de klok onder het mom van ‘nog een half uur en dan kunnen we zonder schande naar huis vertrekken’. Niet dat de feestjes saai zijn maar als je begint met de 2e helft van je leven dan trek je dat niet meer. Feest of vrij, iedere ochtend ben ik vroeg wakker en sta dan ook maar meteen op. Liggen blijven / uitslapen lukt niet meer. En ach, vroeg op….. dan heb je een hele lange dag.

Kritiek? Commentaar? Leuk! :)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s